Güncellemeler
+1 yıl
2,5 senedir duruyorlar.
Güncellemeler
+1 yıl
Şu an biz de kiracıyız ve ev sahibi 8 bin kira istiyor. Haziranda kendi evimize geçeceğiz ve bizim kiracılarımız bizim ödediğimizin yarısı kadar ödüyor.
Seçim de geçti. Biz borç harç yeni ev aldık anneme defalarca dedim 4 bin az diye. İzmirde bu ev. Çerez parasına oturuyorlar resmen ve bu çok sinir bozucu. Keriz yerine koyuyorlar. Bir de demiş %25ten fazla artırmak. Ülkenin hâli ortada zaten. Biz ne yapalım? Çıksınlar beğenmiyorlarsa.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
"Açar mısınız hanfendi kargonuz geldi"
10 sene dolduysa, koyun kapının önüne. Boş kalsın daha iyi 4 bin ne 🤭
2,5 sene daha.
Tamam bunun için mecbur dava açacaksınız. Bir adı vardı onun unuttum. Çevredeki kiralara göre araştırma yapılıp, o fiyatlara çekilecek evler.
Avukat masrafı mı çıksın bir de?
Avukata gitmiyor olabilir ya, dava şeklinde ilerlemiyor olabilir o süreç. Bir araştırın ç
Adı ne acaba o davanın, ne yazsam googlea bilemedim.
Ya biz yeni taşındık, geçen sene benzeri sorunlar yaşadık. 9 yıldır aynı yerde oturunca malum liramız uyguna geliyordu. Dubleksti o da... O zaman bakmıştık ama hatırlamıyorum şimdi 🤦♂️ Yaz Google'a işte kirayı çevredeki evlere göre yükseltme bilmem ne bir şey diye.
2,5 yıldır oturuyorlar. %25ten fazla artış yapılabilir mi peki?
O kural geçen sene itibari ile bitti diye biliyorum ben 🤷♂️
Ancak getirilen yasal düzenleme ile 11.06.2022 – 01.07.2024 tarih aralığında yenilenen kira sözleşmelerinde geçerli olmak üzere kira artış oranı en fazla %25 olabilecektir. Yani ev sahibi %25 üzerinde kira artışı yapamayacaktır.23 Şub 2024
Haber sitesinde böyle bir yazı var ama bilemiyorum. Hukukçuya danışmak gerek sanırım.
Bence de tanıdık biri varsa bir sor. Ben bitti diye biliyorum o kural 🤷♂️
Biz oturacaz diye de çıkarabilirsiniz 10 sene dolmadan. Ama öyle olunca 3 yıl mı ne başkasına kiraya veremiyorsun.
O riskli ya. Başka şehirdeyiz çünkü.
İşte sıkıntı. O yüzden en güzeli o dediğim şeye bi bak Google'dan. Yazık 4 bin tl ne. Vicdansızlık. Ben de dublekste yaşıyorum şu an, sadece benim odamın kirası 4'ten fazla 🤦♂️
Ben baksam da ev annemin üzerine olduğu için elimden bir şey gelmez. Annemin istekli olması lazım. Ben de sana destek olmam böyle devam edersen dedim maddi yönden. Fazlasını yapamam.
Yok iyi yapıyorsun sıkıştır 🤦♂️ yazık gerçekten.
Ağustosta artırıcam deyip geçiştirdi. O zaman yılı geliyormuş.
Valla bence işte o şeyi yapsın, insan gibi bir artış olsun o zaman 😑
Annen henüz insanlığını kaybetmemiş
Bizim kiracı da 1500 TL ye oturuyor 🤔
Bunun insanlıkla ilgisi yok. Biz nasıl geçirelim Bı şartlarda? Ev aldık bir sürü tadilat işi var. Onun dışında eski eşyaları yenilmek istiyorum. Kiracının boş beleş oturmasını istemiyorum haklı olarak.
Git söyle çıksınlar evden. Niye bekliyorsun ki? Sana vuran ekonomik şartlar onlara vurmuyor zaten sende haklısın 😅
Şu an biz de kiracıyız ve ev sahibi 8 bin kira istiyor. Haziranda kendi evimize geçeceğiz ve bizim kiracılarımız bizim ödediğimizin yarısı kadar ödüyor. Saçmalamayın lütfen.
İyi de bu mantıkla bakarsak siz de 4 bin tl kira ödüyorsunuz 😅
Haziranda kendi evinize geçtiğiniz de artı 4 bin TL’ye geçmiş olacaksınız..
heee tabii diyorsan bu yüksek enflasyon ortamında o para kime yetecek diye sende haklısın tabii o konuda.
Ama kendi evinize geçtiğiniz zaman o şartlar da biraz iyileşme yaşayacaksınız sizler. Ama kiracılarınız için devam edecek bugün ki şartlar.
8 bin ödüyoruz biz. Neyse beyefendi, tartışmayalım. İyi günler.
Tartışmıyoruz ki zaten. Fikirlerimizi beyan ediyoruz. siz buna tartışma diyorsanız siz hayatınız da tartışma görmemişsiniz demektir. Neyse hadi size adios.
Şöyle ki bizim şartlarımıza göre o kira az. Benim görüşüm bu yönde.
Bizde de aynı sorun var. Çözüm bulamadık adam malimiza. coktu bildiğin
Çok yüzsüzler ya. Biz İzmirde değiliz ondan dolayı meydanı boş buldular ama yetti artık. Anneme baskı yaptı biraz artıracak ağustosta inşallah.
yaptım*
Az ne demek. Aidat veriyorlar resmen
8000 veririm ben oturayım
İzmirde misiniz?
İzmire Taşınırım hiç sorun değil
O zaman git den otur