Güncellemeler
+1 yıl
çok mu erken saatte sordum
elimde 14 şirket var, 9u temettü verdi. temettü şirketleri diye özellikle seçmemiştim bu arada. endex olayına bakarsak da şu yükselen endexin şirketleri pek olumlu etkilediği söylenemez. bazı hisselerde zarar bile var. ama genel olarak son 3 aylık dönem bazlı yüzde 15 kardayım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Doas kurbanı mısın 😂
yok. dogas düşse de ben kardayım. bendeki en büyük zarar alfasta,. Senin doas mı?
Yoo, yorumlarda görüyorum doas mağdurlarını. 14 farklı hisse çok değil mi?
bazılarında uzun vadeli bazılarında alım satımdayım
Borsa 10 bini geçti ama fiyatlama hâlâ 8.500 gibi. Haklısın.
aynen öyle. sizde durumlar nasıl?
Pek farklı sayılmaz. Ttrakdeyim ben uzun vadeli olarak. Fena sayılmaz, diğerlerine göre. Seykm den iyi kazandım son bir ayda. O biraz mutlu etti.
Ttrak güzel kazandırdı ve sağlam duruyor. Pegasus da aynı şekilde.
Pegasus kazandırıyor ama bana güven vermiyor hiç bir zaman.
Ben pegasustan baya umutluyum kendi adıma. ttrak bu arada iyi temettü verdi doas kadar olmasa da ve sağlam da kaldı, düşmedi. karda tutmuştur herkesi sanırım.
daha iyisi ise yaprk. müthiş bir kar yaptı
Evet. Sağlam bir hisse. Temettü olayı sağ cepten alıp sol cebe koymak gibi bir şey. Pegasus kötü bir hisse demiyorum. Bazı önyargılar vardır yıkılmaz. Benimki de öyle, Pegasusa karşı.
Şişecam çok baskılandı. Orada bir şey olabilir belki.
Borsayı cazip gösteren olay da bu. Her zaman fırsat olması.
Şişedir sasadır eregldir, bunlar pek uçup kaçan hisseler değil diy eben kendi adıma ful çıktım
% 60 sağlam hisse,% 40 fantezi, uçan kaçan hissede olma taraftarıyım ben.
son 5 yıllık süreçte bile pek karlı hisseler değil. sektör olarak belli ki çok karlı bir sektör değil şu an
Bir çıkış yakalayacaklar mutlaka. Önemli olan o zamanı yakalamak. Demir çelik iki senedir sürünüyor. Şişecam bayadır yatayda.
Sonuç olarak bu işin üstadları bile patlayan hisseleri bulamıyor. Bulsalar ülkenin en zengini onlar olurdu.
belki sen haklısındır ama ben sanayi sektöründen hiç umutlu değilim ileriye doğru da.
Enerji sektörü sırasını savdı. Holdingler gitti. Senin öngörün hangi sektör?
uzun vadeli olarak enerji sektörü de holdingler de bence mantıklı. bri de tabii ki havacılık
ek olarka savunma sanayi de bana mantıklı geliyor. dünyanın gidişatı malum
Aselsan, içi beni dışı seni yakar 😂
Ne zaman alsam tank gibi, satsam roket gibi 😂
ben uzun vadeli kalıyorum onda. Ara ara eklemelerle devam. Sen hangi sektörler inden mutlusun. enerjiyi ve holdingler neden sırası salındı diye tanımlandın?
Holdingler yükseldiği kadar yükseldi bence. En azından şimdilik çok fazla kar ettirmez diye düşünüyorum.
Enerji sektörü de şişeceği kadar şişti. Sanki ülkenin her yerinde yenilenebilir enerji atağı yapılıyormuş gibi fiyatlandılar.
Uzun süredir sürünen demir çelik sektörüne girilebilir diye düşünüyorum. Gıda fiyatları artıyor sürekli. Gıda sektörü de gider diye düşünüyorum. Onun dışında dk sı düşük karlı ama sektörel artışının altında kalmış hisselere yöneliyorum. Ama bu aralar çok da güvenli bir ortam yok gibi. 10 binin altına tekrar gelir diye düşünüyorum.
gıda sektörü enflasyon ve savaş ortamında tabiki gider ama şirket bazlı daha iyi bir analiz isteyen bir sektör bence. holding olarka da zaten farklı sektörlere de giriyorlar. en sağlamlarında kalırım hep, malum koç sabancı filan, bizden daha iyi bildikleri de kesin o yüzden ben güveniyorum :d
Holdinglere herkes güvenir. Ama daha çok kazandıran şirketleri bulmak lazım. Onlar garanti zaten.