TL yükselmesi çok önemli değil aslında dolar bazında bakabilirsin. çünkü enflasyon var. 3 ayda yüzde 5 kazandıysan enflasyon yüzde 10 sa aslında yüde 5 zarardasın demektir. o kadar basit değil yani gerçekten ne kazandın bilmek
en çok söyleyen benim kaç kişiyle tartıştım x te 😀 ama fikrim değişti şu birkaç gündür. sanırım 2002-2012 arasındaki gibi yüksek faiz düşük kur modeline geçildi
bu işlerde kimse garanti veremez tahminine göre yaparsın. ben dolarda durmam genelde dolar bazında getiren şeylerde dururum ama dolardan ümidi kesince azaltmaya başladım. kripto hariç faize geçicem kalanı galiba. bir de bitte fırsat çıkarsa gir çık yapıcam. orta vadeli stratejim bu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
temettü önemli bir şey değil aslında
çünkü temettü kadar fiyattan düşer 😀
değerden düşer dimi
aynen.
bilyorum ama yatırdığım paraya göre hissenin değeri yükseldi bir de ben al satçılık yapamam. o yüzden daha çok aldan gidiyorm.
TL yükselmesi çok önemli değil aslında dolar bazında bakabilirsin. çünkü enflasyon var. 3 ayda yüzde 5 kazandıysan enflasyon yüzde 10 sa aslında yüde 5 zarardasın demektir. o kadar basit değil yani gerçekten ne kazandın bilmek
orası öyle ama elde tl var sonuçta. ve sırf borsada da değl. çok az miktar borsada
genelde tl kazanınca her zaman kar olmuyor çoğu bilmez onu demek istedim
orası öyle ama şu da var ki dolar da altnda her şeyde aynı şey geçerli aslnda. dolarn da enflasyonu var. yer yer altında geri kalabilir
dolar yükselmicek gibi şu an en iyisi faiz gibi duruyor
yükselmeyip ne yapacak 😂 nereye kadar gider böyle
ben de anlamadım bu işi 😂 ama yerli talep etmiyor merkez de rezerv toplamıyor kaldı böyle 😀
düşüş öncesi 45bnlk döviz aldım, sonra düştü, ama çıkar elbet :d
çıkar da enflasyon ya da faiz altında kalırsa zarardasın
enflasyon demek dolarn değeri demek zaten :d orada sorun yok.
teoride öyle ama pratikte bunlar her yıl korele gitmez. birkaç yıl bir birkaç yıl biri daha önde gider. sıra enflasyonun önde gitmesinde gibi
peki hiç duydun mu? tl çok değerli kaldı. ekonomistlerin dilinde tüy bitti iki senedir
en çok söyleyen benim kaç kişiyle tartıştım x te 😀 ama fikrim değişti şu birkaç gündür. sanırım 2002-2012 arasındaki gibi yüksek faiz düşük kur modeline geçildi
bakalım o zaman neler olacak. kimse kestiremez tam anlamıyla sonuçta ama ben faizden çıkalı çok oldu. siz faizde misin?
bu işlerde kimse garanti veremez tahminine göre yaparsın. ben dolarda durmam genelde dolar bazında getiren şeylerde dururum ama dolardan ümidi kesince azaltmaya başladım. kripto hariç faize geçicem kalanı galiba. bir de bitte fırsat çıkarsa gir çık yapıcam. orta vadeli stratejim bu
bistte*
Yatirim tavsiyesi degildir. Fon yatırımına yönelin
fonlar bana eğlenceli glemyor :d
Eglence icin degil yatırım için
Doğuş güzel temettü verecek
o da var bende. daha bi şey vermedi
39 lira verecek lot başı
bu bu 56 lira civarı verdi
Borsa çok düştü tam alım zamanı ytd
diyorsn :d kar ne durumda
Hepsi düştü 6 ayda %50 kar olur hangisini alırsan al
hayır ben sendeki durumu sordum