Bugün bana misafirliğe gelen kadın öyle söyledi, tatile gitmek için bir hafta ya da 10 günlük tatil için kredi çektiklerini söylediler. Ben saçma buldum ya da bilmiyorum herkes mi öyle yapıyor doğrusu o mudur ama bana kalırsa saçma.

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bugün bana misafirliğe gelen kadın öyle söyledi, tatile gitmek için bir hafta ya da 10 günlük tatil için kredi çektiklerini söylediler. Ben saçma buldum ya da bilmiyorum herkes mi öyle yapıyor doğrusu o mudur ama bana kalırsa saçma.

Kredi faizlerin tavan yaptığı şu ekonomik ortamda asla tatil için kredi çekmem yani zaten faizlerin yüksek olmasının amacı da insanlara hiç bir şekilde para harcatmamak hele tatil için asla...
Çok fazla var açıkçası borçla tatile gitme çok saçma geliyor önceden lüks otellerde kalınabilirdu ama şu an imkan elvermiyor zaten otelde tıkalı kalıp etrafı gezmeyen insan da bana biraz beyin yoksunu gibi geldiği için ben borçla tatile gidilmesini gereksiz olduğunu düşünüyorum oranın tarihi yerleri ve şehri gezmek varken yani daha absürt paralara harcayım ki
alınan maaşlarla kim 30-40 bin liray ı peşin veriri ya da kredi kartı limiti o kadar yüksektir. Benim değil açıkçası. ama iki senedir tatile gidemiyorum yani neden olmasın...
saçma olan eşek gibi çalışıp tatile gidemeyen bi ülke haline gelmemiz ve bunun lüks sınıfına girmesi
Çekmem ben manyak mıyım
Cevap
54Cevap
Olmayan param için kredi çekemem sjsjsj fakirim zaten iyice fakirleşir hatta hapse girerim bir de ödeyemediğim için.
On günlük tatil için 60-70 bin tl kredi çekip sonrasında tüm kış onun taksidini ödemek son derece apt*llık. Bu tatile çıkmayacağımız anlamına gelmiyor ancak borç ödemek yerine önden biraz para biriktirip bu şekilde tatile gitmeyi daha mantıklı buluyorumm
Kimisi tatilsiz yapamiyor benim için o kadar dert değil ama asla kredi çekmem gitnem en kötü en son guzel bi otele tatile pandemi oncesi gittim oda bedavaydi şimdi aynı tatil 100 binin üzerinde o yusden gitnem daha iyi
Kredi çekip tüm sene o borcu ödemek akıl işi değil
Para biriktirerek tatil yapmak artık hayal tam pansiyon bir otelde 7 günlük konaklama 50 binden asagi degil. kredi cekerek tatil yaparmiyim hayir
Kesinlikle cekilir. butun sene tatil icin calisiyoruz
Ufak ufak kenara atilsa daha mantikli degilmi?
Ekmek almak için bile kredi çekeceğiz yakında
Abartma tozu
Çekmek saçmalık yani. Kredi çekip 10 gün rahat edecem sonra aylarca onun sıkıntısını yaşayıp yine strese girecem. Hiç gereği yok evimde otururum daha iyi.
Acısı emekli olunca çıkar millet karın doyurmaya para bulamıyor sen tatil için bide faiz öde anadan babadan yoksa böyle yaparak yarınlarını ipotek altına alıyorlar.
Çoğunlukla öyle yaparlar eskiden bizde öyle yapıyorduk. Ama tatilden döndükten sonra köle gibi öde dur. Buyuzden biz artık biriktirip gidiyoruz.
Malum hayat şartları insanları buna zorluyor , ben ayıplamıyorum günümüzde insanların kölelerden hiçbir farkı yok, saçmasapan bir hayat yaşıyoruz söylenecek çokta fazla bir şey yok.
Şimdiye kadar hiç kredi çekmedim tatil için de uygun fiyata yer bulduk o yüzden gerek duymadık ama çekmem gerekirse en fazla 30 bin çekerdim
Ben de karşıydım ama yapmayı düşünüyorum. Şu an biraz borcum var onu ödeyim. Sonra param olmazda kredi çekip 2 hafta tatile gitmeyi düşünüyorum
İnsanın kendini, ederini, kim olduğunu bilmesi lazım. Kredi çekecek durumdaysan bir tatil için sen o tatil için uygun değilsindir.
Çok aşırı saçma gerçekten. Kredi çekeceksen en azından kendine yatırım yap gidip paraydı çar çur edip yiyecek
Lükse düşkün bir insan olmsam da tatil için kredi çekmeyi ölü bir yatırım olarak görüyorum.. Krediyi ya ev ya da araba için çekerim en fazla..
Bana da çok saçma geliyor ama şartlar bazen onu gerektirebilir.. Bu yüzden o an ki duruma bağlı tamamen..
Çekmem akıl işi de değil zaten.
12 taksit yapmasalarmış bari bir sonra ki tatile kadar onu öderler 😂
Tatilin de aslında bir ihtiyaç olduğunu düşünürsek kredi çekilir neden çekilmesin sonuçta kafa bazen doluyor ve rahatlamaya ihtiyaç duyuyor
Ben bu faiz oranlarının olduğu bir ortamda bir ortamda hiçbir şey için kredi çekmem. Tatil için hiçbir şekilde çekmem...
Ödeme konusunda sıkıntı çekmeyecek ise olabilir ama diğer türlü iyi bir karar değil
Ben yaparım. O kafamın resetlenmesine paha biçilemez.
Tatil için ve kurban kesmek için kredi çekene ben canım ederim
Bunca sene başıma gelmedi. Fakat rakamlar çok zorrluyor
hayır bunun için kredi çekmem
hatta kredi çekip, hiçbir şey için faize bulaşmam
Bencede saçma. Yıllardır gitmedilerse mantık ararım ama ben yapamam bunu.
Yapmam evim evim canım evim derim gezmeyivereyim bende ne olacak sanki sjhsissskjs
Kredi kartına taksit yapılıyorken 3 katı para ödenir mi
Egerki değecek olduğunu bilsem (MecbureN çekerdim,,,
Sonra da yıllar boyunca o krediyi ödemek için eşek gibi çalışacaklar bana da saçma geldi
Len ne tatili devletin parasiyla tatilemi gidilir hayat’a böyle hata yapmam yapsam bile yatirim yaparim bunlar gibi keyfimi düşünmem
Kirada oturanlar insanlar ben o yüzden saçma buldum birikim yapilir benim bildiğim insanlar cok keyfine düşkün jsjs
Tatil bölgesinde yaşıyorum buraya gelen yerli turistlerin yüzde sekseni kredi çekip geliyor bırakın çeksinlerde tatile gelsinler onlar gelmezse biz taş mı yiyecegiz 😂
Dış ülke için ideal ama yurt içi için gerek yok derim illa tatili deniz kumsal olarak düşünmemek lazım o nedenle söyledim.
Gerekirse çekerim hiç düşünmeden
Sen yaparsin😀
çekerim tabkide neden olmasın çünkü insanın ihtiyacı oluyor bu ihtiyaçlarıda karşılamak gerekiyor diye düşünüyorum
Hayırr. Çok saçma. O kisiler fakir kalmaya mahkum..
Bu iş için özel krediler var, şahsen ben çekip gitmem, sonra yine faiziyle ödeyeceğim:)
Hayir yoksa param gitmem
Tam benim yapacağım bir ruh hastalığı hsjskks
Ben kredi çekmem. Faiz var çünkü.
Saçma. Olmayan gitmesin bence
Doğru yapıyor 😂
Tatile gitmem daha iyi
Hayır çekmem tatil paramı biriktirdim
Çekmem yatarım evde daha iyi..
Makul bi fiyat olabilir 20-30 bin gibi
Tatile gitsem çekerdim.
Gereksiz buluyorum
Kredi kartına taksit sayılıyor mu 😂
Kredi çekmem kredi kartı neden var 😂
Hiç bulaşamam bu pisliğe
Hayir. Calisir biriktirirdim.
Evden 500metre yürüyorum plaj
Hayır çekmem.
Keyfi şeyler için kredi çekmem :D
Krediye pek sıcak bakmıyorum
Çekebilirim bu sene😰
Oğlak burcuyum çekmem
@lilyan1515
Ya neyle :)
👍😎
Gerek yok kazanıyoruz zaten.
Asla
Bende diyorum millet parayı nerden buluyor borçla gidiyolarmis içim rahatladi jsjss
Aman aman.. kredi çekilecek zaman değil. 1 cekersin 5 ödersin
Çekmem ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?