Savunma sanayisine 100 bin ve üstü limiti olanlardan 750 tl katlı payı alınacak diye duyuru yapıldı
Şarkıcı Mustafa Sandal, 100 bin TL üzeri kredi kartı limiti bulunanlardan savunma sanayiine destek için katkı payı alınmasına ilişkin kanun teklifinin Meclis'e sunulmasının ardından kredi kartı limitini 99 bin liraya düşürdüğünü açıkladı
Siz peki peki yaparmıydınız bunu?
Ben aynadakiajan, İyi bir çocuk olursanız evinizde ki aynada beni görebilirsiniz. 🕵️ #aynadakiajan
100 bin limitli kredi kartınız olsa 99 bine Mustafa Sandal gibi düşürtür müsünüz?
Ulan mustafa sandal ne talihsiz bir adam bu ya. Sanırım artık akp Mustafaya konser vermiyor. Bi ara yeditepede çıkıyordu cumhurbaşkanlığının izniyle. Geçen seneye kadar akp belediyelerinde sahneden sahneye koşuyordu. Maması kesilmiş heralde :D Hem Mustafa sandalın bu açıklamasına kim inanır? Maaşı 30 bin olanların 400-500 bin limitli kartı var. Mustafa için 99 bin limit hiç bir şey... Ha bunu o kişi Mustafa sandal olduğu için böyle yazdım. Yoksa hukumetin bu yaptığının soygundan aşağı kalan yanı nedir? Eskiden eşkiyalarda haraç alırdı senden zorla vermezsen illa malını mülkünü alıp bir de seni cezalandırırlardı. Ekonomist başkanımın denediği ekonomik sistem tutmadı zaten 4 senedir gıcımızdan cıkmadı bu durumun acısı bi de bey efendinin bocunu da biz ödüyoruz. Hala bunlara tapan amipler var. şaşırıyorum...
Abi bilmiyorum ya banka ödemesi gerekli değil mi bu tutarı müşterileri adına.
Bizim millet vatan millet devlet aşkı olunca gönüllü verir hatta 750 ne fazla bile verir. Dayatmaları da sevmez sıkıya gelemez. Milletvekili mi bilmiyorum birisi de çıkıp demiş 750 tl vermeyip Suriye, Filistin, Lübnan gibi olmamızı isteyen 99 bine düşürenin kartı iptal edilsin.
Böyle bir şey olabilir mi ya canını verir bu millet vakti gelince kurtuluş mücadelesi vermek gerekirse kaçmaz asla ama böyle söylemler insanlara itici gelir yapacakları varsa da yapmazlar siz vekilsiniz vatandaşa nasıl böyle dersiniz diye soğur onlardan.
O kadar iyi biliyorum ki fark ettiysen Boş yapma mustafa savunma sanayine gidecek bu para vatan haini misin demedim :) Mustafa sandala senelik 750 tl mi koyacak.. Bu akparti zaten kitlesini vatan millet din kitap diye tuttu. O açıklamayı yapanda bunu bilerek yaptı senin benim gibi mantıklı adamlar yazdığın gibi düşünecek. Ama ülkenin bir kısmı çıkacak ve diyecek ki ''helal olsun milletvekilime vatan haini bunlar fetocu''
O millet vekillerinin ömür boyu süper emeklilik dahil bir çok faydayı bedava aldığını unutuyor galiba destekleyenler. Hiç bir önerge yapmadan boş boş oturup bu avantajlara kavuşanlar bile var.
Vazgeçsinler o zaman vekillik sonrası olanlardan feragat etsinler. Ülkeye kazanım olarak döner zaten o avantajlar.
Hem öyle hocam hem de bir önceki yorumda da dediğim gibi
şöyle bir şey de var bankalar kart kullananlara alışverişler de puan veriyor ama süreli veriyor. Bu puanları da her yerde kullanmak mümkün değil unutuyor filan bakıyor varsa 50 tl silinmiş bir şey yapamıyor puan diyor önemsemiyoruz ne oluyor hepsi süresi bitince siliniyor.
Bankalar bu tüm kart sahiplerinin 5-10-50-100 tl varan parasal değeri olan puanları siliyor bu puanların toplam değerini kendilerine kalması yerine devletlete ödemeli böylece zaten bu 750 tl sorunu çözülür.
Sonuçta vatandaş şunu düşünüyor kredi kartı zaten borç para borçtan borç ödemek istemiyorlar. doğal olarak ama puanlar bu sorunu çözer.
Aslında şöyle bir şey de var bankalar kart kullananlara alışverişler de puan veriyor ama süreli veriyor. Bu puanları da her yerde kullanmak mümkün değil unutuyor filan bakıyor varsa 50 tl silinmiş bir şey yapamıyor puan diyor önemsemiyoruz ne oluyor hepsi süresi bitince siliniyor.
Bankalar bu tüm kart sahiplerinin 5-10-50-100 tl varan parasal değeri olan puanları siliyor bu puanların toplam değerini kendilerine kalması yerine devletlete ödemeli böylece zaten bu 750 tl sorunu çözülür.
Sonuçta vatandaş şunu düşünüyor kredi kartı zaten borç para borçtan borç ödemek istemiyorlar. doğal olarak ama puanlar bu sorunu çözer.
Olayı market poşeti parasına döndürduler iyice. Market poşetine ve su limite göre 750 liraya verilen tepkinin binde birini milyonlarca liraya vermiyorlar. Düşürmedim, düşürmem de.
Bağış yapmak sorun değil kullanılmak ağır geliyor 550 milletveki + Cumhurbaşkanı 1 sefer lık maaş larını Bağış lasalar vatandaşlara Devlet ımız için diyerek !!!