Ayda 15 bin TL ile geçinmek, yaşanılan şehre, kişisel harcama alışkanlıklarına ve aile bireylerinin sayısına bağlı olarak değişir. Büyük şehirlerde (özellikle İstanbul, Ankara , İzmir gibi) kira, temel ihtiyaçlar, ulaşım ve diğer harcamalar nedeniyle bu miktar zorlayıcı olabilir. Ancak daha küçük şehirlerde veya kira gideri düşük olan bir ortamda, 15 bin TL'lik bir gelirle daha rahat bir yaşam sürmek mümkündür.
Temel harcama kalemleri (barınma, gıda, ulaşım, fatura, sağlık gibi) göz önünde bulundurulduğunda, gelirin nasıl yönetildiği de büyük fark yaratır. Özetle, doğru planlama ve dengeli harcamalarla geçinmek mümkün, ancak "rahat bir yaşam" standardı kişisel tercihlere ve koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çok zor, özellikle sosyal hayatın varsa ve kişisel bakım makyaj ürünleri kullanıyorsan neredeyse imkansız. Haftada bir kez dışarıda arkadaşlarınla yemek yesen kahve içsen zaten 1.000 TL gidiyor.
00 Yorumla
1 yılBu geçinemezsin diyenlerin maaşını merak ediyorum.
Şöyle düşün Türkiye'nin yarısı asgarî ücretle çalışıyor. Ve kira dahil olunca hiçbir şey kalmıyor. Sende kira yok bence gayet yeterli. burada savurgan olmamak gerekiyor011 Yorumla- 1 yıl
aile yaninda yemek ve onlara yardim 10 bin gidiyor. 35 kazanip 20-25 arasini disari zor kenara atıyorum. hayatım is ev is ten ibaret. imkanim olda 7 gun 12 saat calisicam o kadar para duskunu ve cimriyim. benden cimrisi az sanıyordum. hala merak ediyorum insanlar asgari ucrete nasil geçiniyor
- 1 yıl
Şimdi şöyle para parayı çeker. Cimrilik bir çözüm değildir. Savurgan olma ama harcamayı da bil. Ve biliyorum gerçekten asgari ücret az heleki kira varsa ve evde yalnız biri çalışıyorsa gerçekten zor oluyor.
- 1 yıl
is hayatina yeni atıldım. kendime is kurup paranin para getirmesi icin maksimum birikimi yapmam gerekiyo. 3 sene icinde bi araba parasi atmak istiyorum. 27 ye kadar kaybettigim zamanin acisini cikarmaliyim. yoksa 40ta aynj sekil calisamicam. ondsn mecbur boyle yasamak gerekiyor. annem babam ayrı mutfak masrafinin yarisi bana kalıyor. fiziksel is yapinca da iyi beslenmek gerekiyo. ondan asgsri çalışanları anlayamıyorum. bizim burada kendi isin olunca en basit işten bile 200-300 saatlik geliyo. asgariye çalışanların mesai ucreti 150 lira
- 1 yıl
Şu an ki işin nedir
- 1 yıl
@justt_tonight en iyisi yurt dışı
- 1 yıl
kendi işimin patronu temizlikciyim. ayni zamanda matematik ozel ders veriyorum yeni mezun matematik ogretmeniyim. ne is bulursam yapıyorum.
@minyonnkizzz1
hedeflerim arasında yurtdisinda teknik gelistirmek icin çalışmakta var dkdhdjjdjd - 1 yıl
Bol kazançlar dilerim
- 1 yıl
sagolun allah hepimize bol bol nasip etsin
- 1 yıl
Amin inşallah
- 1 yıl
@justt_tonight maşallah , hayirlisi tebrikler😅
- 1 yıl
sağolun teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
114Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılKira olmasa bile bu ekonomik pahalılıkta çok zor bir rakam bu tek kişi bile olsanız...
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 23,4b cevap paylaştı.
u 1 yılgeçinilir bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkege yeter de kadina yetmez gibi. Bunun agdasi var. O yoksa lazer parasi var. Sac boyaliysa boya parasi vs var. Ped parası var. Kadinlarin bazi vitaminlari dusuk oluyor. Yani kadin olarak kiyafete, makyaja para harcamayayim beni idare eder birkac yil desen bile erkeklere gore zorunlu masraflarimiz var. Eger birikim vs yapilmayacaksa, fatura da odenmeyecekse bir ihtimal belki olabilir ama yine de zor gibi.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAile evindeysen 15k sana kalıyorsa rahat rahat geçinirsin. Ben 28k alıyorum. 12.5 faturalar aidat ve kiraya gidiyor. Mutfak alışverişi derken her ay kenara 13-14k atabiliyorum. Ben yalnız yaşayıp kirada olduğum halde bunu yapıyorum. Ailemle kalsam sanırım 2 yılda araba alırdım
16 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYetmez diye inleyip yırtınanlar, hayatları boyunca emekle kazanmamış ve saçma sapan harcamaları olan insanlar. Ülkede kriz var ve insanca yaşamak yemek herkesin hakkı. Şu ekonomide bile rutin harcaması olan biri için 15 k fazlasıyla yeter. Yetmez diyenler gece klübüne gidip bi masaya 15 bin verip çıkanlardır
- 1 yıl
mutfak alisverisi disarda yemek derken aylik rahat 10 gidiyo. aile yaninda su anlik 35 civari kazanip 20-25 zor atıyorum. yilbasindan sonra 30 a cikicak. o 10 bin gidicek her turlu. ve kadınların ihtiyacı ile erkeginki bir degil. dolu seye para harcıyorlar. ot gibi yasayan kadin gordun mu? gorduysen git nikahi bas
Cevap sahibi1 yılKadınlar için sürekli deli gibi alışveriş yapmak ve paranın yetmemesi gibi kurallar sonradan topluma empoze edilen harcama davranışlarıdır. Bilinçli kadınlar var. İhtiyacından fazlasını almayanlar var. Temel makyaj malzemelerini kıyafetini alıp yine para biriktiren kadınlar var. Böyle olmayan Diğer kadınların kafası başka çalışıyor. O tip kadınlar, 10 kazanıyorsam 10 da bu ay bitmeli harcamalıyım kafasında oluyorlar ve bitiyorlar. Böyle kadınlardan uzak durmak lazım. Böyle kadınlar erkeği yolunacak kaz olarak görüp sırtına yolmak için biner ve daha zengin erkek görünce boşanmadan gizliden aldatır. Yakalanırsa da boşansa bile kendine nafaka bağlatır. Eski kocasından aldığı nafakayı yeni sevgilileriyle yer. Feleğin çemberinden geçmiş biriyim. Kadının cimrisi tutumlusu her zaman erkeğine kazandırır ve yapıcı olur. Gözü lükste olan kadından hayır gelmez uzak durun
- 1 yıl
bilincli kadin dedigin marka ayakkabi çanta telefon vs gorunce hemen gidiyorlar. bunlsr da luks degil turk lirasinin degeri yok satışlarda da cok vergi vsr. telefon alirken 1 tane de telefon niye devlete alıyoruz? zaten 3 kurus para kazanıyoruz? o bos vergiler olmasa su an altımda ucuzundan bi cin mali cherry im olur gezerdim ah be. kadinlara geri donersek makyaj, bakim, kiyafet vs cok pahali. bilinclisinin bile zayif noktasidir. benim gibi cimri bir kizla iliskim oldu. cok paramiz varken cok ozel bir şey icin degilse pahali yerlerde yemezdik. iskenderi bile paylasirdik. bu 2015 senesinde olsa iki tarafta iskender yer kiz bitiremez erkek fazlasini yerdi. bunun suclusu kadin vs degil. incel gibi cevap vermissin abicim. birak bu kadin dusmanligini. nafaka aldatma vs ne alaka? zaten birlikte olucagin kadin da senin kadar kazanacak. çalışmayan evde gt buyutmek isteyen kizdan uzak duramiyorsan asıl sorunu kendinde araman lazim
Cevap sahibi1 yılİncel ne alaka? Çirkeflik şeytanlık yapan kadınlara karşı elimi bile kaldırmamış, şiddeti aklından geçirmemiş biriyim. Sanıyorsun ki çalışmayan evde gt büyüten kadınlar bu dediğimi yapıyor. Çalışan kadınlarda da aynı durum var. Tüm kadınlar şöyledir böyledir demiyorum. %99 unun kafası mantığı bu ay 10 bin kazandıysam 10 bini bitecek keyfime bakıp istediğimi alacağım mantığında. Geriye kalan %1 lik kesim mantıklı düşünüp parasını düzgün harcıyor. Düzgünden kastım kapitalist sistemin kölesi olmadan. Ayrıca vergi ekonomi konularının, kadınların çocuğunun böyle olmasıyla alakası yok. Bu harcama alışkanlığı ve zihniyeti böyle olan biri, dünyanın en rahat ekonomisi olan ülkede de parayı yönetemez. Bunu dedim diye ülkenin ekonomisi iyi dediğimi çıkarabilirsin çünkü son yanıtında her şeyi tersten anladığın ve harcama alışkanlığını kişilikle bağdaştıramadığından belli. Ekonomiyi b*k götürüyor. Bana göre ekonomi iyi olmalı ve ucuz çin malına gideceğime bir yıl eski olsun premium bir araba olsun kafasındayım. Bakış açılarımız çok zıt kardeşim. O yüzden biz tartışamayız ve ortak noktada buluşamayız. O yüzden gerginliğe gerek yok, hadi eyvallah
- 1 yıl
fazla on yargıların icinde bogulmussun. gecmis olsun
Evet iki kişilik * bimden sok a 101 ve pazardan alışveriş gecinir et bile alır 2500 tl fatura tutar akşam yakarsın kişın fazla gelir tv izlersiniz. Bilgisayar internet ama kıyafet ayakkabı vs alamazssin
10 Yorumla
1 yılGeçirilir ama sosyal aktivite olmadan. Abaah yumurta akşam makarna yerim çayı fazla içmem kombiyi de aşırı açmam dersen ışıkları da yakmam çamaşır makinesini haftada bir açarım sigara içmem elbise kıyafet almam dersen gayet rahat yeter
00 Yorumla
1 yılSigara ve alkolünüz yoksa yoksulluk sınırlarını zorlarsınız aksi takdirde açlık sınırlarını. Benim aylık sigara ve alkol masrafım bundan fazla.
00 YorumlaEvde oturup koca bekleyen kızların yorumları komedi. Yetmezmiş, tabi kendinizi bileziklere altına satacaksiniz
00 Yorumla
1 yılKaç kişiyle, tek veya iki kişiyseniz Allah'ın izniyle rahat geçinilir, üçte sıkışık olur, dört kişide der geçim
00 Yorumla
1 yılLüks alışkanlıklardan vazgeçip gereksiz harcamalar kısılırsa geçinilir. Hatta para bile artabilir.
00 Yorumla
1 yılgayet geçinişir bekarsan ailemle yaşıyorsan eğer, ben de asgari alıyorum ailemle kalıyorum aylık faturalarımla 2 k yetiyor
00 Yorumla
1 yılElektirik su doglagaz intert vs ödeniyorsa kirada dahil 4 4 lük değil ama geçinebilirsin sigara vs gibi extra harcaman yoksa
00 Yorumlasigara alkol gibi bir alışkanlıkta yoksa geçinilir 🎈
10 Yorumlamanita yaparsin yemek parasinida ona kitlersin miss gibi geçinirsin
00 Yorumla
1 yılAyda 15bin lira yaşanılırsa da ona yaşamak denmez
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılGeçinilmez. Kendini biraz sıktığın halde bile 1 aylık yiyecek masrafın 15 k olacak en az.
00 Yorumla Kira yoksa geçimin biraz daha rahatlar ama tam olarak rahat geçim olmaz eğer tek değilsen
00 Yorumla
1 yıltekmi baskası var mı vs vs yani duruma bağlı
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. elektrik su doğalgaz filanda olmasa belki fiziksel olarak yaşanır
00 Yorumla
1 yılKira olmasa bile gıda, gıda dışı masraflar çok fazla olacağı için yine geçinemezsin.
00 Yorumla
1 yılyasayabilirsin ama
mary on a, mary on a cross
gibi yasarsin djdhsjsj00 Yorumla
1 yılYaşam tarzıyla alakalı. Mütavazi yaşarsan geçinirsin
00 Yorumla15bin ile tek kişi hayatta kalma mücadelesi verirsin
00 YorumlaBen gecinirim o para ile ! Ben hiç açlıktan öleni görmedim
00 YorumlaKira yoksa, bir nevi gecinebilirsin çok harcaman yoksa
00 YorumlaSadece geçinilir yalnizsan ama. Başkaları da varsa zor biraz.
00 Yorumla
1 yılBence çok gezmez çok tozmaz parayı çarçur etmezsen bi de teksen idare eder
00 Yorumla
1 yılGeçinilmez. Bu arada görseldeki kadının bulunduğu dizi güzeldir izlemedi iseniz izleyiniz.
00 YorumlaKira yoksa ancak ucu ucuna belki. Hayatta kalırsın yani.
00 Yorumla
1 yılÇok zor, gıda fatura desen geriye pek bir şey kalmaz evden çıkmadan anca geçinirsin
00 Yorumla
1 yılSen gecine bilirsin kıran yoksa yaşadığın şehirde fark eder
00 Yorumla
1 yılGünde 500 lira harcaman lazım o zaman gecinilir çok rahat
00 Yorumlaİstanbul Ankara İzmir gibi büyüksehirlerde imkansız
00 YorumlaKira yoksa iyi kötü geçinilir kiralar olmuş en kötü yerde 14 15 bin
00 YorumlaAç kalmazsın ama ekstra şeyler de yapamazsın anca deyim yerimdeyse günü doldurursun
00 YorumlaGeçinilmez öğrenciye o kadar harçlık yolluyor çevremdekiler
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKüçük şehirdeysen zaruri ihtiyaçlarına yeter. Senin beklentin sadece bunlarsa evet geçinirsin.
00 YorumlaZamanın sartlarında zor ama kısıtlı davranırsan oda olur.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 328 cevap paylaştı.
1 yılYeter zaten faturada tek kisiye cok gelmez heralde
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYani biraz zor ben asgari ücrete çalışıyorum yetmiyor üstüne mesai yapıyorum ki anca
02 Yorumla- 1 yıl
Kira vs var mi
Cevap sahibi1 yılEvet kira var ailem ile yaşıyorum yardımcı oluyorum
Gizli Üye(25-29)1 yılKira yoksa tek yaşayan biri çok aşırıya kaçmadıkça geçinebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKira söz konusu olsaydı, eminim böyle bir soruyu sorma fikrin olmazdı. Tek başına geçinilir elbette
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEger bekarsan ve süse makyaja kıyafete cok harcamıyorsan sana yeter bu paranın 2 katıda olsa yine geçinilir mı derdin insanoglu nankördür şükür etmez olsa daha var mi der halbu ki kim görmuş bedavadan para calısmıyosunda idareli ol
01 Yorumla- 1 yıl
🤔🤔
bunu bi emekliye sormak lazım bu konuda en iyi uzman onlar 🙈
10 Yorumla
1 yılKira yoksak tek kişi yaşıyorsan ve çok fazla sosyal değilsen geçinirsin
10 YorumlaBence geçinemezsin. her şey çok pahalı neye elini atsan en ucuzu 500 den aşağı değil
00 Yorumla
1 yılTürkiyede bilmiyorum ama Baküde yeterli yalnızsan eğer
00 Yorumla
1 yılZor ben 50 ile bile zorlanıyorum çoğu bakıma gidiyo zaten
00 YorumlaKira yoksa bile kısıtlı olur yani geçinilir ama zor olur birde kaç kişi yalnız sen mi
00 Yorumla
1 yılSenin harcamaların önemli. Bunun hesabını en iyi sen yapacaksın
00 Yorumla
1 yılÇok zor be bu zamanda valla
00 YorumlaKira yok elektirik su damı yok
00 Yorumla
1 yılAçlıktan ölmezsin işte
00 Yorumla
1 yılZar zor birikim yapamadan
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
1 yılHayır geçinilmez özellikle büyükşehirdeysen
00 Yorumla
1 yılBiraz zor ama keyfinden kısarsan yaşarsin
00 Yorumlabiraz zor gibi faturalar yeme içme falan
00 YorumlaNerede olduğuna baaali😅
00 YorumlaNasıl yaşamak istediğine göre değişir.
00 Yorumla
1 yılZar zor sağlıklı beslenmek bile imkansız
00 Yorumla- Devamını Gör (111)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler