Birikimin yatırıma yönlendirilmesi ya da yapılan sepet başka konular.
Maddi hedeflerinize ulaşmak için nasıl birikim yapıyorsunuz?
Birikimin yatırıma yönlendirilmesi ya da yapılan sepet başka konular.
Maddi hedeflerinize ulaşmak için nasıl birikim yapıyorsunuz?

Gelirimin bir kısmını tasarruf etmeye çalışıyor ve harcamalarımı kontrol altında tutmaya özen gösteriyorum. Ayrıca, bütçe yapma ve gereksiz harcamalardan kaçınma konusunda disiplinli olmaya çalışıyorum. Birikim hesapları veya yatırım seçenekleri hakkında da araştırma yapıyorum. Tabii ki, herkesin maddi hedefleri ve birikim stratejileri farklı olabilir, bu yüzden herkesin kendi bütçesine ve hedeflerine uygun bir plan yapması önemli. 😊
Çoğu arkadaşımız Altın demiş çünkü dünyada en sağlam yatırım aracı altındır fakat doğruluk payları bizim gibi ülkelerde enflasyona karşı dengede olmaktır yani kazanılım yok dengede durmak var Buda TL de durmaktan iyidir. Fakat en önemlisi enflasyon değerlerinin üzerinde kazanılım sağlamaya çalışmaktır, DİJİTALLEŞEN DÜNYADA KRİPTO DÜNYASINDAN UZAK DURMAMAK LAZIM TABİKİ 1. prensip önce öğren sonra öğrendiğin işi yap sistemi ile ….
Bu şekilde giderse ekonomi galiba gasp dolandırıcılık gibi mesleklere yönelicem. Düşünen varsa ortak olabiliriz. Telefon dolandırıcılığında sesi güzel bir kız, fiziksel soygun iri yarı bir erkek iş görür. Bunlar başlangıç, ileride iş büyütmeye karar verirsem iş ilanı açarım. Duyurulur.
Valla iki günlük dünya için birikim yapmıyorum nasıl mutlu yaşamam gerekiyorsa öyle yaşıyorum yarın ne olacağını bilmiyorum çünkü yaşadığım gün benim yanıma kar kalsın birikim yapmak güzel bir şey yapan kişiye çarşısı pazar olsun
Cevap
58Cevap
Altın olabilir. değişiyor.
Bes hesabımdan borsa fonlarını tercih ediyorum
kendi borsa hesabımda anlık trade edebileceğim hisseler seçiyorum (getiri şansı yüksek olanları) buradan aldığım karı da uzun vadeli bist 30 şirketlerine yatırıyorum. Henüz ev alacak para yapamadım ama hedefim bir arsa ve bir ev almak
Birikim yaparak değil değerlendirerek birikim yapmaktan yanayım.
Bunun için ilk 6 aylık bir planım var sonrasında şirket kurup kendi kendine kazanç sağlayan bir evreye geçiricem.
Maddi hedefime öyle kolay ulaşabileceğimi hiç düşünmüyorum ancak yine de değerli ve geçmişten günümüze en klasik şekilde kalan yatırım araçlarını değerlendiriyorum
Şu an birikim yapamıyorum depremden ötürü bir çok yere borcum var bankalara yani. Bitirdikten sonra çok güzel hedeflerim var bakalım nasip olursa eğer 🫠
Bu soruya birkaç yıl önce farklı cevap verirdim ama bugün TL ile borçlanıp hedeflerimi alıp paranın değer kaybettiği bu zamanda her geçen gün daha az ödeme yaparak hedeflerime ulaşmaya çalışıyorum 😊
3 ayrı kredi kartım var
1 tanesi gıda
1 tanesi ev araç gereç
1 tanesi diğer harcamalar.
Hepsini özenli kullanıp max birikim elde etmeye çalışıyorum
Aşırı birikim yapmıyorum. Yarınımın garantisi yok. Kazandığımın bir kısmını biriktirip gerisini yiyorum.
Yapamiyorum.. Şu an ancak yetiyor aldigim maas. Yuksek gelirli bir isim olursa once araba sonra da ev alma dusuncem var ileride
Aklına helebilecek her şeyi alıyorum gümüş bile aldım artık arsa toplayacağım geri kalan hic bir yatırım değerini vermiyor
Parayı büyütmek için farklı sektörlerde yatırım yapıyorum. Para parayı çeviriyor yani.
Aile bireylerini dola dırıyorum borç al asla ödeme
Hep birikimimi eksi yönde yapıyorum yani borç biriktiriyorum ajsjdjjjd
Maddi bir hedefim yok. Huzurumu korumak tek hedefim.
Öğrenci olduğumdan bi gelirim yok. Ama olsaydı döviz veya altın falan alırdım.
Bizim gibi insanlar için en iyi yatırım toprak ya da mülk.
Valla bacım hedef medef koymuyorum artık. Gün gelir o hedefler 2 dk içinde yok olur
Ben pek birikim yapmıyorum ama babam benim adıma birtakım yatırımlar yapıyor
Valla şu an altına yatırım yapıyorum ve Euro ev alacağım için Hollanda da çalışıyorum
Son bir - iki yıldır, tüm maddi hedeflerimi sildim. Hedef koymak neredeyse imkansız çünkü.
Evet altın dolar borsa üçe bölüp ona göre yatırım yapmak gerekir
Biz erkekler tasarruf yapıyoruz kızlar da zengin koca buluyorlar. Ama soran olursa kadınlar eziliyor... (!)
yoo ben zengin kocayi gec normal koca bulamiyorum?
Bok varmış gibi çalışıyorum ekstra mesaiye kalıyorum kıçımı yirtiyorum birikim yapmak için
Ama ona rağmen bir şey birikmiyor değil mi
Evet çünkü ev kuruyoruz
Ne iş yapıyorsun peki
Premium Cafe de çalışıyorum
Ankara Yenimahalle mi 😀
Garsonluk zor şey be poncik
İnsanla uğraşmak zor şey maalesef
Yokla ben Berlin'de yaşıyorum
😀😀
Googla yazınca Premium Cafe diye
Ankara çıktı 😀
Saatin 13€ dan fazla mı peki senin
Premium dan kastım lüks biyer Berlin Coffee Fellows yaz çıkar
Şimdi anladım
Peki dediğim doğru mu
Asgari saat ücreti 13€ orada
Bu doğru mu
Ben aylık 4 kazaniyom
4 bin € mu
Garson olarak mı
Garsondan kastım oranın tutulan bir personeliyim ben
Bes, temettü, uzun vadeli borsa, orta vadeli borda ve günlük borsa da işlem yaparak
Altın alıyorum en iyi yatırım aracı bence bir ara bes yapıyordum aylık ama onunda modası geçti dklgmdmgld
Birikimler bu enflasyonda kurlarda çabuk erir. Yatırım yapmak daha mantıklı.
Hedefi için biriktirdiği parayı para olarak tutan yoktur zaten.
Fiyatı artmadan biriktirebilen varsa ne ala.
Herşeyin fiyatı bir haftada artıyor.
Borsa yatırım tavsiyesi değildir 😂 Adam gibi işlem yaparsınız burada kazanacağınız parayı hiçbir yerde kazanamazsınız
Birikim yapmak yerine yatırım yapıyorum. Hiç bir şey yapmazsam demir alır kenara koyarım.
Demir candır...
Maaşın bir kısmını ayırıyorum başka nasıl birikim yapılabilir ki?
yurt dışı hissesi alıyorum hem dolar artınca hem de hisse artınca kazanıyorum
Eskidendi o birikim işi artık devlet üstünden geçti TL birikinlerin
Altın birikimi yapıyorum ve parası iyi olan işlerde kendimi çalışıyorum))
Gereksiz harcamalar yapmayarak. Gerçekten ihtiyaçsa alıp, ihtiyaç değilse almayarak.
Euro olarak yapıyorum.
Ticaret ve arsa
Yatirim, yoksa para erir
şu an imkanım yok birinden alacağım var.
Altın alıyorum
Maneviyat önemlidir benim için
Riskli yatirimlr ile şansimi denedim..
Borsaya yatırım yapıyorum
Altın hesabım var bu kadar
Akıllı birikim
Allahini yere indircem paranin allahini
Altına ya da dolara yatırım yapabilirsin bence
Alsat ve borsa yaparak ve çalışarak
Herhangi bir şey yapmıyorum
Benimle savaş halindeyim bu konuda 😅😂😂😂
Hisse, altın gayrimenkul en güzeli.
Birikim değil de girişim denemeleri yapıyorum
madiyatim iyi bunun icin birikimim zaten var
Arada dolar alıyorum 100 dolar galan
Ayda bir ya da 2 yarım altın kenara.
Altın hesabım var
Nasıl bir hesab o ilk defa duyuyorum?
Gram bazında birikim işte parayı altın hesabına yatırınca altın ne kadar yükseliyorsa paranda yükseliyor banka da duruyor öyle
Altın ve Topraga yatırıyorum
Hisse senedi yatırımı yapıyorum
我将大部分资产投资于股票和加密货币。也投资一些实物产品。
Dolar veya Euro yapıyorum
altın alarak
Yapmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?