Ve size evlilik kararı aldıran şey kişinin kendisi mi olur yoksa evlilik kararı aldığınız için mi o hayatınızda olur?
İkisi çok farklı şeyler
İkisi çok farklı şeyler
İkisi gerçekten çok farklı şeyler ve insanların evlilik hikâyeleri genelde bu iki yoldan birinden gider. Birinci durum: kişinin kendisi evlilik kararını doğurur. Burada insan aslında evlenmeyi planlayarak yola çıkmaz. Karşısındaki insanın karakteri, güven duygusu, yanında hissettiği huzur ve uyum zamanla “Ben bu insanla hayatı paylaşabilirim” düşüncesini oluşturur. Yani karar, kişiden doğar. Onunla konuşurken kendini rahat hissedersin, zor zamanlarda nasıl davrandığını görürsün, değerleriniz uyuşur. Bir noktada evlilik fikri doğal olarak ortaya çıkar. Bu durumda kişi değişseydi, o evlilik düşüncesi de muhtemelen olmazdı. İkinci durum: insan zaten evlenmeye karar vermiştir, sonra biri hayatına girer.
Burada kişi belirli bir yaşa gelmiştir ya da hayatında düzen kurmak istemektedir. “Artık evlenmeliyim” düşüncesi vardır. Karşısına biri çıkar ve o kişi bu kararı gerçekleştirmek için uygun görülür. Bu durumda seçim biraz daha mantık, zaman ve uygunluk üzerinden ilerler. Yani evlilik kararı önce gelir, kişi sonra.
Gerçekten güçlü ve uzun süren ilişkiler çoğu zaman birinci duruma daha yakındır. Çünkü orada motivasyon bir zorunluktan değil, o insanın kendisinden doğar. “Evlenmem lazım” düşüncesiyle kurulan ilişkiler ise bazen daha kırılgan olabilir; çünkü kararın merkezinde kişi değil, ihtiyaç vardır. Ama en sağlıklı olanı aslında ikisinin dengesi:Hem o insanı gerçekten istemek hem de hayatın o döneminde evliliğe hazır olmak.
Bu ayrımla evlilik yapılmaz. Evlilik kararı aldığım için görücü usulü ya da çevremdeki kadınları acaba bu beni mutlu eder mi gözüyle eş aranmaz, zaten bulunamaz da. İlk seçenek her zaman en doğrusudur. Birinden hoşlanır seversin hayatımın diğer yarısı bu kadın olmalı dersin ve onun senin ömürlük eşin olması için evlilik kararı alırsın.
Bende evlilik kararı aldıran şey sadece sevgi olmaz; güven, saygı, huzur ve aynı hayata aynı ciddiyetle bakabilmek olur. İnsan birini çok sevebilir ama asıl mesele yanında kendini ne kadar güvende ve tamamlanmış hissettiğidir. Evlilik hevesten çok, kalbin emin olmasıdır.
Ben kafamda kurup kurgulayıp herhangi bir şekilde evlilik kararı almam Yani birazcık karşındaki insanın Beni bu duruma ikna etmesi lazım tabii bunu sözleriyle değil davranışlarıyla. Finalde ise Evet ben bu insanla bir ömür yaşayabilirim demem gerekiyor
Cevap
22Cevap
Onsuz durmayacağımı anladığım an, buluşmalardan saniyeler sonra özlemeye başladığım an.
😄🤝 sjdjs
Yanında kendimi mutlu huzurlu hissetmem
O kadına aşık olmak.
Vallahi inan bu evlilik işlerinden pek anladığımı söyleyemem çünkü evlilik kararı aldıran nedenler varsa o da insanın kendi kendine bakamadığı içindir sevgi diye bir kavram bu zamanda zor bence. Hem evlendikten belli 1 süre sonra da insan bazen değişebiliyor
En çok önem verdiğim şeyler çözüm odaklı olması, yapıcı bir insan olması ve merhameti. Bunlar benim için çok önemli. Çünkü tartışsak bile çözmeye odaklı bir insanla, küs uyumayalım düşüncesinde bir insanla evlilik yürür, ömür de geçer. Ayrıca bir insan merhametliyse kıyamaz, incitemez diye düşünüyorum. İlk önce bunlara bakıyorum, bunlar varsa evlilik düşünebilirim o kişiyle
Güzel soru. Öncelikle saygılı olması , nerede ne zaman ne yapması gerektiğini nasıl davranması gerektiğini bilmeli. onu denerim sinirlenince küfür ediyor mu etmiyor mu diye bakarım küfür etmemeli. Sorumluluk almasını bilmeli , çalışmayı para kazanmayı sevmeli
İsmet Özel'in dediği gibi:
"Zekası, bilgisi ve içtenliğiyle birisi kalbimi ekarte etmeliydi.."
Ancak böyle birine nikah kıyarım..
bu insanla bir ömür gecireceksi güvenebileceğin her anında yanında olabilecek sen olduğun için sseven birisi bu kararı aldırmalı
Bunu zaman gösterir ki o zaman sürecinde, saygı, davranış, konuşma ahlakı çok önemli ve tabi ki tenimizin uyuşması.
ilişkimiz belli bir süre devam ettiyse gerçekten anlaşıyorsak birbirimizi seviyorsak sonraki adıma yani evliliğe geçmek isterim
Kişinin kendisi olur bana benzemesi olabilir karar alacağım şey
Çok ciddi ve uzun ömürlü ilişki odaklı olmalı tıpkı eski zamanlarda olduğu gibi
Kriterlerim olur. Bakire degilse evlilik dusunmem. Nikahtan oncede mutlaka kadin dogum uzmanina goturup jenekolojik muayene yaptiririm. Islem var mi diye. Orjinal bakireyse evlenirim degilse short time iliski olur. Her erkegin yapip itiraf etmedigi sekilde bakire birini bulunca bakireyle evlenir digeriyle yolumu ayiririm
bide hemşire * evladına bak hemşire bide biz buna muayene olmaya gidiyoruz lan yazık
nerenin doktorusun söyle de gelmeyelim
Hemsire degilim doktorum. Hekimlik ayri kriterler ayri. Dugun fotografimda hic bir erkegin biz buna c. ktik bu keriz almis dedirtmek istemiyorum bu kadar
Geçimini her şekilde sağlayabilecek olması. Akıllı, pratik zekalı olması, komik olması
Hamile kaldıysa evlenmeden söyle olur diye tehdit
Bende diyorum baxen evleneyim diye ama nasip işi işte Allah nasip etmiyorsa daha var demek ki
Kişinin kendisi tabii ki 👍 kalbi çok güzelse şayet..
Güzel ahlâkı
Benim onu sevmem
Onun beni sevmesinden ziyade ben onu seveyim
O kişi beni evliliğe ikna etmeli. Evlilik hadi evleneyim denecek bir şey değil bence evliliğe hazır olmak için bence gerekli bu
Yanında mutlu olmam beni sevmesi değer vermesi karakteri
hiç düşünmedim öyle hedeflerim yok
Güzel soru ben de merak ediyorum açıkçası
Sevgisi saygısız samimi olması vs
Güzel yemek yapabilmesi
Güven, aidiyet, ahlaklı ve dengeli olması.
Çok aşık olmam lazım
Saygı ve uyum
Soruyu yanıtlayamadık 🚬🚬
Güven sadakat duygusunu hissetmek
Merhameti
Saygisi
Libidosu
Ruhunun bakire olması
Sonsuz güven
Bana göre olması
Güven
Sadakat