En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseldiğini ve düzenlemenin 3,7 milyon emekliyi etkilediği açıklandı.
Sizce geçinmek için yeterli mi?

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseldiğini ve düzenlemenin 3,7 milyon emekliyi etkilediği açıklandı.
Sizce geçinmek için yeterli mi?

En düşük emekli maaşı 4500 iken verilen seyyanen zamda ben seçim öncesi tanıdığım emeklilere bu durumu anlatmaya çalışıyordum gülüp sen bir şey bilmiyorsun diye yüzüme söyleyenlere ben bu işin okulunu okudum dediğimde boşa okumuşsun demişlerdi.
O kelimeleri söyleyen kişiler emekli maaşı zam döneminde arayıp maaşlarının artıp artmayacağını hesaplatmak istediklerinde benim diplomam boşa alınmış diploma ben bilmiyorum diyip kapattım.
Bu gün hepsi perişan olmuş vaziyette artık bilen biri bir şey söylediğinde çok bilmişlik edenlerin haline üzülmüyorum. Çünkü bu insanların o dönem kabul etmeyip inat ile kendi kafalarından razı olmalarından dolayı hepimizin geleceği sıkıntıya giriyor.
Özetle insanlara birşeyleri anlatmaktan da yoruldum. Ama artık anlamasalar da beni de etkileyen bir durum kalmadı hatta seçimde gidip artık cezalarını çekmeye devam etsinler diye onların ısrarla vazgeçmediği partiye inadına oy atıp iktidarda tutmak hevesim var. Yıllarca biz sıkıntı çektik şimdi onlar da çeksinler. 😂🤪
Arkadaşlar, geçinmek için yeterli mi sorusu anlamsız, aziz devletimiz belli ki emekliler açlıktan ölsün ve halkımızın sırtından bir yük kalksın istiyor.
Seçimlerde milli irade tecelli etti, halkımız istedi bunu, yapacak bir şey yok
Soru bile çok anlamsız. Nasıl yetebilir ki bu para? Ev kirasını bile ödemiyor. Yıllarca çalış ve prim öde karşılığında aldığın maaşa bak, bizleri emeklilik tuzağıyla kandırıyorlar. Eskiden emeklilik mi vardı? Köle oldu herkes resmen.
Halimize bin şükür diyen akp li seçmen kitlesinin büyük kısmı bu emekliler. Resmen emekliler ölsün diyorlar. Evi de kira ise bu insanlar açlıktan ölür çünkü. Bir tarafım müstahak derken diğer tarafım çok üzülüyor. İnsanlık dışı artık yoksulluk açlık sınırı bile yukarıda kaldı.
Cevap
68Cevap
Hayır yeterli değil elbette
12’500 TL eğer köleyse yeter, fakat aklı başında bir bireyse yetmez. Yaklaşık 375 dolara denk geliyor, ne yapabilirsin? Senelerce devlete vergi öde, markette alışveriş yaparken vergi ödüyorsun, araba alırken vergi ödüyorsun, evinin vergisini ödüyorsun, sağlıkta, markette, otobüste, benzinde, giyimde her yerde vergi ödüyorsun ama yaşlanınca devlet sana yarım kap mama veriyor. Ayıptır.
12.500 tl ye ancak ve ancak 2-3 insan aç karnını doyurur. Ne dışarıda bir kahve içebilir ne üstüne başına bir şeyler alabilir. Hele kirada oturuyor ise vah o emeklinin haline. Asgari ücret gayet yüksek diyenlerin 50 bin tl zam aldığı bu dönemde 2-2.500 TL gibi bir zam yapmak ancak insanların aklıyla dalga geçmektir. Gerçi bu dalga geçilen kesimin çoğu bunlara oy vererek hakkettiklerini yaşıyorlar ama oy vermeyenlere çok yazık...
Emeklinin bu paraya gecinebilecegi tek bi yer var oda cezaevinin haftalık 2500 tl ayda 10 bin tl yeterde artar kira yok fatura yok yenek var mis şaka bi yana ben de 2 sene sonra emekliyim eğer yatırım yoksa o oara ile ac kalırız evi kirada olan yaşamasın daha iyi
Emeklilik yaşı 65 değil mi?
Annem kira vermiyor. Yetiyor ona sadece fazla bile geliyor altin yapiyor. Bir emekli o yasa gelmis ev edinememis ise bilemeyecegim. Elbette ekstra ihtiyaclar giderler olur onu da gecmis birikimlerindenn veya emekli olduktan sonraki dobemsel birikimleri ile karsilayabilir. Japonyanin emeklisi gibi dunya gezme durumunu tartisacak olursak ayri patantez acmaliyiz diye dusunuyorum
Annene sadece düşük nitelikli beslenme ev faturalarına yeter. Nitelikli, dengeli besleneyim derse yetmez. Dünya gezmeyi geç, değiştirmek gerektiğinde evdeki beyaz eşya, mobilya masrafı, acil sağlık giderleri, çocuklara, torunlara arada harçlık ve akla gelmeyen bir sürü extra masrafı ödemekte yetersiz kalır.
Maaş yükselse ne fark eder onun gibi fiyatlar da artıyor bu ekonomi için hiç yeterli bir miktar değil
yüce devletimiz lütfetmiş sadaka dağıtmış. beslemekle övdüğü yabancılardan kesip biraz kendi halkını düşünselerdi en az 20 bin olurdu. asgari ücretinde 30 bin olması lazım. en düşük memura 40 bin vermeyi biliyor...
Millet asgari maaşla zaten zar zor geçiniyor. Bu maaşla emekli nasıl geçinsin. Ülkeyi yönetenler 220K maaş alırken emekliye çalışana düşen para belli. Oy verirken ideolojiye odaklanmadan yerine biraz daha mantıklı düşünmek gerekiyor.
çok para mng haram zıkım olsun mngdmn hitler gaz odaları yokki sabun üretesin memleket kurtulsun Tabi biz bu yorumu atarken yeni bir BİM a101 şok marketi açıldı ehehehe süper güç olacaz mumdan çıkmış yangın
Neye yetecek? 150-200 bin TL maaş alan, mecliste 30 liraya kuzu kaburga yiyen şahıslar asgari ve emekli ücretini belirliyor şaka gibi ülkede yaşıyoruz...
ev kirasından daha düşük emekli maaşı dönemini yaşıyoruz. Bu insanlar nereye kadar dayanabilir? Halkın çoğunluğu yarı aç yarı tok. Yaşlılık zaten zor üstüne kısıtlı bütçe.
bunun gerçek olmadığını biliyorsunuz değil mi.. Bağkur eşten emekli olanlar hala 10 bin alıyor.. bildiğim kadarıyla 7 milyon kişi.. Yazıklar olsun bunu görmeyen sorumlulara...
Yetersiz.. maaş yükselir başka şeylere zam gelir:D maaş geldiği gibi geri gider.. bu hep böyledir hiç şaşmaz.. emeklinin ve asgari ücretlinin nerede görülmüş rahat rahat maaşını yediği...
Valla ben emekli olsam camı çerçeveyi indiririm. Bu ne dilenciye sadaka mi veriyorsunuz aw. Ev kiralarinin zamınin da önünü açtılar. Bu insanlar taş mı kemirsin
Çok ciddi planlar yaparak parayı iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Ortalama 300 yıl sonra ortaya bir ev alacak para çıkabilir gibi sanki.
Asla yeterli değil. Üzülüyorum bu paraya iyi diyenlere ama buna şükür edecek binlerce dangalak var.
Böyle ahmak bir halka çok bile.
Ben olsam kuru ekmeğe bile muhtaç ederim
Yeterli değil ancak üzülmüyorum bir toplum hakettiği şekilde yönetilir yani halk neyse iktidar odur.
O maaşı alanlar düşük primle devletten para yiyor. Daha ne bekliyorlar 5 yıl calışmaya 25 bin mi? Sorun olan yüksek primle düşük emekli maaşı alanlar. Düşük primle yüksek alanlar beğenmemezlik yapıyorsa tümden kesilsin maaşları.
Annem 20 yıl çalıştı 12500 aliyo. Bulgaristan da 6 yıl çalıştı şu an Türkiye parasına çevirince 13500 civarına geliyo süz dusunun bu ülkenin halini bir emeklilik asgari ücretin altında 2002 yılından önce asla öyle bişey yoktu. Ve heka iyi diyiyonuz pes sizlere
@MarllboroRed 2002 yılı değil bu ülkede ne olduysa rahip olayından sonra oldu. O zamana kadar bu ulkede 80 yıllık sefaletten sonra insanlar insan olduğunu hatırladı ki bu şükürsüzlük o iyi zamanlardan kaynaklı. Eskiyi cabuk unuttular. Ayrıca o primle o maaşı alanlara iyi diyorum iyi okuyun. Başka ülkenin parasını tl ye çevirenleri de anlamıyorum. Bulgaristan kendi para birimiyle kendi ekonomisinde yaşıyor tl ye çevirme ne alaka?
Eyvah bea benim oyum ile senin oyun bir mi şimdi yanmış bu ülke yanmis
@MarllboroRed aynen benim oyum ile senin oyun gerçekten bir mi? Sormaz sorgulamaz yalan dolana inanir fox izler işine gelmeyene koyun diyen ama büyükbaşın önden gideni olan kitleye mensup bir insanla benim oyum asla bir olamaz. Yorumumu okurken malum firmanın kahvesini 200 tl verip lıkır lıkır içerken ekonomi çok kötü yav demeye devam edebilirsin şimdi.
Haha mümkünse engelle beni aga
Yeterli bence cok vermis bence 500 lira yapmasi lazim kendisine 500 bin yapsin beyfendi sonumuz kötüye gidiyor
Maaşın yükselmesi demek herşeye zam gelmesi demektir. Marketteki herşeye , ev kiralarına, petrole , kısacası herşeye. 👍🏻
30 yıl çalışıp emekli olan, 10 yıl çalışıp emekli olandan daha az e. maaşı alıyor. rakamlar iyi ya da kötü olabilir. ama sistem çöp.
Eve 70 binde girse kira olmuş 30 esnafın ve ev sahibin gözü doymuyor, devletin ayrı sövsem hak ediyorlar sövmesem az neyse
Böyle bir saçmaşık oöamaz. Emekli maaşı en az asgari ücrete denk olmalı. Bu insanlar nasıl geçinecek anlamıyorum , çok ğzğcü
Güle diken, Türk'e 12 bin beşyüz yakışır.
Sorun sadece hükümete destek verenlerde değil, CHP yi onun alternatifi, halkçı, adil bir parti olarak görenlerde de var.
Nere yetecek insanın geçmesi için en az 25 bin lira olması lazım
Evi olmayan geçinemez evi olan da yarı aç yarı tok geçinir.
Suriyelilere bedava bakan devlet emeklisine çay kaşığıyla veriyor.
Bu yukselen maas bir yerden cikacak. Slk millet 3 kurus cebime fazla girdi saniyor
En düşük kira zaten 15 bin. Halkla sağlam t*şak geçiyorlar..
Enflasyon nun %100 olduğu bir ülkede mı 😂😂😂
Yerlerini yetmezini bilemem öncelikle Allah herkese geçim kolaylığı versin ancak yadsınamaz bir gerçek var çalışırken ödediği primi unutup şimdi fazla zam isteyen tiplere de ben ayar oluyorum.
Nereye yetecek bu hayat pahalıliginda. Evin kira ise hesaplamayi kendin yap.
Ebesininkini tersten göstermek bu oluyor heralde
Yeterli değil
burada bile 30.000 tl neredeyse..
Ev kiraları minimum 15 binden başlarken her şey bu kadar pahalıyken nasıl yetsin...
Şu fiyatlarda asla normal değil , yeterli degil
Üstüne biraz daha koyuldu mu çoğu yerde kiraya yeter
Maas degil olmesinler diye kuru ekmek ve su parasi...
Çok zor biter o para şimdi emekliler ne hayaller kuruyordur o parayı yemek için
Kendilerine 125 bin emekli ye 10 kat aşağısı adaletmi bu. 😡
Bi ekmek 12tl, wn ucuz sebze 50tl, sence yeter mi, bu iktidar emekliye öl diyor
Söyleyecek söz çok da neyse. Dün instagram da bi kız; Onlar para harcamıyor, ben kahve içiyorum, para bana lazım diye özetlenmişti.
O para benim arabamın mazotuna yetmez diyen abla aklıma geldi 😬😬 ancak mutfak masrafına denk geliyor 10-12 bin şaka gibi.
Yoksulluk sınırını geçtik açlık sınirinin altında kalmış bir maas herşeye yüzde kırk maaşlara 24 sonra millet neden ac
neye göre kime göre emekli olana kadar bir birikimi yk ise yandığının adıdır.
Ama evi varsa geçinebilir 2 yaşlı insan
Ohaa 12.500 mü?
O paraya emekliler her gün et alır hatta para biriktirip Mercedes BMW felan alırlar. Her yaz Bodrum'da tatil yaparlar.
Emekli maaşının asgari ücrete yükselmesi asgari ücretin 1.5 katına çıkması ve bunlar olurken hiçbirşeye zam gelmemesi lazım.
resmen dalga geçiyorlar insanlarla. ama bi yöndende üzülmüyorum. akepe nin oy çoğunluğu hep yaşlı emekliden geliyor
o maaaşla , bu maaşı belirleyen geçinsinde görelim.
Soracağıb soruyu s… yeterli desek yeterli mi qmk
2.500 zam gelmiş dalga geçer gibi çocuklara harçlık bin tl veriliyo bayramda hayret bişi
Emeklilere neden bu kadar para veriliyor da okuyan öğrencilere ya da on sekiz yaş altına verilmiyor dayı
Yeter fazla bile aç kalsınlar belki akillanirlar 😀
Nereye yetiyor en az asgari ücret kadar olmaliydi o da en azi
Hayır hiçte yeterli değil yoksul bile sayılmıyor adamlar yok sayılıyor bu fiyatla
tabiiki hic yeterli degil en dusuk 60 bin tl olmasi lazim, genede dusuk
Yuh ya
allah reisten razı olsun
Rezil oluyo bu ülkenin insanı çok yazık çok
Bi nebze iyi gelecektir inşallah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?