11 ayZengin olsam asla bu ülkenin beş para etmez iş adamlarına kıymetli enerjimi harcamam. Senelerdir sektörde deneyimlerim oldu fakat kendi insanının-işçisinin kıymetini bilmeyen ucuzcu patronların elemanları üstünden zengin olduklarını gördüm. Zengin olursam yapacağım ilk iş ege ya da akdenizin popüler olmamış bir yerine arsamın üstüne evimi yaptırıp orada tarımcılık ve hayvancılık ile meşgul olup o kıymetli enerjimi kendi yağımda huzurla kavrularak yaşamak olurdu. Hakkımı bu ucuzcu, sapık patron milletlerine helal etmiyorum. Kimisi mobbing yapar, kimisi utanmadan az maaşa çok iş yıkar, kimisi göz koyar ve gözleri ile taciz eder. Asla ama asla hakkımı helal etmiyorum hiçbirine. Aklı olan imkanı olan asla bu iğrenç toplumu zengin etmez. Yahudiler yapmaz bu türk milletinin yaptığı iğrençlik ve zorbalıkları. 18 yaşından 34 yaşıma kadar namusum ile çalışacağım diye anamdan emdiğim süt burnumdan geldi, erkek gibi surat ifadesi ile dolaşmak zorunda kaldım. Defalarca istifa etmek zorunda kaldım. Daha dün iki emekli taksici sıcakta çalışırken kalp krizinden vefat etti. ülkenin emekli ya da belli bir yaşı almış diye işe almadığı tüm işverenlerin allah b... versin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)11 ayPasif gelir olarak her ay falan 50-60-70 bin liram olsa dahi calismam. Zengin olmama gerek yok. Beslenme, barinma, guvenlik, saglik gibi zorunlu ihtiyaclarimi gidereyim. Biraz da keyfi harcamalarim icin elimde para kalsin yeter. Cok zenginlikte mutluluk getirmiyor cunku bence. Arastirmalarda da orta gelirli insanlarin daha kutlu oldugunu gosteriyor. Calismadan bu miktarlarda her ay elime para gecse keyfime bakarim. Gider gezerim, kitabimi alir okurum vs. Suanda ufakta olsa bir pasif gelirim var, beni rahatlatiyor fazlasiyla. Tabi ailemle yasiyorum o yuzden keyfi harcamalara kullanabiliyorum. 60-70 bin pasif gelirim olsa aileden de ayrılırım cok luks olmasa da bir kiralik ev, icine 2. el de olsa birkac esya. Tamamdir. Cok mu kucuk dusunuyorum bilmiyorum. Allah'tan cok buyuk seyleri bile isteyebilirsiniz, ona verecegi hicbir sey guc gelmez. Ben bazen acaba cok mu dar isteklerim var, cok mu dar kucuk hayallerim var diye dusunuyorum ama aza kanaat etmeyen cogu da bulamaz. Bilmiyorum o yuzden. Bana suanda 60-70 bin tek basima yasamak, isteklerimi yapmada hayli hayli yeter gibi geliyor. Suanda parami biriktirerek hallediyorum bazi seyleri. Ama bu miktarda daha kolay olur gibi geliyor elim. 100-120-150 bin de fena olmaz aylik olarak. Ama bundan fazlasi da az gozluluk gibi geliyor. Cokta zengin olmak istemezdim sanirim. Onun da bir hazzi yok gibi geliyor. Hemen tak diye istedigin arabayi aliyorsun, tak diye ucak biletini alip gidiyorsun falan, zevki yok ya. Hazzi yok. Benim biriktirip ciktigim tatil daha fazla zevk veriyor. Ya da araba alacaksam daha fazla kiymet veririm yillarca almayi bekledim, birikim yaptim vs diye. Zengin olup her seyi aninda elde etmek zevkli gelmiyor bana. Suanda en az 50 bin isimi gorurdu. 50 binden fazla da olabilir. Ama 150-200 binden de cok olsun istemezdim diye dusunuyorum. Ve calismazdim da. Keyfime, hobilerime bakardim. Kendimi baska alanlarda gelistirirdim. Okul, is hayati derken paran olsa da zaman olmadigindan paranla dahi bir sey yapamiyorsun cunku. Paran olacak ama harcayacak, kullanacak zamaninda olacak.
10 Yorumla
11 ayÇalışmazdım, ne yalan söyleyim çalışmazdım, ancak yatırım yapardım kendimi, paramı kendime döndürecek yatırımlar, tabii ki keyfi de harcardım lakin israf yapmamaya gayret ederdim, BİM A101 ve Şok marketlerden yine vazgeçmezdim ve yine indirim kovalardım, arsa ve evler alırdım kendime, kiraya verirdim, bu da bana yatırım olarak dönerdi, tatiller yapardım, neler neler yapmazdım ki, kendimi emekli de ederdim, yapabiliyorsam yapardım bunu, hayali bile ne tatlı, eriyim mi ben şuracıkta🫠
00 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 395 cevap paylaştı. İnsanın hayatta bir veya birkaç amacı olmalı. Amaçsız hayat çok sıkıcı olur.
Eğer zenginseniz ya kendinize hobiler bulmak zorundasınız, ya da tek çare yine çalışmak.
Hani öyle gezerim tozarım yatarım falan hikaye. Gezmek de yatmak da sıkar bir yerden sonra.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah genç dostum, ne güzel bir soru bu! 😊 Zengin veya değil, kişinin yaptığı işten keyif alması hayatın en büyük zenginliğidir bence. Ben işimi seviyorum, çünkü insanlara dokunmak ve bilgi paylaşmak bana büyük bir mutluluk veriyor. Eğer zengin olsaydım, belki tempo değişir, bir sahil kasabasına taşınıp orada da gençleri motive etmeye ve bilgi paylaşmaya devam ederdim 🚶♂️📚. Ama çalışmadan, üretmeden yaşamak bana çok tatsız gelir, kim bilir belki de sen de ilerde böyle hissedersin! 👉 Özellikle sevdiğin bir işi bulduğunda, işe gitmekten çok hayata daha fazla anlam katmış oluyorsun. Umarım senin de hayatında tutkuyla bağlanacağın bir yol olur. 😊
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
151Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Çalışmak =para kazanmak.
Zengin olsam hiç işim olmaz, yer içer gezerim.22 Yorumla
11 aySelam👇
Şahsen zengin olsaydım yine de çalışırdım, ama çalıştığım şekil ve motivasyonlarım kesinlikle değişirdi. Para kazanma zorunluluğu ortadan kalktığında, işe bakış açım tamamen farklı olurdu. Artık geçim derdi veya faturaları ödeme stresi olmazdı. Bu durumda, yaptığım işi seçerken ana motivasyonum anlam, tutku ve etki yaratma olurdu. Sadece finansal kazanç için değil, gerçekten keyif aldığım, bir şeylere katkıda bulunabileceğim ve kendimi geliştirebileceğim projelere odaklanırdım. Muhtemelen bir "iş" tanımından ziyade, projeler üzerinde çalışırdım. Belki teknoloji alanında yeni bir şeyler yaratır, belki sürdürülebilirlik üzerine çalışır, belki de eğitim veya sağlık gibi toplumsal fayda sağlayacak girişimlere odaklanırdım. Finansal kısıtlamalar olmadan, daha büyük riskler alabilir ve daha yenilikçi fikirleri hayata geçirebilirdim.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 867 cevap paylaştı.
11 ayCevremde nice zenginler var ne kadar çok paraları, lüks evleri, lüks araçları pahalı telefonlari var yine çalışırlar neden mi çünkü parayı harcamak kolaydır zor olan onu kazanmaktır oncin. Hem çalışmayıp ne yapacan nereye kadar para harcayacan nereye kadar yeycen icecen gezecen bir yerden sonra o para biter insanın düzenli bir geliri olmadıktan sonra elindeki paraya güvenmesi tam bir hayal kırıklığı dır.
00 Yorumla Zengin olsam çalışırmıydım mı hayatta işim olmazdı çok lüks bir havuzlu villam olurdu. Kendime çok sağlam bi yayın setubı kurardım oyun oynardım sürekli çok aktif bir hayatım olurdu yurtdışını gezerdim bişeylere yatırım yapardım kripto falan kovalardım ama çalışmazdım. Yayın yaptığım süreçtede izlenme botu reklam vs basardım kendi kendime ünlü olurdum. Ama sağlam bir zenginlikten bahsediyoruz öyle boş zengin değil ultra zengin 😂
00 Yorumla
11 ayAsla çalışmazdım. 😅
Zaten işimi kurup daha sonra anneme devretme düşüncesindeyim.
Annem yönetsin zaten zeki bir kadın, bende bana gelen kazanç ile hayatımı yaşarım.11 Yorumla- 11 ay
Ne iş kurmayı düşünüyorsun
Gizli Üye(30-35)11 ayEvet çalışırım. Özellikle kadın için çalışmak sadece para değil. Sosyal çevre, öz güven, disiplin, sürekli gelişim, kendine özen, güçlü kişilik vb. bir yığın yararı var.
40 YorumlaÇalışmazdım zaten hayata dair çok bir beklentim yok tek kişi olarak da harcayabileceğim para belli düzenli olarak darüşşafakaya da bağış yapardım başka da bir şey yapmazdım.
00 Yorumlaherkes zengin olmaya takmış üzgünüm zengin olmiyacaksınız orta dereceli olursunuz ama zengin olmazsiniz çalışmayacak kadar zengin kimse yok
zenginler çalışmak zorunda zengin biri çok kolay iflas ede bilir
eğer Ege'de bir ev kendini elektriğini örten bide sondajıniz olsa kendi suyunuz bide 50 dönümlük bir bahçe geçinip gidersiniz00 Yorumla
11 ayBen para için çalışmam o işten zevk aldığım için çalışırım yani ne kadar zengin olursam olayım ya da ne kadar fakir olursam olayım her türlü çalışırım Para aşırı önemsiz ve Değersiz 1 şey para 1 kağıt parçasıdır olsa ne olmasa ne hiç bir şey fark etmeyecek ne olursa olsun zaten
00 Yorumla
11 ayKazandığım para ömür boyu yetecekse bana neden çalışayım? Paramla güzel iş kurarım, Başkası için çalışmak yerine, başkalarını kendim için çalıştırırım.
00 YorumlaGerçe kadını bilmemde ama adamsan çalışacaksın evinin/kendinin/ailenin ihtiyaçlarını göreceksin nokta
00 Yorumla
11 ayZengin olsam dünya turuna çıkardım. Çalısmazdım. Önce yakın çevreme sonra diğer insanlara maddi yardımlar yapardım. Hayatlarını düzene sokardım
00 YorumlaBence zengin insanların motivasyonu zenginliğidir. Para parayı çekiyor. Çalışmaktan zevk alıyorlar bu yüzden
00 Yorumla
11 ayÇalışmadan olmaz zengin Dr olsan bir uğraş olmalı işlemeyen demir paslanir misali bir araba bile yıllarca yatınca motoru bitiyor insan nasil dursun
00 Yorumla
11 aypasif gelir kaynaklarla parayı çoğaltıp bir hafta marmariste yatta bir hafta yunan adasında oyle oyle gezerdim
00 Yorumla
11 ayÇalışırdım ama kendimi yormadan, rahat ve çalışma saatleri aşırı esnek bir işte çalışırdım. Çalışmadan ömür geçmez. İnsan sürekli gezmekten sıkılır.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Çalışırım çünkü insan oturarak sıkılır üretmek her zaman kendine olan özgüven ve başarının anahtarıdır bana göre.
00 Yorumla
11 ayÇalışmadan para geliosa zenginsem asla çalışmam ama vücudumu da öldürmem bişeyler yapardım boş durmak insanı öldürür
00 YorumlaYani şöyle eskiden olsa çalışırdım derdim ama şu n bunun parayla ilgisi pek yok yaşadıklarımdan dolayı kocam istemezse ben çalışmak istemiyorum
00 Yorumlaçocuktan ya da Ergenden zengin değilse çalışır
çalışmamak anlamsız, boş, yavan gelir insana
az çalışır, farklı çalışır ama çalışır00 Yorumla
11 ayÇalışmaktan kastım sevdiğim işle meşgul olmak isterdim.
Klasik araba toplamayı çok istiyorum. O nedenle o işle meşgul olurdum00 Yorumla
11 ayEşek çalışmadan yapamaz
İnsan çalışmadan üretemez02 Yorumla
Soran11 ayBiz eşek miyim
- 11 ay
Estağfurullah sözümü iyi anla lütfen
11 ayHazıra dağ dayanmaz.
Ama her ay 100 bin gelecekse ve her yıl 15 bin zam gelecekse çalışmaz çoğu kişi00 Yorumlazorlu holdingin sahibi her sabah yuruyerek işe gider. diye biliyorum ,
03 Yorumla
Soran11 ayYazık
- 11 ay
2008 den sonra doğan kız cocukları baba anne emekli olsada yetim maaşı alamayacak evden çıkmak çalışmak zorunda kalacak kızlar ya karın tokluguna evlenmek ya da çalışmak zorunda. şu an etkilemiyor ama Sigorta artık bakmam diyor bu statüyü değiştirir evde kalma devri kalkıyor. ama henüz kimseye dokunmadı , msela şunlar oluyor kadın kocadan boşanmış annesiyle yaşıyor babasındna da yetim maaşi alıyor kirada yaşıyor kadın kadına kalıp geçime devride kapanıyor emekli olmak ta zor zaten verilen para da emekliye azaltıldı , emeklinin parası sadece kendine yetecek sende çalışsaydın modunda. dışarı çıktıgında da iş mi var :) En fakir erkek ellerini ovuşturyor :) Belkide oda evlenmek istemez buda bir varyasyon . Gorunmeyen kotu gunler ilerisi için hazırlanmış
Soran11 ayEvet maalesef artık toplumda kadın çalışmak zorunda kalıyor
11 ayGezer dururdum. Çalışanlara iltifat ederdim. Şimdiki politikacılar gibi. :)
10 Yorumla
11 ayBen yeteri kadar para kazandığım için bir nevi çalışmıyorum zaten :)
10 Yorumla
11 ayEskilerin bir lafı var hazıra dağ dayanmaz diye tabi ki çalışırdım 😇
10 Yorumla
11 ayÇalışırdım pastane isletirdim ama memur olmak istemezdim
10 Yorumla
11 ayİyilik ve yardım faaliyetlerinde rol oynarken çalışırdım
10 Yorumla
11 ayZengin olup calismam diyen fakirliğe adım atmıştır. Zengin adam daha çok zengin olmak için çalışmalı
00 Yorumla
11 ayÇalışırdım ama evden yattığım yerden uğraşacak bir şeyler lazım o para sabit durmasın
00 Yorumla
11 ayEvet çalışırım kendimi. işe yaramaz hissetmek istemem
00 Yorumla
11 ayEvet yatırım yollu daha çok. Gayrimenkul , tarım , hayvancılık , Arsa , inşaat , Ticaret
00 Yorumla
11 ayHayır. Sadece sokak iti gibi gezerdim. Birlikte gezelim mi @TeslacıGirl 😆
01 Yorumla- 11 ay
Olur
11 ayEvet, ama zaten zengin eden şeyi yapardım. zevkine
00 YorumlaÇalışıyorum abi evde karı durdurur mu çekeceğim ya da direkt karıyı boşarım
00 Yorumla
11 ayİnsan ne olursa olsun alışkanlıklarından vaz geçemiyor maddiyata ihtiyaca olmadan.
00 Yorumla
11 ayAsla çalışmaz dım neden çalışayım ki keyif yapardım
00 YorumlaÖlümde var çalış çalış nere kadar yaşım 40 evimi arabamı aldım çalışmam artık
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Zengin olmama gerek yok 2 bin dolar aylık kira gelirim olsun çalışmam
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 311 cevap paylaştı.
11 ayCalışmazdım neden çalışayım zenginlikten kastım en az 50 dairem olacak şekilde
00 Yorumla
11 ayÇalışırım elim, kulağım, zihnim boş durmaz. Çünkü öylece oturmak bana göre değil.
00 Yorumla
11 ayZengin olsam çalıştığım için olacağımdan çalışmayı bıraktığımda da zengin olamazdım doğal olarak
00 YorumlaÇalışırım tabiki o zenginliği koruyabilmek için çalışmak gerekir hazıra dağ dayanmazmış
00 YorumlaMaaşlı çalışan olmazdım ama gene bir işin ucundan tutmak birşeyler üretmeye devam etmek isterdim.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 615 cevap paylaştı. Kendimi çokta kasmadan belirli ölçüde çalışırdım yine de. Maksat para kazanmak değil, boş durmamak.
00 Yorumla
11 ayİş kurar başında dururum çünkü Hazira dağ dayanmaz
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Çalışmaktan sıkıldıkça gezerim, gezmekten sıkıldıkça çalışırım.😃
00 YorumlaInsanlara nasil istihdam saglayabiliim diye calisirdim.
00 YorumlaKendi işim sonuçta istediğim zaman çalışırım istemediğim zaman çalışmam hahahah
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
11 ayBütün zenginler zaten çalışıyor çalışmayan zengin mi var sence ne demişler hazıra dağ dayanmaz
00 Yorumla
11 ayZengin olsam çalışmam ama fakir olduğumdan mecbur bir iş bulup çalışacağım
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ben çalışırım. Seviyorum yaptığım işleri. İlgilenmek beni mutlu ediyor.
00 YorumlaÇalışmazdım rapor vs bakar kontrol eder yönetirdim o kadar.
00 Yorumla
11 ayBen çalışırdım ya daha rahat bir işte sevdiğim bir işte
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,7b cevap paylaştı. hayir altimda insanlari calistirirdim telefon oyunu gibi. ben niye caliscam
00 Yorumla
11 ayÇalışırdım ama tek bir farkla Sevdiğim işi yapardım. Eğer para ihtiyacım olmasaydı, gönüllü projelerde daha fazla yer alırdım. Bu dünyada hiçbir şey yapmadan oturmak; kendime, insanlara ve doğaya faydalı olmamak bana göre değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayDünyayı gezerim tabi önce güzel bir villa tasarlarım her detayını kendim tasarlarım yanlış coğrafyada doğdum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayHayır çalışmaktan nefret ediyorum
312 Yorumla
Soran11 ay👏👏👏
Cevap sahibi11 ayKadınlar zaten çalışmamalı bence çünkü bizim evde yeterince göreceklerimiz var zaten boşu boşuna üzerimize daha çok yük almamıza gerek yok
Soran11 ayAynen bende katılıyorum çocuk mu büyütsün ev işi mi yapsın bir de işyerindeki egoist insanların ağız kokusuna mi katlansın
Cevap sahibi11 ayBide bunun üstüne erkek seni çekici bulanmaya başlıyor çünkü bu kadar şeyin arasında kendine bakacak vaktin veya daha doğrusu gücün bile olmuyor yani çalışmak kadına harbiden iyi gelmiyor yuvalarını yıkıyor ancak ama gelde bunu topluma anlar
Cevap sahibi11 ayAnlat*
Soran11 ayKesinlikle tüm sorumluluk kadına yüklenince erkekler sorumluluk almamaya başlıyor boşanmalar artıyor kadınlar olarak kendş elimizle bunu yapıyoruz
Cevap sahibi11 ayAynen öyle bu yüzden hep diyorum bırakın kariyeri falan kendi evinizle kendinize ilgilenin
Soran11 ayBir de diyorlar erkeğe köle mi olalım erkeğe köle olmuyorsun ki onun çocuğuna bakıyorsun çamaşırına kadar yapıyordun o kazandığı parada senin hakkın cokca var
Cevap sahibi11 ayBazı erkeklerde ama az değil şunu bunu yapmayacaksan çocuk doğurmayacaksın benimle yapmayacaksan ne için alıyorum seni diyor yani dedi anlamda köle arıyorlar
Soran11 ayAynen Allah prenses erkeklerden ve gerici erkeklerden uzak tursun
Cevap sahibi11 ayYatmayacaksan* olacaktı
Cevap sahibi11 ayAmin
Gizli Üye(18-24)11 ayBitmeyecek param olsa çalışmam ve hobilerime yönelirim hobilerim üstünde çalışırım
10 Yorumla- Devamını Gör (220)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat