1 yılbenim bir arkadaşım vardı üniversiteden hemen sonra bir şirket açtı yaklaşık 80 bin lira borçla iflas etti (2021) daha sonra yeni bir şirket açtı en son borçlarımı kapattım kara bile geçtim demişti şimdilerde ne yapıyor bilmiyorum artık cevap vermiyor, bu tip işler çok zor ya bende evden çalışacak bir iş aradım psikolojik sorunlar nedeniyle evden çıkmıyodum ama hiçbişey bulamadım e ticaret konusunda da bir sürü yasal prosedür varmış çok fazla bir sermayen ve bilgi ve tecrüben olmadan yapması imkansızmış
02 Yorumla
Soran1 yılÇok fazla bir sermaye ile girmedim bir şekilde çarkı döndürüyor yapacağın işe bağlı büyük oynayan büyük kazanır küçük oynayan küçük kazanır öyle düşün
- 1 yıl
ama en nihayetinde bu konularda bilgili olmak lazım
En İyi Cevaplar
1 yılGüzelim 1.500 milyon borcum var ama kendi işimde ticaretimdeyim belkide 19 milyon fan fazla dükkan makina var borç sıkıntı değil önlemli olan işlerinin yolunda gitmesi borçtan korkma borç olmadan iş olmaz sen işsizlikden kork
04 Yorumla
Soran1 yılSermayeyi karttan çekip hallediyorum ama sanırım biraz işe girip sermaye kazanmam lazım
- 1 yıl
İş potansiyelini arttır önce
Soran1 yılNasıl mesela
- 1 yıl
Ne satıyorsun
Para & Ekonomi konusunda 370 cevap paylaştı. E ticaret işiyle uğraşan herkesin kredi kartı borcu var ürünlerini kartla alıp satışını yapıyorsan normal.
Burada önemli olan satış ne durumda?
Bende bu konularla ilgileniyorum.08 Yorumla
Soran1 yılEvet tam olarak bu şekilde yapıyorum kredileri ödüyorum vergi borcunu ödüyorum muhasebeciye ödüyorum onun dışında karta girdi çıktı yapıyorum ucu ucuna yetiyor
- 1 yıl
Satışların iyiyse ve ortalama %20 nin üzerinde kâr oranıyla satış yapıyorsan tabi ürünün fiyatı da bunu etkiler borç kapanmaz aksine daha fazla mal almak için daha fazla borç yapmalısın karta.
Aslında sen kendi paranla değil bankanın parasıyla sermaye oluşturup o parayla kazanç sagliyorsun. Arkadasim da 5 tane kredi kartı var yetmiyor 3 milyonluk jçin başvuru yaptı herseyi denedi alamadı.
Soran1 yılYani batarsın zorlama anladım ben burdan
- 1 yıl
Hayır aksine kredi kartlarının limitlerini arttır. Tabi talep varsa ürünlerine.
Şöyle örnek vereyim bende bu işin içinden biriyim biz daha ucuza alabilmek için daha çok ve hazır bir şekilde bekliyoruz bu esnada kredi kartı limiti olmalı ki 5 tl ye aldığımız bir ürünü 3 tl ye indiğinde alabilelim gerekirse 5 tl ye satıp 10 yerine 100 adet satıyoruz. Bu durumda kredi kart limiti olması şart hazırdaki fırsatları kaçırmamak için.
Soran1 yılÇok mantıklı aslında az cesur olup imkanları zorlamak gerekiyor
Soran1 yılKadın çanta cüzdan satıyorum
1 yılBen 8 bin liralık borcuma üzülüyordum 100 bin olsa kafayı yerdim herhalde. Ticaretten anlamam ama 100 bin borç yapabildiysen kapatma potansiyelin de olacaktır diye umuyorum
01 Yorumla
Soran1 yılYani inşallah olut gibi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
85Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılborç çok ama kapanır
00 Yorumla
1 yılTicarette bor olur. Ancak uygun maliyetli borç olmalı. Kredi kartından borçlanman yanlış olmuş. Küçük işletmeler için uygun maliyetli kredi kullanıp kart borcunu kapat. Bu tavsiye için de faydasını görürsen bana kahve ısmarla.
01 Yorumla
Soran1 yılGeç ödediğim için bana kredi vermiyorlar ki nereden başvuracağım ona
1 yılVallah hayatımda çok şükür hiç borcum olmadı ufak tefeklee dışında senin borcun da çok değil gibi ama az da değil yani senin gelirine bağlı inşallah hiç borca girmem
02 Yorumla
Soran1 yılİnşallah girmezsin zor
- 1 yıl
İnşallah
1 yıl150 bin civarı borcum var ben de böbreğimi satcam biyerle anlaştım
13 Yorumla
Soran1 yılÇok mantıklı
- 1 yıl
😄😄 ödüyorum ya dert değil borç olduysa gerisi gelir ödeniliyor sende ödersin
Soran1 yılDoğru geliyor aslında ya
- Para & Ekonomi konusunda 301 cevap paylaştı.
1 yılBunun yaşlı değilde kazancınla doğrudan ilişkisi var 1 milyon aylık kazanan bir insansan 110.000 TL borç çok değil
11 Yorumla
Soran1 yılDoğru tabi keşke 1 milyon kazansam😂
Gizli Üye(25-29)1 yıl110 TL kredi borcum olsaydı intihar ederdim çok fazla 110.000 TL borç oldugunun farkında mısın okurken delirdim. ahh cidden , ben 40₺ borç asgari gelince nasıl öderim diye düşünürüm geceleri uyuyamam. Krediler pişmanlıktır. tavsiye edilmez.
02 Yorumla
Soran1 yıl110 bin kredi değil yaklaşık 40 kredi kartı 25 kredi geri kalan elden taksitli borç
Cevap sahibi1 yılolsun yine fazla kızım
1 yılÇok tabii ki benim borcum evlenmeden önce vardı 70 bin kadar evlenince eşime kitledim kapattı sağ olsun
02 Yorumla
Soran1 yılAjahajaj ideal borç kapatma
- 1 yıl
Hehehehhehe hemen bir koca buluyorsun😃
1 yılCanını sıkma 110 bin çok para değil, bir işe gir veya sabit de olsa ödeme yap... ayda 10 bin odesen 11 ayda biterrrr. Güzel bir hesap yap
01 Yorumla
Soran1 yılEvet zaten bir kısmı taksitli borç seneye bu zamana yarısından fazlası bitiyor
Fazla açılma boğulursun sonra psikopata bağlarsın ödeyemeyeceğini düşünüyorsun ama harcıyorsun sonra nolcak diyorsun atalarımız ne demiş ayağını yorganına göre uzat
13 Yorumla
Soran1 yılHah işte hayatımın özeti az dikkat etmek gerekli
Soran1 yılÇok haklısın tüketim çağındayız maalesef gereksiz harcama çok
Ne alıp da bu kadar borca giriyorsunuz merak ettim, benim Max kiyafet veya ıvır zıvır yiyecektir yani market şeyleri
03 Yorumla
Soran1 yılEv geçindirme vergi sermaye anca yani
Soran1 yılAnnemle ikimiz yaşıyoruz maalesef o sorun oluyor
Gizli Üye(30-35)1 yılAsgari ücret üstünden bir işte çalışırsan giderin çok olmazsa halledebilirsin. Ben de sağlık sorunu yaşadım kredi çektim. Daha fazla ödedim. Asgari ücret ile ödedim. Çok sorun etme. Bankalar ile konuş. Güzel bir plan çıkar. Yardımcı olurlar.
03 Yorumla
Soran1 yılGrcikmeli de olsa ödüyorum şükür ama toplam borcumu hesaplayınca bi gerildim. Çok geçmiş olsun bu arada
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim geçti gitti şükür. Krediyi kapattım. Şimdi biraz kötü oldum işi bıraktım ama iyiyim. İlaçlar ile toparlıyorum. Tamamen iyi olacağım inanıyorum. Sana da kolaylık diliyorum. Umarım kısa sürede halledersin.
Soran1 yılHayatta hiçbir şey sağlığımızdan önemli değil Ama bazen bunun kıymetini bilemiyoruz. Umarım Part time iş bakıyorum
Bi 80 de bende var 😄
Aslında döndüreniliyorsanok para değil ödemelerin sorun olmuyorsa üzme kendini06 Yorumla
Soran1 yılYani inan oluyo ama ödeniyor ya anlamıyorum rabbim yardımcı oluyor arada çeyiz de aldım ondan oldu birazdan kart asgarisi 19 bin gelmiş allahım yardım eder inşallah
Soran1 yılAmin inşallah nasıl yapıcam bilmiyorum ama
Soran1 yılNe iş yapıyorsun peki
- Para & Ekonomi konusunda 301 cevap paylaştı.
1 yılşirketim battı ve bir sürü borç içinde kaldım senin borcun hiç bir şey değil
12 Yorumla
Soran1 yılÇok üzüldüm senin adına allah güç versin
- 1 yıl
amin inşallah 🙏
28 yaşındayım 400-450k falan var. ödüyoruz elimize geçtiği kadar.
01 Yorumla
Soran1 yılBen de öyle yapıyorum azar azar da olsa bitiyor
1 yıl110bin artık para mı ya bi motor alabiliyoruz anca o paraya
01 Yorumla
Soran1 yılDoğru artık telefon parası zaten
110 bin cok değil ama ne iş yaptığına bağlı. sermayen ne onlar önemli
03 Yorumla
Soran1 yıl
Çanta satıyorum internet üzerinden
Soran1 yılBir nevi komisyonlu satış oluyor aslında toptancıdan alıp kar ekleyip satıyorum
1 yılÇok değil daha doğmamış bebekler bile Bi dünya borcu olarak doğacaklar sen yine iyi kurtarmissin
01 Yorumla
Soran1 yılAhahha çok sağ ol ua
1 yılÜzülme ben de 27 yaşında 340 bin borçla kaldım. Azalttım şükğr ama insanı alt üst ediyor
04 Yorumla
Soran1 yılPsikolojiyi alt üst ediyor ya
- 1 yıl
Hem de nasıl. İnsanı zevkten mahrum ediyor. Yemekten bile zevk alamaz hale geliyor insan
Soran1 yılSürekli sinirlilik hali
- 1 yıl
Al benden de o kadar. Özel hayatı bile etkiliyor valla
1 yılBaşkan 32 yaşındayım 17 milyon borcumun olduğu dönem oldu o yüzden çok umursama
03 Yorumla
Soran1 yılNe iş yapıyorsun ki
- 1 yıl
Ticaretle uğraşıyorum
Soran1 yılAnladım
Benim bu yaş da o kadar borcun olmadı. Kredi kartı kullanmayı sevmem.. Borç yaparsa da ya araba alırsam ya da eğitime yoksa boşuna fuzuli yapmam
00 YorumlaE ticarette ne satiyosun ve hangi platformda satiyosun
01 Yorumla
Soran1 yılİnstagram trendyolmkadın çanta
1 yıle ticaret adı altında milleti perişan eden vaadlere inanmayın
04 Yorumla
Soran1 yılBellide haklısın
- 1 yıl
düşmeyin hiç birinde sigara parası bile yok
- 1 yıl
e ticaret yapmana eyvallah fakat son zamanlarda tarifini yapacağım e ticaret modelleri ortada çok fazla dolaşıyor
örneğin tiens grubu kozmetik ürünleri falan satıyor ve satış ağı örgütünü hiyerarşik bir şekilde oluşturuyor yani, bir alt kademe sonra onun alt kademesi ve en son onunda alt kademesi ama en üstdeki haric diğer kademeler eşit haklara sahip ve her kademenin kendi satış örgütü var hepsi birbirine bağlı olarak çalışıyor yani ben bir grup oluşturdum satış portföyüm grup olarak ticaret yapıyor ve ben kendi gruba bağlı olarak yapmış olduğum satıştan komisyon alıyorum ve benimde alt grubum onlarda satışdan komisyon alıyor fakat ben o alt grupdanda komisyon alıyorum çünkü benden ayrılan grup kollarının hepsini iş veren pozisyonundayım fakat işin sıkıcı tarafı mesele o grubu oluşturmak
çünkü insanları pazarlama kısmına gelince iknna etmek cidden zor yani sabır isteyen bir şey
onun için pek tasvip etmiyorum başka alanlarda reel olarak faliyet yürütmekde fayda var sevgiyle kalın ♥️
Soran1 yılBu dediğin mantıklı aslında ama o grubu oluşturmak bile zaman alır
Para & Ekonomi konusunda 388 cevap paylaştı. Emin ol o binlerce insan var senin gibi. Ülke şartları yüzünden bu hale geldi insanlar
01 Yorumla
Soran1 yılGerçekten yazık olduk
1 yıl26 yaşında 580 bin borcum vardi 35 yaşında bitti Allah sağlık versin üzülme ödenir.
06 Yorumla
Soran1 yılAy inşallah allahım
- 1 yıl
Yanlış anlaşılma olmasın ev almıştım şimdi ev 7.5 milyon oldu😂
Soran1 yılŞükür karın var
- 1 yıl
Karım beni terk edeli 10 sene oldu 😂
- 1 yıl
O para nin karı borsada olaydı daha iyi olurdu 10 sene de daha fazla olurdu diye düşünüyorum
Soran1 yılNasip olsa olurdu
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılKazancınla kapat işte. Ön göremediğin ne oldu ki?
03 Yorumla
Soran1 yılHesaplama yapınca çok geldi
- 1 yıl
Tamam ürünleri satta karşıla
Soran1 yılSatıyorum sattığım borca gidiyor zaten 😅
1 yılTicarette bunun 2 katını kazanman lazım ki para kazan
04 Yorumla
Soran1 yılÇok mantıklı ama sermaye oluşturmakta para ürün satıp pazarlama para
- 1 yıl
110 binlik ticarete giriyorsan para vardır
Soran1 yıl1 yılda yaptım bu borcu
- 1 yıl
Sen ticareti baya yanlış anlamışsın
1 yıl₺110K borcu göze almıyorsan zaten e-ticaret yapma yani, hiçbir şey o para.
01 Yorumla
Soran1 yılÖdeyemediğin zaman çok para ama
1 yılEvet bu faizle yuvarlanan kartopu gibi büyüyor o yüzden çok
04 Yorumla- 1 yıl
O yuzden faiz en buyuk kotuluklerden biridir kapitalizmin temeli faiz uzerine kurulu
- 1 yıl
Instagramda da online satış yap mağaza komisyoncusu ol ordan da iyi para kazana bilirsin
Soran1 yılİnstagramda satış yapıyorum
- 1 yıl
Biliyorum o yüzden dedim zaten
1 yıl2016 da 450 bin tl, 2021 den bu yanada 1.150.000 tl borç ödedim biri ev biri araba
02 Yorumla
Soran1 yılNe iş yaptın ki
- 1 yıl
grafik tasarım
Gizli Üye(25-29)1 yılbu devirde para bile değil. Ama herkesin geliri kendine tabi önemki olan o. Yine de bu para için canını çok sıkma
11 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ediyorum karıncaya yük olur bazen bir pirinç tanesi şu an öyleyim
Para & Ekonomi konusunda 622 cevap paylaştı. Ne alıp ne satiyosunuz ve niye içeri girdiniz?
Hic mi kazanmadınız 🤔
00 Yorumla
1 yılBu devir de herkesin var borcu maalesef… yardımcı olmak isterim
00 Yorumla
1 yılCalisiyorsan cok değil duzenli oduyorsan problem yok
04 Yorumla
Soran1 yılHer ay ödüyorum ama kendi işimi yapıyorum
- 1 yıl
Ne kadar oduyorsun aylik
Soran1 yıl8 falan kredi kartına da girdi çıktı yapıyorum
- 1 yıl
Gelirin ne kadar aylik
1 yılE ticaret yapamıyorsun yanlış olmuş cümle :)
00 Yorumla
1 yılBenimde tam o civarlarda borcum var şu an ama kazancında önemli gelir gider meselesi 57000 kazanıyorum 2 ayım zor geçecek gelirin iyiyse borç ödenir ama azsa dikkat et 4-5 ay harcamalarına
06 Yorumla
Soran1 yılBiraz dikkat edicem çok açıldım sen ne iş yapıyorsun
- 1 yıl
Kimya öğretmeniyim
Soran1 yılAnladım
- 1 yıl
Yukarıda ki yorumlara aldanma ticaret herkesin yapabileceği iş değil o borç kafaya takılacak miktar değil her türlü kazanır kapatırsın 💪
Soran1 yılAllah razı olsun çok teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(25-29)1 yılAylık gelir ve giderine bağlı biraz da. Ne kadar zamanda kapatabileceğin bi borç?
03 Yorumla
Soran1 yılBunun 60 bini kredi seneye bu zamana bitiyor
Cevap sahibi1 yılBir yılda kapanacak borç bu zamanda o kadar da fazla değil ya. Sıkıntı etme
Soran1 yılİnşallah Rabbim ödeme kolaylığı versin destek çıkacak kimse olmayınca zor
110 Bin tl borcum olsun kutlamak için 50 bin para harcardım :D
01 Yorumla
Soran1 yılAhahajja bende 30 bin borcum var diyen kuzenime dedim aynısını
1 yılİstersen onu bir haftada ödersin ikincisi ben bu yaşıma kadar en fazla binTL harcadım kredi kartımdan
12 Yorumla
Soran1 yılNasıl 1 haftada ödeyim
- 1 yıl
Burdan diyemem
1 yılBorç yiğitin kamçısıdır hiiiç bişey olmaz 4 milyon var bende raad ol
118 Yorumla
Soran1 yılNaptın o kadar ya
- 1 yıl
Yaptık bişeyler sorun değil ama dert etmiyorum
- 1 yıl
1 2 ay aç kalırız hallederiz hahaha
Soran1 yılNe kadar gelirin var ki
- 1 yıl
500-600 arası
- 1 yıl
Borçtan korkma
Soran1 yılHesaplayınca bir korkmadım desem yalan olur
- 1 yıl
Hahahahaha sorun yooook
- 1 yıl
Benim de bu ay 783 ödemem var
Soran1 yılSen ne iş yapıyorsun
- 1 yıl
Galeri
Soran1 yılZor Allah yardım etsin
- 1 yıl
Zorları aştım:)
Soran1 yılDarısı bana
- 1 yıl
Halledersin herşeyin üstesinden illaki gelmişsindir bunun mu gelemeyeceksin düşünsene bi 😊😊
- 1 yıl
Burayı da baya kalabalık sohbet ettik
Soran1 yılEvet biraz öyle oldu
- 1 yıl
Verdiğim rahatsızlıktan özür diliyorum iyi akşamlar diliyorum 🙂🥲
Şimdi şöyle kime göre neye
ama eğer kesin soruyorsan evet bu çok borçtur fakat ödenemeyecek bir borç değildir kısa sürede ödenebilir.05 Yorumla
Soran1 yılAmin inşallah y
Soran1 yılYani emek verdim e ticareti bırakıp işe girmek istemiyorum part time bulsam rahatlarım da
Soran1 yılKız inan yok ya sigortam var hepsi sigortalı çalışan arıyor kendi mesleğim radyoloji ona geçsem devlette radyosuon sıkıntı
ticaret yapan adamın borcu olur. şirketi kapat battım de yeini şirket aç :)
02 Yorumla
1 yıl24 yaşındayım 160 bin borcum var. Ama elde birikim falan hiçbir şey yok
19 Yorumla- 1 yıl
Ohaa naptın bende 24 yaşında 150k borç yaptım
Soran1 yılBende var ama telefonu falanda satsam 50 falan😂 sen ne yaptın o kadar borç
- 1 yıl
Sanal Kumar & Kripto
- 1 yıl
Senin nasıl oldu borç
Soran1 yıl@Emircan7212 ev geçindrime iş vergi faize bindi yapılandırma yaptım
- 1 yıl
Yapılandırma nasıl oluyor bilgi verebilir misin
Soran1 yıl@Emircan7212 faiz ekleyerek taksit yapıyor
- 1 yıl
Peki yapılandırma için gelir belgesi isteniyor mu
Soran1 yıl@Emircan7212 zaten kredi ve kredi kartı borcu için oluyor ya o yüzden hayır
1 yılEğer borcuna göre iyi bir gelirin varsa çok sayılmaz
01 Yorumla
Soran1 yılOlsa Takmam zaten
1 yılBenim 1030 lira borcum var onu düşünüyorum nasıl öderim diye beterin beteri Allah yardımcın olsun.
01 Yorumla
Soran1 yılHer zaman beterin beteri vardır allahım herkese kolaylık versin
1 yılTicaret bu olur bir bakmissin borcu bırak fena para kazanmissin
03 Yorumla
Soran1 yılİnşallah be🥹
- 1 yıl
Olur olur iyi düşün iyi olsun
Soran1 yılİnşallah y
Gizli Üye(25-29)1 yılAslında O borcu nasıl yaptığın önemli güzel bir şey içinse değil keyfi boş bişe için ise tabiki çok az değil sonuçta para kolay kazanılmıyor
12 Yorumla
Soran1 yılYani ev geçindirme çeyiz yapma vs
Cevap sahibi1 yılO zaman takma ödenir can sağolsun
150 k var borç ama canım etmesem 2 ayda bitiriyorum 6 aydır bitiremedim
00 Yorumlayapılandırmaya git. 12 taksite bölüyorlar
01 Yorumla
Soran1 yılYapılandı zaten 2 taksit ödendi bile
Gizli Üye(18-24)1 yılE ticaretten anlamıyorsun demek ki oraya girenler kâr ediyor genelde ama sen zarar etmişsin
01 Yorumla
Soran1 yılHayır üstüne borç yaptım daha bir sene olmadan büyük kazanç beklemek saçma zaten
1 yılTicaret için çok değil bence
01 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ediyorum DESTEĞİN için
1 yıl25 yaşımdayım 1 milyon borcum var nolmuş yani 😂
01 Yorumla
Soran1 yılAllah ödeme kolaylığı versin
1 yılÖnemli olan kazanç miktarın.
01 Yorumla
Soran1 yılBorcumla eşit değil maalesef
23 yaşındayım 300k borcum var
03 Yorumla
Soran1 yılSen naştın ya
Soran1 yılAz yine sıfır araç için
1 yılOrta vadede biter gider, fazla sayılmaz.
01 Yorumla
Soran1 yılKatlanmasında borç😅
1 yıl25 bin TL borcum var Kredi kartı kullanmıyor um
07 Yorumla
Soran1 yılKredi kartı tam bir batak
- 1 yıl
Kredi kartı olmadan nasıl oldu o yahu?
- 1 yıl
Şimdi 30 bin alıyorum 8 bin kira 10 bin borç yatak odası 4 bin TL ev ihtiyacı 22 bin oldumu geri kalanıni da atıyorum kenara
- 1 yıl
Her ay 10 bin ödüyorum borç için şu an da 25 bin TL kaldı 2 taksit
- 1 yıl
Anladım geçmiş olsun ✨
- 1 yıl
teşekkür ederim size de geçmiş olsun
- 1 yıl
Teşekkürler hastalıktan yeni iyileşiyorum ✨
Ödenir ödenir çok degil bu meblağ
09 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ediyorum bu destek bile önemli
Soran1 yılÇok teşekkür ediyorum desteğiniz için
Soran1 yılTeşekkür ederim Allah razı olsun başarma gerekiyor çünkü seneye belki evleneceğim
Soran1 yılÂmin inşallah çok teşekkür ederim umarım dediğin gibi olur
Soran1 yıl
İnşallah teşekkür ederim
1 yılÖdenir dert etme ülke geneli öyle.
01 Yorumla
Soran1 yılOlan bize oluyor zaten
1 yıl24 yaşında 150 bin borç bende de var. Ve işsizim
03 Yorumla
Soran1 yılNasıl ödeyeceğiz ya
- 1 yıl
Ne iş yapıyorsun gelirin var mı
Soran1 yılE ticaret yapıyorım
Allah kolaylık versin cesaret işi bu ekonomide
02 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ediyorum düşüncen Ve iyi niyetin için kusura bakma altta kalmış
1 yılBu devirde çok para değil
01 Yorumla
Soran1 yılOrası öyle tabi çok geliyor insana
- Devamını Gör (64)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım