Bna şimdi demeyin sende çalış diye zaten çalışıcam ama çocuğum olunca mecbur ona bakıcam ev kira olucak ev kira olmasa zaten geçinebiliriz. Sizce ben mi abartıyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılBu devirde atanmis memurla evlenmek daha mantıklı. Erkekler bile memur kiz ariyor calisan kadin istedikleri zaman. Erkek icinde, ailesi icinde kadin calismasa da memur olmasi önemli diye dusunuyorum.
Garanti maas, yilda 2 defa zam alıyor, isten cikarilma derdi vs yok. Ev sahipleri bile evleri memura kiraliyor. Geldigimiz nokta uzucu ama gerceklerde bunlar. Memur olanın kendiside, aileside rahat ediyor, kiralama o bu bircok seyin önü acik oluyor. Memur olmayanlar evlenmesin mi? Evlensin ama ulke sartlarinda geldigimiz durum ne yazik ki bu.
Tek memur maasiyla da İstanbul gibi yerler haric bir sekilde geciniliyor. Eger kizda o an calismasa bile artik cogumuz üni mezunuyuz. Kadinda o evlilikte zamanla atanirsa onunda garanti kazanci oluyor zaten. Ama olmasa da memurla evlenen kizlarin zor durumda kaldiklarini ben görmedim.
Bu her meslek olur. Saglik teknikeri olur, duz memur olur, ogretmen olur, A dan z ye her turlu devlet bunyesindeki kisiler rahat ediyor. Bir kadinda bence ekonomik durumu pek dusunmemeli. Bizim zaten yeterince derdimiz, sorumlulugumuz var. Ekonomiyi de erkek düşünsün bir zahmet. Ailesini nasil gecindirecegini erkek dusunsun. Sen boyle dusunuyorsun ama nisanlin belki kuracagim aileyi nasil gecindiririm diye senin kadar dusunmuyordur belki. Artik erkekler gozlemledigim kadariyla dusunmuyor acikcasi. Bu konuda da kadina yıkılıyorlar. Maddiyat dahil her sey kadin ustunden donecekse erkege ne gerek var, kadinlar niye evlensin?
Bir de bu durumlarda kadina daha da zulum oluyor. Işi birakmak istediginizde birakamazsiniz gecinemeyiz diye. Hem evde hem disarda calisirsiniz. Erkek maddi konuda en basta esine guvenli bir liman olmalı. Cocuk olunca da bu durumda calismak zorunda kalabilirsiniz cunku masraflar artacak. Isteseniz lde birakamaz, dinlenemezsiniz bile. Dogumdan hemen sonra işe donen cok kadin var ama yazik oluyor kadinlara.
Kadin calissin calismasin erkegin kazanci ailesine yetiyor durumda olmali. Cocugu surekli anneye birakamazsiniz. 3-4 yasindan önce krese gonderemezsiniz. Kres paralari belli, bakici parasi belli. Yani cocuk durumunda kadin olarak en az bir 4 sene bakim saglamaniz gerekir. Özel sektörde de eger hekim, dis hekimi, avukat vs degilseniz cok para kazanamazsiniz.
Endisen cok normal ve bir yerde de hakli. Ve bunu senin dusunmemen gerekir. Sen kadin olarak calissanda calismasanda o evde ocakta yemek kaynamasi gerekir, saglik hizmetlerine vs rahat ulasabilmen gerekir. Hem cocuklar icin hem senin icin.
Memur kadinlar bakici vs daha rahat tutuyor. Kocasida destek oluyor. Bakici parasi vs alanda var devletten. Ama diger alanlarda bu konularda zorluk yasarsiniz. Zaten icinde boyle bir endise varsa belki de yanlis yerdesindir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yıl7 senelik bir ilişkim vardı ilk aşkımdı kendisi, normalde evlilik muhabbetine girmezdi son 2 senemizde evlenmek istediğini söyledi, üni mezunuydu kendi işi vardı +80k maaş fakat asla işi bulamıyordu klasik türkiye şartları. Evleniriz kiraya çıkarız geçiniriz bir şekilde dedi ama ben teklifini kabul etmedim. Hayatım boyunca hep inişli çıkışlı bir maddiyat yaşadım ya en dibe inerdik ya da en tepeye çıkardık ailecek ve bu durum beni bıktırmıştı çok yormuştu bu yüzden kabul etmedim. İnan bana parasız olmaz ikinizde çalışmak zorunda kalıcaksınız çalışma hayatı yüzünden sürekli uzak ve yorgun olucaksınız hayatın tadı çıkmayacak kiralar min 15k çok çok zor türkiye şartlarında yaşamak ya beraber evlenmeden çabalayın bir şekil birikim yapın ya da evlenme
00 Yorumla
1 yılGeçim korkusu hissini sana yaşattı ise ayrıl derim. ""Beş parasız da olsa, dünyanın en zenginide olsa, ekmeğini taştan çıkartır, paraya pula bakmaz gözü kaymaz, bu adam bana bakar kimseye de muhtaç etmez, beni yolda birakmaz.! "" dedirtmedikten sonra evlenmeyi de düşünme
00 Yorumla
gayet doğal kaygılar ama zaten ev kira olmasa da kazandığınz para hiçbir zaman yetmeyecek günümüz şartlarda bu kaygılarla birçok erteliyoruz maalesef belkide yapmamak lazım mütevazı bir hayat ile bence birçok şeyin üstesinden gelinir
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
58Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılSende işe girip çalışır iki elden geçinip gidersin gadası
00 Yorumla Nasibi veren, Rızkı veren Allah'tır bunu unutmayın. Bizimde kendi evlerimiz arabalarımız var durumumuz bize yetiyor Allah'a hamdolsun. Ben ailemden ayrı oluyorum bende zorlanıyorum, yeri geliyor maddi durumum çok iyi oluyor, ailem ücret vermeyi ısrar etse de almıyorum. Kendi başıma yetinmeyi, kendi ayaklarımın üstünde durmaya çalışıyorum, evlendiğin zaman illa sadece eşin çalışıcak anlamına gelmiyor, gerekirse sende kol kanat kırarsan elbet birlikte güzel gelir yaparsınız bu sizin çabanız ister Rızkı Allah verir.
Her insanın kaderi farklıdır kimileri aynıdır. Kimin kaderinde zengin olup mutsuz olmak var, kimi ise fakir olup huzurlu olmak var. Ben dengedeyim, zenginlik iyi değildir.12 Yorumla
Soran1 yılBen zenginlik istemiyorum. Sadece mutlu huzurlu bir yuvam olsun, sıkıntı çekmeyeyim
- 1 yıl
Akıllı kadının hali başka, umarım öyle bir partneriniz olur mutlu huzurlu olursunuz.
Gizli Üye(25-29)1 yılAllah evlenenlere yardım ediyor. Ben de kaza geçirdim düğüne 2 hafta kala. İşsiz kaldım 3-4 ay. Maaş yatmadı aylarca. Ev kira. Sonra iş buldum. Tazminatım yattı. Eşimin ailemin desteğiyle ayaklanmaya başladım. Her zorlukla bi kolaylık vardır. Para olunca yedik olmayınca oturduk evde. O yüzden normal şeyler. Gönlünü ferah tut her şey olacağına varır.
26 Yorumla
Soran1 yılYa erkekler kadınlardan daha güzel şeyler yazmış..🥹❤️
Cevap sahibi1 yılKaygılanmakta haklısın elbette. Ama rahat ol. Herkes evlenince rahat edecek diye bir şey yok. Çalışıp para getirecek olan biz erkekleriz. Bizim korkmamız lazımkennteselli ediyoruz. Sen evlenmeme bak. Evlilik güzel şey. Umarım mutlu olursunuz. Sağlıcakla kal
Cevap sahibi1 yılKaza sonucu ayağım kırıldı 7 ay işe gidemedim haliyle işten çıkardılar
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim. Sağolasın. Hayat sürprizlerle dolu maalesef
1 yılKorkman gayet normal. Birçok insan senin yerinde olsa korkar. Fakat ikiniz bir olursanız sizi kimse yıkamaz. Eğer bu şartlar altında durmayıp ayrılırsan yarı olsa bırakmış gibi olursun ki bunu yapacağını sanmıyorum.
12 Yorumla
Soran1 yılYapmam, yapamam. Çok değer veriyorum
- 1 yıl
Biliyordum zaten yapmayacağını. İnşallah bu sorunları halledersiniz. Allah yardımcın olsun.
1 yılHayat pahalılığı arttıkça şimdiki gençler evlilik hayali bile kuramıyor bu piyasa düzelmez düzelmeye ama ilerisi dahada fena olacak gibi allah sonumuzu hayır etsin hiç iyi zamanda değiliz
26 Yorumla
Soran1 yılBaşımızdakiler gitse 4/5 sene sonra gene düzelmez mi?
- 1 yıl
Yine düzelmez bu ülkenin düzelmesi için 30 yıl geçmesi gerekiyor her şey satıldı üretim durdu tamamen dışa bağlı yaşanıyor şu an vergiler ile ayakta duruyor ülke
Soran1 yılEvet sizde haklısınız :(
Soran1 yılRahat 35 senesi var bu ülkenin düzelmesi için. 35 seneyede ohoo
Soran1 yılEn kötü çağa denk gelmişiz..
- 1 yıl
Ben bile tek başıma zor yetisiyorum her masrafa ev kira asgari ücret almıyorum ama zorlanıyorum hayat pahalı çocuk var birde bunu al deyince ister istemez kendimden kısıp alıyorum ben artık kendimden geçtim eskileri bile giyerim ailede bir kişi kendini feda edecek o kişide benim yeterki istedikleri olsun diye kimseye muhtaç olmasınlar diye evlilik böyle bir şey biraz geçim ehli olmak gerekiyor karşındaki insan ile kafaların uyumlu olması gerekir şimdiki nesil para yok gecinemiyoruz diye boşanma derdinde çok yanlış bir şey her zaman ayağını yorganına göre uzatacan
Gizli Üye(18-24)1 yılSakın evlenme ve sakın çocuk yapmayın. Benim ailem bu dünyaya getirdi, küçük yaşta çalışmak zorunda kaldım. Biz de insanız be. Ayaklarım altı ağrıyordu, ayaklarımı yere basamıyordum. Allah çok şükür okudum ve şu an masa başı güzel bir işim var ama herkese gülmüyor kader. Lütfen çocuk yapmayın, yazık günah.
31 Yorumla- 1 yıl
Tebrikler
1 yılAbla öncelikle 25-29 yaşlarındaymışsın yani bu yaşlarda biri olarak aşkın karın doyurmayacağının farkındasındır
Aile durumumuzu kendimiz seçemeyiz ama kendi ailemizi oluştururken kiminle aile olacağımızı seçebiliriz
İleride olur da çocuğun olursa o masrafları nasıl karşılayacaksınız11 Yorumla
1 yılAbartmıyorsun. Her kadın doğası gereği çocuklarını iyi bir ortamda büyütebilmeyi ister. Kediler de mesela ona göre seçer doğum yapacağı yeri. Paragöz olmadığın müddetçe bu düşüncelerin normal. Bir yandan kendi anne babana bakmanı tavsiye ederim. Babanın yaptığı işle ve annenin hayat standartlarıyla kıyasla istersen nişanlını.. bu tarz bir bakış açısı yeni bir pencere kazandırır sana.
10 Yorumla
1 yılGecindirecek olan erkektir. Ona güveniyorsan, bunları düşünme. Ama guvenmiyorsan yolun başındayken vazgeç.
40 YorumlaEvlilik süresini biraz daha uzatmaya bakın bence. Aşk karın doyurmuyor ne yazıkki. Belirli bir yatırım yapıp ev alın. Ev kira olursa, faturalar cart curt bir de evlilik hazırlıkları derken asla geçinemezsiniz
10 YorumlaKorkma arkadaşım ALLAH yardır yardımcısıdir, aldatıcı şeytan seni aldatmasın, Bismillahirrahmanirrahim de evlen yoluna devam et geçim ehli olun ALLAH kedine güvenenleri yolda birakmaz ,
02 Yorumla
Soran1 yılAbim benim Allah senden razı olsun
1 yılKadınlar : kadın erkek hak hukuk konusunda eşittir
Yine kadınlar : evleneceğim adam zengin olup bana bakabilmeli, çünkü o çalışmak zorundayken ben değilim.02 Yorumla
Soran1 yılNe alaka? Benim çocuğum neden annesi bakmıcak? 3/5 yaşına kadar çocuguma ben bakıcam tabii ki
- 1 yıl
Alakası şu, madem eşinin maddi durumu iyi değil o zaman maddi durumunuz düzelene kadar beraber çalışırsınız daha sonra çocuk sahibi olursunuz ve sen çocuğa bakarken (bunu istediğin için söylüyorum) eşin çalışır, olay bu kadar basit aslında. Hemen erkeğe büyük sorumluluk yükleyip üzerine bu sorumluluğun üstüne "akşam eve geliyorsun ve çocukla hiç ilgilenmiyorsun" diyerek daha fazla baskıya sebep olacaksın ve adama doğru baba olmadığını aşilicaksın. Evlenmeyi düşünüyorsa bir insan eşit bir aile kurmak zorunda, kuramıyorsa maalesef doğacak çocuğa yazık.
- Para & Ekonomi konusunda 444 cevap paylaştı.
1 yılKızsakta haklısın, çocuk olunca mecbur işten çıkıcan çocuğun masrafı ve kira ikisi birden zor. Kendinden kıssan çocuktan kısamazsın, kira olmasa halledersiniz de çocuk işini birikim yapana kadar erteleyin en iyisi.
00 Yorumla
1 yılCanim Nişanlimi seviyorsun diye yazmişsin ve endişelerinde var seni de anliyorum çok kararsiz kaldin ne yapcağini bilmiyorsun
Ama neden onun mesleğini bildiğin halde baştan aşık olmadan düşünmedin mesleği nedir?01 Yorumla- 1 yıl
Aileler içine girdi Nişanlisin yani senin biliceğin
1 yılSende çalışırsın geçinirsiniz dert etme yan gelip yatma sen hayat müşterek harcamaya da dikkat et boş boş harcama ama kapına Mersedes istersen yapacak bir şey yok
10 YorumlaNormal değil çünkü
Herkesin rızkı bir değil birileri evlenir lüks yaşar kimeri sıradan bir hayat ama Allah rizka kefildir birde şöyle bişey var nişanlının suanki durumu çok iyi olmayabilir ama evlenince ikinizin rızkı birleşir bir yola girmeden nasıl başa çıkılacağını bilemezsin10 Yorumlabenim evim kendime ait, tek yaşıyorum, ona rağmen bu pahalılığa zor yetişiyorum. senin de korkman gayet normal ama abartma, ayağını yorgannına göre uzat, şahsım dönemi de elbet bitecek.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBence abartıyorsun. Allah rızkını verir. Sevgi gerçekten çok büyük bir güç. Herşeyin üstesinden getirir.
02 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle haklısınız, teşekkür ediyorum
- 1 yıl
Ricalar.
1 yılparan kadar yaşarsın sende, abartmazsın çocuk yapmazsın sende çalısırsın zaten sen neden çalısmıyorsun kı
04 Yorumla
Soran1 yılKeyfimden sanane
- 1 yıl
Burada dert yanma o vakıt onundekı maçlara bak daha zengınıne bak
- 1 yıl
Paranız yoksa çocuk yapmayın
Sonra ağlıyorsunuz geçinemiyoruz dıye
Soran1 yılOf bas git
Evinin kirasını mutfak masraflarını faturaları vs ödeyebilecek güçte bi maaşı da vardır diye umuyorum olmasa hiç çıkmazdı böyle bir yola diye düşünüyorum umarım öyledir
00 YorumlaMal mülk gelir geçer eğer karakteri sağlamsa namazı niyazındaysa korkma. Allah rızka kefildir.
Allahü teâlânın rızık vermediği, bir canlı yoktur.
11/600 Yorumla
1 yılsevgi her seyin ustesinden gelir diyenlere bakma bence mutlu ve huzurlu bir hayat için bunlari dusunmek zorundasin diger yorumlar pek gercekci degil gecinemezsen evlilikte de huzur kacar ozellikle cocuk dogduktan sonra, huzursuz ailede cocuk da mutlu buyumez bu yuzden nisanlinla guzel bi dille bu konuda konusup plan yapin
00 YorumlaBana bu olayda en mantıklı gelen ev aldıktan sonra çocuk dünyaya getirmeyi düşünmeniz olur. Allah yar ve yardımcınız olsun
01 Yorumla
Soran1 yılZaten en az 3/4 sene çocuk no :(
1 yılAbartmıyorsun gayet normal böyle düşünmen. Nişanlınla bu konuyu açıkça konuş istersen maddi durumunun iyi olmadığını, bu durumun seni korkuttuğunu söyle.
00 Yorumla
1 yılbence bu endiselerin normal ama gecinebilirsiniz diye dusunuyorum maaslari bilmesem de, sadece cocuk olunca sen calisamayacagin icin biraz problem olabilir. umarim gonlune gore olur
00 YorumlaKorkma rızkı veren Allah'tır ve kefildir. evlilikte keramet vardır
20 Yorumla
1 yılBirileri ayrıl demiş nasıl kalpsizler ya nefret ediyorum bu insanlardan
02 Yorumla
Soran1 yılBen ayrılamam ki
- 1 yıl
Ayrılma zaten ama başta bı masraf olacak maddi açıdan destek olabilirsin mesela çocuk olana kadar sonrasında çocuklarınla ilgilenirsin
1 yılDurumunun olup olmaması değil de sorumluluk sahibi olması iyi bişey ve Allahın izniyle rahat geçinirsiniz
00 Yorumla
1 yılGeçiminiz kolay olmayabilir ama sevdiğin insan pahasına sen buna ayak uydurabilecek misin? Ayağını yorganına göre uzatabilecek misin? Kendine bunu sor
00 Yorumla
1 yılEndiseleriniz çok doğal. Gittikçe kotulesecek. Mevcut olanla plan yapmak dahi yetmez. Dilerim gönlünüzce olur her şey
00 YorumlaNe kadar alıyor? Maddi durum da önemli artık günümüzde
02 Yorumla
Soran1 yıl28 k
1 yılİki insan birbirini sevince samanlık seyran olur diyorlar dedikten sonra kimse onları bulamıyor bence korkmalısın şu durumda geçmek önemli
00 YorumlaHic işin olmadın heleki asgari ücret alıyorsa falan sakın evlenmeyin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılO senle gecinememekten korkuyor mu maddi durumu çok iyi değil ise. Böyle bir korkun varsa ayrıca çalışarak eşine destek olabilirsin. Bu korkun ortadan otomatikman kalkar.
11 Yorumla
Cevap sahibi1 yılPardon. Çalışırım demissin ama.. korkma.. bebek olunca calisamayacagin dönemlerde bebek yardimi vb. biseyler var bildiğim kadarıyla.
Gizli Üye(25-29)1 yılBirikiminiz olması lazım. Ev sahibi olmadan çocuk yapmayın, onun da geleceğini mahvetmeyin lütfen
10 Yorumla
1 yılEndişeni anlıyorum ama çocuk rizkıyla gelir derler anlayış ve sevgi varsa aranızda mutlu olursunuz inşallah. Çocuk olana kadar sende çalışcam demişsin o sırada birikim yapmaya çalışın yapabilirseniz o birikimi de yatırım şeklinde tutun.
20 Yorumla
1 yılsenin maddi durumun nasıl? onu sormak lazım eğer cok iyiyse kazancın varsa ayrıl
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEkonomi çok önemli bence ben de aynı sebepten dolayı ayrılmayı düşünüyorum 3 senedir bir şey yok yani bir evi kuramadık asgari ücret ile zor
02 Yorumla
Soran1 yılEvlendiniz mi?
Cevap sahibi1 yılhayır evlenemedik ekonomi yüzünden bugün akşam da ayrılmayı düşünüyorum 3 sene oldu sıkıldım artık
Para & Ekonomi konusunda 389 cevap paylaştı. Samanlık seyran olmuyorsa sevdiğin kişi o değil, para!
00 YorumlaDurumu kötü olması önemli değil önemli olan sorumluluk sahibi olması
03 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılCocuga bakarken calisabilirsin benim de annem oyle yapiyordu evet cocuk anneden uzak kaliyor tam ilgilenemiyorsun ama ne yapacaksin mecbursun hem cocuk kendi ayakalri uzerinde daha kolay durur
00 YorumlaKocana çok büyük sorumluluk düşüyor. Biraz daha fazla fedakarlık yapması lazım
00 Yorumla
1 yılMaddi durumunuz düzelene kadar çocuk yapmayın
00 Yorumla
1 yılKira zor tabi de bence sevgi her şeyin üstesinden gelir
00 Yorumla
1 yılBen tek başıma geçinememekten korkuyorum senin korkunda bence çok haklı bir korku 🫠
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 667 cevap paylaştı. korkman çok doğal tabi heleki çocuk olunca... iyi düşünülmesi gibi bir durum
00 Yorumla
1 yılGeçim sıkıntısının girdiği her evlilik bitmeye yüz tutar tabular yikilir
00 YorumlaRomantizme gerek yok geçim sıkıntısı başlayınca mutlu olamazsınız
00 Yorumla
1 yılKim ne derse desin aşk karın doyurmuyor ne kadar aşık olursanız olun kucağınızda çocukla aç-yetersiz beslenme ile baş başa kaldığınızda anlarsınız durumu. Çocuk hasta olucak kombiyi aç dediğinde o adamın eli titreyerek gidicek oraya ya da gitmeyecek
10 YorumlaAşkla karın doymuyor desem klasik der kızarsin bana
Bende kimseyi dinlemedim sevdiğim adamla culsuz çuvalsiz evlendim çeyizim bir bilezigim bile olmadı. Mutlu olsakta bı yerde tıkanıyoruz20 Yorumlaİnanki çok haklısın zaten bu kira fiyatlarını gördükçe insan korkuyor gecinememekten ebsiz birde düğün yapacaksınız çeyiz ve eşya alacaksınız zaten borçlu olacaksınız hem borç ode hem kira ode neyle gecineceksin sonra
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAbartmıyorsun doğru söylüyorsun biraz daha birikim yapın bence sonra evlenin ya bence düşün yapmayın onun parasıyla ev alırsınız vall
00 Yorumla
1 yılHayat bu kimin ne olacağı belli olmaz. Zenginden iflas eden, fakirken zengin olan...
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılnormal ama eğer iyi bir hesap yaparsan sonuçta 0 ile bitiyor ise ay evlen
00 Yorumla
1 yılCanım benim bu şekilde düşünmen çok normel bence bu konuda rahatız hisediyirsan kendini ustune ben rahat kadınım ben yapmam edemem dersen ona göre ayrılmanı tavsiye edeirz ama son karar senin
00 Yorumla
1 yılYa maddiyat onemlide cok ta degil be tatile falan gitmesseniz birazda mesai falan yaparsa eniste birazda yediginize falan dikkat ederseniz gecinirsiniz
02 Yorumla- 1 yıl
Yalnız bu bu yaşamak değil hayatta kalmak oluyor
- 1 yıl
Asgari ucretle hayatta kaldigina dua edecen
Sevdiğin birini buldun da geçinmek mi kaldı.
Keşke sevdiğim güvendiğim böyle kalbimi yasladığım biri olsa da hayatımda maddi sorumluluk bende olsa. İşte kimin derdi kiminin hayali oluyo...:(((;;((00 Yorumla
1 yılSen de çocuğu hemen yapma hırslı biri olduğunu düşünüyorsan işini ilerletebilecek biri zaten onunla her türlü geçinebilirsin erkek var zengin olur vardan yok eder , adam var yoktan var eden
00 Yorumlarızkı veren allahtır rızık endişesi çekme güzel kardeşim
ama ben lüks içinde yaşamak gezip tozmak isterim dersende orası çok zor işte
03 Yorumla
Soran1 yılYok canım lüks hayat değilde, standart hayat evim olsun başım sokaabilcek o yeter
- 1 yıl
geçinememekten korkmanın ya da buna benzer tasalar çekmenin sebebide iman zayıflığıdır
yanlış anlama senin imanını asla sorgulamıyorum ne haddimdir nede haddimedir
bu tür ya da buna benzer korkuları bende zaman zaman yaşıyorum belliki benimde imanın zayıf
ne zaman allaha daha yakın hissedersem kendimi bu hayatta hiçbir şey beni yormuyor üzmüyor korkutmuyor
1 yılTakma Okadar erkek adam eşini ve ailesini muhtaç etmemek için gece gündüz demeden çalışır kardeşim Kurban olduğum rabim öyle bı sebep veririki takma yani okadar.
00 Yorumla- Devamını Gör (52)
Devamını Gör(97)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Nişanlımı çok seviyorum ama maddi durumu çok iyi değil. Geçinememekten korkuyorum. Korkmam normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler