Arkadaşlar ukalalık etmek istemiyorum varlikliyim guzel kizim istedigim herseye sahip olabiliyorum herseyi yapmakda ozgurum ama mutsuzum hani zaman zaman keske tek odada evde otursaydimda mutlu olsaydim diyorum
Neden boyleyim?
Neden boyleyim?
Ben maddi acidan zengin degilim.. Yine de mutsuzum.. Param olmadigi ve muhtaclara daha fazla yardim edemedigim icin bir yoksul muhtac görünce günlerce üzülüyorum. Sana gelince, zenginlere gelince... Yoklugu, paylasmayi, az yetinmeyi, cabalamayi, ugrasmayi bilmediginiz icin olabilir mi... Yoksul bir Anne-Babanin cocugunu yokluk icinde büyütme cabasini görmediginiz icin olabilir mi?
istedigin herseye sahip olabiliyormussun... Sahip olduklarinin yarisini o tek odada yasamaya calisan insanlarla paylasmayi denedin mi hic?
Bizim kücükken yiyecegimiz olmazdi... Tarlaya tütüne giderdik.. Az dinlenmeye oturunca Annem tabaga Su koyardi, icine toz seker onu karistirir.. Kasiklar yerdik yufka ekmekle..
Simdi ise cok bir kazancim yok, cocuklarim icin birikimde yapmiyorum.. Onlari varligida yokluguda asiladim. Güzel merhametli paylasmayi bilen bir yürekleri olsun diye hayata karsi direncli olsunlar diye.. Elimde pek para olmadigi halde kendimi sIkarak gidip yaslilari herhangi bir muhtac insana kücük seyler aliyorum. Sevindiriyorum mutlu ediyorum. Mutlu oluyorum. Malesef zenginlerde bunlar pek yok. Paylasmayi insan sevindirmeyi bilmiyorlar.. Kac defa cocuk esirgeme kurumuna gittin? Ya da huzur evine gittin? Kalbinde merhamet tomurcuklari olsa bunlari denerdin ve bir sekil mutlu olurdun.
eksik bişey var onu bulunca mutlu olursun belki.
sen zenginsin ama elindeki şeyi değil başka birşeyi arıyorsun demekki.
kendine yönel, para mutluluk getirmez beş dakka sonra batarsınız zerre kuruşunuz kalmaz.
iman et, dua et, namaz kıl zekat ver, yoksa hep için boş huzurun mutluluğun eksik olacak.
Dediklerini yapiyorum Inanci olan birisiyim ama hep mutsuzum bu hayatdan
biz senin rahat alabildiğim şeyleri almak için uğraşıyor ya bazıları alıyoruz mutlu oluyoruz yani hedefimiz var ama sende yok cunku hersey elinde ramazanın dediği gibi sen balığı hazır yersin ayagına gelir bide pişirirler
ama balık tutmanın zevki ayrıdır
Napim bilmiyorumki
hazıra bakma biraz gez dolaş kendin yapmaya çalış bazı şeyleri yemekleri hazır yeme kendin pişşir
Mutfaga gidim ben
bilmiyomki aklıma bişey gelmiyo :(
Tesekkurler yardim etmeye calistin Allah razi olsun
Allah sendende razi olsun hep zengin yerlerde gezme
Bazı insanlar herşeyi elde ettiklerinde Yapacak bir şeyleri kalmadığında Geriye bakacaktır.. Bakın bir örnek
Bir kızıl derili sözü derki.!
https://i.hizliresim.com/q4ko4R.jpg
Cevap
55Cevap
mutluluk parayla değil o yüzden mutlu olamıyorsun insanlarla maneviyatı paylaşmayı dene veya öyle insanlarla arkadaşlık etmeye bak inan yararı olucaktır sana.. dünya boş dimi sonuçta o yüzden inançlı ol iyilik yap mutluluk ufak şeylerdedir hemde çok ufak.. :)
Herkesin mutluluk kaynağı farklıdır cok sukur bende istediğimi alıyorum ama abartılacak kadar degil tabiki şükretmesini bilmek gerek seni paran icin sevenler varsa Etrafında bu seni mutsuz eder cunku gun gelir para biter Etrafında kimse kalmaz menfaatsiz sevenleri bulamadığın icindir bunlar
Çünkü hayatında renk yok aşk yok heyecan yok atraksiyon yok kimseye hayatına girmesi için şans vermiyorsun gitmek isteyenler birden basit geliyor sana daha iyisini bekliyorsun bu seferde yanlızlık çekilmiyor bir adamın gözelerinin içinde kaybolup bir sahilde çay simit yiyince yaşanan mutluluğu tattigin an dünya ne kadar boşmuş diyeceksin
çünkü sen paranla benim sahip olduklarımı alamazsın güzel bir ev dünya seyahatleri pahalı arabalar yüksek limitli hesaplar bunların hiçbiri sana benim akşam eve geldiğimde kapıda güler yüz bulduğumdaki ya da sofrada sevdiğim bir yemeği gördüğüm zamanki (örnekler böyle uzar gider) mutluluğu ve hissi veremez
Para insana herseyi saglar canin ne isterse kolayca yapabilirsin elde etmek icin ugrasmana gerek kalmaz para herkapiyi actigi icin seni birseylerden mahrum birakir elde etme tutkun zayiflar elde etsen bile mutlu olamassin para kotumu diyorum hayir aksine iyidir ama herseyde parani kullanirsan mutlu olamassin
valla ben fakirim mutsuzum merak etme sen zenginken mutsuzsun ben fakirken gel birleşelim tam orasında mutlu olalım :D :D
Hahahshhshga
Baska yerde tanissaydik olurdu canisi
Abartma
Ben kimseyi mutlu göremiyorum
38.media.tumblr.com/.../...0g2xVU1shtqapo1_500.gif
İnsanların güvenirsizliğini görmekten sıkılmışsındır...
bende az çok arsa varklıklısıyım bende mutsuzum
istediğimi yapamıyorum bazen çok beceriksiz oluyorum...
istediğim konularda başarısız oluyorum
kız arkadaşı yani aşkımı bulamıyrum oda ayrı bir sıkıyor..
Yardıma muhtaç olan çocuklara yardım et, yardım ettiğinde onların gözlerinde ki mutluluğa bak, o zaman daha çok mutlu olursun. Biz insanoğlu ancak paylaştığımız zaman mutlu olabiliriz.
cunku durumu iyi olmayan biri bisey alabildiginde mutlu olur zenginse aninda aldigi icin mutlulugu heyecani olmaz :)
her şeyi kolay elde edebildiğinden olsa gerek hiç bir şeyin değerini anlayamıyorsun insanlar zoru sever sen hiç çaba sarf edilmeden elde edilmiş bir şeye sevinen gördün mü?
Mutsuz isen varlıklıysan ihtiyacı olan insanlara küçük yardımlar yaparak mutlu olabilirsin. mesela bir yetiştirme yurduna uğrayıp küçük hediyelerle insanları mutlu ederek mutlu olabilirsin çok etkili olr denemelisin ;)
Bu benim de dikkatimi çekti burada şu anlatılıyor aslında para mutluluk değil ve çevrendekiler seni sevmiyor paranı seviyor ondan seninleler eğer fakir hayatı yaşasan kimse olmaz belki de yanında.
Cevremdekilerde zengin ama onlar mutlu gibiler ya da oyun hepsi bilmiyorum ama ben sakliyamiyorum
Ben yanlis anlattim galiba cevremdekiler beni gercekten seviyorlar sknucta ne diye yanimda olsunlar paraysa onlardada var
Onu iste bende bilmiyorum hic sebep yok ortada derslerim iyi para skntim yok arkadaslarim cok pesimden kosan erkek cok ama mutsuzum
Gerçek sevgi yok ondandır insan bir süre sonra sıkılır çünkü.
Mesela erkekler ya paran için peşindeler ya güzelliğin için şöyle bir düşün bakalım gerçekten seven peşinde koşan biri var sende severdin bence onu bir de bence sana rahat batıyor. Parayı bırak bir kaç gün tatil e git çok eğlenme kafa dağıt düşün hem iyi gelecek sana
Yillardir boyle bu bisey degismiyor. Tesekkurler genede
paranı bana ver bende mutlu olayım sende iyilik yaptığın için mutlu ol böylece kazan kazan durumu olur ha ne dersin?
Zenginler mutsuz çünkü sıcak bir sevgiyi paylaşmak yerine parayı paylaşıyorlar.
evlerinde ailecek oturup fılm ızlemek bıle yok onlarda =/
Herseye sahip olamiyosun demek ki ;-) ayrica ozgur oldugunu dusunuyosun ama ozgur degilsin insan olmayi bilen herkes paralida parasiz da mutlu olabilir
hayatta her şeyi rahatça elde ettikleri için.
balık tutarak balık yemek daha zevkli. bilmem anlatabildim mi? bir çaba, bir uğraş vs...
Ne bicim hayat benimki
Para her zaman mutluluk getirmez ki yaşamasını bilmektir önemli olan :)
Birde buzlu bademi dene. Babasının aldigi tekne "denizdeki suyu boyle cok fokurdaktmiyor" diye aglayan cocuk var l*n bu memlekette. Sen gene iyisin.
bu konuda yanlız değilsin. hislerime tercüman olan soru olmuş. Paranın satın alamıycagı seyler sevgi ve mutluluk.
Hic yasamadan olup gitcez maddi durumu iyi olmayan sevgilim oldu ilerde sorun cikar alisamazsin bu hayata dedi gitti
Cok iyi anliyorum seni
mutluluğu maddede arıyorsundur belki, ondan olabilir mi?
öncelikle türk dizlerini bırak artık kimse tek göz evde yaşamıyor istisnalar dışında
Isterdim daha mutlu olurdum belki
21 yasindayim
Bencede
Cevrendeki kasinti insanlardan dolayi. samimi insanlarla dost ol ama paran olunca insanlarin sana hangi amacla yaklastigini anlayamassin.
zengi olduğun için. yani hayatda bir hedefin yok. hayatında zor olan bişey yok. zorluk çekmiyorsun. bişeyler yap. kurslara yazıl. yarışmalara katıl.
Cevremdeki hiçbir maddi durumh yerinde olan mutsuz değil o yuzden genelleme yapmamak lazım senın sorunun bence kişisel..
Valla ben hic zengin olup mutsuz olani gormedim eger oyleleri varsa agir slktir bence. d (üstüne alinma) . d
Her istediklerine sahip oldukları ve her şeyi satın alabıleceklerını düşündükleri için :)
Git bir kere de fakirlerin yerine aç ol o zaman canısı belki daha mutlu olursun
Buldukça bunuyorsunuz
Sen baska yerlere daldin canisi
Açlıktan iskeleti çıkanlara bak
Yanlis anladim kusura bakma haklisin
banka hesabındaki paraları benim hesaba aktar mutlu ve Cennetlik ol.
Hahahghdjjdjgsjlg
Daha benimle tanışmamışın o zaman :ASD:AS: ben fakir ama gururlu biriyim *
Dalga gecme ciddiyim ben
Cidden fakirim hatta 250 lira ateşlesene telefonun taksidini geciktirdim bu ay
Hahfahgfjdhga
Fakirim diye bana gülüyolar :( Fuckirim ben :(
tamam abartma canisi
iyi geceler bebeğim
Mutlulugu zenginlikte aramissin ondan.
Bir kagit paranin eli yok yatarlen sacini oksasin
Belkide tek sorun sevgisizlikdir
Zor kendi cevremden istemiyorum maddi durumu iyi olmayanda ya yataga atmak icin beni ister ya da para icin zengin kizlari oyle goruyorlar guzel de olunca baska niyet olmuyo
mutluluğu parayla satın almaya çalıştıkları için olabilir
Zenginlik göreceli kavram ne kadar zengin olduğuna bakar.
Istedigi herseyleri oldukları için. Para var huzur yok iste
Parayla herşeyin olmayacağını, diğer insanların da anlayabilmesi için.
Çünkü etrafında olan kişilerin çoğunluğu kendisini değil parasını seven kişiler.
Sen O Parayı Bana Ver. Ben Sana Mutluluğun Şifresini, nasıl Mutlu Olunduğunu Gösteriyim :P
Benim tanidiklarimda oyle kisa surede herseyi elde ettiginiz icin boyle
paraları bitcek diye. fakirin zaten parası yok endişesi de yok
bir gün zengin olursam deneyini yapmak istiyorum... para var mutluluk getirir kullanmasını bilene ;)
Genelleme yapmak doğru olmaz kişiden kişiye değişir bu durum
Bedenime sahip olabilirsin belki ama ruhuma asla para beli ruhu almadığı için olabilir
alakası yok bende zenginim ama çok mutlyum
Ben niye degilim ;(
bilemem ben neden öylesin kendinde ara sebebini
yok öyle bişey zengin olup mutsuz olamazsın
Var ornek ben
Kaç fakiri mutlu ettin ? ?
Tabiki
Ediyorum sokak cocuklarina bile yakinim niye boyleyim ya
Yillardir durum ayni
Zengin olmadığım için bilmiyorum
Olmada zaten
Olmayada meraklı değilim zaten
Relax
...
hayal ettgınız hayatı yaşıyoruz :D:D
Deferini bil
sen zaten doğuştan mutsuzsun :D
Ama gizlisin hahaha ne ayak? 😂
Madem çok zenginsin ayri eve çık ozaman
Hedefin yok çünkü hedefler, umuttur, mutluluktur.
Bak benim bir bencem var onu okurmusun
kaygıyla yaklaşıyorsun insanlara ondan
Yoo ablacim gayet mutluyum sende sorun var
Azıcık aşim ağrısız başim
herşeye sahip değilsin öyle sanıyorsun
Boyle dedin bende mutsuz oldum simdi mk
Benim. bir sıkıntım yok
Neden mutsussun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar