Kimin ne olacağı belli olmuyor diyerekten, kendini garantiye almak adına kenara attığı birikimden eşine bahsetmeli mi?
1 ay
Eğer milli piyango, dedelerden kalan efsanevi miraslar gibi ekstrem seviyede uğruna cinayet işlenir statüsünde bir mal varlığından bahsetmiyorsak ben şeffaflıktan yana olurdum. Neticede birlikte bir hayat inşaa edeceğiz. Özel olarak paylaşmasını talep etmem ama sevgili sonuçta, ex’im de bana bahsederdi şu kadar birikmişim var boş durmasın arabayı mı değiştirsem başka bir şeye mi yatırsam diye fikir alırdı. Aynı şekilde ben de ona danışırdım hayatım ev almayı düşünüyorum şu kadar nakit şu kadar kredi sence neye yönelmeliyim vs diye. Birbirimizin bordrosunu da bilirdik. Eh evliliğe varacak olsaydı bu mesele, daha iyi bir hayat skalasında olabilmemiz için ortak hareket edebilir de olacaktık. Gizlenesi seviyede bir mal yoksa gizlenmesine gerek de yok bence
Bence söylemesen iyi olur, evlendikten sonra ilerde boşanma olur hiç beklemediği bir gün karşılaşma olabilir o yüzden birikim parayi kimseden bahsetme sende gizli kalsın. Ayrıca sen bu zamana birikim yapmışsın çalıştığın parayı emek vermişsin bunu kimseye söylemek zorunda değilsin. Evlilik hayatın çocuk sahibin olursa çocuğuna harcarsın eşin kendi işinde kendi parani alır.
💗🌺💫
Evlilikten önce kendi emeğiyle birikim yaptıysa bahsetmesine gerek yok bence. İleride çocukları için kullanacağı bir bütçe ayırmış olur, ki boylesi daha iyi. Ancak o evin içine girdiğinde her şey ortaklaşa paylaşılmalı ne eksik ne fazla.
Kendisine kalmış, güvenemeyeceği biri ile insan nasıl evlenebilir ki zaten
Teşekkür ederim 🍀
Rica ederim 🙏🏻💫
Cevap
16Cevap
gizli birikim yerine ortak karar alınarak yapılan birikimi tercih ederim. çocukların geleceği ya da sağlık konusunda hazır para en doğru karar bence.
Hayır ve o birikim kendine ait aynı zamanda erkeğin birimimiz kendine ait. Evlilikte kullanmak kişisel kararları var da harcamıyor diye dava açamazsıniz
Kesinlikle bahsetmeli. O paranın hiç olacağı anlamına gelmiyor bu. İstiyorsan birtakım giderlere harcama, yatır kenarda dursun.
Kadınlar parasal konularda kimseye karşı sorumlu değildir. Dolayısıyla böyle bir zorunluluğu da yok
Ha söyleyecekse de evlendikten sonra söyler yani. Ne gerek var
Üstdüzey bir birikimi varsa söylememesi daha iyi ama normal bir birikimse söylemekte fayda var, karşı taraftan ne kadar az şey saklanırsa o kadar iyi.
O benim gelirimi ve mal varlığımı bilecekse o da söylemeli. Gizli saklı olmaz. Zaten eşimin kazancına göz dikmem asla.
aynı şeyi eşin olacak kişi de yapıp seni bazı şeylerden kısıtlar seninde zoruna gitmez ise yapabilirsin
Evet bir yerden sonra kadında erkekte birbirlerine söylemelidir bence
Şu kadının maaş kartına kadar çöken bir tipse söylemesin.
Söylememeli. Anında çöreklenip almak istiyorlar. Genelde de araba alıcam deyip alıyorlar.
Bence evet, yani eş olmayı düşünenler her anlamda her şeyini bilmeli söylemeli diyorum
evet eşler arasında hiç bir şekilde sır olmaması lazım.
Söylemesinler ben o hatayı yaptım şu an hiçbir şekilde demiyorum bazen ufakta olsa gizli birikim olmalı
Sakın söyleme benim akılı ablam söyledi çarptı onu kaçtı evlendikten sonra yüklü miktarda söyleme azsa sorun değil
ayni sey erkek icinde gecerli?
Soylemesin bence kesin arabayı degistirir
Bir oluyosunuz sonucta bence soylenebilir
Güvence olarak saklayabilir.
Her şeyi söylemek zorunda değil.
gizli bi birikim herzaman iyidir
Herşeyde bilmesinler yahuuu
Söylemesin güvencesi olarak bankada kalsın
Söylemeli
Söyle ne olacak sanki
Kesinlikle hayır
Yaniii🙂