Selamm,
Maddi gücün sınırlarını zorlamaktan kastım. Ödeyemeyeceğiniz kadar borç yapmak ve hırsınızı bu borcu ödemek için kullanmaktır. Aylık 200 bin lira borç ödemeniz gerektiğini düşünün..
Bu işin içinden nasıl çıkardınız?

Selamm,
Maddi gücün sınırlarını zorlamaktan kastım. Ödeyemeyeceğiniz kadar borç yapmak ve hırsınızı bu borcu ödemek için kullanmaktır. Aylık 200 bin lira borç ödemeniz gerektiğini düşünün..
Bu işin içinden nasıl çıkardınız?

Öyle bile olsa riskleri de beraberinde getirir bence, kazanç hırsı sonuçta kısa süreçte gelişiyor bu yüzden de uzun vadede büyük kayıp oluşturabilir. En azından riskleri hesaplayıp uzun ömürlü bir plan oluşturmak gerek, yine de gram anlamadığım bir konu olduğunu belirteyim 😅
Borç yiğidin kamçısı derler doğrudur da ama şemsiyesi de değildir ya jdjsks
Bubtür kredili işlemlerde bakılması gereken şey ödeyebilme gücüdür, bankaların baktığı temel şey de budur zaten. Ben borcu veriyorum ama ödeyebilecek mi.
Bu daha cok cesaretin sınırını zorlamak gibi olur. Mesela 300 kazanıyorsa kişi 200 borç yapabilir tamam ama 100 kazanıyorsa 200 borcu ben zengin olucam diye zorlaması onu iflasa götürür.
Bunu ödemek için insanlığını kaybedecek şeylere girmek zorunda kalabilir. Şemsiye o noktadan sonra açılmaz 😀
Kredi iyi şekilde kullanılması gereken bir araç.
Çok dar bir bakış açısı gördüm. A a aaa olmaz böyle :D
Bankadan aldığın kredinin aylık geri ödemesi 300 bin lira iken, kredi ile alınmış paranın aylık kazancı 300 binin çok üstünde olabilir. Parayı kullanmayı bilmekten bahsediyorum.
Şimdi söyle, 10 milyon kredi verdim sana. Bu para ile ne yapacaksın? :D
O 300 üzeri zaten ödeme gücü olur. Bankanın baktıgı da benim de baktıgim o. Sen onunla iş yapacaksan ödeme gücün o seviye olur.
Benim bahsettiğim başka bir şey.
Olabilir, edebilir vs. bakmaz kurumlar. Ben bunu aldım ve şu şekilde ödeyeceğim olması lazım. Yani ödeme gücüm bu işin sonunda şu olacak.
Ben dar alanda kullanırım o parayı bana sorma 😂
Ne kadar kazanacağını eger iş planın varsa edersin. Şu anki büyük markaların bir kısmı geçmişte böyle kredi aldı.
Eğer bunu yapamıyorsan ve mevcut ödeme gücunden fazlasına niyet edersen o zaman banka senin odeyemeyebileceğibi düşünür o yüzden teminat sebepli oraya yönelir.
Sen bankaya git 300 ödemeli kredi istiyorum ve şu şekilde 400 kazanacağım de verir. Çünkü bu aslında sana ortak olmaktır.
Fakat ben 300 istiyorum ama belki 3000 kazanırım olabilir bu dersen banka sana bir bakar 😂 der ki sen bana teminat ver bakayım 😀
Benim bunları yazmam lazımdı.
İsteyen olabilirler ile deneme yapabilir sonuçta benim paramı kaybetmeyecek 😂
Ben o borcu ödemiş üzerine de para bırakmıştım 😂
Degerlendirenlerin kaça katladığını cevaplarda bulabilirsin.
Bence Yatırım Yapmaya Başlayın veya Devam Edin! 💰 ↗
Bu şekilde tavsiye vermiyorum 🙃
Alakası yok. Bu seni hep illegal işlere yöneltir. Daha da fazla kaybetmeni sağlar. Ayağını yorganına göre uzat diye boşa dememişler..
Zenginliğin ilk anahtarı finansal okur yazarlıktır. Herkes bu eğitimi almadan yatırım yapmamalı.
Sonra küçük paralar ile oluşturulan yatırımların zaman ile devasa büyüklüklere çıktığını sabır ile sonrasında zevkle izliyorsun.
Neden?
Ticarette de yatırım yapman gerekiyor maddi güç için.
Öyle daha fazla yaparsın.
kesinlikle evet, zenginligi saglayan sey risk almak. odeyemeyecek kadar borc yapmak evinize icra memurlarinin gelmesine sebebiyet verebilir ama sınırları zorlamaktan zarar gelmez, babasi ticaretle ugrasan kizlar iyi bilir bu durumu hahaha
Cevap
7Cevap
bence olabilir evet.. ama risk de almak gerekiyor hayatta her zaman.
Limitleri zorlamak değilde gereksiz risk olabilir. Risk almayı severim evet ama ödemeyecek kadar borç yapmam. Para konusunda biraz daha düzenli planlı olmayı tercih ederim. tutumlu olmak ve sonrasını düşünmek iyidir...
Bazı şeylerinden altından kalmak zor olabilir. Yukarı çıkıcam derken tamamen batmak kötü olur yani.🙂
Aynen öyle aslan...:)
Söz konusu para olunca bütün sınırları zorlamak gerekir ama bunu birazda temkinli yapmak onemli dünyanın bin türlü halı var plan doğrusunda neden olmasın bende aynı şeyi yapıyorum ama planli
Evet tabi ki o sebeple her şeye hazir olmaya çalışıyorum ama pes etmek yok hedefe ulaşana kadar asla birakmam 😎😎
Gözümü kestirdiğim ilk bankayı soyarım ne yapayım.
Borçlanarak da büyütebiliriz işleri hatta bu enflasyonda borçlanarak bir şeyler yapmak çok daha akıl karı bence. Ama yine de bir sınır olmalı tabii 🤷🏻♀️
Ticaret yapılıyorsa bu kaçınılmaz bir durum mantıklı risk çoksa para ve yaşam kaliteside otomatik çok olup yükseliyor
Evimi satmaktan başka çarem yok. Arabamı satsam sadece bir aylık kısmını ödeyebilirim. Geri kalanını ödeyemem. Kredi çeksem daha beter.
Maddi gücün fazlasıyla bulunuyorsa evet değilsen hayır
para söz konusu olunca bütün sınırları zorlayarak borca giriyorum
Eğer doğru yatırım yapılırsa neden olmasın riskli çoğu kişiye gelmez
Bir işe yatırım yapmam lazım risk alıp zaten anca öyle olur
Zenginliğin anahtarı kendi işini yapmaktır.
Birikim yapmak
Beni aşar 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?