o nerden cıktı. aklındakini aslında tahmin ediyorum işte evin erkeği olarak ben erkeğime ailenin geliri olarak alsın değerlendirsin diye maasımı vermeliyim. acıkcası bu zihniyet artık kalmadı. erkeklerinde oyle bence beklentisi yok. hatunun maaşını alayım. evliliklerde yazılı olmayan bi kuraldır bu. kadının parası kadının erkeğin parsı herkesindir. sende bak hep sorup hem eleştirmişsin. evde de calısmayı da eklemişsin. bu zamanın kızları bunu istemiyor. erkeklerde hani yel değirmenlerine savas gibi para istemezler. hani normal saglıklı bi koca. zaten cogu erkek oyle aman aman para kazanan kıza da soguk bakar. cunku maasıyla ezilcek. öyle düşünür.
ben son tahlilde kendi adıma soyleyebilirim ki (yukarda yazdıklarım toplumun bakısına bir ayna tutmamdı) bunları ben düşünmüyorum. hani ahanda bir zengin calıskan kız buldum. ayse ohh bunu alayım hem maasına cokerim hem evde calıstırırırm vs. ama sunu diyim bir bayanında böyle kocasıyla sidik yarıstırma icine girmesi cogu erkek ıcın itici olur. kaderdir bu. biriyle evlenirsin zengin fakir denk gelir neyse artık. aileye giren para olur. kim daha iyi yönetirse onda toplanır. ben acıkcası kendi adıma karımın parasını kendi paramdan ayırmam. toplar rasyonel sekilde harcarım. o da harcar. bakarız ortak karar alırız. bu konular bence cinsiyetleri geriyor. bence sende salla bu işleri kasma kendini. kısmetine kim denk gelcek bakalım. adama asık olur ayaklarını bile yıkarsın. bu 2 kişi arasındaki ilişki seviyesine baglı. en feministi bile bir erkek cıkıyor köpeği de olabiliyor ya da tersi erkek kıza kul kole.
01 Yorumla- 17 gü
Özürlü değilse ayaklarını yıkamaya gerek yok
En İyi Cevaplar
benim kazandigim parayi kazansin benim ona baktigim gibi baksin ben evde yemek de yaparim cay da pasta kek de ya.. zaten camasir bulasik hepsini makine yapiyor.. yemek dediginde salca sogan kavur ekle uzerine pilav desen ha keza.. tavuk balik zeytinyagli bilmem biseye batir.. lan bu kadinlarin g otu amma kalkti.. 90 larda ve oncesinde yasayanlar haklilar bi camasir yikamak tum gunu aliyordu ev temizligi desen ayri dert incik boncuk bi suru zerzavat.. simdi bi çiçek yok aman kadinlar yoruluyor sektrin la ordan..
07 Yorumla- 17 gü
Kesin yaparsın bi hasta olsanız dedeye dönüyorsunuz
- 17 gü
ya apla bi sekter get yaa nasil insanlarla ya da erkeklerle muhatapsin bilmiyorum ama soyle genelleme yapan basit yorumlarinizi kendinize saklayin.. sanki siz hasta olunca bi mik olmuyor terminator gibi her ise kosturmaya devam ediyorsunuzz.. yahuu bi kiyaslamaya girmeyin yaa haddinizi yerinizi bilin yaa.. erkekle kendinizi kiyaslayacaksiniz diye cinsiyetinizi unuttunuz.. ne kadinsiniz ne erkek ne annesiniz ne es ne calisansiniz ne ev hanimi.. aciyorum size ve toplumun size dayattigi mal ca yasam tarzina.. onlarca ulke sehir gezdim sanayi devriminin ve son sosyal medya erisiminin oldugu donemler kadar kadinin asagilandigi bir dunya gormedim ve bunu yapan erkekler degil kadinlar kendi kendilerine yapiyorlar..
- 17 gü
ve suclayacak bir yer ariyorlar hooop o da erkekler oluyorr.. bi de disarda calismaktan baska bi ise yaramayan diye guncellemissin..
data.tuik.gov.tr/.../Index
kadinlarda artis orani hep masa basi.. lan hadi cop toplayin insaatta duvar kayin tamirhanede araba yikamacida calisin.. lagim islerinde calisin.. demir celikte calisin.. yaa ya boyle delleniyorum uc bes sosyal medya yonlendirmesiyle kiyasa giren capsiz kadinlarin yaptigi paylasimlara.. - 17 gü
Defol git o zaman dayı
- 14 gü
@Blacksksksk kaba davranmıyor musunuz.
- 14 gü
Bravo Berk. Şu dünyada erkekler dışarıda çalışmayı bıraksın dünya 24 saatte kırmızı alarma geçer
- 17 gü
Zorunda değil zorunda olmamalı ama arada bazı farklar var evlilik iyi günde kötü günde diye başlanılan bir yolculuk şimdi Allah korusun adama bir şey oldu kadın hiç çalışmayacağım diye düşünüyor ve çalışmıyor da bu saçmalık eşler birbirlerine zor zamanlarda destek olacak kadar becerikli olmalı bence buna dışarıda Çalışma hayatı da dahil ama kadına şu da dayatılmamalı Sen çalışmak zorundasın çocuğunla olsa 5 tane de çocuğun olsa hasta da olsan çalışmak zorundasın kafasına girilmemeli yani kadın için çalışma konusu mecburiyet değil bir tercih olmalı
01 Yorumla- 17 gü
Kesinlikle
m
17 güHiçbir kadın bir erkeğin insafına kalmamalı. Her şey muhteşem giderken 50 yaşında boşanma kararı alınca, iş yok güç yok maaş yok, ortada kalıyor kadın. Gereği yok. Zaten eşi çalışam erkek de ev işine yardım edecek. Etmiyorsa da yardımcı tutacak
04 Yorumla- 17 gü
Valla ben pek ettiklerini görmüyorum çevremde
- 17 gü
Tercihi de ona göre yapmak lazım. Eşim bu sabah kahvaltı hazırlayıp uyandırıp gönderdi işe mesela. Böylesi de çok
- 17 gü
O zaman süper ama şunu bilin eşiniz istisna, birçok kadın bunu yaşamıyor.
- 17 gü
maalesef tercihleri iyi yapmak lazım
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorŞimdi öncelikle, kimse kimseye çalışıp para vermek zorunda değil, hele ki bir evlilikte iş ortaklık değil, hayat ortaklığıdır 🫶. Eşler birbirine destek olmalı, sevgi ve güven ön planda olmalı. Evde ya da dışarıda kimin ne yaptığı karşılıklı saygı ile çözülmeli. Adil bir ilişki eşitlikten doğar, sömürüden değil. 😊 Maddi sorumluluklar, iki tarafın da isteği ve gücü doğrultusunda paylaşılmalı. Unutma: Mutlu bir birliktelik, takım olmanın gücüyle gelir! 💪❤️
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Aslında sömürme işi hep vardı. Yani tarih boyunca böyle devam etti. Kadın hakları tarihi bu gibi sayısız örnekle dolu.
Hayır zorunda değil. Zaten öyle bir durumda onun eşi değkl işçisi gibi bir şey olur. Böyle var mı? Var. Hatta benzer şekilde çocuklar da çalıştırılıyor maalesef.
Güncelleme de güzel olmuş 😂
38 Yorumla- 17 gü
Hahahha çok haklısın teşekkür ederiz 😅
- 17 gü
Yani doğru bir yere değişmişsin erkek olarak😅 Bir çalışıyorum diye ağlayan adama ben zaten çalışma evinin beyi ol derim yani sıkıntı yokjdjdjdj
s
17 güAhahaha sen yine insaflı davranmışsın evin bir şeyi olur da beyi olur mu bilemedim 😂
Feminist erkek olunca cevaplar da böyle oluyor jdjdks
Bu arada gerçek mi bilmiyorum ama burada birkaç soruda okudum ev işlerinden erkeğn sorumlu olduğu kadının para kazandığı örnekler.
Yurt dışında da var galiba ama- 17 gü
Ahahhshshshhs ya o olur ev işinden sorumlu olsun ama hem evde iş yapmam hem dışarıda seninle eşit çalışırım ama sen evde de çalışırsın olmaz ne bu prenses mi bakıyoruz evlenmeyiz daha iyi😅🤣
- 17 gü
Düşer tabi çok normal şu ülkede dhjfjf
- 17 gü
Çok haklısın
- Gizli Üye(30-35)17 gü
Ben yurtdisi dogumlu babasi Turk annesi yabanci olan bir kadinim. 2 senedir Turkiyede yasiyorum. Turkiyede evlilik birligi icinde erkekler cok eziyorlar. Sonrasinda erkekler cinnet geciriyor ve istenmeyen durumlar meydana geliyor.
Evliik icinde kadininda erkeginde maaslari ortaktir. Ayrica kadinin gorevi baskadir, erkegin gorevi baskadir evlilikte. Ayrica kadin calisan kadin olsada, calismayan kadin olsada. Evini cekip cevirebilmeli.
Turkiyedeki kadinlar beni affetsin, ben para kazaniyorum ve erkekle esitim safsatasini cok benimsemisler. Doga kadinada erkegede ayri roller vermistir. bunlarin disina cikarsaniz mutsuz olurunuz.
Turkiyedeki kadinlar kocalarini oncelikle psikolojik olarak cok yoruyor ve eziyor. Benim gozlemlerim bu yonde. Ayrica kadinlar, uyum icinde yasiacagi erkeklerden daha cok, maddi imkanlari iyi olan erkekleri seciyorlar. Ve sonuctada uyumsuzluk cikiyor. Ayrilmalarda erkeklerden ciddi bir tazminat ve nafaka aliyorlar.
Ben Turkiyedeki erkeklerin yerinde olsam, evlenmeden once mutlaka bir sozlesme yaparim. Cunku Turkiyedeki kadinlar soyledikleri sozleri cabuk unuyor ve karar degistiryorlar. Guven vermiyorlar. Hepsi boyle deyil ama
Note: Ben bir yoneticiyim. Departmanim 60 kadin, 50 erkek calisiyor.
20 Yorumla m
17 güKadın , çalışmayan erkeğe parasını vermek zorunda değil ❌. Ancak şu durumda bu durum mümkün iki taraf da çalışıyor diyelim ; çok sıkışık bir dönemden geçiyorsunuz tabi ki bu durumda senin paran, benim param muhabbeti geçemez. Evlilik içinde parayı da ortak kullanılabilirler. Ancak erkek 🚹 çalışmıyorsa kadından sürekli istiyorsa bu çok yanlış. Tabi ki öyle bir durumda vermeyin, erkek engelli olmadığı takdirde normal değil. 🌾✨
23 Yorumla- 17 gü
Tabi ki destek sonuna kadar olur karşı taraf iyi niyetliyse. Ama benim bahsettiğim art niyetli erkekler, hem dışarıda hem evde çalışan birini bulup rahata ereyim mantığı çok yanlış kesinlikle.
- 17 gü
Evet aynen öyle 🌾💕
- 17 gü
⚘️
Herkes ev işi yapmayı bilmeli ve arkasını toplamalı. Eş diye köle alıyorlar sanki, ya temizlik makinesi ya da bankamatiksin gözlerinde.
Olay çok basit. İki taraf da çalışıyorsa ev işleri bölüşülür. Ev işlerinde payına düşeni yapmayan, ev masraflarını üstlenip durumu böyle telafi eder.11 Yorumla- 16 gü
İşte budur
- 17 gü
Vermek zorunda değil ama destek verebilir. Normal şartlarda kendim için konuşucak olursam ben eşimin kesinlikle çalışmasına karşıyım hadi oldu sevdiği bir işi var buna da engel olmam isterse maaşının hepsini ya da belli bir kısmını bana vermek isterse de bir şey demem ama o paraya dokunmam birikir. Son olarak eşimin parası kendi parası olur ama benim param eşimin olay bu kadar basit aslında. Sebebi kendi emeği ile kazandığı parayı harcaması hoşuna giderse neden olmasın herkesin tercihi farklı sonuçta. Ev hanımı olup koca parasıyla ihtiyaç da karşılanır ya da kendi parasıyla da olur önemli olan ne yapmak istediğidir. Ben yemek de yapmasını bilirim temizlikte
00 Yorumla - 17 gü
Seni gidi güçlü kadın. Gerçek bir erkekle karşılaşırsan evde her konuda onun kölesi olursun. Köle olmak derken ezilmekten bahsetmiyorum. (Tabi ezilmekten zevk aldığın yerler de olacaktır) Gerçek bir erkekle tanışmayan kadınlar güçlü olmak için güçlü olmak zorunda kalıyorlar kendi özgür iradeleri ile değil. Ayrıca bu durum kadındaki testesteron seviyesini arttırarak kadını erilleştiriyor. Bu durum erkekler tarafından iticidir. Kendisi dışarıda çalışan hiç bir kadın evde yemek, temizlik yapan bir erkeğe saygı duymaz. Saygı görmeyen bir erkek de mutlu olamayacağından evlilik bir süre sonra kadının sürekli kavga çıkarttığı içinden çıkılmaz bir evreye girer, ve kadın erkeğe tekmeyi atar. İnsan ne kadar modernleşse de erkekler de kadınlar da hala o ilkel sürüngen beyni ile hareket ediyor.
05 Yorumla- 14 gü
İsmi önemli değil. Feminist her kadının feministliği gerçek bir maskülen erkek bulana kadardır
- 14 gü
Djjxjcjcj çok komiksiniz
- 14 gü
Benim işim komik olmak.(!). Kadınları, kadınların kendini tanıdığından daha iyi tanırım. Sen kendi davranışının nedenini bilmezken ben bilirim. Kendini tanımak istiyorsan sormaya devam edebilirsin.
Para & Ekonomi konusunda 865 cevap paylaştı. Ev giderleri de ev işleri de ortak olmalı. Erkek yemek de yapar temizlik de yeter ki kadın evin giderlerine ortak olsun
14 Yorumla- 17 gü
O zaman amenna
- 17 gü
Evde iş yapsın 2 kap yemek zor mu diyen dangalaklar var da kendileri işten gelince öldüm diyip yan gelip yatarlar kadına gelince beklemelerine kızıyorum. Erkek olacaklar ben daha erkeğim valla...
- 17 gü
Diyorlarmış yorumlara baksana. Sanki hepsi bulunmaz hint kumaşı.. Bunlara bakmak için kim evlenir bekar kalmak daha iyi.
Evlilik iki insanın birbirini sevip beraber yaşadığı bir mecra eğer ikiside para kazanmayı düşünüyorsa ev işlerini de beraber yapacaklar eğer birisi para kazanmayı düşünüyorsa diğeri ev işlerini yapmalı yemek hazırlamalı eğer kadın ben çalışmayacağım eve bakarım derse ama çamaşırlarını yıkayamam akşam yemeği yapamam uğraşamam derse o zaman bay bay
00 Yorumla- 17 gü
Hayır para kadınların bir tebessümü için kazanılıyor
11 Yorumla- 17 gü
Çok güzel dedin
Her gün elime 1000 sikke saymazsa o evlilik yürümez. dd
11 Yorumla- 18 gü
Ya sikke mi kaldııı Allah seni kahretmesinfjjxjdjjfjf
- Gizli Üye(25-29)18 gü
Olaya tek bir açıdan bakarsak yanılmış oluruz. Normal şartlarda kadının kazandığını kendisine harcaması gerekiyor. İstediğini alır giyer ama gerçekten eşine önem veren bir kadının, eşinin çalışıp kazandığıyla ucu ucuna ay sonunu getirdiği ilişkide istediğimi alır giyerim benim param mevzusu yapmayacağını düşünüyorum. Yardım eder, bir işin ucundan tutar.
10 Yorumla - 17 gü
Öyle bir şey söz konusu değil bunu bi anlayın hemcinslerim eşinize yüklenmeyin.
Biz erkeklerin görevi çalışıp eve para getirmek, evi geçindirmek hanımımızın görevi ise ev işleri yapmak yok öyle Bir şey kadın çalışamaz haramdır.10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)17 gü
Benim eşim de çalışmalı. Gelirim yüksek ama ben çalışma hayatının insana çok şey kattığını düşünenlerdenim. Ayrıca ev işleri noktasında her şeyimi ben yapıyorum zaten. Yani beraber yaparız ona yıkmam.
110 Yorumla- 17 gü
Kesinlikle haklısın çalışan insanla çalışmayan insan arasında çok fark var. Eşi çalışmayan arkadaşım isyan ediyordu geçen, eve gidiyorum konuşmuyoruz diye kızıyor ama ben işten bahsetsem sıkılıyor, onun ortamı yok programları anlatıyor o zaman da ben sıkılıyorum diye.. iş hayatı en basitinden sorun çözme becerisi kazandırıyor
- Cevap sahibi17 gü
@Ayabasanmaymun aynen öyle. Ama günümüzde maalesef bazı kadınlar eşim çalışsın ben yatayım modunda. Yatayımdan kastım ev işleri. Ben ev hanımlığını bir iş olarak kabul etmeyenlerdenim. Nitekim ben de yemeğimi yıkıyor, bulaşığımı yıkıyor, çamaşırımı yıkıyorum. Bunları yaparken aynı zamanda hafta içi her gün sporuma da gidiyorum.
- 17 gü
Aynen öyle, çalışanların ev işlerini de ev cinleri yapmıyor yani 😅 herkesin kendi tercihi elbette, cidden çalışma hayatı kolay değil ama çalışmıyorsa da bu sefer erkekten ev işi beklenmemeli vs
- Cevap sahibi17 gü
Bir kadın olarak böyle düşünmen ne güzel. Çoğu kadın ekonomi kötüleştikçe itiraf etmek istemeselerde bir erkek bulayım tüm maddi sıkıntımı çözsün kafasında. Ben demiyorum ki erkek iyi halliyse kadına destek olmasın ancak her şeyi erkekten beklemek ve ben evde oturayım eşim para getirsin düşüncesi acımasızca ve ilkelce.
- 17 gü
Kesinlikle katılıyorum...
- 17 gü
Çocuk olunca o zaman yanında alıp gidersin spora? Hersey ev işi zaten
- Cevap sahibi17 gü
Çocuk istediğimi nerden biliyorsun? Kaldı ki diyelim ki çocuk yaptık, kadın bir süre işine ara verir sonra bakıcı tutulur yeniden devam edebilir. Çocuğa bende bakıcam ayrıca? Sadece kadın bakmıycak yine.
- 17 gü
Evet çalışacaksın evde tabi kahvede yapacaksn
- Cevap sahibi17 gü
Yaparım bunlar zoruma giden şeyler değil. Her ne kadar sen saldırgan şekilde söylemeye çalışsanda ben bunlardan gocunmam eşime yardımcı olurum.
- 17 gü
Bravo o zaman sana
- 17 gü
Zorunda değil tabi ama boşta durmaması gerek. Kendi ayaklarının üstünde bir şekilde durması, para kazanması amaçlarının ve hedeflerinin olduğunun göstergesi. Bu güçlü kadın tutumu.
Elbette çocuk falan olursa zaten yapamaz.
00 Yorumla Calisirim istedigim zaman esime yardimda ederim veya ihtiyac duydugunda ama gerekiyorsa esimde calismali yemek memek islerinide yapmak zorunda. Zorunda degilim diyen zaten benim esim olamaz
02 Yorumla- 18 gü
Bulursan iyi, alan razı veren razıysa kimseye karışmam. Ama ben yapmam
- 18 gü
Evi geçindirmek zorunda olan erkektir. Evin dış işleri erkeğe aittir iç işleri kadına. Kadın çalışmak zorunda değildir. Oldu ki çalışıyor para vermek zorunda hiç değildir.
01 Yorumla- 18 gü
Bravoo
- 17 gü
Erkegin parasi kadinindir kadinin parasi kadinindir
18 Yorumla- 17 gü
Yapma yaa
- 17 gü
@tahirhancizaddoglu knk bu gercek
- 17 gü
Kadın calisiyosa erkeğine parasını vermeli (mecbur değil erkek zor durumda kalırsa)
- 17 gü
@tahirhancizaddoglu zor durumda kalirsa ne ya şu an konu zor durumda mi degil normal yasiyolar
- 17 gü
zor durumda kalırsa parasını vermek zorunda diyorum güzel oku
- 17 gü
@tahirhancizaddoglu bende ne alaka diyorum? Sen illa alcan o parayi rahat batti sana neden kadinda para duramaz dimi, zor durumda elbette yardim ederler diyom bende
- 17 gü
Amaa konu zor durum degil konuyu saptirma
- 17 gü
He abla tam sensin
- 17 gü
Hayır dinen de değil kültürel de değil evine bakamayacak erkek evlenmesin
20 Yorumla - 17 gü
Evlilik tek kişilik bişey dğl, iki kişiliktir ve erkek kadr kadınında sorumluluğu var. Bu ekonomide biraz insaf yaw,
12 Yorumla- 17 gü
İki tarafta insaflı olmalı
- 17 gü
Evet.
Tek bir kisiye yüklenmek hata
Eğer sevdiğimi almışsam bana sadakatinden başka bir şey vermesi gerekmez. Ama o bağlılık ve sadakat benim istediğim gibi olmalıdır. Evlilikte her şeye ince hesapla bakılmaz. Meseleleri biraz bol bırakırsanız birbirinizi sevecek alan bulursunuz.
00 Yorumla- 17 gü
Eşe değil, evinize yapılır o harcamalar. Nasıl ki o çalıştığı parayı getirip ev ihtiyaçları için ortaya koyuyor, bende koyarım.
01 Yorumla- 17 gü
Evde ki iş yüküne de ortak olacaksa bende koyarım. her şey karşılıklı fazlasını kimse beklemesin.
- 17 gü
lafa gelince her konuda eşitiz.. ama lafa gelince. ikiside çalışıp evi geçindirecek bu devirde. başka türlü yaşanmıyor.
02 Yorumla- 17 gü
Çocukta doğurun bakın yemek yapın banane
- 17 gü
çocuk istemiyorum. yemek elbet yaparım. gel evlenelim.
- 17 gü
Kadın zorunda değilse erkek de değil o zaman. İsrail kadınları 2 sene askerlik yapıyor sizin kadar ağlamıyor.
06 Yorumla- 17 gü
Kes evde yemek pişir sende. Ayrıca kaçan yok bizde olsun bende giderim askere ve senin kadar ağlamam
- 17 gü
Evde yemek pişiriyorum ben zaten :) Hadi sen de buyur askere o zaman.
- 17 gü
Seve seve erkeklerden iyi asker olurumxjjxj
- 17 gü
Kadınlar subay olabiliyor. Bu kadar sertseniz size uygun olabilir
- 17 gü
Zamanın da istemiştim ama olmadı o durum aile sebebiyle. Öğretmenim
- 17 gü
Ne öğretmenisiniz? Mesleklerimiz benziyor. Öğrencilerinize acıdım bu arada 😃
Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı. Her şeyin makine olduğu çağda, sadece makinenin düğmesine basıp ev işi yaptığını iddia etmesi çok daha önemli sjsjg
017 Yorumla- 18 gü
Ya bak makinelere onları kim atıyor kim kim kim🙄cjjfjfjcjjffj
- 18 gü
Ay pardon daa tüm iş o muudjfjjdj feminist damarım tuttu gece gece 😅
- 18 gü
Gergin günümdeyim ben demek🫢 ay işte bunu deseler sinirim geçecek djjdjdjdj
- 18 gü
Seans ücreti isteyecek gibi konuştundjjdjxjxj
- 18 gü
Çok teşekkür ederim işte şimdi psikolojim daha iyidjjdjdjdj
- 18 gü
Evet ama kadın ruhundan anlamıyorlar işte sağolfjjfjfj 2 kap yemek yapmak zor mu falan yazıyorlar birde ağızlarına kürekle vurasım geliyor.🫢
- 18 gü
İnşallah hocam hipnoz oluyorum yavaş yavaş uyuyacağım şimdi fjjfjfjxjjxjx
- 18 gü
Araya maşallahı da eklersek tarikatı tamamlıyoruz sjsjgd
https://www.youtube.com/watch?v=AktThQj3c5o - 18 gü
😅😅😅 attılar gözümün nuru yakışıklı hocamı hapisejrjrjdjjddjhehhsjdjfu
- 18 gü
1 asır sonra belki djjdjdjdjxhhx
- 16 gü
Ben evlenince çalışmayı düşünmüyorum ya ama erkeğede yük olmam zaten o isterse çalışırım tabii
00 Yorumla - 17 gü
Kadın çalışmak zorunda değil. Ama eğer çalışıyorsa nasıl erkeğin parası ailenindir kadının parası da ailenin olmalı.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)17 gü
Adamın da kadının da parası kadında toplanır. Hatta çocuklar büyüse çalışsa evlenene kadar birikimini anneye verir. Annedir evin reisi 😄 karadenizliyim ama bize has bir durum değil yani başka milletlerden insanlarda da bunu çok görüyorum.
00 Yorumla Benim param benim paramdır kocamın parası da benim paramdır djdndjdmx
04 Yorumla- 17 gü
Aferimjfjfjfjfj
- 17 gü
Yok yok iyi böyle djjfjdj
- 17 gü
Ekonomik durumları zordaysa kocasına destek olmalı değilse çalışıyorsa o parayı kendi kişisel zevkleri için harcamalı
00 Yorumla - 18 gü
O zaman eski eşim bana baya borclu:)). fatura yollayayım :)
01 Yorumla- 18 gü
Hxhdhxhdh dene
Zorunlu değildir tabi ki fakat eşinin maalı yetersiz geliyor ya da daha iyi şartlar istiyorsa çift kadında çalışabilir... Keşke imkan olsa erkeğin maaşı yetse de kafının tek işi evi, kocası olsa...
10 Yorumlam
18 güZorunda değil ama bütün günü evde oturmak sıkıcı olurdu
10 YorumlaDeğil. kadinin yeri evidir İslam'da calismak erkeğe emredilmiştir aile reisi erkektir
130 Yorumla- 18 gü
Aynen oyle cok doğru
- 17 gü
Kadının yeri ev midir anlamadım nereden çıktı bu
- 17 gü
Eger calısma ıhtıyacı varsa tabıı çalışabılır ama erkekler arasında çalışmak caiz degil
- 17 gü
- 17 gü
Ha şimdi anladım kadının seçim hakkı olması güzel bir şey insan istediğini yapar ama fikrimce o eskide kalmış bir şey artık kadınların iş hayatına girip para kazanması normal bir hale geldi ancak buna rağmen ülkemizde olsun başka yerlerde olsun kadınları bir şeylere layık görmeyenler var. Bence bir kadın olarak bununla savaşmamız gerekir. Yoksa tabii ki feminizm kadının özgür haklarını sağlamaya çalışır isteyen istediğini yapsın
- 17 gü
Niye kadın ayrı bir yaratık mı? İslam'da öyle kesin bir şey yok insanları kandırmayın
- 17 gü
@alarasulara maalesef bu konu doğru zaruri eğitim ve calısma dışında keyfine erkeklerle yüz göz olmak caiz değil en çok kadınlara günah yazılıyor burada çünkü kadınla erkek bır değildir kadın calıstıgı zaman çabuk çöker yaslanır ama erkek öyle değildir kuvvetlidir Allah erkeği güçlü yaratmış İslam dini böyle kadın ilgı cekıcı varlık olduğu için en cok günahı kadın yapıyor maalesef bu konuda tartışmak doğru değil Allahın emri böyle böyle Allahın sözünün üzerine söz getirmek olmak haşa
- 17 gü
Kadınlar ıcınde calısmak olursa olur mesela tuhafıye olur atıyorum kadınlar alısverıs yapar ama maalesef Allah affetsin gidiyoruz hep gözgozeyiz bakıyoruz insanın hosuna gidiyor haram yani şehvetleniyo insan sen ne dersen de hayat böyle insan ilerleyen yaslarda daha ıyı anlıyor haramı helali fayda görmediği zaman özellikle belalar geldiği zaman
- 17 gü
Ben erkeklerle aynı ortamda calısıpta Bı kadının bile huzur bulduğunu girmedim
- 17 gü
Hatta sahidim
- 17 gü
Ama mecbur kalırsa bır sey diyemem gözünün önüne bakmak zorunda ısını yapmak zorunda
- 16 gü
@beyazbirsayffa hanımefendi anlıyorum ne demek istediğinizi ama bir kadının şehveti yüzünden geriplanda durması gibi daha gerici başka bir şey duymadım. İslam'dan örnek vermek istiyor herkes ama anlamıyor ki eskiden cahiliye döneminde kadınları resmen yok etmek istiyorlardı. Seneler sonra bile hala bu ataerkil sisteme uymak istiyorsanız bunu kabul ediyorsunuz demektir. Kadın ve erkek fiziksel olarak olsun biyolojik olarak olsun farklılıklara sahip olabilir ancak siz hala 2025 yılında kalkıp da kadınların şehveti yüzünden erkeklerle çalışamaz olduğunu söylerseniz vah halimize.
Her erkek cahiliye dönemindeki gibi canavar değil kadının yüzüne bakıp da şehvetlenen erkek iradesiz bir erkektir canavardan farksızdır ona da yuh denir artık.
Ayrıca hatırlatmak isterim ki Hz. Hatice, Hz. Aişe gibi nice kadınlar gerektiğinde erkeklerle birlik içinde veya yan yana çalışmıştır.
Ha sizin dediğinizi de anlıyorum kadın biyolojik olarak daha zorlu bir süreç geçirdiğinden modu stabil kalmıyor asla erkekler gibi. Ama bu demek değil ki iş hayatında kadınların yeri yok.
Bakar mısınız 2025 yılında bile hala kadınların okumamasını, çalışmamasknı söyleyen erkek bş toplumla karşı karşıyayız. Hatta size bir şey diyeyim mi? Dünya genelinde yapılan kadın sağlığı toplantılarında BİR TANE BİLE kadın yok.
Bu taa monarşi zamanlarında da böyleydi, kaçıncı yüzyıldauız hala böyle. Sırf kadının biyolojisi farklı diye ayrı bir yaratık gibi davranılması artık absürt.
Kadın topluma iş hayatına karıştıkça insanlar kabullenir. Bu tür kadını iteleyen gerici zihniyetler de yerini bilmeye başlar - 16 gü
Bilmiyorum ben bu konuda hep engelledim de eger basarabiliyorsan yolun acık olsun ama şunu da unutmuyorum dünyanın binbir türlü hali var ne olacağı belli olmaz para kazanmak güzel bir nimet hele ki kendin kazanıyorsan ben simdi böyle söylüyorum ama ilerleyen zamanda neler yaparım bilinmez kendi paramı kazanırım
- 16 gü
Ama Allaha sükürler olsun hıc birimiz o duruma gelmedik daha elhamdülillah her şey bol eger istiyorsak yorulana kadar calısalım ben de çalıştım belediye de zorluğunu bilirim ama gelip eve yatıyorsun zor ıs yapıyorsun yorgunluktan yani baya yorucu çalışmak ama tabiı herkesin kendi kararıdır bi erkeğin eline bakacak değiliz
- 16 gü
Ya Allah aşkına İslam'dan bı habersin Alara hanım cahiliye döneminde kadınlar diri diri gömülüyor su bunu bitiren iptal ettiren peygamber efendimiz s. a. s di. Sen ne gericiliginden bahsediyorusn. Allah'ın kanunları nasıl gericilik oluyor. Ac bak kuranı oku. Bizim rehberimiz kuran ve Hz. Muhammed'in sünnetidir. Müslüman buna göre yaşar. Müslüman değilsen bişey diyemem. Açık açık deki ven Allahin emirlerini kabul. etmiyorum.
- 16 gü
Cübbeli Ahmet Hoca: 'Kadının erkekle bir arada çalışması caiz' demek kolay değil, kadının bütün vücudu avret!
'İslam buna karışmasın' diyorlar. Asıl sen karışma. Allah'ın dinine ne karışıyorsun?'
Cübbeli Ahmet Hoca: 'Kadının erkekle bir arada çalışması caiz' demek kolay değil, kadının bütün vücudu avret!
23 Ocak 2015 17:41
-A+
Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, kadınların çalışmasının İslam’a göre birkaç yönden ele alınması gerektiğini belirterek, kadının evinde çalışmasının caiz olduğunu ancak dışarıda çalışan kadınların yalnızca kadınların bulunduğu işyerlerinde çalışmasının caiz olabileceğini söyledi. Ünlü, “Bugün çalışan bayanların ekseriyetinin maruz olduğu durum erkekler arasında çalışmadır. Memuriyetler, bazı noktalarda işçilikler böyledir. Erkek-kadın karışık çalışmaktadır. Bir kadının başı kapalı, avret yerleri kapalı ancak erkeklerle bir arada. Buna caiz dememiz öncekilere caiz dediğimiz gibi kolay değildir” dedi.
Ünlü sözlerini “Çünkü burada bazen bir erkekle bir kadının tek başına kalmaları mümkündür. Mümkünden de öte vâkidir. Hatta ekseriyetle de vuku bulabilir. Neden? 3-4 erkek-kadının çalıştığı bir odayı düşünelim. Yandaki erkek memur çıkar bir işe, öbürü gider yemeğe, öbürü gider bir ihtiyacına. Hepsi gittiğinde bir erkekle bir kadının tek başına kaldığını düşünelim. Ki bu olan bir şey. Her dakika sen ‘Aman arkadaş sen çıkma yalnız kalıyoruz’ diyemezsin ki öbür memura. Zaten tam gerici, yobaz derler o zaman” görüşünü dile getirdi. - 16 gü
Beyefendi ben yargılayan biri olmak istemiyorum ama her seferinde sizin gibiler ne hikmetse benim karşıma çıkıyor. Bana İslam'ı Cübbeli Ahmet gibi hocalarla öğretmeye sakın ha kalkışmayın. Ben İslam'ı kitabı okuyup anlayarak öğrenmeye çalışırım beni hiçbir alim dediğiniz hoca alakadar etmiyor. Bir de marifetmiş gibi tüm sözlerini koymuşsunuz.
Bakın ben müslümanım belki görünüşüm değildir, belki eksikliklerim vardır birçok doğrudur insanım ne de olsa her zaman Allah'a layık olmaya çalışıyorum kendimi düzeltmeye çalışırım. Ancak asla ama asla Allah'ımı bahsettiğiniz gibi hocalardan öğrenmeye uğraşmam. Bu kişiler rüyalarında peygamberi gördüğünü veya hatta saçma sapan, dinimize uymayan korkunç fikirleriyle insanların aklını karıştıran insanlar. Daha da kötüsü, politik yancılar. Ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur. Bir âlim gerçekten bir âlim olsaydı, dinini objektif ve en güzel şekilde anlatmaya çalışırdı.
Bir şey daha eklemek istiyorum ben. Dinimizde şu güne kadar asla ama asla kadınları böyle aşağılayan cümlelere rastlamadım. Aksine, kadını yücelten, sunduğu emirler doğrultusunda da kadın milletini korumak isteyen bir dindir dinimiz.
Size de böyle kim olduğu belirsiz kişilere hoca demenizi bırakmayı öneriyorum. Çünkü resmen içinizi zehirliyorlar - 16 gü
Olabilir ben yine de dediği şeylerin araştırılmadan inanılmaması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Herkesten önce insanın kendi doğrusu gelir sonuçta, kendi doğrularımız da Allah'a şükür Kur'an'da yazılı. Ve teşekkür ediyorum rabbim hepimize ona layık olmayı nasip etsin inşallah 🙏🏻
- 16 gü
İlimsiz mi diyorsunuz bana? Açıklamayacağım kendimi siz kendi ayıbınızla kalın beyefendi. İyi geceler
- 16 gü
😊😊 sen de Allah'ı gereksiz insanlardan öğreniyorsun dinin ateistlerden zayıf. Hesabına girip baktım her sazdan insansın, cinsellikten tut her şeye kadar konuşmuşsun gelmiş burada millete ahkam kesiyorsun. Daha da yazma okumayacağım.
Ha bir de, umarım tesettür nasip olur sana da 😍 zihnine iyi gelir tesettür Allah'ı bulursun belki o zaman
- 18 gü
Bu yanlis. Bunun yerine ortak bi banka hesabi kullanabiliriz
10 Yorumla Şizofrenmisiniz siz kim böyle yeter sorduğunuz sorulara bak 🤣🤣🤣
00 Yorumla- 16 gü
yuvayı dişi kuş kurarmış. paraları hanımda toplamak lazım
00 Yorumla Erkek evlenince eşine para vermek zorundamiii🤔🤔🤔
00 Yorumla- 17 gü
öyle bir zorunluluk yok ama para vermek de sömürülmek demek değildir
bu tabir ve tasvir çok kötü10 Yorumla Hepsi aynı değil ben çalışmıyorum çalışmamı istemiyor eşim
00 YorumlaÇalışmak zorunda değil ama calılmak ister o zaman parayı ortak harcamak zorunda
00 Yorumla- 17 gü
Zorundalık diye bir şey yok ama bi hayatı paylaşıyorsak geri kalanları da paylaşmalıyız
00 Yorumla - 17 gü
Sen para vermek istemiyorsan vermezsin aile içi ekonomik meseleler her evde farklıdır ne de olsa
00 Yorumla - 18 gü
Ben evlenince karım benim paramı yesin eşine evine iyi baksın
00 Yorumla Eşiniz ne yapiyor peki. Siz boyle adamlari bulmayi nasıl basariyorsunuz biz mulakata bile giremiyoruz bu kafayla adamlar neler yapıyor
00 Yorumla- 17 gü
Erkeğin parası kadının oluyorda kadının parasına erkek neden ortak olamıyor ki
03 Yorumla- 17 gü
Çünkü evde her iş kadından bekleniyor erkekler yan gelip yatıyor iş yapmıyor yemek yapmıyor ve çocuk bakmıyorlar. Neden fazla işi kadın yapıyor ki?
- 17 gü
Çalışan kadınlar ve erkekler evde ki işi ortak hallediyor mevzu para değil mi
- 17 gü
Mevzu para değil. Ortak halletmiyor hepsi maalesef hatta bakıyorum çoğu kadın çevremde işten koştur koştur gidiyor yemek yapıyor çocuğunu alıyor vs vs bu tür erkeklere lafım.
- 16 gü
Şimdi şu şekilde benim düşüncem erkek para kazanır gelir kadın ev işlerini halleder erkeğin getirdiğinde ortak yerler eğer kadında çalışırsa ev işlerinide erkekle kadın ortak yapar ve erkek kadının kadında erkeğin parasını hak eder
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)17 gü
Herkes kendi masrafını karşılamak aynı zamanda ev işini yapmak zorunda
Bunu tek kişiye indirgeyemeyiz..
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)17 gü
Kadin dedigin calisip eve parasini getirecekk
02 Yorumla- 17 gü
Erkek dediğin güzel yemek yapacak fjjfjf
- Cevap sahibi17 gü
Eevet guzel yemek yapacak kadini alacak
- 18 gü
Parayı kadının veya erkeğin diye ayirmak baslica yanlış hane kazancı vardır şahısların kazancı değil
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 508 cevap paylaştı. Peki erkek aldığı parayı eve getirmese ne olur
022 Yorumla- 18 gü
O zaman evde oturup yemek yapsın
- 18 gü
Çayımı getirsin ben para getiririm
- 18 gü
Yok evde hizmetimi yapsın yeter dbjdjdj
- 18 gü
Ne oldu ki? Kadın hem evde hem dışarıda çalışsın derken iyifbjfjf
- 18 gü
Şimdi kole ki oldunuz 2 kap yemek yapınca jxjxjxjx
- 18 gü
Yok cicek almam arada gezdirir üst baş alır eline harçlık verir mükemmel bir ev reisiym ben diye ortalarda gezerim hdhdhdhfhf
- 18 gü
Kusura bakma ama öyle bir koca yok günde 1 ararım yeterdjjdjd
- 18 gü
Tipik bir Türk erkeği gibi davranıyorum hemen hayıflandın🤣
- 18 gü
Bütün gün evde yatıp trip atıyorsun jdjdjd
- 18 gü
Bende beceremiyorum o yüzden tripliler beni buluyor
- 18 gü
Ayy sorma
- 18 gü
Güzel yemek yapsın çocuk baksın evi tertemiz tutsun çay yapsın hoş geldin hayatım diyerek gülümsesin ince düşünsün maddi anlamda anlayışlı olsun çok yüklenmesn elinden her iş gelsin Bla Bla yolla gelsin jdjfjf
- 16 gü
Para vermemek ilerde erkek ve kadın rolleri değişmesine sebeb verir bazı erkeler sonra işten kovuldum diyip kadına yükler maddi işleri bazılarıda erkeklik gururuna yediremez ve boşanmaya kadar gider
00 Yorumla - 17 gü
Kadın degıl de erkek vermek zorunda kadın calısmak zorunda degıl erkek essek gibi calısacak karısına para verecek
03 Yorumla- 17 gü
Ahahah yürü be
- 17 gü
❤️❤️
- 17 gü
🥰
- Gizli Üye(25-29)17 gü
Zorunda değil gönlünden koparsa ufak maddi destekte bulunabilir kendi isteğiyle
00 Yorumla ne. alakası. var. kadın. çalışıp. para. vermek. zorundada. değil. ev. işlerini. yapmak. zorundada. değil. evlenince. çoğu. şey. ortak. olur. senin. paran. benim. param. olmaz. zaten
00 Yorumla- 17 gü
bence herkes kazandığını harcama konusunda özgür olmalı..
00 Yorumla Kazanç ortak bir hesaba koyulup, iki kişi de kullanabilir. Fakat ev işilerinde de eşler birbirlerine yardımcı olmalı.
00 Yorumla- 18 gü
Evet maaşını kocasına verecek bir de kocasının ayaklarını yıkayacak
08 Yorumla- 18 gü
Zbbzbzhzhxnjx bulursan yolla ben erkek olcam ameliyatlajxkxkxkkxjfnfn
- 18 gü
bir şey dicektim ama ayıp olur hahahaha
- 18 gü
🙄🙄🙄
- 18 gü
🤣🤣🤣😂
- 18 gü
Bak gülme ağzına kepçeyle vururum
- 18 gü
Kepçeci mi baban senin
- 18 gü
Gel göstereyimdjjxjx
- 18 gü
Tamam geliyorum
bana göre eşimin parası ikimizin parası benim param gene ikimizin parasıdır.
10 YorumlaBen kadınımı çalıştırmam asla
14 Yorumla- 17 gü
Sonra da kadınsın yapmak zorundasın diye kadını sıkıştırıyorsunuz
- 17 gü
Kadın evhanımı olmalı, ev işini yapsın yemek yapsın yetmez mi?
11 Yorumla- 17 gü
Böyle erkek sevilmez mi?
- Devamını Gör (61)
Detaylı bilgi