Hem dizi filmlerde konu olan hemde gerçek hayatta neden mutsuzlar. para bu kadar değerliyken ve bu insanlar parayı bulmuşken neden mutsuzlar.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Fakir insanların ellerinde belki neredeyse hiç birşey olmadığı için var olan şeyler değerli olur. Sahip olduklarında ise küçük değerlerle bile mutlu olurlar. Yüzlerce örnek verebilirim ama laf kalabalığı olsun istemem..
Kısacası insan mutluluğu neye yüklerse onu kazandığında mutlu olur. Bu kimisi için bir 1000 rr motosiklet iken kimisi için bugattı marka araba ve bazıları için ise sadece bir ev. Mutsuzlukta bundan sonra başlar. Sonrasında seni mutlu edecek başka birşey başka birşey başka birşey.
Zenginlerin mutsuz olmasının nedeni de bu işte. Herşeye sahip olmaları ve artık hiç birşeyin gerçekten bir tat vermemeye başlaması. Çünkü mutlu olacağına inandığı herşeyi yapmış ve artık birşey bulamıyordur. Sonrası ise akla sığmayan şeyler olur. Extrem sporlar ve hatta cinsel tercihini değiştirmek gibi :)
Aslında mutlu olmak zengin ya da fakir için çok kolaydır. Sadece bunun farkında değil kimse ya da farkındalığını unutur.. ;)
Sorun şudur.
O para babadan dededen kalmıştır.
Kim bilir nasıl kazanıldı? Kimlerin ahı bedduası alındı?
Bu sebeptendir ki yüz güldürmez. Bereketi olmaz.
Birde o parayı yönetmek vardır ki bu da streslidir.
Her an dolandırılma tokat yeme korkusu ile ticaret yaparsın.
Vergi sgk kanunlarda ayrı bir stres oluşturur.
Zordur zor.
En güzeli işçi olmak. İşçisin sen işçi kal :D
Aslinda öyle ama maasi yatmazsa oda mutsuz
Maaşa da bağlı kalmasın ya az köşede birikmiş olmalı:)
Nice insanlar var karni zor doyuyor. nasil kenara koysun?
Vallaha haklısın suriyeli olmak vardı.
Bunun için büyük iki neden var
1. si hayatta yapabileceklerini sınırı yoktur bunu bilirler ve yaparlar her şeye diyarlar farklı bir şey bulamazlar canları sıkılır... umut yok beklenti yok zaten her şeyi yaşamışlar...
2. si kurduğu ilişkilerde asla tam olarak kimseye güvenemezler çünkü herkes bir çıkar için yaklaşır nasıl parasını yerim gücünden nasıl faydalanırım falan diye düşünür onlar da bunları bilir
sen hangi bölüm okudun?👍👍
istedikleri her şey olduğu için bu da doyumsuzluk yaratıyor.. bir cipi oluyor bir yatım da olsun yat alıyor mayamide otelim olsun.. Her şey olunca bir çaba sarfetmeye ne gerek var.. mutlu olunamiyor sonra intihar... Çok para da zor
Aynen haklisin doymuyorlar
Cevap
63Cevap
çünkü aralıklı olarak mutlu olmak için, hayatında belli düzeyin üzerinde stresinin olması gerekiyor. sinirsel depresyon olmazsa, yükselme de elde edemezsin, bunlar hormonaldir. Bir süre sonra da hormonal dengen bozulur. Arada CRH salgılican strese gircen, bunun serotonini dopamini noradrenalini ve bir sürü keşfedilmeyen endorfin türevi var.. Bu hormonlar belli agonizma ve antagonizma içindedir. Mutsuz olmayan insan mutluda olamaz, hayatına düşük bir enerjide devam eder :) umarım anlatabildim
Evet tebrik ederim eline saglik aciklama icin.
Çünkü insanların yaşamak için bir amacı var bir hayal bir şey ama onlarda para olunca yapacak bir amaç kalmıyor.. aşk sevgi istiyorlar , insanlar da onlara parası için yaklaşıyor yani herkese karşı bir güven kırıklğı oluşuyor ve yalnızlaşıyolar..
Haklisin cok dogru
Para sadece karın doyurur, sana değerli vakit geciktirir, ama sana ne gerçek aşkı sunabilir ne de gerçek dostlukları çünkü para aşığı insanlar ve sahte dostlar etraflarında timsah gibi dönerler
Brawooo 🖒🖒
Teşekkürler 🙏
kendilerini acındırtıyolar, zenginliğe özenmeyin diyolar akılları sıra inanma diziye falan beni görseler öyle dizi çekmezler
Niye cok mu fakirsin 😊
ekmeksiz karnım doymuyor der susarım
Allah gönlüne göre versin.
cümlemize
Çünkü hep kibirliler. Paranın kölesi olarak yaşıyorlar ve insanlığa, sevgiye değer vereceklerine paraya daha çok önem veriyorlar. Bu yüzden de paranın satın alamayacağı huzurdan ve mutluluktan yoksunlar.
Çünkü gerçek sevgiye aç oluyorlar. Genelde insanlar onları yürüyen dolar olarak gördüğünden, tüm insanlara olan güvenleri zamanla kayboluyor. Birisi gerçekten sevse bile emin olmaları zor oluyor, zaman alıyor...
Ben bunları kendimden biliyorum...
@DerdimiYe
Değilim
Tek Başına Paranın Bile Alamayacağı Çok Şey Var Bu Dünyada Sağlık, Sevgi, Sadakat Ve Bunun Benzeri Gibi Birçok Şeyler Ama Katılmadığım Şey Hep Devamlı Olarak Mutsuz Değillerdir Güçleri Ölçüsünde Mutlulardır
Mutsuz olduklarını kim söyledi? Züğürt tesellisi bu
Hicte bile, A. ş sahibi patronum vardi zamaninda ve hep mutsuzdu.
Hayatı dizi film lerle karıştırmayın bu salakça bir algı işin aslı şudur ki zenginler senden benden mutlu. Dizi filmlere aldanmayın
Halen parayla mutlu oldugunu dusunuyorsunuz öyle değil işte. Para mutlulugu almaz sadece hayatını kolaylaştırır. Bu tip insanlar genellikle manevi yönden yoksun oldukları için maddiyat ile bastırmaya çalısıyorlar
Hep mutsuzdur demek doğru bir genelleme olmaz ama tabi ki zengin olduğu halde mutsuz olan çok insan var.
Bunun temel sebebi ise güvensizlik duygusu
mutlu olan zengin de vardır belki bir yerlerde :) paraları için onları rahatsız eden aç gözlüler yüzünden mutsuz olurlar yoksa niye olsunlar :)
Mutluluk parayla olucagını dusunen insanların en buyuk hayal kırıklıkları parayla mutluluk olmuyor gercegıyle karsılastıkları ıcın.
para mutluluk getirmiyor diyen adam fakir adamdır para mutlulugun her türlüsünü olmasa bile elbette mutluluk getirir
cok zengin olanlarin parasinin cogu haramdir insanlarin hakkini tam vermezler harama bulasirlar o yuzden o parayla sadece tatmin olurlar mutluluk zor
Çünkü onların para için etrafindakiler seviyor. Bu durum daha korkunç
Evet buda dogru. para avcilari etraflarinda.
Para insani mutlu etmek icin tek basina yeterli bir sebep olmadigindan dolayi...
Herkesin kendine göre derdi olur fakat durumum kötü olup mutsuz olacağıma zengin mutsuz olmayı tercih ederim.
Harcamayı bilmedikleri için veyahut iyi harcamayı bilmedikleri için😂
çünkü insan her zaman daha fazlasını ister (doyumsuzluktan ) ;)
mutsuz mudur :D :D :D hiç te bile geneli mutludur ama mutsuz olanlarda coğunlukta
Etrafındaki insanların onları sevdiği için değilde parası için yanlarında olduklarını bildiği içindir belkide.
herşeye ulaşmaktan olabilir ama dizilerdekinden daha farklı yaşam çoğu mutlu merak etme
Hahaha kandırmışlar seni mutsuz değiller aksine çok mutlular
Bunlar hikaye... Zenginler mutsuz olmaz sanıldığı gibi :D Fakirin kendini avutma biçimidir bu, zengininde aslında para mutluluk getirmiyor diye kandırış biçimidir.
zenginler filmlerde dizilerde mutsuz gosterilir ki fakirler rahat uyusun diye. tamamen algi yonetimi
mutluluk= huzur
para =huzursuzluk
huzur-huzursuzluk = mutsuzluk
ben gayet mutluyum..
şükretmeyi bilmek lazım..
şükür eksikliği..
Bu sadece bir şehir efsanesi. Ya da fakir insanların kendini avutmak için uydurduğu bir yalan. Gerçekten bu insanların arasında olsan mutluluğu görürdün
Herkezin kendine göre dertleri vardır para her sorunu çözer denilemez
Çünkü neredeyse her şeye sahiptirler. Ulaşamadıkları şey azdır. Bir süre sonra sıkılırlar.
Ne. alaka ; ozcan deniz 19 yasinda sevgili yapmis 3 atar tek tutar
Hayalleri olmayan insan mutsuz olur. Onlar hayatları bile satın alabilir ama hayalleri asla.
Çok saçma. Gelsin de onlar fakirlik görsün. Dizilerin saçmalığı işte.
Fakirler çok mu mutlu
bence onlardan daha mutlu
pek sanmıyorum gerçekte öyle olduğunu. bir kaç örnek var diye hepsi öyle değil. çoğu kebap. zenginlerin çoğu kötü insandır
Paranın mutluluk ve huzur satın alabileceği düşüncesi sizi neden bu kadar yoruyor ki
Para mutlu etmez çevresindeki insanlar sağlığı hayata bakışı eder
Ben mutsuz olduklarını düşünmüyorum. hem fakir ama mutsuz olmaktan iyidir
Şimdi zengin olupta mutlu olanlarıda tanıyorum mesele başkasının hakkını yemenden zengin olmak
mutsuz degil de bohem diyelim
Hmm. oda bir dogru olabilir
Mutsuz falan değiller o şımarıklığa giriyor
Belkide ama bizim gibi degiller.
doymuşluk
etrafındakı sahte ınsanlar
mevcut olanı koruma zorunluluğu
o parayı kazanırken kaybettıklerın
mal oldukları için para öyle güzel mutlu eder ki adamı :)
Senin öyle bilmeni istiyorlar aslında mutluluk paçalardan akıyor
Hahaha seni kandırmışlar büyük ihtimalle 😂
bilmiyorum , zengin değilim :D
Onlar dizilerde olur 😀
paralarını kaybetmekten korktukları için
Cunku para mutluluk getirmiyo
Her mutluluk para ile alınamaz
zannetmiyorum mutsuz olduklarını
Asıl zenginler mutlu fakirler mutsuz malesef.
çünkü çevresi sahte.
evet iyi bir öneri ve teşhis 🖒🖒
teşekkürler :)
Rica ederim 😊
Benim dayım zengin ve aşırı mutlu biri
hmm. ne gzl. Allah bozmasin.
Para var huzur yok a...
ne istediklerini bilmediklerinden
parayla huzuru mutluluğu satın alamadıkları için
Hepsi için geçerli değil..
çünkü paranın kölesi olmuşturlar..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?