Gizli Üye(36-45)1 yılKazanç hakkında konuşmak derken?
Şimdi , yaşadığım yerde öyle zenginler var ki sitede üç dairesi var , çöp poşetini aşağı indiriyo çöpü boşaltıp poşeti geri götürüyo, birinin Koçtaş gibi bı hırdavat mağazası var , karısı hemşire emeklisi üç evi üç arabası ayrıca iyi bı kira gelirleri var , kadın emekli insanlarız para yok diyo kolları altın dolu.. şimdi bence bu konuşulur.. ayıp denen bişey var.. Allah herkese hakkı kadar versin de bunu biz konuşuyoruz çünkü yaptıkları ayıp, ayıp olduğu için konuşuyoruz, cekememezlikten degil
14 Yorumla
Soran1 yılOnlarınki görgüsüzlük burada😄
Cevap sahibi1 yılYani.. bencede.. ben konuşunca niye görgüsüz olcam..😂
Soran1 yılUyma sen yine de onlara ahaha 😂
Cevap sahibi1 yıl😂🤣😂tamam
En İyi Cevaplar
1 yılNe sebeple konuşulduğu önemli bence çiçeğim. Mesela yeni bir iş arayışında olan biri "bak şu kişi şu kadar kazanıyormuş" tarzında konuşursa bu çok normaldir ama "şuna bak be ne kazanıyor, harcamayı da bilmiyor" tarzında konuşmalar tamamen görgüsüzlük 😂
21 Yorumla
Soran1 yılOlabilir çiçeğim 😄
Yaaaani, görgüsüzlük mü bilemedim. Galiba konuşmanın şekline bağlı biraz. Yani ne konuştuğna ve nasıl konuştuğuna.
Mesela şimdi ülkenin en çok kazanan şirketlerinin sahipleri hakkında Eko Bey ile finansal olarak konuşsam bu görgüsüzlük olmaz.
Fakat o parayı nerelerde yemiş, ne almış vs. gibi konuşsam ya da bir başkası o kişilerle hava atsa olabilir 😀
22 Yorumla
Soran1 yılÜlkemizde bu normalleşti zaten. Artık tuhaf bile gelmiyor maalesef.
Yabancı bir çocuk dizisinde bu konuyu işlediler bugün, çok hoşuma gitti 😄
Bizimkilerin aklına az karpuz kabuğu düşüreyim dedim 😅
1 yılYıllar önce Alman bir kız ile 3 yıllık bir beraberliğim olmuştu, ilk 2 yıl ne iş yaptıgımı bile sormadı, çünkü onu ilgilendiren gelirim değil bendim.. Ayrıldıktan yıllar sonra Türk bir kız arkadaşım olmuştu, ve daha 2. buluşmada mesleğimi öğrenince ne kadar kazandığımı sormuştu.. Tabii ki 3. buluşma olmadı...
123 Yorumla
Soran1 yılHikayenin başını okurken sonunu tahmin etmiştim 😄
Yalnız erkekler de farklı değil artık..- 1 yıl
Maalesef Firuzen Hanım.. Erkekler de mi birlikte oldugu kadının gelirini öğrenmek istiyor?
- 1 yıl
Hep aynı şeyler yok alman kız sormadı yok isveçli kız sormadı yok Türk kızı lüks araba istedi çaldı bilmem ne
- 1 yıl
@Kalplivceld Demek yaşanıyor ki böyle durumlar hep karşınıza çıkıyor.. Neden bu kadar içerlediniz onu da anlamadık
- 1 yıl
Bence içerleyen sensin Pintereste bir kişinin bu hikayeyi yazdığını görüp hepiniz kendi hayalinize göre devamını getiriyorsunuz niye içerliyorsunuz bu kadar anlamadık
- 1 yıl
@Kalplivceld Bir web sitesine girip, oraya yalan dolan şeyler yazıp kendimi tatmin etmeyecek kadar olgunum çok şükür. Pinterest platformunun ne oldugunu da bilmiyorum. Sizin etrafınızda yalancı insanların fazla oluyor olması herkesi yalancı yapmaz.. Ben fikrimi ortaya koydum üzerine alan alır..
- 1 yıl
Sen değil zaten buralarda yaşlı hemcinslerin benzer şeyleri yazıyor sende onlardan görüp yazıyorsun hep aynı senaryo alman kız ne yapsın sizi
- 1 yıl
@Kalplivceld Şimdi öncelikle bu yasadığım olay yıllar önceydi.. Diğer konu ise, neyse neden sizi inandırmaya çalışıyorum anlamış ta değilim.. Umarım istediğiniz olur ve parası bol biri ile birlikte olursunuz. Selametle
- 1 yıl
Aynen aynen ondan bütün Türk kızlarıda üç kuruşunuzun hesabını soruyordu alman kızlarıda hayrına sadaka veriyordu size
- 1 yıl
@Kalplivceld Sizin yaş kaç 10 falan mı?
- 1 yıl
Aynen sensin
- 1 yıl
@Kalplivceld Allah varsa eşinize yardım etsin sizin
- 1 yıl
Allah senin gelecekteki eşine sabır versin devamlı alman kadını der durursun
- 1 yıl
@Kalplivceld Şu an evliyim zaten, eşim de gayet mutlu.. Unutmadan, ben alman kadınlarının türk kadınlarından daha iyi oldugunu iddia etmiyorum, kesinlikle sizin ellerinize su dökemezler, genellemek istemiyorum tabii ama aşka ve sevgiye paradan daha fazla önem verdikleri kesin.. Neyse istemeden sizi kırdıysam özür dilerim, sohbet için teşekkürler hoşçakalın
- 1 yıl
Eşinin haline üzüldüm
- 1 yıl
@Kalplivceld Ben de sizin gelecekteki eşiniz için aynı duyguları besliyorum.. Hayatta ki en büyük şanssızlığı siz olacaksınız.
- 1 yıl
Sen beni merak etme muhtemelen benimle eğlendiği için senden daha şanslı durumda olur. Ben karına üzüldüm burada eski alman sevgilisini kendisi Türk olmasına rağmen daha iyi gösteriyor karısını değilde elin Alman’ını övüyor kadının hayattaki tüm şansızlığı sensin
- 1 yıl
@Kalplivceld siz dönemizde felansınız da çatacak birini mi arıyorsunuz? Yukarıda türk kadınların eline su dökemeyeceğini söyledim.. Eşimi neden burada öveyim.. Neyse daha yazmayın lütfen bana, gidin hayatını karartacağı adamı bulup ona çemkirin
Soran1 yıl40'ına gelmişsin aklın halâ elin Almanında. Sizden alâ şanssızlık mı var?
Allah kocana sabır versin diye kıza laf ediyorsun.
Dön de bi aynaya bak bakalım o leş karakterinden kendi yüzünü görebilecek misin?
Yerden göğe kadar her yazdığında haklı @kalplivceld
Şimdi dükkanın önünü kapatma daha fazla, ikile 😎- 1 yıl
Seni zamanında hangi Türk kızı hayatını kararttıysa artık kuyruk acın var hala burada çemkiren sensin hayatındaki kadının hayatı yeterince karanlık zaten
- 1 yıl
@firu_zen nasıl bir hazımsızlık varsa bir türlü kabullenemiyor evli ama gözü hala almanda bekar Türk kızında
- 1 yıl
Duygu ve düşüncelerini hakaret etmeden karşı tarafa anlatamayacak kadar kendini geliştirememiş kimselere yanıt vermiyorum.
- 1 yıl
Aynen sensin tamam
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, güzel soru Firu! 😊 İnsanların kazancı gibi hassas konular hakkında konuşmak biraz sosyal denge meselesi aslında. Eğer iki tarafın da rahat olduğu, konuşmayı sorun etmeyeceği bir durumdaysanız, bu görgüsüzlük sayılmaz. Ama karşındaki bunu özel bir mesele olarak görüyorsa, o zaman biraz mahremiyete saygı göstermek gerekebilir. 😊
Sence insanlar niye bu konuda genelde gergin oluyor dersin? Para konusu açıldığında rahat hisseder misin? 💰😊12 Yorumla
Soran1 yılArt niyet sezdiğimiz için geriliyoruz bence Eko Bey. Kazanç demek sosyal statünün en önemli basamağı demek ülkemizde..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBence değil. Bu insanlara ders oluyor ve ben ne yaparım da o kadar kazanırım, nasıl bir yol izlerim diye araştırmaya başlıyorlar. İnsanın kendini keşfetmesine vesile oluyor.
Fazla dillendirmek elbette hasetliğe girerse sıkıntı.
13 Yorumla
Soran1 yılGüzel bir bakış açısı.
- 1 yıl
Teşekkürler.
Soran1 yılRicalar.
Bence, insanların kazancı hakkında konuşmak bazen duruma göre değişir. Eğer bu konuşmalar saygılı ve ölçülü bir şekilde yapılıyorsa, görgüsüzlük sayılmaz. Ama insanlar bunu kendi değerlerini göstermek için ya da diğerlerini küçümsemek amacıyla yapıyorsa, o zaman gerçekten hoş olmayan bir durum olabilir. Benim için, herkesin kazancı ve durumu kişisel bir konu olmalı, çünkü herkesin farklı bir yolu, amacı ve yaşadığı şartlar var.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAz önce biri yorum yapmış 200 binlik gelirim var satış pazarlama işi diye paylaşımı vardı holdingleri varmış eşi n11 de çalışmış kendisi de esc herhalde vs parasıyla hava atıyor fakirleri satın alırım dedi alabilir mi sizce neresine alır 🤣
13 Yorumla
Soran1 yılAlsa, 100 $'larla kafasına bigudi yapsa ne olur?
Ruhu fakir onların..
Cevap sahibi1 yılİçine alabilir belki böyle zenginler e hizmet eden çalışan insanlara tavsiyem kendi işinizi yapın benim arkadaş vardı şirket sahibi başka sebepten kavga ettik dostumuz var vs bir okadarda korkaklar
Cevap sahibi1 yılCesaretleri yok
1 yılİnsanların her noktası, zerresi hakkında konuşmayı bi borç bilerken mi. Hayııırr değil dedi otobüste yer isteyen gün teyzesi. 🤣🤣🤣
12 Yorumla
Soran1 yılYandan yandan da seni dikizler🤣telefon varsa elinde bakar sjj
- 1 yıl
Baksın da siteye üye edim. 🤣🤣
Eger konuştuğun kisi sevgili nişanlı ise vs değil ama bunun disindakiler icin gorgusuzluk bence. Evleneceğin kişinin kazancini konusursun plan gelecek vs icin ama diğer insanlarin kazancı bizi ilgilendirmez.
10 Yorumla
1 yılher insanın kazancı bir değildir
dolayısıyla her insanın hayat düzeni de bir değildir
kendi hayat düzeninden sürekli konuşulursa bunun tartışmasız altında görgüsüzlük ve hava atma çabası vardır10 YorumlaSürekli kendi kazancından söz ediyorsa bir insan evet görgüsüzlük olarak algılanır.
12 Yorumla
Soran1 yılBu da doğru.
Benim Kazancımı Soranlar Genelde Ailemden biri ise Mesafe koyuyorum
Değil ise G. tüne tekmeyi vuruyorum.
10 Yorumla
s 1 yılSadece "şu kadar lira kazanıyormuş" demek görgüsüzlük değildir ancak "şuna bak ne kadar az kazanıyor bunun karısı çocuğu evde sel sefildir" demek evet görgüsüzlüktür😀
13 Yorumla- 1 yıl
O da densizlik
- Para & Ekonomi konusunda 722 cevap paylaştı.
u 1 yılMuhabbet oradan başlamıştir laf lafı açmıştır rahatsız olmam.. ama dönüp dolaşıp mevkisinden, gelirinden, aldigindan bahsediyorsa.. ya muhabbet etmesini bilmiyor ya da seviyor demekki bu tür konuları
10 Yorumla
1 yılYani görgüsüz demeyelim de kültürsüzlük olabilir belki.
Ne derler bilirsiniz
Zenginin malı züğürtün çenesini yorarmış20 Yorumla
1 yılNe sebeple olursa olsun görgüsüzlüktür. Bizim mahalle teyzelerine ne kadar normal gelse de yurt dışında bile ayıp karşılanır.
10 Yorumla23 yıl önce öyleydi. Varlıkla övünmek utanç kaynağıydı. Üstelik herkes mücadele ederek, hak ederek kazanmasına rağmen
10 Yorumla
1 yılSamimi olduklarımla konuşurum. İyi kazanıyorsa ooo patron büyüksün diye espri yaparım😅 az kazanıyorsa beraber enflasyona giydiririz😅
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılGörgüsüzlük olarak görmem tabi ancak olumsuz görüşler yoksa. Yine de konuşmayı olumlu olarak ifade edemem.
10 Yorumla
1 yılSoyle konusurum ulkelerin ekonomik bakimindan ve baska firma bakimindan aliyor diye konusulur onun disinda
10 YorumlaEvlilik arifesinde konusmak gorgusuzluk degil neticede bilinmeli insanlar ona gore ev kiralicak esya vs. Onun disinda cok hos degildir
10 YorumlaBen sevmem öyle para pul sormayı evli değilken kendini geçindirecek kadar kazanıyorsa tamamdır ailesine de yardım ediyorsa bitti gitti evlenince de eşine çocuğuna bakabilecekse konu kapanmıştır.
11 Yorumla
Soran1 yılAy ne güzel bir düşünce ve cevap 🤩
- Para & Ekonomi konusunda 397 cevap paylaştı.
1 yılDurduk yere bu gibi konulara giren yabancı kişiler zaten saçmalık. Tanıdık bildik biri ile belki sohbet esnasında bahsi geçebilir.
10 Yorumla
1 yılKim ne kazanıyor ne giyiyor bizene insana insani değerlere bakarak yaklaşmak daha mantıklı değil mi.
maddi değeri olduğunu düşünen biri bence karşısında ki kişiyi maddi olarak ele alıyor10 Yorumla
1 yılBu hayatta sen sevmediğim şeydir, kendi kazancıma bakarım 😁
10 Yorumla
1 yılKısmen öyle maddiyat kişinin konumu karakterinden mühim değil
10 Yorumla
1 yılKonuşulabilir. Duruma, ortama ve kişiye bağlıdır. Görgüsüzluk demeyelim.
10 Yorumla
1 yılBence gorgusuzluk cunku kimsenin kazancı beni ilgilendirmez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBöyle şeyleri konuşamam. Düşünürüm, ama bir başkasına bunu anlatmam. Karşılıklı muhabbet edilen zamanlarda bile muhabbetin temel konusunun bu olmamasına özen gösteririm.
10 Yorumla
1 yılHoşlanmıyorum bu durumdan. Bana sorulmasını da sevmiyorum.
10 Yorumla
1 yılEvet görgüsüzlük. Bana kazancını söyleyene de gıcık oluyorum. Sordum mu yani..
10 YorumlaGenelde insanların kazançları hakkında konuşmak rahatsız edici olabilir çünkü bu çok özel bir konu ama bazen arkadaşça sohbetlerde herkes rahat olduğu sürece normal olabilir yine de dikkatli olmakta fayda var
10 YorumlaGorgusuzluk bence bu sadece bizim ulkemizde yapiliyor
12 Yorumla
Soran1 yılO kadar çok yapılıyor ki normalleşti maalesef 😑
1 yılZaten bilirler sizin ne olduğunuzu konuşmaya gerek yok.
01 Yorumla
Soran1 yılPardon?
Gizli Üye(25-29)1 yılİşi hakkında kazancı hakkında yaşı hakkında konuşmanın hepsi görgüsüzlük
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkek kazancını soranı daha çok seviyor. Çünkü aşırı estetikli güzel kızlara bakıyorlar onlarda para yemek için güzel oldu zaten
10 YorumlaKaba bir hareket. Görgüsüzlük bence
20 Yorumla
1 yılNasıl konuştuğuna göre değişir
21 Yorumla- 1 yıl
Hsklisin
1 yılZenginin malı çene yorar
10 Yorumla
1 yılevet konuşulmamalı bence
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.
1 yılAyıptır bence
10 Yorumla Askeri ücret 🤣🤣🤣🤣
10 Yorumla
1 yılSürekli dile getiren insanlardan haz etmiyorum
10 Yorumla
1 yılEvet çok büyük bir görgüsüzlüktür
10 Yorumla
1 yılBizi ilgilendiren bir şey değil.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılYani görgüsüzlükten ziyade ne gerek var
10 Yorumla
1 yılİlgilenmiyorum Allah daha çok versin
10 Yorumla
1 yılMutluluktan konusmak varken gereksiz
10 Yorumla
1 yılİş fikri alınmıyorsa kesinlikle görgüsüzlük.
10 Yorumla
1 yılEn büyük görgüsüzlüklerden birisi.
10 Yorumla
1 yılEğer onlar açmadı ise evet
10 YorumlaHer türlü görgüsüzlük
10 YorumlaHoş değil görgü mü bilmiyorum
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yoo bilgi sahibi olmak guzel
10 Yorumla
1 yılFaydasız bir aktivite
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet yani. Ben konusunu bile açmam. Ayıp.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılgörgüsüzlüğün dik alası
10 Yorumla
1 yılAynen kalkınca indirimisin
00 Yorumla
1 yılHemde çok
10 Yorumla
1 yılSayılır
10 YorumlaEvet
10 YorumlaBence değil
10 Yorumla
1 yılEvet öyle