1 ay sonra evleniyoruz. Ben de çalışıyordum ama iş değiştirdim işe gireli 2 ay olmuştu daha. Evliliği erkene aldık ondan dolayı iki ayağımız bi pabuca girdi eve alınacak ve yapılacaklardan bi kaç kez izin aldığım için çıkarıldım. Şimdi de evde iyi bir temizlik yapayım düzene sokayım kafam rahat olsun diye evlenene kadar işe girmeyi erteledim. Evlendikten sonra çalışıcam ben de yani. O da sürekli nasıl geçinicez şu borç var bu bilmem ne var diye üzülüp duruyor. Geçinen nasıl geçiniyor be sıkıldım artık ne istiyor bu adam
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Bu kaygıları yaşaması bu şartlarda normal, üzerine gelme lütfen, yanında ol desteğini hissettir onun şu an en çok buna ihtiyacı var.
Ben çok yoruluyorum ya kafam hiçbir şey almıyor şu an. Bu evlilik öncesi ne kadar zormuş cidden kimsede hal kalmıyor
Evet bu böyle oluyor, düğün için olacak olan masrafları indirgemek zahmet yaşamaktan çok daha yerinde bir karar. Düğün düşünüyorsanız nikah yapmanızı, eşyalar içinde çok iyisine kaçmamanızı tavsiye ederim. Hepsi göstermelik ve düğün bitiminde herkes evine gidiyor ve siz kalan borçlar ile yüzleşiyorsunuz. Onun için birilerine bir şey beğendirmek yerine mutluluğunuza ve birbirinize odaklanın. Bu süreçler stresli ve birbirinizi üzüp kırmayın lütfen.
Eşyalar için birikmiş paramız vardı. Borca girmiyoruz bunun için. Düğün yok sadece nikah. Biz normalde yazın evlenecektik her şey içimize sinsin alışverişi yavaş yavaş beraber yapalım evi de birlikte dizayn edelim stres olmayalım dedik. Aileler girdi işin içine bu kez. Neyi bekliyorsunuz paranız da var eviniz de işiniz de demeye başladılar sürekli. Biz de erkene aldık. Benim zaten hiçbir zaman öyle gözüm çok yükseklerde olmadı olmaz da. şu an herşeyi tek başıma yapmak zorunda kalıyorum nişanlım işe gitmek zorunda olduğu için. Kimse hiçbir şeye yardım da etmiyor. Tahammül seviyem çok düştü cidden. O da sürekli böyle olunca geriyor beni de. Birbirimize destek olamıyoruz bilmiyorum neden
Bana diyor ki ya evlenince sen bişey istersen ben alamazsam, bi yere gitmek istersen ben götüremezsem. E ben mal mıyım anlayamıyor muyum sanki. Hem bu zamana kadar en fazla ondan istediğim yanıma gelirken çikolata alması falandı. Ne isticem ben Allah aşkına benim derdim ne onunki ne. Mesleğim de var ayrıca çalışıcam zaten anlamıyorum niye böyle yapıyor
Tabii ki bu hayatınızda olan kişinin sizi ne kadar önemsiyor ya da nişanlınızın ne kadar ince fikirli olması ile alakalı. Bazı erkekler maalesef empati kuramıyor ve bayanların yaşadığı durumları algılayamıyor. Her zaman erkek gibi düşünmek yeterli gelmez, bazen kadın olup bir kadın gözünden görmeli çevreyi ve yaşananları. Bunlardan bahsediyorum çünkü, onun desteksiz kalmasında empati eksikliği olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bu süreçte sizin daha büyük panik ve stresleriniz var ve sizin de onun desteğine ihtiyacınız var. Ki hayatın her aşaması da böyledir, her anlamda birbirinize destek olamıyorsanız ileride daha büyük sorunlar olması da olası. Ama bu stres sürecinde bazı durumlar gözden de kaçmış olabilir, tölare edip bazı şeyleri görmemekte doğru bir karar olabilir.
Senden olumlu sözler duymak istiyor. Olumsuz kaygılarını olumluya çevirmen için desteğini bekliyor. Bunları duymak onu bir taraftan güçlendirir ama fazlasını da verirsen karşı tarafa da taviz verirsin. Bu ayrıntıya dikkat etmeni tavsiye ederim. Mesela, evet bazen gezmek isteyebilir, bazen de tabii ki de bir şeyler isteyebilirim, sonuç olarak sen benim eşim olacaksın bunları senden istemem ya da isteyebilmem çok normal ama merak etme tabii ki de şu an olan durumumuzun farkındayım ve her şeyin zaman içerisinde daha iyi olacağına inanıyorum diyebilirsiniz. Karşı tarafa aşırı taviz verirseniz inanın sizin için ne kadar anlayışlı bir kız demeyecekler, aksine değerinizi ve benliğinizi yitirirsiniz.
Şimdiden çocuğa kafayı yedirmişsin senden olmaz suratsız birisin
Suratımı nerden gördün suratsız falan değilim tam tersiyim. Yoruldum sadece
Anlıyorum iyi geceler
Maaşı düşükse ne yapsın adam endişe duyuyor
Evi falan yoksa
Ev kendimizin maaşı da çok düşükte değil işte zaten küçük şehirdeyiz geçinilir rahatça
O zaman endişe etmesi saçma
Nisanlin ne kadar maaş alıyor.
45k
Alttan alta calismazsan olmaz diyor bu iş..
Yok be çalışmadan durmayacağımı biliyor ben sıkılırım ki sıkılmaya başladım da zaten
Aslında evlilik bu ülkede böyle bi şey. Ortak olarak hayattan zevk almak yerine sürekli sorumluluklar altında ezilmek.
Ya bide tahammül seviyem o kadar düştü ki. Çok yoruldum. Ay cidden böyle bi anda evlenenlere helal olsun iyi sabır var. Normalde yazın evlenecektik. Ailelerin baskısı yüzünden oldu böyle ve ev dışında hiçbir şey yok. Oraya git buraya git seç karar ver bilmem ne. Yanımda da kimse yok. Herşeye burunlarını sokmasalar ölürler sanki. Neyi bekliyormuşuz. Ananızı bekliyoz yaza kadar her şey yavaş yavaş olacaktı işte ne gerek varsa şu telaşa
Aileler işin içine çok girince stres ve sinirler gerilir. İki kişi ile ortak zevkler üzerine ilerlemesi gerekirken, su akar yolunu bulur minvalde ilerlemesi pek sağlıklı ilerlemez. Çok yanlış başlamış işiniz.
Seviyenin düşmesi stres altından olmandan kaynaklı.
Şimdiden böyle ise.