Gizli Üye(30-35)1 yılBende bunaldim ve bunu dusunuyorum. Ben ogretmenlik okurken tibbi sekreterligi de okuyup bitirmistim. 32 bin buyuk atamada birkac tercih yazdim biraktim. Istedigim sehirler vardi ama puanim yetmedi oralara. Calismadan girdigim kpss de 70 almistim. Ouanlar 65 dustu.
Bende nedense tibbi sekreter olmayi pek dusunmedim, oylesine okudum atanmak icin degil. Kendime de yakistiramadim, hayalim hep ogretmen olmaktı. Simdi ogretmenlikte 3. sinifim. ama keske dogru duzgun tercih yapip, en ucra yerleri bile yazsaydim da atansaydim.
40-50 bin lira maasim olur hemde aile evinden giderdim. Ekim para gorurdu. Cok sıkıldım babadan para iste, yalvararak bir seyler al durumlarindan falan. Kendi param olurdu doya doya istedigim seye harcardim.
Gecen sene hangi kafayla yapmadim bilmiyorum ama aklima tüküreyim. ayagima kadar firsat gelmis, is gelmis,65 e kadar puanlar dusmus, elimin tersiyle ittim resmen. En sonda 81 ile kapatti.
Yiginla bu bolumu okuyan oldu bu buyuk atamadan sonra. Simdi sıkıyorsa tibbi sekreterlik atan atanabilirsen. Kpss den bu sene 76 kusur puan almisim, yetmiyor bile atanmayabu sefer.
Gecen sene onuma altin tepsiyle sunulan bolum artik 85 86 lara cikar atama puani. Keske gecen sene gitseydim. Ogretmenliginde garantisi yok cunku. Sonradan yapabiliyorsam gecis yapardim. Bu bolumu hadi bitirdim sinavlari, mulakati, carti curtu bitmiyor. Kim bilir ogretmenlikten ne zaman atanirim.
Hastaneyi sevmiyorum, orada calismak istemiyorum, hasta olarak bile ayagim geri geri giden biriyim kaldi ki yillarca hastane ortaminda mi calisacagim, nobet nasil tutayim, milletin hastaliklarini mi dinleyeyim bunyem kaldirmaz , saglik sektoru zor vs diye diye tercihlerimi adam akilli yapmadim gecen sene. Simdi de pismanim.
Evet saglik sektoru bana gore degil kendimi taniyorum ama bu ulkede baska care yok. Nereye kapak atarsan o kadar iyi. Yok ben idealistim, hayalim su deyince olmuyor. Bu ulkede hayal kurulmuyor. Bu ulkede istedigin konumda olamiyorsun.
Onune ne firsat ciktiysa degerlendireceksin, yok sevmiyorum, yapamam,24 saatlik nobetler olmaz, hastanenin hiyerarjisi sıkıntılı, hastanede 7 den.70 e herkes olumsuz vs demeyeceksin.
Sagliktan cok istifa eden var, hemsireler, saglik teknikerleri falan. Bunlar bosuna degil ama bu ulkede baska nerede care var, atama var? Yoruldum gercekten. Gecen sene oyle canım ettim. Simdi gidip calisayim desem alacagim asagari ucret neye yetsin. Her sey dert vallahi.
020 Yorumla
Soran1 yılolsun ayri eve cik atandim de sen en azindan meslegin var biz kazandik ama okutmuyo
- 1 yıl
Elinin tersiyle itmişsin resmen atanıp okumaya devam edebilirsin ogretmenlikle atanma ihtimalin çok daha düşük
- 1 yıl
Çok güzel fırsatı kaçırmışsın çok güzel bir bölümdü
- 1 yıl
@mehmetkaramk maaş farkı çok var iki meslek arasında ama birinin ataması daha zor tabi ki
- 1 yıl
Tâbi maaş farkı çok fazla ama birine hemen atanıp geleceğine bir an önce yön veripi aile evinden kurtulacaktı
- 1 yıl
Ben öğretmenlik tutturdum babam atanamazsın boşta kalacaksın diyerek anestezi yazdırdı. Doğru olanı mı yaptı yani sence? Öğretmenlik benim içimde de kaldı
- 1 yıl
Hayat senin hayatın. fikirlerini hedeflerini önemsemeden bu şekilde seni yönlendirmesi çok yanlış bu bir ömür içinde kalacak belki sevmediğin mesleği yapacaksın
- 1 yıl
@_-_NobodyYs_-_ anesteziyle kolay atanirsin öğretmenlik özel eğitim değilse zor olurdu atanman
- 1 yıl
Evet ama anestezi okuyacağım deyince küçümseniyor 2 yıllık diye. Medipol de okuyacağım bir de
- 1 yıl
@_-_NobodyYs_-_ inan bana lisan okuyanlar pişman önlisansla mezun olduğum yıl bile atanmak varken 4 yıl lisans üstüme kpss mülakat falan alım zaten yok boş zaman kaybı
- 1 yıl
Haklısın ama bu işlerden uzaktan yakından alakası olmayanlar boş boş konuşuyor sinir oluyor insan. Bana buradan birisi anestezi deyince su bölümleri ile aynı seviyede boş bir bölüm dedi mesela
- 1 yıl
Evet pişman lisans önlisans birlikte bitirsen bile lisanstan kpss ye girebiliyorsun o kötü bayağı
- 1 yıl
@_-_NobodyYs_-_ emin ol benim zamanımda da öyleydi geldim hazırlıkla birlikte 5 yıl okudum ikinci lisans bölümünü bitirdim iki yıl kpss boş tasarruf üstüne mülakat alım yok zaten üstüne koca bir hiç kaldı elimde sadece keşke dedim önlisans ameliyathane hizmetleri falan okusaydm da işim geleceğim olurdu lisans diplomam varken o diplomani yakmadigin sürece önlisans okuyamiyorsun örgün zaten yani elinde kalicağına kimseyi dinleme geleceğine yönelik ol mantikli karar ver öğretmenlik boş artk değersiz onca mezun var Yusuf Tekin diye bir adam var sağlıkta mülakat yok bir şey yok oku gitsin
- 1 yıl
@M__elekk__ teşekkür ederim. Haklısın ama keşke hemşirelik yazsaydım diyorum anestezi sağlık alanı olsa da kpss leri çok düşük değil. 83 ile kapatmıştı sanırım çokta kolay değil diyorlar. Tıp ve hemşirelik hariç hiçbir şeyin garantisi kalmamış. Daha yeni başlayacağım üni ye yavaştan kpss ye başlamayı düşünüyorum en kısa zamanda
- 1 yıl
@_-_NobodyYs_-_ önlisans kpss zor olmuyor emin ol alinmicak puan değil
- 1 yıl
@M__elekk__ teşekkür ederim 🙏💖 peki sence ne zaman kpss ye çalışmaya başlayayım? Çok hafife alıp salmak istemiyorum
- 1 yıl
@_-_NobodyYs_-_ 1. Sınıfın yazında başla bence ama kendi çok yavaş öğreniyorsa okulla birlikte götürebileceksen onunla plan kur
- 1 yıl
1. sınıf bitince mi başlarken mi
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılBen de aynısıyım, eşyalı apartlar oluyor faturalar da dahil, oraları düşünüyorum ama tek kişiye değil iki üç kişiye kiralıyorlar yurt gibi, tek kişilik olanı bulabilirsem biraz da para biriktirip giderim, bir süre oralarda idare etmeyi düşünüyorum, asgari ücretle ancak oralarda oturulabiliyor, sen se biraz para biriktir, bu süreçte ailenle iyi geçinmeye çalış, en az 6 aylık kiran hazır olsun gideceğin zaman, ileriki ayları da çalışıp biriktirdikce ödersin, zaruri olmayan hiçbir harcama yapmazsın, yoksa hem kira ödeyip hem geçinmek çok zor
01 Yorumla- 1 yıl
Seninle aynı durumdayım. Benimle mesaj üzerinden iletişime geç lütfen
Ev kirası olmuş en az 15 bin. Alacağın 17 bin. Hadi olsun 20 bin. Geriye 5 bin kalacak. Onunla da faturaları ödesen, apartmanın aidatını vs ödesen geriye bir şey kalır mı sen düşün. Acı ama gerçek
00 Yorumla
1 yılEbeveynler çocuklarını darlamalari ile meşhurdur. Üvey ebeveyn ayrı bir darlama konusudur. Muhtemelen aile içi anlaşmazlıkların baş sorumlusu olmuşsundur. Güzel sanatlar kazandıysan gitmelisin seneye kazansan bile aynı okula almazlar, başka şehir yazacaksan o ayrı.
Hayat gençlerin tek başına gecinmeleri için fazla zor. Yurtdisi olayına gelince, eğer reşit isen kimse senin pasaport almana ve yurtdisina gitmene engel olamaz. Teyzelerin destekler ise tüm maddi gerekleri karşılayıp yurtdisina gidebilirsin.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbence zorla biraz geçinirsiniz
01 Yorumla
Soran1 yılnasil gecinicem asgari ucret 17 bin en boktan ev 15 bin napicam
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenmeyi düşünüyorsan bence mantıklı olur öbür türlü çok zor geçirirsin artı zaten büyük ihtimalle ailen de izin vermez maddiyati kenara koy tek başına insan olmadan bir evde yaşamak çok zor idare et de evlenip ayrıl bence ben öyle yapacağım çünkü Allah nasip ederse insalalh
10 YorumlaBu cok zor. Hele ki ilk kez tek yasayacaksan ve asgari ucretle kira odeyip gecinmeye calisacaksan imkansiza yakin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKiralar 20.000 tl başlıyor Asgari ücret 17.000 bin kirayı ödeyemezsin sadece kira degil , elektirik, su, dogalgaz, otobüs, işyerindeki ihtiyaçların, özel alışveriş alışveriş, evin kirası , vergisi, depozito hiçbirini ödeyemezsin. Evin kirası zaten 20.000 tl asgari ücret kirayı karşılayamaz.
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılbence yapman gereken arkadaşlarınla ortak eve çıkmak. kirayı bölüşürseniz belki çıkabilirsiniz
Cevap sahibi1 yılErkek arkadaşı olmayan, saygılı, düzgün birisiyle aynı eve çıkabilirsin
1 yılben şirketlerimi kurdum bende ailemle anlasamıyorum ev tutacamda eşyalı superplaza yok bu şehirde böyle saunası cafedi spor salonu her türlü aktivitenin bulundugu sitelerden arıyorum bütçem maks 40 bin ama bu sehirde yok öyle yer
02 Yorumla
Soran1 yılnasil kurdun
- 1 yıl
ne nasıl kurdun
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılSakın böyle bir şey yapma. Ailen ile barışırsın. Hayat pahalılığı çok ve daha iyi işler de bulmaya çalış kendine.
Senen dolduğu halde hala asgari ücret veriyorlar ise o işyeri yaramaz.
00 Yorumla
1 yılmaalesef günümüz ülkesinin şartları altında asgari ucretle yeni bir eve çıkmak zor. Çok zorlanirsin
01 Yorumla
Soran1 yılevet maleswf
1 yılYağmurdan kaçarken doluya yakalanırsın aile evinin dışında hayat zannettiğin kadar kolay değil
10 YorumlaZor canim ben de düşünüyordum da düşünmekle kaldım. Bu ekonomi de çok zor
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 304 cevap paylaştı.
1 yılSana para kalmaz asgari ise maaşın bence bir süre sabret. Ben memur maaşı almadan çıkmayı düşünmüyorum evden
00 Yorumla
1 yılUcuz Kira ve devamlı gelirin olursa yaparsın
02 Yorumla
Soran1 yılen ucuz kira 15 bin
- 1 yıl
Omas çok o
gelirin 30 bin olmalı ki geçin
1 yılMümkün degil hocam hem çok gençsin hemde of bu zaman ya 🥺 lütfen dişinizi sıkın iyi günler sizin olsun 👏🏻
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı.
1 yılGeçinmen zor olur ama yapabilirsin tabiki senin elinde
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBende çıkmak istiyorum ama imkansız tek başıma çalışarak olmaz yanıma birini bulmam gerek o da çok zor efendi biri olması erkek arkadaşı olmaması gerek vs.
00 Yorumla
1 yılKira oduyorsan çok zor ama imkansız değil memlekete bağlı daha cok
00 Yorumla
1 yılGecinemezsin pesinede p. Takılır kendini ziyan etme
00 Yorumla
1 yılAsgari ücretle zor buna biraz birikim veya destek gerekiyor
00 YorumlaEv arkadaşı bulmaya çalış. O zaman zor da olsa geçinirsin bence.
00 Yorumla
1 yılKiralar asgari ücrete denk o da sıradan kümes gibi evler için, yani zorlar kesinlikle
00 Yorumla
1 yılYaşadığın şehre göre değişir büyük şehirse zor tabi
00 Yorumla
1 yılOlduğun yere bağlı ama bence asla geçinemezsin 2 iş lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAsla geçinemezsin ama 1 1 ev tutarım diyorsan olabilir ama o da her yer de (ilde) düşük kirası olan yerler olmayabiliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılerkek veya kız oda arkadaşın olmadan zor Tek ev gecindirmek
10 Yorumlaçok zor ayri eve çıktığın zamanda birsürü ihtiyacin olacak kiralar çok uçuk noktada çıkabilecegin yakın bir arkadasın varsa onunla birlikte çıkın bölüşürsunuz kolaylık sağlar
00 Yorumla
1 yılKız apartlarının genelde çalışanlar için ayrı bir bloku olur ama genelde öğrenci fiyatına verirler eğer dersen ki ben oda arkadaşımla geçinirim aparta geç
00 YorumlaKiralar çok yüksek mümkün değil belki bir ev arkadaşı bulursan olur
00 Yorumla
1 yılBu devirde aşırı zor ben de düsünüyorum istiyorum ama imkansiz gibi bir sey ve yaşın henüz çok kücük ayrı ev de yaşamak icin
00 Yorumla
1 yılUcuza kiralık ev bulursan gecinirsin. Yoksa zor. Tabi geçinmek derken yer içer barinirsin bu kadar 😔
00 Yorumla
1 yılYorumlar haklı ama yapabilirsin (kendimden biliyorum):))))
12 Yorumla- 1 yıl
Evet
1 yılİmkânı yok geçinemezsin kiralar zaten 15 16 bin
00 Yorumla
1 yılAsgarî ücretle geçinemezsin kiralık evler bile senin alacağın maaştan daha yüksek fiyatta şu an
06 Yorumla- 1 yıl
yo ben bir artı bire baktım 10k kalan 7bin geçinilir bence
- 1 yıl
Hangi şehirde yaşıyorsun
- 1 yıl
İstanbul
- 1 yıl
Geçinebilir diyorsun bir denesene İstanbul gibi bir yerde yaşamayı
- 1 yıl
yaşıom zaten
- 1 yıl
Tutumlu biri olmalısın yoksa geçinmek zor
1 yılGüzelim ben o parayla kendi ihtiyaçlarıma yetişemiyorum sen nasıl geçineceksin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılTeksen gecinirsin. Aile baskısından iyidir
03 Yorumla
Soran1 yılnasil gecinicem param yetmez
Soran1 yılasgari ucrete bak bide ev kiralarina bak
- 1 yıl
Tamam bir atı bir eve çık kalan parayla da yaşarsın. Psikolojik şiddet görmek sana daha pahalıya patlayabilir
neden çıkmak istiyorsun ailen rahatlık mı vermiyor
012 Yorumla
Soran1 yılbabam baskasiyla evli ve kendisi benden pek hoslanmaz benide babama kotuluyo sureli babamlada aram acildi okul kazandim okutmuyo
Soran1 yılkonustum tabi ama hala onu hakli buluyor
Soran1 yılya ben cekinmem zaten babamdan dedim kac kere ama yok cok kiziyo hatta beni anannem teyzem amerikadan cagiriyor gel bile yasa diyor babam bunun icin aradi onlari bagir cagir kavga etti saydirdi kadina terbiyesiz
Soran1 yılbabam salmaz elimde param olsa kacip giderimde bunun icin yine babamdan yardim almam gerekiyor babam gidicegimi duysa yuzume bakmaz
Soran1 yılklasik uvey anne ne bekliyosunki psikolojimde bozuldu zaten napicami bilmiyorum
Soran1 yılguzel sanatlar diyorumki bu sene oturim evde calisirim belki seneye bidaha kazanirim giderim baska sehire bu arada epilepsi hastasiyim ondan istemiyo gitmemi ama bu psikolojik bi hastalik ben bu evde daha cok hasta oluyorum
Ev arkadasi bul bence
07 Yorumla
Soran1 yılnasil
Soran1 yılpara nerden bulcam
Soran1 yılcalismiyorum
Sevgilinden yardım iste
04 Yorumla
Soran1 yılyokki
Soran1 yılnasil kazanicam akil ver
1 yılZor neredeyse imkansız gibi birsey
00 YorumlaAh bende isturumda param yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGeçinemezsin beraber çıkalım bende senin gibiyim evlenip gitmemi istiyolar tanışalım
00 YorumlaB*k geçinusun otur oturduğun yere
00 YorumlaEvlenirsen belki ama tek başına yapamazsın
00 Yorumla
1 yılGeçinemezsin kiralar çok pahalı
00 Yorumla
1 yılAsgariyle zor bu devirde
00 Yorumla
1 yılZor kuzum valla
00 Yorumla
1 yılBsn de istiyorum ya ama üni bitmeden olmaz gibş
00 Yorumla
1 yılÇok zor abla çok
00 YorumlaÇok zor ya her istedıgını alamazsın
015 Yorumla- 1 yıl
Moto Kuryeyim ailemle aram bozuk cimerden yazsam aile evinden ayrılsam başka bir aile bakar mı Sence? ama ara sıra aile evine geri gitme imkanı olur mu acaba arkadaş olsaydı arkadaş evinde kalırdım iş arkadaşlarım evli bazıları bazıları aile evinde
- 1 yıl
ara sıra tartışma oluyor babannem bana dik dik bakıyor yemek yerken oturma odasındayken küçükten beri dik dik bakıyor annem babama kızıo babamda anneme kızıo bende istemsizce bağırıyorum bakma diye normalde sinir vb yok cimer bi nevi yardım ve çovuk uygulaması bir şey erkeğim ev tutsam param yetmez ve istediklerimi alamam zaten
- 1 yıl
Babam annemi sevmiyo babam hep kendi dediğini yapıyo
- 1 yıl
Babam benden para çaldı desem?
- 1 yıl
Sigortasız çalıştım 2 yıl 2021-2023 arası aylık gelirim 1200-1500 tl alabildigim tek telefon para harcamam normalde 1 kez yakaladım 1 kez de dükkana geldi 6 bin TL biriktirdiğim parayı inadına aldı almasın diye iş yerine götürdüm ve çalıştığım iş ağır baya 68 kiloyum 50 kilo taşıdıgımı biliyom
- 1 yıl
Bi kısmını anlattım
- 1 yıl
Sinirlerime hakim olamıyorum eskisi tavşan 1 sıçrar 2 sıçrar 3 de tuzagı yersin anladın sen birine söyleyip bir aile bakması şart
- 1 yıl
Ev parası? Kuryede fazla para yok paket başı degişiyo
1 yılNerede yaşayacağınıza bağlı.
00 Yorumla
1 yılİster istemez biraz zorlanabilirsin haliyle.
00 Yorumlaİmkansız. Aşırı zorluk çekersin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 885 cevap paylaştı.
1 yılKira fiyatlarına bak önce
00 Yorumla
1 yılDün gizli kullanıcı olarak konu açan ergen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHangi şehirdesin?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYaşadığın şehre göre değişir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok zor gecinemezsin kendi evin olsaydi belki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAz birikimle geçinirsin birde ev arkadaşın olursa
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 319 cevap paylaştı.
1 yılHayır kiralar çok uçuk geçinemezsin
00 Yorumla
1 yılsevgili yap gecinirsin
10 Yorumla
1 yılHayır
00 Yorumla
1 yılbenceee en guzelı bu
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri