Yaşanacak şehire göre değişir.
40000 TL 'yi küçük bir şehrin küçük bir ilçesinde kazanıyorsan krallar gibi yaşarsın.Ama o parayı büyük ihtimalle İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde kazanırsın, tabi online para kazandıran bir işin yoksa, bu şehirlerde de bu paraya kiralık ev bile zor bulursun.
Şimdi birtakım üstün zekalılar gelir
"bilmemne mahallesinde evler çok ucuz, orada yaşayın"
falan diye saçmalarlar, onları ciddiye alma.
Türkiye'de ucuz olan şehir ilçe ya da mahalleler genellikle tek başına yaşayan insanları, özellikle yanlız yaşayan kadınları kabullenemeyecek sosyo kültürel yapıya sahiptir, yani kirası ucuz diye o tip bir yerde yaşarsan hayatını burnundan getirirler.
Benim yanlız yaşayan bir arkadaşım vardı, komşusu, mahallenin bakkalı vs... sürekli kızı gözlüyorlar, kapılarını dinliyorladı, eve gelen erkek arkadaşlarını sorguya çekmeye kalkışacak kadar hadsizlerdi.Yani yanlız rahat bir hayat yaşamak istiyorsan büyük şehirde ve iyi bir muhitte yaşaman lazım, bunun için de 40000 TL yetmez.
Pahalı olan muhitler sosyo kültürel olarak üst seviyede ki modern bir hayatın yaşandığı yerler olduğu için pahalı. İnsanlar bu sebepten ev kötü bile olsa pahalı ama modern muhitlerde yaşıyorlar.
Ucuz etin yahnisi yavan olur, o tip bir muhitte başına gelmedik iş kalmaz, çok tehlikeli.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstanbul ve Turistlik şehirlerde, kesin yetmez. Zira kira ortalama, 30.000 tl dir buralarda. Ancak İç Anadolu, Karadeniz , Trakya Doğu ve Güney Doğu Anadolu ile İstanbul hariç ( Marmara bölgesinde) bir kalemi kesersen yeter. Şöyle ki ben finansla yatırım araçlarıyla birlikte ortalama 25.000 TL gelirim var ve kpss ile Bursa'da düz memur olmaya çalışıyorum. Zira özel sektör, kötüye gidiyor. Bursa ise, aşırı göç alan sanayi şehri olmakta ve kalemler böyle olup diğer saydığım ekonomik bölgeler daha ucuzdur;
Lüks olmayan ilçelerde bakımlı Kiralar= 14.000-15.000 TL ama ev ailemin. Borçla aldılar ve yılın çoğunluğunda tek oturuyorum
Tek kişi gida harcaması+ faturalar+spor alkol hariç= 8000-9000 TL
110.000 TL borcunuz olsa aylık taksit ödemesi= 12.000 TL şu an borç ödüyorum , evin ve kendimin ihtiyaçları vardı. Umarım bir daha olmaz.
Haftada bir manitayla geniş kapsamlı görüşsen ; apart, yeme içme , doğum kontrol hapı vs aylık masrafı= 12.000 TL
Borç ödediğimden manitalara ara verdim, kiram yok ve giderim 21.000 TL. Manita olsa ve borç olmasa yine bu kadar olur + kira ödesem; 40.000 yeter ama kenara atamam. Yine de 40.000 TL hepsine yetmiyor. Ya aşk hayatın olmayacak ya da borç ödemeyecen.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
131Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNeden yetmesin 40 bin çok iyi bir rakam tek kişi için 2 kişi bile rahat geçinir o para ile...
635 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Heryerde kira 15 bin değil bizim burada Sakarya'da çarşı içinde bile en fazla 5 bin 3+1 evler Gayette iyi her şehirde fiyatlar bir değil
- +1 yıl
Gel sakaryaya kendin gör bizde kirada kalıyoruz Akyazı ilçesinde 5 bin ödüyoruz
- +1 yıl
@alprnc bilmediğin şehirler hakkında yorum yapma ucuz yerler var.
- +1 yıl
@alprnc Harcamalarını planlı yaparlarsa normal bir evde oturuyorlarsa bence yeterli diye düşünüyorum...
- +1 yıl
@İsimykki bizim ilçelerde 3 bin civarı kiralanıyor
- +1 yıl
Her şehirde farklı fiyat arkadaş abartıyor 15 bin diyerek 15 bine burada villa tarzı evler kiralanıyo piyasayı bilmesem inancam söylediğine
- +1 yıl
@böyleolmasıgerekiyor İstanbul'da öyle kendisi Antalya'dan bahsediyor. Antalya ülkenin en pahalı şehirlerinden. Orada yaşayipta heryere pahalı demesi saçma. Pahalı şehirde yaşıyorsun sonuçta ucuzluk beklememesi gerekiyor
- +1 yıl
@böyleolmasıgerekiyor geçinir de nasıl geçinir kendi ülkesinde tek tatil yapamadan geçinir ayda bir zar zor et yiyerek geçinir sağlıklı besinler alamadan geçinir belki seviyorsa kitap okuyamadan geçinir istediğini giyemeden geçinir bunlar size lux geliyor ama yaşamak demek kuru ekmek almak demek değildir 40 bin tek başıma bana anca yetiyor annemler emekli maaşıyla ben yardım etmesem yasiyamaz bile anca konusuyorsunuz
- +1 yıl
Birde kardeşim okuyor lise de tabi soylesene nasıl gecinecekler 20 bin ile
- +1 yıl
Geçinen geçiniyo burada fiyatlar gayet makul başka şehirdekiler için bişey diyemem Allah yardımcınız olsun
- +1 yıl
@böyleolmasıgerekiyor türkiyenin hiçbir yerinde fiyatlar makul değil sizin gibi burası ucuz yaa ben istediğim hayatı yaşıyorum diyenler yüzünden bu haldeyiz... neyse geçen sene ortalık benim yüzüm kuru diyenlerle doluydu simdide benim tuzum kuru herkes yaşasın yasayabiliyorsa
- +1 yıl
Napabilirim şimdi biz rahat yaşıyoruz diye isyan mı edelim fazlasında gözümüz yok biz idare ediyoruz siz edemiyorsanıx bu sizin sorununuz gelip burada bana isyan ediceğine git hükümete ev sahiplerine isyan et ben zam yapmıyorum biz Allah'a şükür idare ediyoruz hayli hayli bana çemkirmene gerek yok evet kiralar da 4 5 bin İstanbul'da ya da başka şehirde 15 20 binse bu beni ilgilendirmiyo her şehirde fiyatlar farklı
- +1 yıl
Nerden biliyorsun makarna yediğimi gezmediğimi bizim evde mi yaşıyorsun sen anca kendini avut böyle bir günü gel buraya beklerim ön yargılarını kırarsın belki ama bu zekayla zor gibi 😃😃
- +1 yıl
Ya nasıl geçineceksin sen kendi zekana bak şapşal😀 bi tiyatro bileti 500 tl tek kişi ay da kaç kere gidebilirsin? Dışarda yemek yemek en az 300 kaç kere gidebilirsin tatil fiyatları kişi başı 1500 ennnn azzz. Özel hastane fiyatları malum. Ha her şey den kısarsan tabi ki geçinirsin ama kalitesiz yaşarsın. Sg şimdi
- +1 yıl
Gerizeklı olduğunu bu kadar belli etmesen keşke neyse acıncak haline gülüyorum sen geçinemiyorsan bu senin sorunun ben tatilimide yapıyorum sinemayada gidiyorum dışarda da yemek yiyorum dert etme sana giren çıkan yok burada başkalarının hayatını özenmek yerine kendin birşeyler başarmaya çalış en azından söylediğin şeyleri yapmaya imkanın olur her gün makarna yediğin için beynin sulanmış git et ye biraz kendine gelirsin zavallı chp zihniyeti işte neyse daha seninle uğraşamam boş çarsın 🤣
- +1 yıl
Ya sg. Milleti makarna ya mahkum edip makarna yiyorlar diye dalga mı geçiyorsun yazık bu insanlara. CHP yi savunduğumu nerden çıkardın? Parti savunmaksızın bu ülkede ekonominin kötü olduğu bi gerçek neyin algısını yapıyorsun cumhurbaşkanı bile ekonominin kötü olduğununun farkındayız diyor insanlar zor durumda senin durumun iyi olabilir herkes böyle değil. innamazsın tğrkşyenijn en iyi üniversitesinden mezunum inanmıyorsan mesaj at instamı vereyim🙂
- +1 yıl
@böyleolmasıgerekiyor abla demek istediğim şu aylık masrafim tek başıma 60 k buluyor bi konser bileti bile 600 lira en az evde kendimin fazlasında gözünüz olmaması iyi bir şey tabi ki ama siz yeteri kadarını bile bilmiyorsunuz istiyorsunuz ki 20 yaşında insanlar evde otursun gezmeye bir tek parka gitsin tatil istemesin bir şey istemesin sonra isteyince açgözlü oluyor biz açgözlü değiliz siz degerinizi bilmiyorsunuz derdim şu 22 yaşında 6 ülke gezdim evim arabam herşeyim var ama derdim şu neden yasitlarim da bunu yasayamiyor neden ellerinden alınıyor bu hak veya gezmek istedikleri için neden acgoz oluyorlar bu insanlar ya
- +1 yıl
@Tekeli00 ya orası öyle ama benim zoruma giden kısım herkesi kendileri gibi sanıp yetmiyor diyince açgözlü bunlar damgası yemek
- +1 yıl
@Tekeli00 neden
- +1 yıl
Şunu anlamıyorlar her ilçenin şehrin ekonomisi fiyatı farklı. Serbest piyasa var hala her yerde aynı diye diretmek gülünç çünkü İstanbul Ankara İzmir Antalya gibi şehirleri kiyaslarsaniz tatile buralara giderseniz zaten hicbirşey yetmez. Önüne gelen kafasına göre et fiyatı yazıyor. Marketler kafasına göre zam yapıyor. Yaşadığım yerde zincir market olmayan yerlerden alışveriş yapıyorum gayet uygun. Bime migrosa gidipte ben hicbirşeye yetişemiyorum demeyin kendiniz gidip seve seve alışveriş yapiyorsunuz bazı şeylerin bedeli bunlar.
- +1 yıl
@Aristokrat123 ya sorun şurada herkes şu fiyat pahalı bu fiyat ucuz diyip duruyor kimse çıkıp demiyor ki niye millet istediği yerden alışveriş yapamıyor niye herkes kafasına göre fiyat biçiyor anca orada pahalı burada ucuz keşke pahalı hayat yaşamak isteyenleri sorgulayana kadar fakirliğin olması gerektiğinden fazla olduğunu sorgulasaniz biraz ya
- +1 yıl
@Melekbulur yine aynı şeye çıkıyor. Fakirliğin olmasının nedeni insanlar fakirlik geçimsizlik neden benim olduğum yerde yok? Bence kendi cevrenizdeki esnafı kasabı market müdürünü sorgulayın neden fiyatlar x şehrinde böyle burada böyle diye gerekirse tüketici haklarını arayın şikayet edin. pahalıysa madem bizim olduğumuz ilcelerde pahalı olması gerekiyordu. Benim olduğum yerde her şey makul bence siz hakkınızı arayın
- +1 yıl
@Aristokrat123 yahu ben ne diyorum benim aylık gelirim 4 asgari ücret bana dokunmaz aynı senin dediğin gibi ama biz rahatız diye başkaları ölsün mu yani gereken yere şikayet edilse bile sence gereği yapılıyor mu enflasyon yüzde kaç bu ülke de ya
- +1 yıl
@Melekbulur ben ölsün demiyorum ama büyük şehirlerdeki esnafın zincir marketin vicdanına kalmışlar. Daha önce şikayette bulunmadım işlem yapılıp yapılmadığını bilemem ancak büyük şehirlerdeki insanların gözünü para hırsı bürümüşken gelen cezayı öder fahiş fiyata devam eder ya da denetimden sonra yine fiyatları çıkarır. Şimdi bu fiyat çıkaranları asıp kesecek halimiz yok en fazla işletme kapanır. Böyle olan milyonlarca işletme var hepsi kapansa ekonomiyi daha çok etkileyebilir mühür vurulan esnafıda etkiler, sonuç olarak bunu yapan işletme sahipleri. Zenginlik zevki sefayi bırakıp biraz ülkeyi halkı düşünmek gerekiyor.
Para & Ekonomi konusunda 489 cevap paylaştı. Evi ucuza tutabilirsen yeterli.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBence yeterli
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim babam 11.500 maaş ile ev gecindirmis insan kendimden ayrı bir kız kardeşim daha var. 2 kızı var. Okul masrafı var artı ben uzakta okuyorum hep gidiş geliş yapıyorum. Bunun testi var kitabı var yemesi içmesi var artı faturalar evin borcu yemek içmek kıyafet vs vs çok şükür hiçbir zaman açıkta da kalmadık. İstediğimi öyle pat diye alabiliyor muyum hayır, baba bunu alalım diye her zaman diyemem elbette ama alabiliyorum. Gözümün kaldıkları olur mu olur ama o o çalışma ile bizim için her şeyi yapıyor çok şükür. İsteyen geçiniyor kimse bahane etmesin. Benim annem de cok tutumlu bir insandır. Parayı nasıl kullanacağını iyi bilir. Gereksiz şeylere masraf etmedikten sonra geçinilir. Ama bu parayla İstanbul'da yaşanır mı hayır tabii ki bölgeden bölgeye değişir.
26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTanınıyorum
Cevap sahibi+1 yılBilinsin istemedim çünkü görürse müdahele edecek biri var
Cevap sahibi+1 yıl😊 teşekkürler
+1 yılHayata bakış şekli;
Aylık sürekli yapılacak masraflar,
Hayat standardının hangi şekilde istendiği
gibi konulara bağlı olarak değişebilecek bir durum
00 Yorumla18 e 1 1 daire bulsan. 4 k gıdaya pazars gitse. 2k elektrik su doğalgaz, 2k ulaşım , 5 k da kendi ihtyaçların
31k sabit giderin olcak. 9k kalıyo borca girip yaşarsın.00 YorumlaHangi ilde olduğunuzla ve hayattan ne beklediğinizle tamamen doğru orantılı bu. Küçük bir şehirde evet yeterli ama büyükşehirde mümkün değil.
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretle çalışan bir çok insan var, 40 bin ile rahatça yaşar birikimde yapabilirsin, gereksiz harcayan biri değilsen
00 YorumlaFena para değil yeter gibi. Ama nerede yaşadığına bağlı İstanbul gibi bir yerde zorlayabilir mesela..
00 Yorumla
+1 yılçok rahat yeter üstüne birikim bile yaparsın ben asgari ücret alıyorum ailem ile kalkyorum kendime 4k ayırıyorum çok rahat yetiyor
00 Yorumla
+1 yıl1 1 daire de otur ya da arkadaşlar ınla eve çık yeter, çok pahalıya kaçma herşeyin uygun fiyat lısını al
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. Geliri iyi fakat kira parası ne kadar aldığı önemli. Çoğu yerlerinde 15-20 bin kira ücreti var. Tek yaşasan yeterlidir
00 YorumlaKadınlara aşırı fazla çene suyu çorba lakırtı çay, sigara , muhabbetle günleri geçiriyorlar. fındık değerlendi.
00 YorumlaŞimdi sen çok harcayan biri misin?
Bu da önemli.
Bazı şehirler daha pahalı olabiliyor.
00 YorumlaBen öğretmenim 44 bin TL maaş alıyorum tek kalıyorum bana yeterli geliyor 🤩
02 Yorumla
Soran+1 yılBranş ne?
Ben yaşarım üstüne para biriktiririm sen yaşayamazsın.
10 Yorumla
+1 yılYeter canım ya 20 bin kira versen 10 bin ev ihtiyacı desen 40 bin TL her türlü yeter sana
10 YorumlaHangi şehirde olduğuna ve aylık yaptığın harcamalara göre değişir.
10 Yorumla
+1 yılBulunduğun şehre göre değişir. Ben Kayseri’de 25bine çok rahat geçirebiliyorum
00 Yorumla
+1 yılŞu için hayır, her şeyin fiyatı olağanüstü ve 40 bin TL 2 ay bile dayanmaz.
00 YorumlaYaşam şartlarına istek ve ihtiyacın olan şeylere göre değişir
00 Yorumla
+1 yılYani yaşamak için gayet yeterli kaliteli bir yaşam için yetersiz bence
00 YorumlaTek yaşamaya yeter. Ama 2 kişi en fazla geçinebilir yaşayamaz.
00 Yorumla
+1 yılAy sonunu getirmeye yeter ama buna ne kadar yaşamak denir bilmiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen aylık 34 bin tl kazanıyorum kiram 11.000tl okulumun taksidi 5.000 tl evdeki faturalar vs 1000tl mutfak ev ihtiyaçlarında ortalama 1500-2000bin arası 15bin felan kalıyor biriktirip harcayabileceğim ki tek yaşıyorum ev arkadaşım olsa kalan para çok daha fazla olucak
02 Yorumla- +1 yıl
Ne iş yapıyosun kardeşim?
Cevap sahibi+1 yılKamu da çalışıyorum
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSeni belli bir yere kadar götürür. Yine iyi, kötü bir maaş değil.
00 Yorumla
+1 yılBankaya veya birine borcun yoksa, evin kendine aitse yeter.
00 Yorumla
+1 yılYeter oturduğun semte verdiğin kiraya göre değişir tabi durum
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. Ben eve 40-50 bin harcıyorum 3 kişi geçiniyorlar. Gayet yeter de artar bile.
00 Yorumla
+1 yılBen 48 bin maaşla işe başladım. Yetecek mi göreceğiz bakalım 😃
00 Yorumla
+1 yılBen 21 bin TL alıyorum aylık. 4 bin TL kira veriyorum yetiyor
00 Yorumla
+1 yıl38k kazanıyorum
Barınma, yemek, elektrik, su hiçbir masrafımda yok ama yetmiyo00 YorumlaYetmez kanka zaten bi ev kirası olmuş 15 bin tl, daha az bile olsa bunun yemesi içmesi kıyafeti evin faturaları var hiç mi dışarı çıkıp gezip biseyler yemiceksin o da var yani diyeceğim şu ki tr şartlarında gecinmen için min 60k civarı alman gerek
05 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMemur maaşı 34 bin ve 1 aile geçiniyor onunla. Tamamen sana kalmış
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılyeter de nasıl buluncak ben bulamıyorum da çünkü 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyorumlarda yetmez diyenler asgari ücretle çalışanlar :D gayet yeter sen o slaklara bakma
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKatkı verecek bir de sevgili bulursan iyi olur. Büyük şehirde zor.
00 Yorumla
+1 yılMaddi sınırlarını bilen kişi için tabikide yeterli
Haa maddi sınırlarını bilmeyen kişi için de 40 değil 140 da versen yeterli olmaz00 Yorumla
+1 yılYasadigin yere gore degisiklik gosterebilir bu maasla gecinen var zor olsada
10 Yorumla60 bin maaş ev kira değil tek başıma İstanbul'da ucu ucuna geçiniyorum. bilginize
00 Yorumla
+1 yılİstanbul Ankara izmiri bilmem ama diğer şehirlerde rahat...
00 Yorumla
+1 yılYeter ama birikim biraz zor olur birde kira ücretine göre değişir tabi
00 Yorumla
+1 yılYeter bence ortalamanin bir tik ustu bir yaşam kalitesi olur
00 Yorumla
+1 yılAyağını yorgana göre uzat paranı birikim bile yaparsın
00 Yorumla
+1 yılyeter de artar bile ama harcamalarına bi bakmak lazım , standartların yüksekse yetmez
00 Yorumla
+1 yılBen 47 bin alıyorum zor yetiyor harcamana bağlı güzelce plan ve tasarruf yaparsan yeter.
00 YorumlaKanka bende 40 kazanıyorum ama sen nerde yaşıyorsun o önemli
00 Yorumla
+1 yıl20 kira desen 10 ev gideleri 10 da çep harçlığı
03 Yorumla
Soran+1 yıl20 kira olmaz
- +1 yıl
30 bin eve neden verdin aptl mı bu insan sen eve 30 bin mi veriyorsun
Soran+1 yılDaha uygun ev kiraları 30 bin ne
Yeterde artar ama senin harcamanada bağlı
10 Yorumla
+1 yılStandartlarını biraz düşük tutarsan yeter elbette
10 Yorumla
+1 yılNerede yaşıyorsun?
10 Yorumla18 li yaşıyorum ama sen bilirsin
10 Yorumla
+1 yılGiderine bağlı.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKira derdin yoksa belki.
00 Yorumla
+1 yılŞehir önemli. Ama zorlanırsın.
00 Yorumla
+1 yılbüyük şehirlerde zor. İstanbul'da imkansız
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'da eh işte Anadolu da yeter
00 Yorumla15 kira idare eder
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKira olmadan anca yetiyor büyük şehirlerde bence kira zaten yarısı ve fazlasını götürüyor
00 Yorumla
+1 yılaraba almak gibi bir derdn yoksa yeter
00 Yorumla- Devamını Gör (148)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler