Para, zenginlik, şatafatlı yaşam mutlu olmak için yeterli mi?

Para, zenginlik, şatafatlı yaşam mutlu olmak için yeterli mi?

Para insana çok şeyin rahatlığını getirir. Paran olduğu için güvende hissedersin ve yaşamın bu doğrultuda ilerler ama mutluluk getirir mi? Bu herkes için aynı değildir. Çoğu insan parayla mutlu olur. Çünkü parayla kendini mutlu eden materyalleri alabilir ve aktiviteleri yapabilir. Bazı insanlarda paranın değersiz kaldığı mutlulukları tercih eder. Sorudan yola çıkarsak para büyük oranda mutluluk getirir.
Para mutluluk getirmez diyen kim varsa yalan söylüyordur net. Ama çok para da mutluluk getirmeyebilir çünkü çok paranın çok sorumluluğu olur. Özgür olmak için çok para istersiniz ama bir bakmışsınız paranızı kaybetmemek için günde 10 saat ve daha fazlasını paranızı korumak için harcarsınız. Bence sizi ne mutlu edecekse o kadar olmalı amacınız ne finansal anlamda özgür olayım ve rahat hayat yaşayım kadar para mı yoksa lüks arabm olsun özel jetlerden inmeyeyim mi karar sizin. Ama bildiğim tek bir şey var Parasız olmaz.
Çok zenginlik sadece rahat ve kaygısız yaşam demek bana göre bununla birlikte tabi ki mutluluk hissedilir ama insanoğlu işte bir zaman sonra bu rahat yaşama alışır ve farklı şeylerde mutluluğu aramaya başlar. Sözün özü şu davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Çok zengin olmak mutluluk getirir ama geçici mutluluk gün gelir bu zenginlik yetmeyebilir mutlu olmak için.
Cevap
28Cevap
Evet getirir tabi ki de.. getirmez diyen zaten hayatımda hiç zengin olmamıştır.
maalesef getirmiyor bazı artıları oluyor fakat sadece parayla tamamen mutluluğu yakalamak çok zor ve çevrendeki insalarda paran olduğu için sana farklı yüzleriyle yaklaşmaya başlıyor insaları tanımak zorlaşıyor birde şöyle bir şey var zenginlik göreceli bir kavram kime göre neye göre zenginlik insan oğlu doyumsuzdur daha fazlasını ister mesela bundan 3 4 sene önce şu an ulaştığım şeyler bana imkansız gibi gelen hayallerimdi şimdi ise hiç bir şeyim yokmuş gibi gözüken şeyler
Değil. Para ve sevgi bunlar Allah'ın isteğiyle oluşur. Sahip olduktan sonra şımarıklık edip çok mutluyum havalarına girmenin bir anlamı yok zirâ verdiği gibi alır. Ki çok zenginliğin mutlu ettiğini de düşünmüyorum açıkçası..
Katılıyorum
Getirmez her şey bu hayata para değil, ben sevdiğimle sevdiklerimle zaman geçirdiğimde çok mutlu olan birisiyim, para ile herşeyi alabilirim evet ama öldüğümüzde arabalar evler bizim olmuyor başkaları kullanıyor yıllar sonra çok bi anlamı yok benim için.
Çok zengin olmak mutsuzluk getirir yani onun parayla alakası yok kişinin kendi geçmişiyle alakalı mutlu olup olmaması
Bir insan paranın amaç değil de mutluluğu için harcayacağı bir araç için kullanırsa mümkün olabilir. Bknz: Enginn
Para sadece maddi şeyleri satın alır. Her şeyi satın alabilen bir şey değil. Para rahatlık ve konfor verir ama mutluluk getirmez bence
Getirir. Bol para ve konforlu bir hayatı olduğu halde mutlu olamayan insan hiçbir şekilde mutlu olamaz.
Hiç bilemeyeceğim bir şey. Orta direk doğduk orta direk ölürüz. Daha da fakirleşmeyelim de.
Bu para mutluluk getirmez zırvalığına inanmıyorum. Bal gibi getirir.
Bu devirde evet, bana getirirdi. Çünkü para her şeyde bağlantı. Her yol her konu paraya çıkıyor.
Durumum üst seviyelerde zenginlik mutluluk değildir sadece rahatlatır
Çoğunlukla getirir ama bir noktadan sonra oda mutlu etmez
Para ile mutlu olunmaz bice parali insanlar var huzur yok evlerinde islerinde burdan bak olaya
Getirir, getirmesede parası neyse getirtiriz😂
🤣🤣
Her istediğine ulaştığın için getirir tabi.
Hayır her şeyin aşırısı zarar
Mutlu değil rahat olunur sadece
Getirir :) huzurda olur sevgide olur
Getirmez çünkü mutluluk anlayışın kaybolur
buradakiler nereden bilsin ki o duyguyu?
Yetmez sevmekte lazım
Getirir ama huzur getirir mi bilmem
Zenginlik mutluluk getirmez
Sağlık olmadıktan sonra hiçbirinin anlamı yok
Acun çok mutlu
İçini kimse bilemez ama
Tabi ama yüzüne yansırdı kaçıncı hanımını buldu adam bak sana sjjsj
🤣🤣
Evet keşke olsamm
Yaşamak lazım 😂
getirmiyor be
Mutlu olur musun bilmem ama rahat olursun
Genellikle
Kişiden kişiğe değişir
Getirmez
Faydası olur yeterli olur mu onu bilemeyiz
getirmez
Bilmiyorum
Getirir
Dun gece 25 Bin TL kazandim
Mutluyum yani
Kılcıksız hemde
Allah daha çok versin
Hepimize insallah
Pardon dünden itibaren kazancim 115 Bin Tl
Getirir sağlıklıysa
Cok zengin mi
Getirmez.
Getiriyor.
Yeterli para kazanmak ister misin
Hakettiğim parayı zaten emeğim ve helal yolla kazanıyorum. Teşekkürler yardımsever üye 🙏
evet
getirir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?