Neden 5 TL basılmaya gerek duyulduğu hâlâ tartışılıyor. 5 TL kullanıyor musunuz?
1 ay
Neden 5 TL basılmaya gerek duyulduğu hâlâ tartışılıyor. 5 TL kullanıyor musunuz?
Bunlar tam kaffadan sakkat,500 lira ve 1000 liralık banknot bakacakları yerde 5 TL 50 TL basmak nedir, zaten 5 lira para üstü bile çevrilecek bir para diil ve artık 50 lira 5 lira yerine geçiyor gerçekten bunlar neyin kafasını yaşıyor böyle anlayan beri gelsin, bizde banknot dolara göre basılır, aslında bastığın en büyük banknot 100 dolar alabilmesi gerekiyor tıpkı bundan 16 yıl önce 100 liraya 100 dolar,200 liraya hatta 200 liranın altında uzun süre 100 dolar alınıyordu ve şu anda olması gereken en büyük banknot en az 5000 bin olmalı çünkü doların şu anda gerçek değeri 50 liranın üzerinde olması gerekiyor
50 hadi neyse de 5 TL'ye artık ihtiyacımız olmayacağı belli. Yine bir şey satın alırken falan para üstünde işe yarıyor da, dışarı adım atmak zaten 1.000 TL'den başlıyor. Bize bu gidişle 500 ve üstleri bankontlar şart.
Para bastilarsa piyasaya dusuk faizli krediler vericekler demekki faizlerin dusmesi eli kulagindadir.. Pandemi deki gibi faizsiz krediler vs.
Cevap
43Cevap
Senin paylasiminla duyuyorum instagramda görmedim haberi daha çok bozuk paralar bulunmuyor diye biliyorum ben 1 lik 50 kuruşluk markete giriyorum bozuk varsa veriyorum fazla varsa ver diyorlar hatta bozuk para bulamiyorlar 5 lik 50 lilik de bir sey kalmadi artik ama basilacaksa 500 1000 lira basılmalı
Bir süredir piyasada 5 ve 50 TL banknotların sıkıntısı var deniliyordu. Gariptir ki, bankamatiklerden para çeken çoğu tanıdığım, market çalışanları ve bazen esnaf bile bundan şikayetçiydi.
Hadi 5 lirayı geçiyorum 50 TL bulmak bile zor artık diyen çok kişiye denk geldim. Eğer böylesi bir ihtiyaç nedeniyle basılmışsa anlarım. Ama yine de garip geliyor.
Paradan tekrar 18 sıfır atacağız ve yeni 5 tl ye ev alınabilir yeni 50 tl ile uzaya tatile gidilebilir olacak
Bu tamamen saçmalık neredeyse cunku cok kisa zaman sonra bu paralar mahalle bakkalın da bile gecmeyecek
Yok yaw ne iddiası 5 tl nin alim gücü nedir sakız almıyor
:)))) eywallah
Bildiğim kadarıyla isim imza değişikligi icin. Yeni baknotlarda görevde olmayan baskan ve yardimcilarin bilgileri yer almayacak. Diger baknotlarda kafa karisikligi olmamasi icin haber yapilmis olabilir.
Eskiden asgari ücret 900 lira cıvarı iken en yüksek banknot değeri 200 lira idi. Şimdi 17000 lira olduğuna göre en az 5000 tl lik banknota ihtiyacımız var en yüksek banknot olarak.
5 TL için yapılan masrafa bile değmez ekmek bile alınmıyor artık.
500 ve 1000 TL banknot basılması gerek artık
Madeni 5 tl var basıldı kagıt tekrar lüzumsuz. kaldı kı bu gıdısle 500-1000 basılırsa şaşırmayın.. paranın değeri kalmadı pul oldu ülkede.
Bu banknotlar zaten var. Basılması gerekenler 500 ve 1000 liradır, hatta 5000 liradır. En büyük banknot 200 TL ilk basıldığı tarihte 133 Amerikan doları alıyordu. Şimdi 133 Amerikan doları 5000 liraya çok yaklaştı.
Üç beş ateşlemişler işte tohumuna para mı sayıyorlar hjk
😅😅
Keşke daha yüksek banknotlar basılsaydı. Asgarî ücret artıyor maaşımızı çekerken ağırlık yapacak. 500 ve 1000 TL'lik banknotlar basılabilirdi.
Doğru söylüyorsun.
Nabız yokluyorlar. Çok tepki çekmezse paralardan Atatürk portresini kaldıracaklardır zamanla.
Çok bariz bunu yaptıkları ve etmişler bile, yokluyorlar işte.
Ben etmiyorum doğrusu.
Zaten atatürkçülük bitecek ilerdw
İmkansız diye bişey yoktur tarihte ne liderler silinmiş artı bu ülke din bittiyse her şey biter
Bence de imkansız değil. Zaten adım adım siliyorlar yıllardır.
Ne kadar yol alabildiler? Zihinlerden silinecek mi tamamen?
Bu ülke için zatan imkansız ben dünya için kastettim. Hiç gitmediği ülkelerde bile adına anıt yapılmışsa, düşümceleri ve fikirleri biliniyorsa hatta uygulanıyorsa ne Atatürkçülük silinir ne de Ata'm.
Komple insanlığın hafızasına format atılirsa ancak o zaman. O da sadece onu silmek olmaz zaten.
Unutturuluyor, insan unutmaya programlıdır. Andımızı kaldırdılar, şimdi paradan görüntüsünü kaldırmaya çalışacaklar vs. Ve senden silecekler demiyorum, niyetleri belli diyorum.
Fikirler ve inançlar da silinebilir.
Umarım dediğin gibi olur ama şimdiye kadar aksini gördüm.
50 tl neyse de, 5₺ ye bence gerek yoktu, dilenciye vermeye bile utanıyoruz 5₺ yi.
atm ne alıyor ne veriyor şu 5 lirayı harbiden gereksiz
Belki biraz olabilir ama bence bir az gereksiz oldu
Bayramda çocuğa 5 tl verilmezken, o 5 tlyle napabiliriz ki yani? Ne gerek var basmalarına?
Mahalle yanarken oro.. pu saçını tararmış, bizim ülkenin siyasileri de aynı öyle
Bence yenilik iyidir severim ben böyle şeyleri 🤭
Bence de yenilik iyidir o yüzden yeni sayılarla banknot olabilirdi jdjsk
Atm ler bozuluyormuş , onun için basıldı, yoksa aklınıza başka şeyler gelmesin
Bas bas paraları Leyla'ya bidaha mı gelicez dünyaya ahshs
Gereksiz bence yakında 500 banknot basarlarsa ülke bittiginin göstergesidir..
Aynen öyle bastıkları an ülkenin kapanışı olur resmiyetten o yüzden basmıyolar zaten yoksa 5 TL 50 TL yeniden bassalar ne olur
Eywallah sağol ben iyiyim bro
Sağol kardesim amin🙏
Bence artık 1000 TL ve 5000 TL'lik banknotlar bassınlar. Zaten paranın değeri yok ki.
5 liralığa ihtiyacımız yok, 500 liralıklardan bassa daha iyi olurdu.
Gerek olup olmamasından çok bunun altındaki gerçek sebebi merak ediyorum ben.
hikmetinden sual olmaz. elbet vardır bir bildikleri, bekleyelim ve görelim 😀
5tl bozuk para da basmışlar bu yıl. Bugün öğrendim.
50 tamam da 5 liraya gerek yoktu hani madenisi çıkmıştı
Bozuk parada gerekli ama ne bileyim kağıtta önemli diye düşünüyorum
Bozuk para sevmiyorum ben kâğıt 5tl ıyı oluyor
Tabiki para üstünden başka işe yaramıyor zaten sakız paketi bile 10lira
Niye bee nerden çıktı
Sorularım aşk kışılık ve yemek üçgeninde hep 😁 gizli değil açıktan yaparız biz ne yaparsak
Nasıl olunur bılmıyorum hiç. Bakalım
Hemen paylaşalım o zaman.
https://www.kizlarsoruyor.com/yardim#186
Soruların normalken 100'leri geçiyor çünkü.
Gerisi sende jdjd
Hkhjh 🤭 teşekkürler
Türk lirasının değeri düşmemiş miydi? Neden şimdi 5 ve 50 bankotlar bastırılmaya başlandı?
5 TL kullanmayalı uzun zaman oldu.
Bakalım şimdi neler olacak? 😃
Enflasyon düştü, düşüyor deniliyor sonra para basılıyor para basmayı zenginlik gören bir kesim var
5 TL olmuş 50 kuruş… Ne için kullanılır ne alınır ki.
Nüfus artınca piyasa da para yetişmiyor o yüzden olabilir.
5₺ basana kadar bassana 5$ bari bir işe yarasın 😂
Çaktırmadan da basilir. Basamazlarsa Adana’dan bir kalpazan çevirsinler onlar 5$’ı gec 200$ basar
Sucu kalpazanlara atarlar olur biter 🤣
Boş işler... 500 1000 lik banknot çıkarsınlar işe yaramak istiyolarsa
Devletimin aklı gerekli görmüş ve basmış... Nokta.
Gerek yoktu bence. 5 TL'ye artık ihtiyacımız yok çünkü bir şey bile alınmıyor pek.
Niye gereksiz olsunn ya markette falan lazım oluyor bdkdkdl
Evet shshshdjdjd kasiyerler çok seviyo beş lira kdjdkd
Evet shshdjdkd şimdi bide şey var ‘ 25 kuruş yok onun yerine poşet versem?’ Ndjdjdkdkdld ne hallere düştük
Jdjdjdjdfk maalesef o da yapılıyo artık. En azından anneme bedava çöp poşeti çıkıyomuş ama bagashdh
Artık daha büyük banknotların çıkması gerekiyor
Çantamda ki madeni 5 tl ile bakışıyoruz dili olsa beni artık salın dicek
bence tlden 1 sıfır atılmalı o zaman daha iyi olur
öyle maalesef
Para değerlenmiyor bu yolla gereksiz:))
5 lira basıldığı için utanıyordur
İsraf müseiflik asıl bu
Bilemem. Keşke anladığım bir konu olsa...
5 TL madeniye dönmedi mi ya niye israf yapıyosnz
Dönmüştü, artık bozuk para seviyesinde çünkü ama yine de basmışlar imzayı değiştirip.
gerek var piyasada az çünkü
Evet kullanıyoruz aktif olarak
İmza değişiklikleri yapıldı diye biliyorum
boşa para harcamışlar : )
Çok güzel olmuş bence
500 e geçilsi artık
5 - 10 artık hiç lazım olmuyor
5 TL dün harcadım şu almıştım 😂 iki tane 5 ile
Aramızda geçen diyalog: https://youtu.be/-hyCJCpBvAU?si=jic6nHZQHmSrs2M0
Reyiz paradan bir sıfır daha atacak o zaman
5 lira harbi gereksiz he bak,
50 iyi bu arada bak lazım oluyo
10 lira da çok gerekli bu arada
Ama 5 tele cidden gereksiz
Ney olmus
Heeee nxkxkx
Piyasada bozuk metal 5 Lira var daha çok.
Çünkü artık kullanım yeri "bozukluk" oldu artık.
O sebeple de bu baya tartışıldı.
Daha yüksek 200 üstüne çıkılsin çok iyi olur
Bir lira ve altı piyasadsn kaldırılacaktır.
O zaman 6 liralık ürünü nasıl alcaz abla
Demek ki gerek var ki basıyor gadası
Hayır umrumda olmayacak?
5 binlik banknot lazım ama gö*tleri yemiyor fettullahin eski müritlerinin.