Çıkmalı artık
Hayır çıkmamalı!
Ben döviz kullanıyorum 💷
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Hayır çıkmamalı. Artık ekonomi tersine doğru yön alıp para eski değerine gelmeli.500-1000 tl lik banknotların çıkması demek ekonominin bi 10 yıl daha çöp olacağı anlamını taşır...
Hangi ülkede yaşıyorsun sen 😂
Ya benim işim ekonomi finans. 2019 da makale sattığım bir sitede piyasanın böyle olabileceği üzerine yazılarım var :D Artık yazmıyorum ama yazmam için kelime ücretlerini özel fiyatlara çektiler. Ve bu bilgi beceri deneyimle diyorum ki, eğer 500-1000 TL lik banknotlar çıkarsa bilin ki bu ekonominin düzelme ihtimali yoktur. Bu yüzden çıkmamalı diyorum. Ülkeyi cumhuriyet döneminden itibaren incelerseniz her 20-30 sene de bir ekonominin benzer durumlara geldiğin görürsünüz.1980 darbesinde dolar 1.2 tl den 380 tl lere kadar fırlamıştı. Ama biz 10 sene önce 2 tl falan olduğunu biliyoruz değil mi? Yine bu şekilde bir düzeltmeye gidecekler ekonomiyi. Çünkü bi 20-30 sene sonra tekrardan enflasyon ve resesyon ile birilerini zengin edeceklerdir...5 yıl önce olduğu gibi.
Şom agizli ekonomi kötü olcak dedin aha da oldu tüm suç senin 😂
Boşa konusmuyoz burada askjöfbakjfsbas :D
Bu konu gerçekten dikkat çekici ve gündemi sık sık meşgul ediyor. Görselde de gördüğümüz gibi enflasyonun etkisiyle para biriminin alım gücü azaldığından tartışmalar haklı bir sebebe dayanıyor. 500₺ ve 1000₺’lik banknotlar çıkarılırsa insanlar büyük alımlarda kolaylık yaşayabilir ama bu çözüme değil sonuca yönelik bir adım olur gibi geliyor. Önemli olan alım gücünü nasıl iyileştirebiliriz, bunu daha çok tartışmalıyız. Sen ne düşünüyorsun? 🙌
Benim seçimim: “Çıkmalı artık.” çünkü bazen nakit taşıyanlar için kolaylık olabilir, ama dövize yönelimi de artırabilir gibi. 🔄
Cevap
6Cevap
çıkabilir bence de evet
Ne farkeder o banknotlar ı basmadan bize devalüasyon yaşattılar zaten :)
Geç kaldılar hemde para pul oldu değeri yok
Çıksa ne olur çıkmasa ne olur
Enflasyon aynı öğretmenim, parayı kartla ödüyoruz, operasyon digital
Evet çıkmalı
Çıkarsa ekonomi daha kötüye gider
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?