- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yıl97 bin tl gelire kenarda param olmasa da eve girerim kanks. Bu biraz da insanların yaşam standartlarına bağlı. Ben çok harcamayı dışarıda eğlenmeyi sevmeyen mutevazi bir ilçe de mutevazi bir iş yapıyorum. Kardeşimin geliri benimkinin 3 katı ama ondan daha fazla biriktirebiliyorum. O arkadaşlarıyla dışarı çıkınca 3-4 binlik oluyor ben çıkınca 300-400 lük oluyorum. Aslında geliriniz düşük değil harcamalarınız fazla. 2 milyonu kenara atsan aylık 80-90 getirir. Faiz yemem diyorsan ayrı...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılHer şey öyle istediğin gibi olmaz evin var işte şükret otur
Öyle her şey şuraya yakın olsun böyle olsun öyle bir dünya yok
Ev sahibi olduğun için her nefeste şükret hayatına bak
Mutlaka ısrar ediyorsan evi işe yakın duruma getiremiyorsan işi eve yakın duruma getirirsin00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖnümüzdeki yılın ilk çeyreğin de ya da en kötü 2. Çeyreğin de faiz indirimi olacağını düşünüyorum ama o zaman da 1 milyona satılan ev 2 milyon olur gibi tam bir çıkmaz
04 Yorumla
Soran1 yılaynen öyle
Cevap sahibi1 yılAslın da arsa düşündüm İzmir de vardı bi kaç tane 500 bin civarı üzerine de 200-300 bin değerin de konteynır koymak mantıklı geldi hem o arsaların yanın da olan yerlerde de böyle yapanlar oldu mu tek başına ıssız bir şekil de sırıtmıyor ama onun için de pek bütçem yok olsaydı yapardım daha mantıklı geliyor bi arkadaşımın ailesi bu işi yapıyordu konteynır ev yerin altına havuz 2 katta üstüne çıkıyorlar çok güzel yapılar yapıyorlar
Soran1 yılİstanbul dışı kolay ya. İstanbulun yakınnda bile arsa fiyatlarnı hayal edemyorm
Cevap sahibi1 yılİstanbul'da artık yaşamak bence mümkün değil yabancılara has bi yer oldu özellikle Türk olanlar için aşırı zor eğer yan gelir yoksa tabi
1 yılBu birikmiş ve gelir düzeyi ile parayı faize ya da altına yatırır, birkaç ay sonra o istediğin evi alabilirsin zaten. Bunu neden sorun ettiğini anlayamadım.
01 Yorumla
Soran1 yılev fiyatları uçuyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yıl4-4.5 milyona ev almayın bence zaten kendi eviniz var kirada kalın daha iyi diye düşünüyorum...
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbence sabret bir gün para biriktirir alırsınız
00 Yorumla 97 bin maalesef o kadar yüksek bir gelir değil. Türkiye'de son yıllardaki saçma ekonomi politikaları etkisiyle en üst gelir grubundaki %2 lik bir kesim haricindekiler için düzgün bir yaşam şansı kalmadı. Sanmıyorum ama ilerde ekonomi iyileşebilir. Bu arada siz de gelirinizi artrmaya çalışacaksınız. Başka yol yok.
11 Yorumla
Soran1 yılkesinlikle değil farkındaym. hele de İstanbul gibi bi şehirde
1 yılBizim milletin yorumlarda ki aşağılık kompleksi şaka mı abi JZSJSJSSJJ
12 Yorumla
Soran1 yılsorma
- 1 yıl
Ya kanka boş ver boş git bu ülkeden ne yapıyorsun burada aw
1 yılVar bi tane daha olsun,
iş yerine yakın olsun,
Havuzuda olsun,
Daha sonra saunasıda olsun vs..
Varsa neyin derdindesiniz, Allah olmayana kolaylıkla versin inşallah cümlemize.06 Yorumla
Soran1 yılben sadece kendi durumumu ve hedefime uzaklığımı belirttim. biraz da yakınmak amacıyla. şuanki evimde havuzu da var saunası da şusu busu da... tek sorun işe en az 40 dakika alıyor yol
- 1 yıl
Allah gözünü doğursun, bu memlekete aç olan insanlar var.
O kadar birikim var, iyi kötü oturacak evde var diyorsun. Daha ne arıyorsun.
insanlara iyi kötü yardımcı ol.
Yarın sabah uyanamaya bilirsin.
Soran1 yılherkesin hayatı kendine o ayrı konu. ama yurtdışında eğitimler gördük. göbeğimizi yırttık, hayvan gibi para harcadık eğitimimize. ee o zaman allah gözümüzü doyursun deyip uzmanlaşmasaydık. biz de kapak at şuraya buraya modunda yaşasaydık. sonra da niye gelişmyoruz olurdu
- 1 yıl
Uzatmanın bir anlamı yok, ben fikrimi söyledim.
O iş sende.
Dediğim gibi, unutma.
Soran1 yılsen fikrini söylemedin sen ona buna yardım et diye akıl verdin ve yargıladın.
- 1 yıl
Sen bilirsin..
1 yılÖzel sektörde yüksek mevkide değilsen, kendi iş yerin değilse bu parayı normal işle almak imkansız gibi bir şey.
Hiçbir kamu personelinde böyle maaş yoktur. İl müdürlerini bilemem tabi.
02 Yorumla
Soran1 yıldonanımlı bir insan için bu paralar çok değil emin olun. ne paralar kazanan insanlar var bir bilseniz, aklınız durur herhalde bu bile çok geliyorsa. öyle çok uzakta da değiller. hani ultra zenginlerdne bahsetmiyorum.
- 1 yıl
neyse parası olan düşünsün :D
1 yılİstanbul'da ev almak mı? aylık maaş yetmez dolandırıcı olman lazım ki alabilesin...
10 YorumlaEvin var 97k aliyosun ve 2m birikimin var ama ev alamıyorsun 97binden ne kadarini birikime koyuyorsun peki?
12 Yorumla
Soran1 yıl60/70 bin en az yatırıma gidiyor
1 yıl04 Yorumla
Soran1 yıl30 40 yaşnda binaya 3 kuruş bile vermem
Soran1 yılbi de beylikdüzü.
- 1 yıl
Sen nerdesin
Soran1 yıldedim ya istanbukda düzgün ve sağlam bina. beylikdüzü İstanbul dışı bi yer.
1 yılkalabalık bölgelerden ev almanı tavsiye etmem hele ki İstanbul 'dan git şöyle ege bölgesine al oradan 2 katlı güzel müstakil havuzlu bir ev oh mis ek gelir de sağlarsın yazları kiralik verirsin kafan dağılsın diye gidersin kalırsın evinde oh miss valla
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.
1 yılFaizler yüksek faizler disukken insanlar faizleri neden düşürüyor diye bağırıyordu faizler yükseldi şimdi bankalar para veriyor ama kredi çekmek akıl. isi değil
00 Yorumla
1 yılFaizler çok yüksek malum, belki 2,3 seneye düşer ama o zaman da ev fiyatlarını arttırıyorlar böyle bi döngü var
02 Yorumla
Soran1 yılaynn
- 1 yıl
İstanbul da yaşamak şart değil iş yeri vs. Konusunda İstanbul a yakın bölgeler de daha uygun ev bulunabilir
Zaten bir evin varsa, birikmişinde varmış zaten. Evi satarak üzerine de elindekileri ekleyerek anca alınabilir belki
10 Yorumla
1 yılBiz ölelim o zaman... ya da sana yardım edelim. Nasıl olsa biz alamıycaz sen al bari.
20 YorumlaNe is yaptığınızı aşırı merak ettim benim gibi merak edenlere söylesenizde aydınlansak?
20 YorumlaO kadar gelir ile ev sahibi olamıyorsanız keyfî ve gereksiz harcamalarınız fazla demekki
08 Yorumla
Soran1 yılevler 4 milyondan başlıyor. sen hesao et
Soran1 yılİstanbul'da
Soran1 yılzor iş. yıkık dökük evler bile 3 milyonun altnda değl. 1+1 yeni binalarda 4/5 milyon. siz nerden aldınız
Soran1 yılİstanbul dışı oralar
Mart ayina kadar ev almayin. Piyasa ve bankalarin kredilendirme limitlerini takip edin. Yakinda konut fiyatlari yavas yavas dusecek. (YTD)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHanımefendi 97 bin maaşınızın olmasına şaşırmıyorsunuz ama 4-5 milyon üstü evlerin olmasına şaşırıyorsunuz. Bana çok enteresan geldi. Sizinki artarken onlar da artıyor.
05 Yorumla
Soran1 yılmaaşım 63 bin. yan işler yaparım. aslında yaptığım işi yurtdışında yapanlar çok daha fazla kazanç elde eder
Cevap sahibi1 yılDün konuştuk İstanbul moda 10 milyon 500 bin den aşağı inmedi
Soran1 yılyani al bi örnek.
Cevap sahibi1 yılTamamen aç gözlülük.
Soran1 yılbence biz aşırı fakiriz ama farkında değiliz
Gizli Üye(30-35)1 yılSanki ev almak çok normalmiş gibi konuşuyorsunuz… kiralık ev tut işine yakın ol şimdiki evinide kiraya ver tamamdır…. herkes böyle düşünüyorsa vah halinize🤣
hiç bir zaman mutlu olamazsınız, mala mülke aşırı odaklısınız.
benim sadece bir Range Rover var evim bile yok ve 122.500 aylık maşımla iyi geçiniyorum şükür.
Anne evinde 8 odalı evde kalıyorum 😃
veee en güzeli kredi kartı kullanmıyorum ☺️
02 Yorumla
Soran1 yıl30 binden aşağı kira da yok. değer mi o kadar para vermeye
Cevap sahibi1 yılOna sen karar vermelisin. İşine daha yakın olmak isteyen sensin.
Bence hesapla ona göre karar ver.
Aldığın kiradan ödediğin kirayı çek ve şuanki yola harcadığın parayı ekle belki senin için daha uygun olur 🤷🏽♀️
1 yılTutki 1 milyona ev buldun niye alıp yıkılmasını bekleyecen bu kadar büyük bir deprem beklenirken ev alınır mı
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Çadır al. Decathlonda çok güzel çadırlar var. Hükümet çal - ışmaya devam ediyor, kıskanmayın. ☺️
011 Yorumla
Soran1 yılbenim zaten bir evim var. ama uzak işime o yüzden yenisini istyorm
Soran1 yılben eski binaya girmem asla işte o yğzden sorun. kadıköy merkez dökülyor. birçok yer dökülyor. sağlam bina zor. hayr şu an oturdğm evi de satmayı düşünüyorum çünkü gayet güzel bi bölgede ve yeni sitelerden ama uzak ataşhre
Soran1 yıl1+1lere bakıyorm ama sağlam ve yeni binada. ve çok pahalılar. 4 küsür milyondan başlyorlar ataşhrde
Soran1 yılyeni binaya kiraya mı çıkacaktınız. bunu ben de düşündm ama onlar da aşırı pahalı. yani değer mi 30 40 bin kira ödemeye bilmiyorm.
Soran1 yılnasık hızlanacak? Yeni yapılacak evler zaten bu enflasyonda aşırı maliyetli olacağından alıcı bulmak gerekiyor. maliyetler yüksekse yeni evler de yüksek fiyatlı satılacak. ayrıca kentsel dönüşüm için alt sınıf iş gücünü şehirden taşımaları lazım ki onlar da gitmyor. ee nasıl olacka hızlı. zor
Gizli Üye(25-29)1 yılSen de alamıyorsan biz ölelim jsjdjd alırsın birikime devam
10 Yorumla
1 yılAnnem oynama yerinden sattığının yerine koyamazsın nasıl bir ev arıyorsun ki
10 Yorumla
1 yılSen 97.000 alirken ev alamıyorsan normal vatandaş ne yapsın 😀
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 364 cevap paylaştı. Biraz daha biriktirmekten başka çare yok. Krediler denesen faizler uçuk durumda. Ama elde nakit varsa fiyatı istediğin kadar inşaat şirketine kırdırabiliyorsun diye duymuştum.
00 Yorumlasende İstanbul da alma yakın illerde al kiraya ver bitti gitti
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBirader biraz havadan uçuyorsun sanki iki milyon paran var ev alamıyorsan kusura bakma o senin beceriksizliyin
02 Yorumla
Soran1 yılhangi köydeysen çık o aptal köyünden. bıktırdınız insanı artık.
Cevap sahibi1 yılGel bizim köyden alalim sana üç milyonlar yeter bir evaldim deyip hava atarsın hem o zaman köy değil elit kesim diye hitap edersin 😉
1 yılEvet, durumlar öyle. Ama sana ev almanın ucuz yolunu söylim mi? Arsa satın al.
00 YorumlaTakas yoluna git. 2 milyonu ver evini ver istediğin yerden al.
00 Yorumla
1 yıl97 bin tl dile kolay bir rakam millet 17 bin tl ile yaşamaya çalışırken
00 Yorumla97 bin gelirle ne is yapıyorsunuz merak ettim. Öğretmenliği bırakıyorum 😅😅
00 Yorumlaİstanbuldan alma başka şehirde akıp kiraya verip İstanbul'da kiranı çıkar al sana yine yatırım
00 Yorumlaşu an kaldığın evi sat o zaman üstüne de birikmişini koy yakın yerden al
00 YorumlaYa kredi çek ya da bir müddet kirada otur evini kiraya ver alirsin
00 YorumlaSamsuni dene Turkiyenin en güzel şehirlerinden biri
00 YorumlaO zaman almayacaksin başka bir ilden yatırım için bakacaksın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNe dertler var ya Allah sabır versin 🥲 bizde derdimiz var diye ağlıyoruz 😂
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılO zaman sende büyük sorun var🤣 onun sapı bunun çöpü dersen tabii alamazsın bu da güncele yanıt
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMesleği merak edenler doğru tahmin etmişlerdir 😅😅
04 Yorumla
Soran1 yılzırvala dur işiniz gücünüz o
Cevap sahibi1 yılMerak işte be kızma 😅😅
Cevap sahibi1 yılKadın gizli olduğu için 😃😃😃
Yeterli diye düşünüyorum
Gizli Üye(36-45)1 yılKentsel donusumdem kaba insaat halinde al, bittiginde sat piyasa degeri neyse birikim yaorsin iste biraz daha
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYakın zamanda İstanbul'da deprem bekleniyor git başka yere.
02 Yorumla
Soran1 yılher şeyim burada
Cevap sahibi1 yılGüncellemede yazdıklarınızı yeni gördük. İşe yakın olsun diyorsanız o zaman başka. Ailecek hepiniz İstanbul'da yakın olmak istemeniz en doğal hakkınız.
Gizli Üye(36-45)1 yılNe işiç yaptığını merak ettim gerçekten. Kaç kişi sormuş ama cevaplamamışsınız..
10 Yorumla
1 yılBir insan neden birikimini kazancını başkalarıyla paylaşır? Cidden amacım laf atmak değil ama akıl almıyor.
06 Yorumla
Soran1 yılsanaldayız farkında mısın. ve gizliyim. objektif de sorabilirdim. x kişii şu kadar kazanıyorsa... bu sizi rahatsız etmezdi eminim
- 1 yıl
Ben soramızsıniz demedim ki neden sorar dedim. Ayrıca banane sizin kazancınızdan. Ne alaka yani bu söylediğiniz?
Soran1 yılinsanlar neden kol kasını çıkarıp fotosunu atar. neden başkalarını sanalda takip eder. bi erkek neden böyle pembe sitede takılır. bunları da merak ediyor musun. bu kadar boş beleş ortamda bu kadar düzgün sorular mı size garip geliyor. tanrı akıl fikir versin.
- 1 yıl
İnsanlara direkt teşhis koyma taraftarı olmadım. Önyargılı bir insan da değilim. Lakin siz garipsiniz. Bunu kelimelere dökmiyceğim zira karakterime ters. Bu kadar ofansif ve saçma davranmanızın nedenini ve neyi kullanıp neyi kullanmayacağımı bir ara konuşursak size açıklarım. Ayrıca okuduğunuzu da anlamıyorsunuz zira çok açık cümlelerime verdiğiniz cevaplardan bu açıkca anlaşılıyor. Paranızla ne yapacağınız sizi ilgilendirir. Ancak size bedavadan nacizane tavsiyem kendinizi geliştirin yoksa başka biri bu durumda benim yerimde olsa sizi madara eder bir şey de diyemezsiniz. Ne derseniz diyin aklın yolu birdir.
Soran1 yılişinize bakın beyefendi. sizi rahatsız eden sorularda kendinizi bu kadar yıpratmayın.
- 1 yıl
Teşekkür ederim. Ben işime bakarım. Ayrıca soru beni rahatsız etti demedim. Kendimi de yıpratmadım. Beni anladığınızı anlamaksa beni sevindirdi. Aydos 'un havası güzeldir. Bol bol hava alın benim içinde zira bir süredir gelemiyorum işlerimden dolayı. Sağlıcakla kalın.:)
Gizli Üye(18-24)1 yılCidden ne iş yapıyorsun maaşın çok yüksek bence Türkiye şartlarına göre
00 YorumlaAnadoluya taşınacaksın imkan varsa.
14 milyon liralık çok güzel bir villada oturuyorum. İstanbul'da arsasını alamazdım bu fiyata
01 Yorumla
Soran1 yılhayır fırsat yok. yani bana uymaz. hayatım büyük şehirde geçtiyse ailem de burdaysa ne işim var canm küçük yerlerde.
1 yılSelam ev alıp acele etme hicbi ev sağlam değil kulanilmis ev hele hiç alma. nerde yasiyosun hangi bölgede ev almayı dusunuyorsun?
00 Yorumla
1 yılNasıl alamıyorsun şu an evler düştü.. 2milyona bulursun ama semtine göre değişir tabi..
06 Yorumla
Soran1 yılnerde yaşyorsn 2 milyona ev mi var
- 1 yıl
Yalovada
Soran1 yılİstanbul yazdım ama detayda görmedn mi yalova nedir ya
- 1 yıl
Denize yakın evler var al kafa rahat mis.. olmadı yazın koy kiraya parayı kırarsin
ılk sorum evlımısın?
özelede geleblirsn
00 Yorumla
1 yılElinizde ki parayı değerlendirin, evi sonra alırsınız
00 Yorumla
1 yılEv alma hanım efendi yatırım yap toprak al birikmişin ile yüzyılın tavsiyesi sonra bana dua edersin
00 Yorumla
1 yılBaşka yerden al İstanbul'da olmayıversin. Birde ne iş yapıyorsun merak ettim
00 Yorumlaİstanbulfa sağlam bir semtte alma o zaman abla sen de
00 Yorumla
1 yılOha baya para biriktir hersey alirsin olmazsa baska sehire tasinirsin ordan alirsin guzel bir ev
00 YorumlaAntalyada alırsın güzel memleket gel bence emlakçı arkadaşlarım var yardımcı olurlar istersen
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBence anadolu tarafına gel
02 Yorumla
Soran1 yılAnadolu yakası daha pahalı
- 1 yıl
Uygun yerlerde var. Birde 2 milyonu daha iyi değerlendirir, kiranı çıkarırsın o para ile.
1 yılEvini sat onunla al yenisini
01 Yorumla
Soran1 yılsatamam o da çok hoş bi konumda. aydos tarafta
1 yılGel kayseriden lüks bir ev al
02 Yorumla
Soran1 yılgayseride ne yapacam
- 1 yıl
Bilmem orası sana kalmış ne yaparsan yap 🙂
- Para & Ekonomi konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılBaşka şehirde al kiraya ver
02 Yorumla
Soran1 yılkiraya ev vermem asla.
Evlilikle çift maaşla anca belki
012 Yorumla
Soran1 yılevlilik nedir ya bu devirde asla evlenmem
Soran1 yılevliler sürünyor çift maaşla bile
Soran1 yılbenim zaten yatırımlarla birlikte 150lye yakn. yatırım gelirini saymadım. hayır hiçbi halt olmuyor bu paralarla. siz İstanbul dışı küçük şehirdeyseniz çok gelir
- 1 yıl
İstanbuldayım yalnız yaşıyorum kiradayım. Sen biraz abartıyorsun. 80 dolaylarında maaş alıyorum, benim de yatırımlarım var, daha yeni arabamı satıp başka araç aldım sıfır. Benim kadar kazanan biriyle evlensem mesela gayet de rahat düzen kurulur. Millet 40 bin TL ile neler yapıyor.
Soran1 yılyahu kadıköy ataşehir ev ilanlarna gir bak. ben depremde başıma yıkılacka ev almam. beylikdüzü gibi İstanbul dışı yerlerden de almam.
Soran1 yıliş ataşehşrde ve ataşehirde de berbat evler çok hem de sayısız. fakat tabi ki onlara para verilmez.
Soran1 yılİstanbul'da her şeyim. ailem hayatm burada geçti. zor başka şehir
- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılBaşka şehre taşın bea.
01 Yorumla
Soran1 yılbu öneriye kapalıyım 😂
- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım