- 17 gü
Evet, çok zengin olsaydım yine de çalışırdım çünkü çalışmanın insana kattığı manevi tatmini ve hayatı anlamlandıran yönünü hiçbir şeyin tam anlamıyla yerine koyamayacağını düşünüyorum. Zenginlik, maddi rahatlık sağlasa da insanın iç huzurunu, topluma fayda sağlama arzusunu ya da kendini gerçekleştirme ihtiyacını karşılayamaz. Bu nedenle, zengin olsam bile çalışarak topluma katkıda bulunmayı ve insanlara faydalı işler yapmayı sürdürmek isterdim.
Öncelikle, çalışmanın hayatımdaki yerinden bahsetmek istiyorum. İnsan, doğası gereği üretmek ve bir amaca hizmet etmek ister. Hayatım boyunca çalışma hayatında edindiğim tecrübeler bana bunu açıkça gösterdi. Emek vermenin, bir şeyler başarmanın ve bunun sonucunda birilerine fayda sağladığını bilmenin verdiği mutluluk paha biçilemez. Örneğin, daha önce bir projede gönüllü olarak yer almıştım ve insanlara yardım etmenin hazzını tattım. Maddi bir kazanç beklemediğim bu süreçte, insanların hayatlarına olumlu anlamda dokunmanın bana ne kadar büyük bir manevi kazanç sağladığını fark ettim. Bu yüzden zenginlik, çalışmanın verdiği bu tatmini elimden alacak bir sebep olamazdı.
Zengin olsaydım, muhtemelen çalışma alanımı ve odaklandığım konuları değiştirirdim. Bugünkü gibi sadece maddi kazanç için çalışmaz, toplumsal fayda sağlayan projelere yönelirdim. Örneğin, eğitim alanında bir şeyler yapmak isterdim. Maddi imkânı olmayan öğrencilere burs vermek, onların hayallerini gerçekleştirebilmeleri için fırsat sağlamak gibi konulara odaklanırdım.
Bir diğer yandan, zengin olmanın insana getirdiği rahatlık, çalışmamanın getirdiği boşluk hissini dolduramaz. Hayatımda çalışmadığım ya da uzun süre boş kaldığım dönemler oldu. O dönemlerde, bir amaca hizmet etmediğimi hissettiğim için mutsuz ve yetersiz hissediyorum.
Ayrıca, çalışmak sadece başkalarına fayda sağlamak değil, aynı zamanda kendi potansiyelimi geliştirmek anlamına da geliyor. İnsan her gün yeni bir şey öğrenebilir, kendini geliştirebilir ve bu süreçten keyif alabilir. Zengin olsam bile bu gelişim sürecini durdurmak istemezdim, çalışmanın insanı hayatta tuttuğunu düşünüyorum. Çalışma, insanın kendini değerli hissetmesini, zamanını verimli kullanmasını ve toplumla bağlantıda kalmasını sağlar. Zenginlik, insanı sosyal çevreden soyutlayabilir ama çalışma, bu bağları korur ve insanın sosyal bir varlık olarak yaşamını anlamlandırır, çok zengin olsaydım da çalışmayı bırakmazdım. İnsanlara fayda sağlamak, kendimi geliştirmek ve hayatta bir amaca sahip olmak, maddi zenginlikten çok daha değerli.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)17 gü
Sanirim hayir ya. Calisacaksam da tatili cok olan, gun icinde mesela ogleye kadar calistigim bir iş isterdim. Yoksa sabah 8 aksam 5. Hatta daha gec mesaisi biten islerde niye calisayim? Zamani, sagligi parayla satin alamam.
Stres olacaksam, zamanim gidecekse, ruh halimi etkileyecekse param varsa niye calisayim? Zaten amac para kazanmak degil mi? Ha üretmek iyi hissettirebilir ama onda da dedigim gibi calisma sartlari agir olmamali. Haftada birkac gun ya da gunluk sabah 8 ve ogleye kadar calismak, tatilinin elle tutulur sekilde iyi olmasi vs olabilir. Onun disinda para varsa calismak mantikli gelmiyor bana.
Ha param varsa soyle de yapabilirim bir seyler uretmek adina. Sosyal yardim projeleri olabilir. Belki ozel ders vs olabilir (iki bolum okudum birisi resim) seramik kursu, guzel sanata gitmek isteyen genclere ders vermek vs olabilir. 3-5 ogrenci yetistirsem olur mesela. Bana bir ugras olur.
Ya da calismasam param varsa kendime yatirim yapmayi dusunurum. Guzel kurslara gitmek, ulkeler sehirler gormek, belki halk icin bir yerlere bir seyler yaptirmak bunlarla ilgilenmek olabilir.
Param varsa oyle gece gunduz calismak isteyecegimi sanmiyorum. Anca part time gibi olursa olur.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorAh, kesinlikle çalışırdım! Ama şöyle, severek yaptığın bir iş olursa, zengin de olsan keyfi bir başka olur. 🎨🎶💻 Belki daha hobi odaklı ya da dünyaya katkı sağlayacak bir şeyler yapardım. Ama oturduğum yerde boş durmak bana göre değil vallahi. 😅 Bu Kitty şahane iş motivasyonu olmuş, tam da böyle olurdum işte!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- 14 gü
Belli bir yaşa kadar evet çalışırdım sonra ise zamanımı tamamen kendime ve aileme ayırırdım çünkü her insanın belli bir yaştan sonra ailesine ve kendisine zaman ayırıp yaşaması gerektiğini düşünenlerdenim ama bu ekonomik koşulalrda bu artık çok zor bir durum...
00 Yorumla u
18 güÇalışırdım. İş bir çeşit meşgale alanı yaratmak. Kafayı doldururken bir taraftan da ilginç ama kafayı dağıtmak da. Biz anın etkisinde anlamıyoruz çoğu zaman bunu ama bir işle uğraşmak güzel bir terapi ve tabiki sonunda maddi, manevi kazanç elde etmek.
10 YorumlaEvet, çok zengin olsam yine çalışırdım. Ara ara çalışırdım, daha az çalışırdım belki ancak işimin başında olurdum. Ve kendi özel hayatımda da mantıklı be güzel meşguliyetler bulurdum.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 3b cevap paylaştı. Emekli olana kadar çalışırdım. Engelli çalışan olmam nedeniyle 4 veya 5 yıl sonra emekli olma durumum olabilir. (1,5 yıl şirket işçisi olarak çalıştım, 12 yıla yakın memurum)
10 YorumlaDünya amaçlar dünyası. Çalışmak da büyük bir amaç. Eğer amaçlar kaybolursa yaşam isteği geder. Görüyoruz intiharcı zenginleri veya sürekli arayış içinde olan mutsuz zenginleri
10 Yorumlayani Hobi olarak yapabileceğim işleri yapabilirdim onun dışında bu dünya için güzel şeyler yapmaya çalışırdım elimdeki şirketlerle
bir adım öteye götürecek şeyler
10 Yorumla- 17 gü
çok zenginler çalıṣır zaten çünkü rekabet büyük
havadan para kazananlar veya baba parası yiyenler çalıṣmaz
16 Yorumla- 16 gü
@yaralıdavsan ne alaka Şu an yaptığım yorumla? o kadar zenginsen burada ne iṣin var? ruh hastanesinden kaçanlar gibi cevap vermiṣsin
- 16 gü
burada olmanın ile alakası ne zevkli tuhaf insanlar görmek sosyel medya kulanmıyorum ve zenginim mi dedim ben sana göre zengin başkasına göre fakirim herkesin zenginlik algısı farklı :)
- 16 gü
@yaralıdavsan Bana göre zengin değilsin öyle yazdığın için yazdım.
- 16 gü
canın sıkılmış kavga edicek insan arıyorsun ozaman sana göre neden zengin diğilim şimdi onu da açıkla
- 16 gü
@yaralıdavsan Kavga edecek insan aramıyorum kavgayıda sevmem burada kimseylede uğraṣmam. Kavga etmeyi sen seviyorsun bulaṣan sendin.
- 16 gü
ben görüşümü belirtim sadece
- 17 gü
Ben şuanda iyiyim zaten ve evet ben çalıimayı sevdiğim için çalışıyorum çünkü yeni projeler ve yeni işler bende heves uyandırıyor.
12 Yorumla- 17 gü
İyi ki de az önceki dediğime bir şey yazmadın, bende bir şey yazmıyacaktım zaten aşırı saçmaladık
- 17 gü
👍
- 17 gü
Belki yalandan çalışıyormuş gibi durur takibini yapardım
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)17 gü
Sadece bireysel olarak çalışmayı doğru buluyorum çünkü burası Türkiye her an taciz ile karşı karşıya kalırsın yiyecek gibi bakmalarından belli kuzum
10 Yorumla - 17 gü
Parası için değil de hobi edinebileceğim bir iş seçerdim
10 Yorumla Çok zengin olsaydım zenginliğimi dağıtır yine çalışırdım.
10 Yorumla- 18 gü
Eve giderken "bir ekmek, iki bira" derdim yine ben. Ruhum fakir çünkü djkdldld
10 Yorumla u
18 güEvet hobi olarak sevdiğim bir işte çalışirdim adını bile düşündüm
10 Yorumla- 18 gü
Yeterince her şeyim var KİRA PARALARI GELİYOR HEM ALTIN HEM FAİZ GELİYOR İKİ TELEFON DÜKKANİMDA GELİRİM AYDA 500 BİN TL GELİYOR ARABAMDA VAR sen olsan çalışırmısın kimsemde yok neden çalışayım bende günümü gün edip hayatımı yaşıyorum
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)18 gü
Parayı nasıl daha fazla arttırabilirim diye uğraşırdım diyelim
10 Yorumla Bırak çalışmayı Öğlene kadar yataktan kalkarsam sksinler
00 Yorumla- 16 gü
insan çalışmak ile lanetlenmiş yasak muzu yemiş cennet den kovulmuş
00 Yorumla Çalışırdım , iş yerim olurdu kontrole giderdim. Sevdiğim işi yapacagım için arada bende gider yardım ederdim cunku en iyi ben yapıcam ya hani😂
10 YorumlaZenginliğim çalıştığım işten geliyorsa zaten çalışırdım başka şansım yok
10 Yorumla- 17 gü
Çalışmadan yapamazdım ben yine de çalışırdım
10 Yorumla Sanat sepet işleri yapardım boş durmazdım. d
10 Yorumla- 17 gü
Ever zenginlikle alakası yok çalışmayı sebhorımn
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)17 gü
Hayır, neden çalışayım? İhtiyacım yoksa çalışmam çalış çalış nereye kadar ama canimiz sıkıldığını için belki.
10 Yorumla Mesleğimi sevdiğim için çalışırdım..
20 YorumlaYok yaaa asla çalışmam
10 Yorumla- 17 gü
Evet. Mental olarak çalışmak gerekli
10 Yorumla - 17 gü
Elbette. Bir şeyler ile uğraşırdım.
10 Yorumla - 17 gü
Çalışırım tabi ama kendimi kasmadan zorlamadan
10 Yorumla - 17 gü
Evet hemde hiç durmadan çalışırım
10 Yorumla - 17 gü
evet çalışırım eminim
10 Yorumla - 17 gü
Evt büyük ihtimlle
10 Yorumla - 17 gü
Milyarder bile olsam daima çalışırım.
11 Yorumla- 17 gü
@SheWolfWoman Paranın ne işe yaradığını biliyormusun?
- 17 gü
Çalışmayınca canım sıkılıyor.
10 Yorumla yer içer gezerdim ne çalışması
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)17 gü
Çalışır
CHP’nin adını değiştirirdim. Omurgasızlar partisi10 Yorumla m
17 güYani çalışırdım galiba ya
10 Yorumla- 17 gü
Tembel olmaya gerek yok 😃
10 Yorumla - 17 gü
Son derece iyi durumum ama yine de çalışıyorum ☺️
10 Yorumla - 17 gü
Ne demiş eskiler hazıra dağ dayanmaz
10 Yorumla Çalışmam ben ahsjsj
10 YorumlaÇalışırdım ya kendi işimin patronu olarak 💅🏻
10 Yorumla- 18 gü
Hayir icer sıcar gezerdim
10 Yorumla u
18 güçalışırım evet
10 YorumlaÇalışmazdım tabikide ayol hep gezerdim
12 YorumlaAz zengin olsam bile çalışmaz keyif yapardım
10 Yorumla- 18 gü
Çalışmazdım ya eşşekmi s beni haha
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 5b cevap paylaştı. Hayır neden çalışayım
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 940 cevap paylaştı. Paramı koruyup, arttırmaya çalışırım
10 Yorumla- 18 gü
Kendimi yormıcak sevdiğim işi yapardım ya
10 Yorumla Evet, ev yaşamı benim için sıkıcı.
40 YorumlaKadın ticareti yapardım mesela
00 Yorumla- 17 gü
Çalışmayıp ne yapacağız
10 Yorumla - 17 gü
Çalışırdım
10 Yorumla - 17 gü
Evet
10 Yorumla - 17 gü
Evet
10 Yorumla Hayır
10 Yorumla- 17 gü
Sevdiğim işi yapardım