Herkese selamlar,
Malum yaz sezonunun yarisini tamamladik, aramizda hala tatile cikmamis arkadaslarim vardir. Sirf tatil yapmak icin borca girer misiniz?
Malum yaz sezonunun yarisini tamamladik, aramizda hala tatile cikmamis arkadaslarim vardir. Sirf tatil yapmak icin borca girer misiniz?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Kredi çekip tatile gitmek kadar mantıksız bir şey yok bence sonuçta kredi elde kalan yani ev, araba, eşya gibi şeyler için çekilebilir sadece 5 gün tatil yapıp o parayı bitirip aylarca kendinizi sıkıntıya sokmak bence boşuna kürek çekmek...
Kesinlikle öyle.
Düşündürücü bir soru olmuş.
İmkan yok ise şartlar olgunlaşana kadar bekleyip para biriktirilip bir sonraki sene rahat kafayla gitmek güzel olur.
Bir başka seçenek olan bir daha mı geleceğim dünyaya diyip kredi çekip tatil yapılabilir. Ama sonrasında bu borcu nasıl ödeyeceğim diye strese girip kış boyu zorlanılacaksa hiç mantıklı değil. Önümüzdeki sene yine tatil için kredi çekmesi ya da hiç tatile gitmemesi gerekiyor.
Asıl mesele maddi gücü arttırmak.
Ya da bütçeye uygun bir tatil seçilebilir. 5 yıldızlı bir otele gitmezsinde pansiyon tutarsın ve ya kamp yaparsın. Her zaman şartlara göre hareket edilmeli. Yüksekten uçunca dibe çakılması çok hızlı oluyor.
Çok doğru.
Tatil herkesin hakkı ama sağa sola borcu olup param yok diyip borcunu ödemeyen serefsizler bi zahmet tatil yapmasin ilk once borçlarını odesin adamin bana var 10 bin tl borcu istiyorum param yok diyor sonra bi bakıyorum adam tatilde keyif yapıyor
Benim ev sahibi de boyle.
Hayır, borca girmem. İki veya üç ayın küçük birikimleriyle çıkma şansım oluyor. Öyle Bodrum, Marmaris gibi pahalı yerlere gidemiyorum. Erdek, Gemlik taraflarına gidebiliyorum.
Onemli olan kendi butcemiz dahilinde bunu gerceklestiriyor olmak, bence gittiginiz yerler de guzel.
Kredi çekip tatile gitmek nedir ya.
İmkanım varsa içinden geçerim ama imkan yoksa yapacak bi şey yok.
Paran yoksa keyfi harcama yapmak tamamen musriflik diyorum.
Müsriflikten ziyade, o parayı tekrar ödeyene kadar ki psikoloji çoğunda olmayan bi sağlamlık gerektiriyor.
İki kuruşluk aklı, 10 günlük tatil için bir yıllık kredi bitene kadar pazara çıkarmanın anlamı yok. 😀
Gelde anlat 😂
Anlatmaya gerek yok. Akılsız başın kahrını her zaman ayaklar çekmiyor da
tatile gitmek için kredi çekmen gerekiyorsa bir şeyleri yanlış yapıyorsun demektir. böyle bir durumda o kredi ile yatırım yapma yoluna giderdim. bugün feragat edeceğin bir tatil hayatının geri kalanını tatil edebilir.
Yani kredi çekip tatile gitmek mantıksız gibi geliyor kabul ediyorum ama bazen çoluk çocuk istediği zaman insanlar bir şey yapamıyor Ama şu konumda gerçekten mantıksız çünkü sen ödeyeceğin krediyle Bir dahaki tatil dönemi gelir
Eskiden kredi kartına taksitle gittiğim tatillerin ruhuna gelsin 🙏
Karta taksitle hala geliyorlar.
Biliyorum ama benim o devrim bitti 😎
Peşine mi döndük? :|
Yazlık aldık😂😂
Vay arkadaş ya, hayırlı olsun :D
Umarım hayrını görürüz 😎
Keyifle inşallah.
🙏
Yani kredi çekip gitmem ama daha makul yerlere gidebilirim
Evet daha uygun fiyatlı tatiller tercih edilebilir.
Delirmeyin. Tatil için para biriktirilir, kredi çekmek aşırı saçma
Cayir cayir cekiyorlar vallahi, insanlarin artik ekonomi algisi da kalmadi.
Geri ödemeler aşırı degilmi değer mi ya... ben akbil kullanıyorum hâlâ
Kredi faiz oranlari uctu zaten, adamlar ornek veriyorum ekim ayinda erken rezervasyon aciyoruz biz gelecek yil icin, bu yildan cekiyor krediyi 12 taksit iki katini oduyor 😂
Yazık, akıllım bankaya odeyene kadar kenara atsa borcsuz gitse daha iyi
Dedigim gibi cogunda artik ekonomi yonetimi kalmadi.
Gösteriş meraklilari. Baska isim bulamıyorum
Tatilin fiyatı güzelse ve param yoksa affetmem borçlanabilirim. Enflasyonda eriyor zaten o borç o gideceğim tatile bir sonraki sene 3 katı fiyata gideceksem değerlendiririm.
Tatilim bitti şükür nakit ödemerimi yaptım değil kredi taksit bile kullnmdım
Kredi çekmem tatil için. Belki biraz açılırım ama yinede tatilimi yaparım.
Borçla tatile gidecek kadar saf değilim para kolay kazanılmıyor
krediyle tatile gider s.. ığırlar var mı yahu
Maalesef ki var.
Hiç gitmemek daha iyidir.
Evet ayni fikirdeyim.
Tatil için borca girmem.
En dogrusu.
Tatil icin kredi cekmem ama konser icin cekerim 😅
Bu nasil bir konser boyle? Gecenlerde Antalyaya Ricky Martin geldi. Bilet bedeli 25 bin liraydi 😂 Seninle buna kredi cekelim 😂
Ricky martin para versin konserine gitmem icin 😅
Kime gidecegiz o zaman? 😂
Ricky martin hariç hepsi olur 😅
Yildiz Tilbeye gidelim? 😂
Vazgectim 😅 hepsi olmaz aslaaaa
Sana da sanatci begendiremiyoruz. Tivorlu Ismaile gidelim o zaman 😂
İcimden söylediklerimi tahmin edersin yoksa sesli mi söyleyeyim 😅😅
Hayir soyleme, bilahare soracagim birazdan simdi denizden geldim dus almam lazim 😂😂
Git buradan 😒 biz çalışalım 🥹
Ama deniz de nasildi biliyor musun? Hafiften de bir ruzgar of. 😂😂
Çok kötüsün 🥹
Farkındayım :D
Hayır girmem rahat rahat borcsuz harcsız tatil yapmak keyifli asıl borcla tatilmi yapılır gereksiz bişey
Borçla tatile mi gidilirmiş
Gidiyor millet.
Tatil için borca girilmez.
Turizm sektorunde olunca her seyi goruyoruz. Bir yil onceden 12 taksit krediyle geliyor adamlar.
Gerek yok ama dinletemezsin ki illa gidecek tatile.
Inanmazsin oyle sahneler goruyorum ki, herkes tatile cikmasin demek istiyorum ama iste hak herkese hak.
Tatile gitmeyi seçerdim..
Hiç gitmemek iyidir
Faizle hiçbir iş yapmam gadası
Hayır. Saçma olur.
Bende ayni dusuncedeyim, tatilin keyfi oldugu kanaatindeyim. Bunun icin borca girmek mantiksiz.
Evet. Kimse bu duruma düşmesin insAllah.
Gitmem
hiç tatile gitmemeyi
Hayır
Hiç gitmemek daha iyi bence.
Bu devirde yapan varsa helal olsun.
hiç tatile gitmemeyi
Hiç gitmemeyi
Hiç gitmemeyi