1 yılİki tarafı da gözlemlemiş biri olarak anlatayım, çünkü onlar da insan ve her durumun kendine has sorunları var.
Misal paran yokken olsun istersin ama varsa daha fazlası için yırtınırsın. Paran yoksa yanında kalan insanlar harbi diyebilirsin ama paran çoksa hepsinin seni kullanıyor olma ihtimali vardır, hiçbirine güvenemezsin. Parası olmayana kıyasla paran olduğunda kaybedecek daha çok şeyin vardır. Zengin olmanın, bunu sürdürmenin ve arttırma zorunluluğunun verdiği stres öyle bir şeydir ki kazancının çoğunu bu stresle baş etmeye harcarsın ama asla yeterli olmaz ve seni içten içe tüketir. Yani herkesin derdi kendine. Yaşamadığınız şeyi biliyor gibi yapmayın derim. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Toplumda "zenginler mutsuzdur" algısı, paranın mutluluğu garanti etmediği, yüksek beklentilerin stresi artırdığı ve maddi başarıların kişisel tatmin yerine yalnızlık ve anlam eksikliğine yol açabileceği düşüncesinden kaynaklanır bence ☺️02 Yorumla
Soran1 yılTürkçen güzelmiş fakat katılmıyorum
Para & Ekonomi konusunda 335 cevap paylaştı. Aradığın sorunun cevabı aslında bu skeçte mevcut. Baştan sonra izlersen hem gülersin hem de sorunun cevabını alırsın😂😂😂
Ben de kısaca zenginlerin fakirleri idare edebilmek, zenginliklerini paylaşmamak için bu algıyı oluşturduğunu söyleyeyim.
Fakirler buna inanmazlarsa zenginler zengiliklerini rahat rahat yaşayamazlar çünkü.
https://www.youtube.com/embed/dr5KB9E6Yog00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 502 cevap paylaştı.
1 yılPara demek problem demek aslında. Aralarında dahi bunun kavgasını yapıyorlar bazen. O yüzden böyle bir algı var. Aslında çok da doğru değil. Aç gözlü olmayan bir çok zengin var sonuçta..
02 Yorumla
Soran1 yılPara huzur demek d problem olarak gören fakirdir
- 1 yıl
Tüm olay onun parası var, benim param niye yok olayı 😅😅😅
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
1 yılBizim toplumun bir huyu var fakirliği romantize etme doğalgaz bulamayıp soba kuran evler, elektirik bulamayıp gaz lambası yakanlari, giyecek kıyafet bulamadığı için ananesinin şalvarını giyen gençleri, leğende çocuk yıkamaz abi bunların nesi güzel ve mutluluk verici Allah aşkına. Neden sobayı sadece köyde bırakmadık, neden şömine başında iki kadeh bir şey içmeyi batı hayranlığı olarak görüp soba başında donarak çay içmeyi romantize ediyorsunuz neden ( sadece örnek verdim amacım algı oluşturmak değil ) o evlerde çoğu insan mutsuzdu anneler çoğu zaman 2. Tabak yemek yemezdi eğer et varsa çocuğu fazla yesin diye, babalar sürekli olumlu konuşurdu ev ahalisinin morali bozulmasın diye, çocukların çoğu başka çocukların oyuncaklarina imrenerek yaşardı ve büyüdü bunun nesi güzel allah aşkına saçma sapan işler...
12 Yorumla- 1 yıl
Birçok tanıdığım var maddi durumu çok çok iyi olan ben suna katılabilirim " para tamamen mutluluk getirmez" evet bu doğru ama mutluluk üzerinde paranın etkisi büyüktür.
Soran1 yılEig🧿♥️🌸
Edindiğim tecrübelerden 1 tanesi şöyle. Bazıları çok mutsuz doğru çünkü zengin olup aşık olamayanlar, gençliğinde bazı şeyleri yapamamanın, bir insana kendini teslim etmenin paranın çokluğu yönünden huzursuzluk yaratıyor. Önemli bir kısmı çok mutlu ancak içlerinde hep bir eksiklik hissettim. Nasıl söylenir, bazı insanlar çok fakir ama ilginç çok neşeli çok güleç çok sempatik çok cool duruyor.
22 Yorumla
Soran1 yılGüleç zenginlerde var ama aşk manita konuşarında haklısın
Gizli Üye(25-29)1 yılFakirler kendilerine rakip olmaya çalışmasın, oldukları hallerine şükredip mutlu kalsınlar diye, yoksa başka bir açıklaması yok, parayla istediği her şeye erişebilen istediği yerde olabilen insanı kolay kolay bir şey mutsuz etmez, sağlık her şeyden önemli ama, fakir biriyle zengin birinin erişeceği hizmet olanakları da aynı mı, para her kapıyı açar nokta
11 Yorumla
Soran1 yıl🍀👍🏻 katılıyorum
İnsan hayatındaki eksiklikleri tamamladıkça yeni eksiklikler yaratıyor.. zengin kısım parayı bulmuş oluyor ama parasına para katmak için ya da parasını kaybetmemek için zamanını harcıyor... Sonuçta para konforlu bir yaşam yaratabilir.. ama huzur ve mutluluk için para şart değil... Parayı bulmuş fakat yuvasında huzuru bulamamış nice zengin var...
10 YorumlaÇünkü heves edecekleri hir durum yok istedikleri şey için bir hedefe gerke yok çünkü istediği her an onu elde edebilir alabilir örnek verecek olursam ben iphone 15 istiyprum diyelim ve kendime hedef koyuyorum şu kadar ay çalışıp biriktirdiğim ve o parayı biriktirip o telefonu aldığındaki o başarmışlık ve heyecan hazzı çok güzel fakat zengin bir insan kendine hedef koymadan o an onu alabilir buda heyecanlanmasını gerektirecek bir şey söz konusu olmaz
16 Yorumla
Soran1 yılYanlış düşünüyorsun en basit örnekle bir yakınım galerici mesela adam yıllarca istediği arabaya binmedi kendi hedefine ulaşınca aldı istese istediği an binerdi. Veya bir sürü dairesi varken çocuğuna ev açmadı istese açardı çalışmayı öğretti vs gibi ayrıca başarı bunlardan ibaret değil ki üst segmentin hedefleride üst segmentte
- 1 yıl
Yoook konu bu değil. Tamam sende iiy hissediyorsun hedefıne ulaşarak ama düşünsene istediğin kadar harcama yapıp istediğin şehirleri geziyorsun yazlığın var hep denize giriyorsun bunun özgürlüğü rahatca yapabilmek harika. Genel olarak kafalarında her şeyi takıyorlar gereksiz olayı büyütüyolsr veya aılevı sorunları cok oluyor onların bu yüzden sıkıntıları da cok tuhaf ve takıntılılar
Soran1 yıl@Betülcüm bence halk avuntusu bu
Soran1 yıl@Betülcüm çevren öyle demekki bende mutlu olan çok gördüm yaşıyorlar hayatı ayrıca para mutluluk getirir parayı yönetmek kişiye kalmış
Zenginlerin mutsuz olduğu algısı, gerçek hayattan çok medya, sosyal medya ve genel olarak toplumun beklentilerinden kaynaklanan bir yanılma olabilir. Her birey gibi, zenginlerin de mutlu, mutsuz olduğu dönemler vardır. Genel olarak paranın mutluluk için tek başına yetmediği görüşünün de etkisi olduğunu unutmamak gerekiyor. Sosyal medyada yaptıkları çoğu paylaşım sahte mutluluk üzerine olduğunu da maalesef anlamak da zor değildir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılCevremdeki zenginlerin büyük kısmı büyük hastalıklarla kıvranıyor. Arkadaşımın ablası cok zengin ama cocukları doğuştan hasta. şu an 11 yaşında en az 50 ameliyat gecirdi baya bi ölümle boğuştu kuzum. Annemin arkadaşıda zengin kocası uyurken makineyle uyumak zorunda yoksa ölür. Yani hayatı bi elektrik kesilmesine bağlı belkide. İllaki zengin olup sağlıklı olanlarda vardır. Ama hayat illaki biryerden vuruyor. En önemlisi sağlıkdan vurmasın gerisi halledilir bir şekil.
01 Yorumla
Soran1 yılFakirlerde hastalık yok mu? Daha çok var
1 yılKapitalist Sistem insanlari aldatiyor maksat zenginlerin sayisini artirmamak insnda filmlerde sisyal medyada zengininsan mutsuzdur algisi olusturuyor. Mesele bu yani
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılToplum da en mutsuz kesim zenginlerdir... Bizim gibi eroin, ot, fuhuş, kumar vs. gibi zevk veren temel şeylerin yasaklanması zenginlerin parasını harcıyamamasına sebep olur. En sonun da başka bir ülkeye kaçar zengin kişi ya da tatillere gitmek zorunda kalır başka ülkelere. Aslında turizmin esas var oluşu bundandır. Kendi ülkelerinde yapamadıklarını başa ülkelerde yapmayı hedefler turistler.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılO hakkında konuştuğu zenginler kadar parası olmayanların kendilerini teselli ettikleri bir söz sadece
Tamam para mutluluk olmayabilir
Ama her zengin de mutsuz değil
Harcamasını biliyorsa cennetten güzel hayat yaşayabilir
29 Yorumla- 1 yıl
Son cümlen yanlış
Cevap sahibi1 yıl@Apdate_Available abartmış olabilir kabul
- 1 yıl
Abartı az kalır başından sonuna yanlış
Cevap sahibi1 yılDoğrusu ne sence
- 1 yıl
Cenneti ne göz görmüş ne kulak işitmiş ne de kalbi beşere hutur etmiştir. Çok güzel olduğunu biliyoruz sadece ama bu dünyadaki hiçbir zevk onu karşılamaz
Cevap sahibi1 yıl@Apdate_Available ya biliyorum da din dersi vermiycem herhalde bana
Anladık abi cennet gibisi yok bunu biliyorum zaten de neyse- 1 yıl
O zmn dikkat etmelisin ufaklık
Cevap sahibi1 yılufaklık? Neyse tamam
- 1 yıl
Tnx
u 1 yılYoo mutsuz değiller o hurafe fakir avuntusu...
Zenginler gayette mutlu günlerini gün ediyorlar
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 507 cevap paylaştı. Çok basit çünkü zengin olanın yanında çok aç gözlü olur.. Aç köpeği doyurmak malum çok zordur.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 448 cevap paylaştı.
1 yılKöşkümün kış bahçesinde boğaza bakarak depresyona girsem keşke😂
20 Yorumla
1 yılÇünkü ulaşamadığın cigere murdar demek psikolojiyi rahatlatır 😁
10 YorumlaKapitalist sistemin fakirleri oylama yöntemi, birincisi din ikincisi fakirler mutludur yalanı
10 Yorumla
1 yılMutsuz falan değiller yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında parası olan mutludur
10 YorumlaAa sence neden fakirler imrenmesin diye aynı şekil güzel çirkin uzun kısa her türde uygulanır
10 Yorumla
1 yılParasız olan insanların kendilerini tatmin etme şekilleri öyle oluyor
10 Yorumla
1 yılTopluma dayatılan en büyük boş algı da bu,
Parası olan nın sanki malvarlığı olmasa daha mutlu olacağı, niye kimse geçinemediği için yuvası yıkılan ya da çocuğu nun giderlerini karşılamayan aileyi konuşmazken, aşk acısı çekip ağlayan zenginleri dinliyor00 Yorumla
1 yılzenginler aslında çok mutludurlar mutsuz olan fakirlerdir bir de enflasyonun etkisiyle zenginler mutsuz oluyor çünkü eldeki para çabuk bitiyor
02 Yorumla
Soran1 yılZengin biri sadece para tutmaz ki yatırımları vardır zarar eden kaybolan orta segment
- 1 yıl
evet ama en çok fakirler kaybediyor
Kendileri yayıyor bunu, mutsuz falan değiller.
20 Yorumla
1 yılHerkes mutsuz olabilir bunun zengini fakiri yok, zengin olunca bir üst versiyona veya evrene falan geçilmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu fakirlerin kendilerini teselli etme biçimi öyle bir şey yok tabikide zengin adam Miami de tatilini yaparken e fakir mahalle arasında oturup denizi bile belki görmemiş haliyle allah benim belamı vermiş diyemiyor tabi
00 YorumlaKimse zengin olmasin diye, takma yani he zengin diye illa mutlu degil tabii ki ama mutlulukta kisiden kisiye degisir zengin olmaya bak yani 😂
00 Yorumla
1 yılpara mutluluk getirmez lafı fakirlere özgüdür. öyle bir mutluluk getirir ki tabi parası olmayan bilmez.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 919 cevap paylaştı.
1 yılÖyle gösteriliyor çünkü zengin olunca bak huzurun yok, mutluluğun yok sürekli dert tasa içindesin diyerek fakirliğe şükretmeyi öğretiyorlar
00 Yorumla Fakirler zenginlere bulaşmasın diye.. bir fakire en iyi yapılacak propoganda mağdur rolü oynamaktır. Onlarda bunu yapıyor 😏
00 Yorumla
1 yılKöle ruhlu doğanların diyarında zenginde mutsuzdur mottosuna derin bağlılık olmasa şu an hayat olur muydu?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılZengin olunca da mutlu olamayacaksın boşuna zengin olma. Zaten birgün öleceksin. Ne gerek var? Yıllarca basılı yayınla, toplum aracılığıyla insanların bilinçaltına verilen msjlardan yalnızca biri.
Ve bunun gibi milyonlarca tanesi var.00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 432 cevap paylaştı. Tövbe biz bir şey demiyoruz haddimizi biliyoruz ama onlar mutsuzum diye ağlıyor bize demek ki her şeyi zenginlikle çözemiyorsun
00 YorumlaBu kadar cok fakirin oldugu ulkede, zenginler mutsuzdur demeyecekler de ne diyecekler?
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılZüğürdün tesellisi , fakir kendini rahatlamak için başka ne düşünecek
10 YorumlaKim diyo bunu 👀 taybi kii biz her haline şükredenlerden uyduruyolar dimiii 😅😅
00 Yorumla
1 yılHe de geç ya ahaha benim babam çok mutlu bi kez bile mutsuz olduğunu görmedim
00 YorumlaFakirler hallerinden memnun olsun şikayet etmesin diye ahahahahha
00 Yorumla
1 yılMutsuzluk fakir hastalığıdır. Zenginin mutsuzluğu fakirde zaten var.
00 Yorumla
1 yılÜlkeye bi fakir tesellisi sundular.
Bi de yeni moda şey, travmalı dokunulmazlığı
00 Yorumla
1 yılFakirlerin kendini avutmasından başka bir şey değil
00 YorumlaFakirlik ütopyasından bilidiriyorum buralarda da insanlar mutsuz.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 762 cevap paylaştı.
s 1 yılMutsuz zengin görmedim açıkcası. Bunlar maddi geliri düşük olanların kendini avutma şekli.
00 Yorumla
1 yılFakirler zenginliğe özenip zenginlerin tadını kaçırmasın diye
00 YorumlaFakir olmayı övülecek bir şey sandığımız için
Zenginler gayet mutlu00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 367 cevap paylaştı. Zenginler mutsuz mu 🙄 en iyi hayatı onlar yaşıyor neyinden şikayetçiler hiç anlamadım
00 YorumlaDört dörtlük bir hayat yok onlar da mutlu ve mutsuz olabiliyor
00 YorumlaFakir avutması sadece. Param, malım mülküm var ve mutsuz değilim
00 Yorumla
1 yılYa yok ne mutsuzluğu sixtirsin gitsinler fakir edebiyatından başka bir şey değil.
00 Yorumla
1 yılFakirleri "siz mutlusunuz" yalanıyla kandırabilmek için.
00 Yorumla
1 yılToplumda fakirler mutsuzdur algısı var yanılıyorsun.
02 Yorumla- 1 yıl
Fakir olan birisi nasıl mutlu olabilir zaten
- 1 yıl
@karpuzlusekerrr Böyle bir algı var haklısın ama mutluluk parayla olmuyor !!!
Diyenın ağzına kürekle vurmak lazım. Sana katılıyorum.
1 yılBence biz üzülmeyelim diye öyle diyorlar djemiddk
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılZenginler asla mutsuz olmaz hayat onlara güzel geziyor yiyor parası olmayanlar gezme yok hayat yok boşanmalar bile artık parasızlıktan dolayı
00 Yorumla
1 yılBunu uyduranlar fakirler kendi hallerine sukretsinler diye uydurmuslar afrikada ingilizlerin cambaza bak cambaza diyip afrikalilar cambaza bakarken o sirada kendileri dunyayi somurmeleri gibi yani bizi uyutmaya calisiyorlar yersen tabi
00 Yorumla
1 yılbunlar uydurma laflar. zengin olmayanları böyle avutuyorlar
10 YorumlaKendimizi öyle kandırıyos 😌
30 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 545 cevap paylaştı. Fakirler üzülmesin diye 😂
20 Yorumla
1 yılFakirleri rahatlatmak icin
20 YorumlaHer şeyi para ile satın alacaklarini zannettikleri için
01 Yorumla
Soran1 yılÇoğu şeyi alırlar
1 yılKendisini kandırıp avutanların söylentileri 😃
10 Yorumla
1 yılKedi ulaşamadığı ciğeri mundar eder diyorum 😄
10 Yorumla
1 yılZüğürt tesellisi 😂
10 YorumlaÇoğu fakir kalıp fakir yaşamaya devam etsin diye
10 Yorumla- Devamını Gör (46)