1 milyon parası var babasından kalma. Onu faize atmış. 41 bin TL getirisi oluyor aylık. Kira 15 bizim olduğumuz bölgede. 25 -26 bin kalıyor bize. Aslında geçiniriz ya. Sormaktan vazgeçtim evleniyorummm😂😂😂
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılEnflasyondan kaynaklı faiz uzun süreli olarak bakıldığında çok verimli bir yatırım değil Türkiye şartlarında falan ama benim asıl değinmek istediğim konu bu olmayacak.
Maddiyat öyle bir şey ki insan bir anda tepe taklak olup dibi görebilir. Elindeki parayı yanlış bir hamleyle kaybedebilir ya da çok farklı sebeplerden de para tükenebilir. Hiçbir sıkıntı olmasa dahi en azından bu risk sebebiyle kendini bir şeylerde uzmanlaştıracak kadar çalışmayı öğrenmeli insan. Ki çalışma hayatı insana her anlamda tecrübe kazandırır. Sorumluluk bilincini geliştirir vs. Ancak kendini tamamen hazırı eritmeye odaklamış insanlar genel olarak sorumluluktan kaçma meyilli olurlar. Bu da ikili ilişkilerde de önemli.
Tabiki ek gelir imkanı varken asgari ücretle köle gibi çalışmasın ancak erkek dediğin bana göre boş gezmemeli de. Böyle durumlarda biz kadınlar olarak maddi kısımdan ziyade onun karakterini daha çok sorgulamalıyız gibi düşünüyorum. Tabi şahsi fikrim ancak kesinlikle çok dikkat edilmesi gerektiğinde ısrarcıyım.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılHaram kısmına karışmıyorsan güzel para , ama yani bunun sigorta kısmında hesabı katman gerek 15.000 TL kira verdin sana kaldı 25.000 yani bugün sigorta bedeli yedi 8000 TL falan var diye biliyorum en iyi ihtimalle 7.5 desen 15.000 TL’de öyle gitti yani sigorta olması lazım illaki ileriye dönük
Sana kaldı 10.000 TL para. Ve bu para da yetmez yani. Ama ben sigorta sigorta hiçbir şey yaptırmayacağım falan dersen orası ayrı mesele.- Bana kalırsa bir süre için hem çalışıp hem bu getiriyi kullan derim.
Ben bu toplara girmiyorum mesela eğer girecek olursam benim de sizin gibi aylık 40.000 TL getiri olur ama ben daha çok borsada yatırım yapıyorum.
Eğer dediğim gibi takılmasan faize falan 40.000 TL’nin gelecek aylık sabit daha sonrasında ben o kadar çok kasmazdım zaten çalıştım işte kısmi olarak çalışılaabiliyor aylık cebimi 15:20 ekstradan girerdi sigortam zaten yapılırdı 55 60.000 TL temiz eşimi de çalıştırmam yani00 Yorumla
1 yılFaiz eninde sonunda enflasyonun altında sonuçlar verecektir. Malın mülkün kendini katlama oranı daha yüksek sikindirik bir yer alsa kendine 500 de kredi çekseniz 1.5 m tl ye daha mantıklı. Ben yaklaşık 20 ay evvel 2.2 milyona tarla aldım şu an babam istese 5 milyona ona satarım. Peki faize koysam ne olurdu. Yaklaşık 90 bin faiz alırdım 20 ayda 2 milyon da öyle gelirdi 4.5 milyon maksimum hali. Tarla su an minimum 5 milyon. Ki 5.5 milyona satma ihtimalimiz de var
11 ay önce de 1.8 milyona aldığım yere 3.4 milyon teklif ettiler mülk arsa daha iyidir
00 Yorumla
1 yılEğer faizden vazgeçmezseniz, Allah'a ve resulüne savaş ilan etmişsiniz demektir. Yok, eğer vazgeçerseniz (tövbe ederseniz), anaparanız sizindir. Böylece zulmetmemiş ve zulme de uğramamış olursunuz.
-Bakara 279. Ayet00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
82Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yıletmez
00 Yorumla Ahahaha kendin sorup kendin cevaplamışsın, kendin pişir kendin ye gibi olmuş jdjs
Çalışan kişiler ne elde eder? Gelir.
Peki gelir varsa illa ki fiziksel çalışmaya gerek olur mu veya olmalı mı? Hayır.
Çünkü zihinsel çalışmak da bir çalışmaktır. Mesela bu parayı kullanmak da bir çalışmadır aslında.
Faiz evet seçeneklerden birisi fakat faiz kazancı enflasyon ile denk olmazsa bu kazanç değil kayıp olur. Bizim gibi ülkelerde bu çok daha zordur çünkü ürün ve hizmet fiyatları daha da fazla olur.
Şu anda yetiyor olabilir ama ilerleyen zamanda yetememeye başlayabilir. Fakat o faiz gelirini daha da fazla getirecek işlerde kullanabilirse o zaman durum değişir.
12 Yorumla- 1 yıl
Yaş niye 105 la. djdj
1 yılTürkiye gibi eflasyonist ekonomisi olan ülkelerde aslında para kazandığını sanırken bankalarda faizde para yitiriyorsunuz.
Bir milyon TL'yi yıllık yüzde 50 ile faize yatırdığını düşün. Evet yaklaşık 40 bin TL kazanırsınız, ama bu yüksek faiz verme uzun vadeli gitmez. Yüksek faiz nedeniyle yaşanan durgunluk, iflas ve dolayısıyla da işten çıkarmalar nedeniyle yakında faizler yeniden inmeye başlar. Faiz inince de enflasyon yeniden yükselir. Ve bankadaki para bırakın ENAG, İTO hesaplamalarını TÜİK'e göre bile yıllık yüzde 50 civarında erimiş olacak.
Bir yıl sonra o bir milyon bankada duruyor bile olsa, bugün alabildiği 330 gram altının ancak yarısını alabilecek.
Parayı korumak ve arttırmak istiyorsanız, o parayı peşinat yapıp bir küçük ev alsanız çok daha karlı bir iş yapmış olursunuz.
20 Yorumla
1 yıl(eğer müslüman iseniz dikkate alın) Bakara Suresi, 278. ayet:Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve eğer inanmışsanız, faizden artakalanı bırakın. Bakara Suresi, 279. ayet:Şayet böyle yapmazsanız, Allah'a ve Resulüne karşı savaş açtığınızı bilin. Eğer tevbe ederseniz, artık sermayeleriniz sizindir. (Böylece) Ne zulmetmiş olursunuz, ne zulme uğratılmış olursunuz.
40 Yorumla
1 yılAylık faiz getirisi yaklaşık % 4, aylık enflasyon % 3. Yaniii 1 milyon lira paradan ancak 10 bin lira yemelisiniz ki mevcut şartlarda ana parayı muhafaza edebilin.
Bu hesaplar faizin yüksek olduğu bir dönemde yapıldı. Peki 2025 te merkez bankası kademeli olarak faiz indirimine başladığında ne olacak?
Nominal bir artış olsa da paranızdan hiç yemeseniz bile reel değeri ( enflasyondan arındırılmış değer) sürekli düşecek ve o para size maksimum 3 yıl dayanacak.
10 YorumlaKendi sorunu cevaplamışsın. Ama faiz size mutluluk getirmeyecek. Müslümansan inanıyorsan zaten bilirsin. İlerde başına herhangi bir olumsuzluk gelse faiz yedim diye mi oldu diyeceksin. İkincisi bir milyon para çok büyük bir para değil. Önümüzdeki yıl faizler düşünce mecburen bir iş yapmak zorunda kalacaksınız. Ya işe girecek ya da o parayla ticaret yapacak. Aklında bulunsun
10 YorumlaÖdünç alınan sermaye ile pek işlemez geçinebilmek sonuçta Enflasyonun aşırı yüksek olduğu devirde bi zahmet basit meslek bulamıyor mu veya siz ev hanımı mısınız yoksa bir meslekte çalışıyor musunuz. Çünkü kadın milletini basit mesleklerde çalıştırıyorlar. Gerçi pek işsiz kalan yoktur. Bu kadar çok yol geçen hanı Türkiye'de sığınmacılar yüzünden iş imkanı bulamıyor halkımız. Birçok iş ilan alanları ele geçiriyorlar o yüzden
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBöyle olmaz. Düzenli bir işi olmalı. Faizle iş yürümez!
Sen o faizi yemek için değil, parayı büyütmek için kullanmalısın. Zaten ilerleyen zamanlarda enflasyon ile o paranın yetmediğini anlayacaksınız.
İleride problem yaşayacaksın söyleyeyim sana.
00 Yorumla Max 3 yıl sonra kucağında çocuğun ile dul kalınca başlarsın acıtasyonlu hikayeler anlatmaya. Senin gibi kaç kişiyle tanış oldum. Ama hak ediyorsunuz. Sevgilin züppenin teki belliki, nerede it kopuk var onlarla beraber olup eli ayağı ne kadar düzgün adam var hep elinizin tersiyle kovuyorsunuz.. sonra ağlıyorsunuz.
00 Yorumla
1 yılHazır para değerli kullanamadıktan sonra bir işe yaramaz. Ben paramı artırmanın yolunu bulmuştum. Borsa grafiği işine iliştim ve sadece 700 TL gibi bir mevlaya 8240tl para çektim. ya da internetten satış gibi borsa kumar gibi binevi sabit olmuyor. Paranın bir kısmıyla tişört ayakkabı vb şeyleri internetten satmakta iyi bir yatırım aracı
00 Yorumla
1 yılAllah, faizin bereketini siler, sadakaları ise artırır. Allah, (faizi alışveriş gibi helal sayan) kâfiri ve (faizle muamele eden) günahkârları sevmez.(Bakara 276)
Yasaklandıkları hâlde faiz ve insanların mallarını batıl yollarla yemeleri nedeniyle onlardan kâfir olanlar için can yakıcı bir azap hazırladık.
(Nisâ 161)02 Yorumla- 1 yıl
Şayet (faizli işlemleri) bırakmadıysanız (o hâlde) Allah’a ve Resûl’üne savaş ilan edin! Şayet tevbe ederseniz mallarınızın (faiz bulaşmamış) ana sermayesi size aittir. Zulmetmez ve zulme de uğramazsınız.(Bakara 279)
- 1 yıl
Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve şayet müminlerseniz faizi terk edin.(Bakara 278)
Gizli Üye(45 üstü)1 yılFaiz bereketi kaçırır. Fazla uzatmayacağım aşağıda uyaran birine de sataşmışsın burayı ya da başka bir sosyal medya uygulamasını kullanmak değil nasıl kullandığın önemli herşeyden saçma sapan sizde günah işliyorsunuz diyerek sıyrılamazsın görürsün zaten o pis paranın ne olduğunu eninde sonunda
20 YorumlaHahawhhqqhh seneye ne olcak? O para bir sureden sonra ericek. Cunku faizini alip yiyorsunuz. Degerlenmicek bu para. Ayrica faiz gunah ve kaldi ki uc gun sonra faiz getirisi az oldugunda acliktan aglama kocam calismiyor diye
237 Yorumla
Soran1 yılO kadar dindarsan burada ne işin var nudeleşmek için mi abla
Soran1 yıl:) anlıyorum, makarnaya devamke
Soran1 yılEvli ve imanlı ve buralar da geziyor. 🙄
- 1 yıl
Bazen insanlara yararlı bilgiler verirsin. Ama anlamadıkları gibi hem seninle hem de aklında zekanla dalga geçerler. Seni o kadar iyi anlıyorum ki şu an :)
- 1 yıl
Benim anlamadım evli kadının burada işi ne a. mk
- 1 yıl
Kocan doyuramıyorum mu abla
- 1 yıl
@aktrisjsjsn valla mlsınız soru sorup cevaplamak için olan bir siteyi niye onlyfans kullanıyormuş gibi algılıyorsunuz herkes siz mi
- 1 yıl
Evli kadının burada işi ne
- 1 yıl
Ya ne degisimsin. @aktrisjsjsn evliyiz diye instagramda kullanmayalim tiktokda Twitter de bu mu? Ayrica evliyim diye bu uygulama kullanamaz miyim? Yanlis birsey yapmiyorum. Profilimde ki cogu soru hayatimla alakali, gidip birisiyle yazismiyorum ne alaaka burada isi ne demek? Sonucta burada kahbelik yapmiyoruz
- 1 yıl
Valla burada her şey yapabilirsin eşşnden gizli saklı
- 1 yıl
Eşin yüzde yüz bilmiyordur bile bu uygulamayı
- 1 yıl
Ben gencim abla ben evli değilim aramızda belli 20 yaş vardır.
Eşinle beraber inşallah izliyorsundur burada eşini herkes aldatıyor - 1 yıl
Sana takip atayım sorularına bakayım çok meral ettim
- 1 yıl
Emadem bi gizlin saklın yok sorularına bakayım
- 1 yıl
Koca aldatma vol 1
- 1 yıl
Çel kardeşim çekkk
- 1 yıl
Doğrular acıdır
- 1 yıl
Evli değilim olum iyi misin ben eşimi aldatmaya teşebüse yönelik uygulama kullanmam
- 1 yıl
Evli bir kadınla konuşmam namusl biriyyim ben
1 yılSeni iyi keklemis. Parasi falan yoktur onun. Serseri ve bos yasiyordur seni keklemek icin. Para var bnkada nasilsa demistir. Hem bir milyon parami? Daha sifir araba akamiyorsun o pasaya
30 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
1 yılKendin sormussun kendin cevaplamıssın ama yüksek enflasyonun olduğu bir ortamda gecicidir faiz yemek onunda yakında ana para kadar geriye düşecegini ilerde anlarsınız iş işten geçmiş olacak üstüne koymadan ya da başka şeylere yatırım yapın
10 Yorumla Çalışmayan biriyle mi? Bir daha düşünün.. En basit ameliyat olmuş 250 bin , bir rahatsızlık olsa o 1 milyon su gibi gider.. Çalışmayı sevmiyor ki böyle yaşıyor.. Bu şekilde yaşayabilmesi için en az 10 milyon olmalı..
10 Yorumla
1 yılHayır tabiki faiz zaten haram. Yediğiniz içtiğiniz her şey haram olacak o evlilikten ne hayır beklicen ki
30 YorumlaSaçmalama
1. Haram para basınız beladan kurtulmaz evlilikte huzur olmaz
2. Faiz max 2 seneye düşecek o zaman ne yapacaksınız
3. Bu enflasyonda faiz düşmezse bile paranız erir max 5 senede aç kalırsınız
4. Bildiğiniz bir iş kurup parayi ikiye katlamak varken neden hazir yeme evde yatma düşüncesi daha genceciksiniz
5. Hazıra dağ dayanmaz10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 443 cevap paylaştı.
1 yıl25 binle geçinmeye razısınız yani🤔 Çalışsa 30 40bin kazansa 60-70 bine geçireceksiniz ama 25e razısınız helal 😂
20 Yorumla Enflasyonist ortamda o para iki senede çöp olur. Ya yatırımla değerlendireceksiniz ya da çalışarak üstüne koyacaksınız.. Bu işin başka yolu yok..
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. 2 sene sonra (yüksek faizler 2 yıl daha devam eder mi kimse bilmiyor ama velev ki etti) o paranın değil faizinin, ana parasının bile bir cacık etmediğini anlarsınız 🤣
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 420 cevap paylaştı.
1 yılSeneye kira 2 katına çıkacak size 15.000 kalacak ondan sonraki sene faiz kirayı bile yetmeyecek O zaman da boşarım mı diyorsun
06 Yorumla
Soran1 yılFaiz oranlarının sabit kalacağını kim dedi knka
- 1 yıl
Faizler şu an Tepe noktasında gitgide de düşürülecek
Soran1 yılDüşmez bu ulkede hiçbir şey sadece artar bu hep böyle oldu ya
- 1 yıl
Anlıyorum sanırım matematik ve ekonomi Bilgin çok az faizlerin yükselmesi demek fiyatların daha da yükseleceği anlamına gelir Bence siz o bir milyonla 1 aylık bir tatile çıkın hayatınızı yaşayın sonra da
Soran1 yılBence artar ya çünkü tek parası o değil arabası filan da var 2 milyonluk arabası var
- 1 yıl
Yani hayat bu kadar basit olsaydı kimse çalışmazdı Bence sen ona vereceksin de vermek için bahane arıyorsun kendini rahatlatmak için
Gizli Üye(36-45)1 yılÜç beş sene sonra o para 100 bin kıymetine düşünce aldığın faiz kirayi bile kurtarmayacak. Eşinde ben bu yaştan sonra el işinde nasıl çalışırim diyecek bakalım evlilik sonra nereye gidecek 😃
30 YorumlaFaizden hayır gelmez bu evliliğin sonu iyi değil ama sen bilirsin
30 Yorumla
1 yıliyi ve sürekli işi olmayan bir erkekle evlenmek büyük cesaret (aslında cesaret değil başka bişe) bu zamanda
14 Yorumla- 1 yıl
Aptallık
- 1 yıl
@bengizliiüyee ben diyemedim. sağol
- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
Gizli Üye(30-35)1 yılKafasından sorun var çocuğun altın olarak hesapla zararda ve o para lnin faizini alıyor ya o para bankada oluyor değeri yok oluyor gün gelecek 1 milyona hiç bir şey alamiyacak 41 bini de faize bıraksa belki biraz ilerler
10 YorumlaPeki faizler düştüğünde ne olacak? Bence insan çalışmalı ne kadar kazanırsa kazansın. Çalışmayı bir alışkanlık haline getirmeli. Ta ki 20 yıl hiç çalışmadan yaşayabilecek bir birikimi olana kadar
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 329 cevap paylaştı.
1 yılBaciko senin enflasyon, alım gücü, para erimesi gibi kavramlardan haberin yok galiba :D
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılFaizle ömür sürülmez. Haram para. Haram para boğazdan haram lokma geçmesi demek, eve giren çıkan alınan her şey haram olur. Sonra asla huzur bulamazsınız
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılFaizde para erir bir araba alabiliyorsa sonraki dönemler o parayla araba alamaz hala gelir. Artan parayı ya yatırım ya altın yapın illa faiz yiyeceksede.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 726 cevap paylaştı.
s 1 yılTembel erkekten hayır gelmez. Kadın da çalışmalı erkek de.
20 Yorumla 1 milyonu para olarak gören, ne bilim, neyse sen zaten karar vermişsin, umarım bir Ömür mutlu olursunuz
01 YorumlaŞaka yapıyorum de 😂 böyle bir şey mi duydum ne de bu şekilde bir sonuç alınırligina inandım çok saçma bir düzen
00 Yorumla
1 yılO para eriyecek ama enflasyon olmasa hiç bir zaman yeter ama , Türkiye'de enflasyon dolayı o para seneye alım gücü olarak düşecek
00 Yorumla
1 yıl2 sene sonra o para eriyecek. 1 1 bir ev alsın madem ya da en kotu karavan ve araba gel cik diyeniniz olmaz en azından
00 YorumlaHazıra para dayanmaz o parayı arttırmadığınız sürece, kendi halinde eriyecektir, o para değerini korumuyor ki sadece yıpranan kısmı alıyorsunuz
00 Yorumlafaiz oranları düştükçe görürürm ben sizi 1 milyon para değil ki bu zamanda 😂😂
10 Yorumla
1 yıl3 4 hadi bilemedin bir sene içinde enflasyon yüzünden eriyecek ve faiz yetmeyecek
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 836 cevap paylaştı.
1 yılHazıra dağ dayanmaz derler o yüzden çalışmak iyide şarttır
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 667 cevap paylaştı. yakında faziler düşecek o zmn geliriniz azalır sıkıntı o zmn olur
10 Yorumla
1 yılÇalışmayan bir Erkeklen evlenmezdim Para çabuk biter
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılFaiz bu sene 41.000 verir seneye 25.000 verir nasıl olacak bu iş
10 Yorumla
1 yıl2 sene sonra o faiz ile kiranı bile ödeyemezsin. Ayrıca enflasyondan TL'de kalırsanız 1 milyon çöp olur zamanla. Bedava peynir sadece fare kapanında var
013 Yorumla
Soran1 yılAnnesi engelli onun üzerine araba aldı 5 sene satılamaz. Yani 4 sene önce aldı 1 milyona. Yarı yariya aldı neredeyse. Şimdi 1 sene sonra satınca güzel getirisi olacak
- 1 yıl
Orada vergisel bir avantaj var o başka bir durum.
- 1 yıl
Ama TL faizi ile geçinilmez buna emin ol. Erdoğan ilk fırsatta faizleri düşürecek. Enflasyondan dolayı para da değer kaybedecek.
Soran1 yılşu an niye dusuremiyor
- 1 yıl
Mehmet Şimşek politikaları gereği. Bunun daha basit bir cevabı yok. Çok karışık bir durum.
Soran1 yılBu ülkede zenginler parasını katlamaya, fakirler iyice yokluk çekmeye devam eder. Politika vs boş. Bu düzen değişmez
- 1 yıl
Şöyle düşün beş sene önce 1 milyona 3 tane daire alabilirdin. Bugün bir tane bile alamazsın. O üç dairenin değeri şu an neredeyse 10 milyon ediyor. Ama 1 milyon faizde olsaydı şu an 2 milyon olmuştu. Tabi o da gelen faizi yemediğinizi düşünürsek
- 1 yıl
Tamam da o zengin mala yatırım yaparak parasını katlar faizle değil.
- 1 yıl
Para politikası ile genel siyaseti nasıl bir tutarsın? Hanımefendi bilgisizliğiniz karşısında ne desem boş
Soran1 yılBeş sene önce 1 milyon olarak faize atılan para nasıl beş sene de sadece 1 milyon getiri sağlıyor ya. Bu hesapta sorun var
Bilgisizlik var tabiki bende ama öğreniyorum işte sizin gibi insanlardan- 1 yıl
2023e kadar ortalama faiz %11 faiz bu sene %50 oldu. O da çok uzun sürmez. Çünkü Hiçbir iktidar faiz sevmez.
- 1 yıl
Chatgpt'ye sorduğumda 5 senede bir milyon 2 milyon 413 bin küsür ediyor diyor. Konut yatırıma göre 3te birlik bir erime var yine.
- 1 yıl
Mesela 5 sene önce gram altın 275 liraydı. Bugün 3124 lira. O gün faize yatırmak yerine altın alınsa 11150000 lira ediyor o paraya. Yani faize yatırmak parayı eritiyor her türlü. Bugün faiz oranları gerçekten çok iyi. Bir sene sonrası için faiz iyi bir yatırım olmayacak ama. Olursa işsizlik artar, borçlar ödenmez hale gelir,
1 yılFaizden gelecek olan paranın zerre kadar hayrını göremeyeceksiniz tecrübe ile sabittir.
00 YorumlaEnflasyonu da hesap edersen bir iki seneye o derenin suyu kurur...
00 Yorumla
1 yılİdare edersiniz ama bir müddet sonra size yetmez. İkinizden en az birinin çalışması şart.
00 Yorumla
1 yılBir müddet idare edecek o para biliyonuz dimi? Sürekli üzerine koyması lazım.
00 Yorumla
1 yılFaiz haramdır bide ustund aıle mi kuracaksınız. Yazık Allah ıslah etsın
00 YorumlaEtmez. O değer zamanla küçük ecel ve anaparanız da değersiz hale gelecek.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılPara eriyor diyenlere bakma, erise ne olacak sanki 1 yilda en fazla 970 e duser. Bak tavsiyem size kalan 25 binden birde sgk primini odemeye baslat yillar sonra o para erise bile artik emekli olmus olursun yine maasin oluyor. Para erir diyenlere bakma fazla erimez hemde hep eriyecek diye birsey yok bazen artabiliyor. Herkes ekonomist olmus eriri erir erise ne kadar eriyecej sanki paranin hepsi gidecek tvbe tvbe
00 Yorumla
1 yılGeçinemezsin faiz hem haram hem de düşme riski de var
00 Yorumla
1 yıl1 milyon birkac seneye cop olucak. sadece arabasi var gibi dusun. niye çalışmıyo?
02 Yorumla- 1 yıl
valla ben 1 milyonum olmadan 1 milyonumla nasil yatirim yaparim is kurarim onu düşünüyorum. o 2 milyonu da 2-3 sneeyw kazanaraj biriktircem. insanlar ne derdine dusmus
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBence ekonomi orta okul ve lisede öğretilmeli.
Sen evlen bakalım bu kafa ile 2 yıl sonra ana paradan yenir, 5. yıl aç kalırsınız.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılFaiz düşerse ne olacak kral , o paranın zamanla değeri düşecek enflasyondan dolayı. Yani bu yıl çalışmazsa bir süre sonra buna mecbur.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılparası olsada çalışsın evde yatan erkek istemiyorum
21 Yorumla
Cevap sahibi1 yılbence kabul etme faiz değil mesele kocanın yatmaya alışması
Gizli Üye(25-29)1 yılKira hep 15 bin tl kalacak sanıyorsan yanılıyorsun. Aynen çocuğunuz olmazsa mlene kadar geçinirsiniz. Ama çocuğunuz olursa epey kötü şartlarda büyür.
02 Yorumla- 1 yıl
Faizde artçak eşşek değildir herhalde çalışır çocuk olunca
Cevap sahibi1 yılFaizler artsın. Bankaya borç öderken ne faizler bindiriyorlar sana faiz verirken ne veriyorlar. Her şey ateş pahası. He çalışırlar bekleyekoy
Gizli Üye(25-29)1 yılÜlkenin fakirlik sınırlaması bile 66 bin küsür
Hem zarardasınız, hem çalışmayıp katlamıyosunuz da ya da bi garanti yok ortada
Hem haram
Hiçbir şey bekleme00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbugun faiz yuksek peki yarın? sen bıhter zıyagılsın kendıne gel :D
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 778 cevap paylaştı.
1 yıletmez ömür boyu haram yiceksin hadi onuda gec sağlıgınız sigortanız emekllik vs nolcak?
20 Yorumla
1 yılfaizler düşecekmiş tayyip dedi. yani faizler yarı yarıya düşünce o faiz parası size yetmez. ayrıca faizle geçim olmamalı. erkek arkadaşının bir vasfı yok sanırım. bu kafa doğru bir kafa değil.
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Erkek arkadaşım çalışmıyor, faizle evliliğimiz devam eder mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler