Alışıla gelmiş bir durum olarak erkeklerin geliri her halükarda önemli. Peki erkekler de kadının gelirine bakmalı mı yoksa önemsiz mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılALFA, SİGMA VE BETA ERKEK ÇEŞİTLERİNİ ELE ALARAK; KONUYU DEĞERLENDİRMEK GEREKİR. ŞÖYLE Kİ;
Eğer kadınların üstüne atladığı bir alfa erkek değilsen ve maddi durumun iyi ise, kesinlikle bakmalısın. Zira kadınlardan talep görmeyen maddi durumu iyi erkekle, kadınlar sadece mantık evliliği düşünür ve sevgi olmadığından; genelde aldatırlar. Belki kadın bakireyse ve sonradan severse, aldatmaz da bakire kadınları genelde alfa erkekler kapıyor.
Bu yüzden kadınlardan sevmediği beta özellikli veya orta çekici olman nedeniyle pek talep görmeyen bir sigma erkeksen, seninle aynı statüte bir kadınla evlenmelisin ki seninle paran için değil; sevdiği için evlensin. Aksi halde kendinden düşük statüte bir kadınla evlenen sigma ve beta erkekler, pişman oluyor. Çünkü saygı duyulmadıkları gibi, aldatılıyorlar. Bu durumda; alfa, beta ve sigma üçlemesini detaylı olarak ele alayım;
Alfa erkek kavramı : özgüvenli, kendi işinde genelde başarılı, toplumda saygısı olan , hem evde hem de dışarıda kadınını gururlandıran ve kadını koruyabilecek kadar güçlü erkeklere denir. Alfa erkekler, kadına gerekli saygı dışında hiç bir değer vermezler. Kadınlar da yönetmeyi değil, yönetilen olmayı sevdiklerinden alfa erkeklerle ;hem evlenmek hem de flört etmek isterler. Alfa erkeklerin temel çekici özellikleri: Yüksek özgüvenli olduğunu kadına hissettirtmek, kadını etkileyene kadar mesajlara bir saat geç cevap yazmak, bir çok sevgilinin olduğu süsü vererek kadına kıymetini bildirmesi, topluma karşı sert ama kadına karşı normal arkadaş olarak olarak davranması , özel günler haricinde hediye almaması , büyük hatalarını affetmemesi ve kendisine saygısızlığa izin vermemesi vs vs. İşte bu özellikler, alfa erkeği çekici kılıyor
Şimdi gelelim Beta erkeklere... Beta erkek: ezik, itici, özgüvensiz , kendi işinde bile çoğunlukla başarısız ve bu yüzden evlenecekleri kadın tarafından ( genelde evlenmeden birliktelik yaşayamazlar) sürekli aldatılıp milletin ortasında hakarete maruz kalan erkektir. . Beta erkeklerin en temel özelliği eşine, annesinden daha çok değer vermesidir. Bu yüzden kadınlar, beta erkekleri güçlü görmezler ve hep saygısız olurlar. Çünkü güçlü erkek , kadınını annesine saygı duydurabilecek erkektir. Yani Beta erkekler genelde özgüvensiz ve zayıf olduklarından, kadını koruyamazlar. Sadece maddi durumu iyi ise, kendisinden düşük seviyede bir kadınla evlenebilirler. İstisnalar olabiliyor ama istisnalar genel kuralı bozmaz. Zaten erkeğin , flörtte temel hataları; bunların aksini yapmasıdır.
Tecrübelerime göre Beta erkeklerin mutlu flört ilişkisi olmasa da mutlu evlilik ilişki yaşaması şöyle mümkündür; evleneceği kadın kendisini seviyorsa ve bakireyse ancak böyle iyi evliliği olabilir. Zira bakire kadın, karşılaştırma yapamayacağından; bakire olmayan kadınlarda olduğu gibi eski alfa erkeklerini özlemesi mümkün değil.. Bu durumda erkeğin de cinsel gücü iyi ise; beta erkek ancak evlilikte mutlu olabilir. Yoksa evlilik öncesi hiç bir kadın, beta erkekle seks yapmaz. Belki çok zenginse , kadına fena para harcıyorsa ve kadın da evlenmek istemiyorsa ; elinde tutmak için nadir de olsa seks yapıyordur. Çünkü kadınlar, sevmedikleri erkeklerle çok seks yapmazlar. Sus payı olsun diye sömürebildikleri sürece, haftada bir ancak..
Beta erkeği itici yapan özellikler ise: alfaların tersini yapmasıdır.
Betanın bir üstü , sigma erkek var bir de. Sigma erkek; hanımcı değildir, alfa erkeklerin tüm özellikleri taşımadığından kadınlardan alfalar kadar talep görmez, ancak herkesle birlikte olmayan kadını da kendine çekebilecek alfa özelliklerine sahiptir, orta özgüvenlidir, orta cesurdur, uzun ilişki tercih eder, uzun ilişkide olduğu kadın sigma erkekle seks yapar ve bu kadınla ilişki devam ettikçe sadık kalır. Ancak Sigma erkek, en az olan erkek çeşididir. Zira kadına ulaşabilen erkekler, genelde alfa olup tek kadınla yetinmezler. Ama betalar, genelde alfa olamaz. Ancak sigma olabilir , en fazla. Yani sigmalar, betaların evrim geçirmiş halidir. Zira alfa olunmaz, alfa doğulur. Sigma erkeklerin evlilikleri ise, genelde güzel olur. Tabi kendisini seven kadınla evlenebilirse. Zira pek talep gören erkek olmadıklarından, kendisinden kötü maddi duruma sahip bir kadın mantık evliliği yapmak isteyebilir. Bu durumda kadın bakire değilse, kendisiyle aynı maddi durumda bir kadınla evlilik yaparsa; kendisini seven kadınla evlilik yapmış olur ve kadın ona sadık kalır. Çünkü bir kadın kendisiyle aynı statüde bir erkekle, aşk evliliği yapar. Mantık evliliği, yüksek statüde olan biriyle yapılır
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılCinsiyet ne olursa olsun, ilişkilerde gelir düzeyinin önemli bir faktör olduğunu söylemek yanlış olmaz. Gelir düzeyi, bir ilişkideki ekonomik dengeyi etkiler ve çiftlerin yaşam kalitesini belirleyebilir. Ancak, bir kişinin gelirine bakmanın ilişkinin sağlığı ve başarısı için tek belirleyici faktör olmadığını unutmamak önemlidir.
Erkeklerin de kadının gelirine bakması, modern ilişkilerde giderek daha fazla kabul gören bir durumdur. İlişkilerde gelir eşitliği ve ortak karar alma, çiftler arasındaki güveni artırabilir ve ilişkiyi daha sağlam hale getirebilir. Bu nedenle, bir erkeğin de kadının gelirine bakması ve bunun ilişki dinamikleri üzerindeki etkisini değerlendirmesi önemlidir.
Bununla birlikte, gelirin ilişkideki tek belirleyici faktör olmadığını unutmamak önemlidir. İlişkilerde saygı, anlayış, iletişim ve uyum gibi birçok faktör önemlidir. Ayrıca, her çiftin kendi değerleri, öncelikleri ve tercihleri vardır. Bir çiftin ilişkisinde gelirin nasıl ele alınacağı, çiftin kendi değerlerine ve yaşam tarzına bağlıdır.
Sonuç olarak, ilişkilerde gelirin önemi her iki taraf için de göz ardı edilemez, ancak tek belirleyici faktör değildir. Her çiftin kendi durumuna ve değerlerine göre gelir düzeyini nasıl ele alacağına karar vermesi önemlidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadinin geliri sürekli olmaz bu ülkede. Çünkü zaten kadinin doğuştan görevleri var bu ülkede. Ev isleri, yemek, cocuk. Kadın çalıştığı zaman ekstra bir sorumluluk daha yüklenmiş oluyor. Ve çoğu kadın bunu haliyle kaldiramiyor. Her şeyi yürütmek gerçekten zor.
Bu hayata da hepimiz bir kere geldiğimizde göre bu sistem içinde yıpranmanin anlami yok. Bu yüzden özellikle çocuk olduktan sonra çoğu kadın işi bırakmak zorunda kalıyor.
Çünkü yanına koca diye aldığı adam çalışmaktan başka bir halta yaramıyor. Kadın ya boşanacak para kazanma dahil her şeyi ben yapıyorum o zaman yanimdaki adamin vasfı ne diye. Ya da aileyi dağıtmak yerine ev hanımı olmayı tercih ediyor ya da buna mecbur kalıyor.
Benim gelirime bakan, benimle çalıştığım için evlenen erkekle evde hiçbir şeye koşturmam acikcasi. Düşüncem de bu yönde zaten. Yemek mi istiyor. Gel yapalım ya da dışarıdan söyleyelim.
Kıyafetinin utusu mu yok kendin yapabilirsin. Evi b*k mu götürüyor umurumda olmaz. Gelip beraber temizlemedikce dokunmam. Ki yaptim bunu. Nisanliydim isten cikip bir seylere kosturuyordum ama nisanlim oturuyordu. Evi falan yerlestiriyordum. Gel beraber yapalim diye cagiriyordum.
Dedim ben bu asalakla ugrasamam, evlilikte de basima bela olur nisani attim. Bugun evlensem o eve bende para getirdiğim sürece, bende onun gibi yorulduğum sürece kocam ne yapiyorsa aynisini yaparim. Oturuyor mu otururum. Yatiyor mu gider bende yatarim.
Kadinlar erkeklerden daha enerjik degil. Tam tersine regl gibi donemlerden dolayi enerjimiz falan daha da dusuyor ama her sey bizden bekleniyor. Erkekler olarak günümüzde kendinize maddi eşitlik ya da destek beklerken, kadinin sorumluluklarına destek olmaktan çoğunuz kaçıyorsunuz ama. Eşitlik anlayışınız sadece kendi pacanizi kurtarma halini aldı.
Esitlik alginiz sadece para uzerine kurulu turk erkeklerinin. Eğer o pamuk ellerinizi kullanacaksınız çalışan kadınla evlenin. Çalışan kadın o evlilikte her şeyi kendisi yapar konumda olacaksa bir erkeğe gerek kalmıyor zaten.
Evlilikte işe yaşamaktan korkacaksaniz, maddi kaygıyla çalışan kadınla evlenecekseniz buna hakkiniz yok.
Eski erkekler 2-3 işte calisir taşı sıkar ailesine bakardı. Şimdikiler ben köşede oturayım. Hiçbir sorumluluk almayayım. Çalışma ve para kazanma sorumluluğumu da kadinin üstüne atayım. Evde hiçbir iş yapmayıp, cocuk bakmayıp köşede eşimin kazandığı parayla daha iyi şartlarda yaşayayım diye bir kafanız var. Bu sebeplerden dolayı yakında evlenecek kadın bulamaz hale gelebilirsiniz dikkat edin derim.
Cogu kadin bu kadar sorumlulugu alamam diyerek evlilikten kaciyor haliyle. Evlenecegi adama bakiyor bu bana evlilikte destek olmazı goruyor. Agzi yardim ederim dese de o iş oyle islemiyor. Calisan kadinin eve getirecegi para garantiyken, erkegin evde kadina destek olacaginin garantisi de yok.
Son zamanlarda aldatma vs dışında evdeki koca hiçbir işe yaramıyor diyerek boşanan çalisan kadin çok var. Eğer cocuk bakımı, ev işleri, yemek gibi konuları halledebilecekseniz çalışan kadınla evlenin.
Diğer türlüsü kadina yazık bunun da hesabını eğer islama inanıyorsanız nasıl verirsiniz bilmem. Çünkü bildiğiniz gibi islamda ekonomi erkegin görevi. Siz bu görevi ve diğer tüm görevleri de kadina yıktığınız takdirde Allah'ın emaneti olan kadinlariniza bu kadar yük yükleme ve her konuda bu kadar tepe tepe kullanmanın hesabını nasıl verirsiniz bunu düşünerek karar verin derim.
Yok ben ev işi falan yapamam derseniz ev hanımı almanız daha iyi olur ve dengeli olur. O ev işlerini sizde para islerini hallederseniz. Ama kadın hem çalışsın bana maddi destek olsun hem her şeyi yapsın gibi bir zihniyetiniz varsa Allah'tan korkun derim.
641 Yorumla- +1 yıl
Lafta Müslüman bunlar ya bırak tüm dünya böyle leş oldu çoğu bi bok etmez erkek ben hiçbir şey yapmayım kıçımdaki kılı boklu donumu bile değiştirmeyim ama kadın beni sevsin baksın derdinde. Neyin rahatlığı ben anlamıyorum ya ben kadın olarak kendime bakacak erkek bulamazken piyasada tüm erkekler bakıcı kadın arıyor.
- +1 yıl
Çok doğru yazmışsınız tebrik ettim 👏👏👏👏👏 hep erkekler böyle uzun uzun kendini haklı çıkarmaya çalışıp yazardı bir kadını böyle hakkını ararken görmek çok güzel sonunda. yalnız çoğu kadın ben çalışırım da eve gelip işte yaparım herşeye yeterim güçlüyüm diyor. Yani güçlü olmak sadece çalışmak değil aynı zaman da eve gelip erkeğin dokunmadigi isleride yapmak. Aklınca erkeklerle yarışıyor üstün gelmeye çalışıyor ama erkeklerin bu zaten işine geliyor yan gelip yatıyorlar. Ülkemizde ev işi çocuk bakımı yapan erkek neredeyse hiç yok özellikle Türk erkekleri, kadınlar yine de her erkek öyle değil sizin çevrenizde yapmıyor sadece diyip erkeklerin bir iki lafına güveniyor sonları hüsran oluyor. Aslında bütün kontrol kadında istese bunları yapmaz ama gözlerini gerçeğe açmıyorlar
Cevap sahibi+1 yıl@Alissssaaaaa gucluyum her seye yeterim diyen kadinlar gozumde en*yiden baska bir sey degil. Eslerine hem paralarini hemde hizmetlerini yediriyorlar. Sen kocandan ne fayda goruyorsun peki diyorum verecek cevaplari yok.
Bir de boyle islere el uzatmayan, kocasinin yardimini isteyen kadinlara bakis acilari da farkli bu tip kadinlarin. E ben her seyi yapiyorum, yetisiyorum sen yapamiyor musun yoksa diye hemcinsini ezmeye calisani cok var.
Sen kendini unutup bir kereligine geldigin dunyada sabah 5-6 dan aksam uyuyana kadar kostururken benim gibi dusunen kadinlar soyle bir oturup nefes alip keyif kahvesini yudumlayabiliyor.
Kendi acizliklerini, kendilerinin her seyi yapmalari ve bu tum sorumluluklarin ustunde olmalarindan aslinda kendileri de rahatsiz ve mutsuzlar. Eslerine dis geciremiyorlar. Calismayi birakmakta islerine gelmiyor. Sıkışıp kaliyorlar. Sonra da ben gucluyum her seyi yapiyorum ayagina dolaniyorlar ortalikta. Ben ise bu tipleri guclu kadin degil kocasina maasli hizmetci olarak goruyorum.
Cevap sahibi+1 yıl@Alissssaaaaa Evde eşine oturup bende calisiyorum senin gibi yoruluyorum. Yemek yok, tenizlik utu yapmiyorum dese ne olacak sanki? Silah zoruyla mi yaptiracak kocasi ya da birileri?
Kocasi en fazla gider kadinlik gorevlerini yapmiyor ayagina bosanma davasi açar. O da yiyorsa. Eldeki bir maastan daha olmayi goze alabiliyorsa, tekrardan kadin bulup ayni masraflari yapip evlenmeyi goze aliyorsa gider davasini acar. Peki kadinin kaybi burada ne olur? Hicbir sey. Asalak bir adamdan ve parasini ve hizmetini yiyen, kendini tepe tepe hem maddi hemde manevi olarak kullanan bir adamdan kurtulmus olur.
E evde yemek yapan, temizlik yapan yoksa elbet birileri devreye girecek. Ya erkek devreye girer bir seylere el atar. Ya parayla kadin tutalim o halletsin der. Ya annem gelsin yapsin der. Calisan kadina bu isleri yapmiyorum dese kim ne diyebilir ki? Sadece cozum bulmaya çalışırsın.
Isterse manipule etsinler, kadinliktan vursunlar, diger kadinlar yapiyor ama diye sinir etmeye calissinlar. E git onlarla evlen o zaman. Benim kaybedecek bir seyim yok dersin.
Bunlar senin gorevin dese, e senin gorevinde evi gecindirmek o zaman niye calisan kadinla evlendin, bunlar benim görevimse para kazanmakta senin gorevin bundan sonra paramdan vermiyorum diye resti de cekebilirsin.
Bu oltalara dusmedigin surece kazanan kadin olur zaten. Ben bugun evlenmis olsam yukarda dedigim gibi ustume bircok seyi almam. Esim alirsa, hareket ederse bende hareket ederim. Ben isten sonra bir de evde kostururken kosede oturan erkek görürsem bogasim falan gelir onu. O noktada da ne paramı yediririm ne de hizmetimi.
Benimle evli kalmak istiyorsa calismami istiyorsa her seye ortak olacak. Yok olmuyorsa da benim gibi calisan kadinla işi ne zaten?- +1 yıl
Evet öyle ve bu ülke de öyle kadın çok var. Çünkü toplumda ev hanımını hizmetçi olarak gördükleri için kendilerini aşalanmış hissediyorlar erkekten daha üstün daha işe yarar görünmek bütün dertleri. Aslında bir yarış içindeler eşleriyle çoğusu egolu ve eşini hayat arkadaşı olarak görmüyor.
- +1 yıl
Bu türk toplumunda yok çoğu erkek çalışan kadın işine geldi. Kadınların kendisi çalışmak istiyor ama işin ev boyutunu unutuyorlar evet kadın çalışıyor eee sen ev işlerine ne diyorsun maaş soruyorsun iş soruyorsun ev işleri neden konuşulmuyor. Bu çalışan kadın ancak yabancı ülkedeki erkeklerle evlenirse rahat eder. Çoğu kişiyi dinledim kadın ve erkek işten gelince erkek hemen kolları sıvayıp ev işini paylaşıyor yemek yapıyor. Türk toplumunda kızda erkekte küçük yaşlardan beri okul okuyor ilerde çalışmak için ama kiz bu süreçte yemek yapmayı temizliği öğreniyor erkek çocuğuna ise hiçbir iş yaptırmıyor annesi. her şey kurulu önüne geliyor yabancı toplumda 16 yaşından başlıyor erkekler yemek yapmaya temizliğe çünkü artık ailelerinden kopuyorlar bağımlı değiller kendi işlerini kendileri yapıyor. Bizde de kızlar çalışma hayatına atılınca yemek temizlik kendisi yapıyor peki türk erkeği ne yaptı bu süreçte? Annesinin eline baktı sonra karısının eline bakacak çünkü böyle yetiştirildi. Dinde kadının çalışması yok dediğimizde dine bağlı değiliz diyen çalışmasını isteyen erkekler ev hizmetine gelince İslam usulü ev hizmeti yemek çocuk bekliyor kendisi yatıyor çünkü dinde böyle kadın temizlik yemek çocuk bakar. Kadınlar dini kafada olmasın çalışsın ama erkek kadından dini beklenti içinde olsun hizmet beklesin sonuçta kadın çalışmaya geldi mi dine bağlı olmasın ev hizmete geldi mi dine bağlı kadınlar gibi evi çekip çevirsin. En çok türk erkeklerine yarıyor bu durum. Eşit değiliz asla değiliz. Eşit olmak isteyen kadın bir şekilde yabancı erkekle evlenir işte o zaman kadın erkek eşitliğini görür
Cevap sahibi+1 yıl@Alissssaaaaa ya dedigim gibi calisan kadin yapmiyorum dese ne yapabilirler ki? Yorumumda da dedim en fazla kadinlik gorevlerini yapmiyorum ayagina bosanirlar. O da yiyorsa. Hem bir maastan daha olacaklar. Hemde bosanirken mal paylasimi olacak, nafaka olacak belki, tazminat olacak. Bosanmalari ayri masraf, bosanip tekrar evleneceklerse istedikleri gibi bir kadinla evlenmeleri ayri masraf olacak. Bir de tekrar bir kadin taniyip evlenme noktasına gelme durumu da var. Ölme esegim ölme. Calisan kadin bende yoruluyorum, bende bu eve maddi destek oluyorum yapmiyorum dese ne olacak sanki? Iste erkek ya ayrilir ya o islere pamuk ellerini surmek zorunda kalir ya da parasiyla kadin tutar, annesini falan cagirir bir cozum bulunur yani. Kadinlar biraz geri de dursa bircok sey hallolur diye dusunuyorum. Ev hanimi kadin yapar zaten ama hem calisan olup hemde her seyi ustlenmek apt*lliktan baska bir sey degil kimse kusura bakmasin. Insan once kendine deger vermeli, kendini dusunmeli sonra cevreyi dusunursunuz
- +1 yıl
Keşke böyle olsa ben kendi adıma bunu yapacağım. Türk erkeğinin derdi tasası çekilmiyor bunları yapan kadın birde üstüne tatlı söz ilgi işitmiyor. Olabildiğince benden uzak olsunlar zaten maaş para soran erkeğin yüzünü hiç unutamıyorum bana acınası geliyorlar
- +1 yıl
Kızlar helal olsun konuşun valla süper açıklıyorsunuz kesinlikle katılıyorum hem Türk hem yabancı erkeklerle ilişki yaşadım ve genel hep yabancı tercih ettim saygı eşitlikten ötürü asla bir erkeğe hem para yedirip hem hizmet etmem kesinlikle enayilik. Erkekler bu eşitlik olayını tamamen kendi işlerine geldiği gibi çeviriyor ondan asla takmayın onları. Ayrıca ataerkil toplumda kadının para kazanması iş bulması erkeğe göre çok daha zor aynı şekilde genel masraf hesap da erkek tarafından ödenmesi gerekirken şu an piyasadaki çoğu erkek banane ben niye kadının yediği içtiğini ödeyim diye konuşuyor sinir oluyorum. Onlar cinsel ihtiyaç için kadınla birlikte olurken okey de kadın manevi maddi destek bekleyince mi zorlarına gidiyor. O kadar alışmışlar ki emeksiz yemeğe çok şımarık ve benciller.
- +1 yıl
Ayyy evet benim de başıma geldi iki flörtte asla devam etmedim kestim görüşmeyi ben onlara sormazken onlar bana utanmadan para maaş mal mülk sordu resmen yemek için kız arıyor paçozlar iğrenç.
- +1 yıl
Zaten Türk erkeklerinin sevilecek tarafları yok hem çirkin hem tembel hem odun hem kültürsüz hem bakımsızlar bi de kendilerini dünyanın en süper harika erkeği sanan saçma bi egoları var.
- +1 yıl
Ama yurtdışında da Avrupa’da filan erkekler harika değil yani yine kadına saygı duymayan sevmeyen cinsel obje muamelesi yapan çok erkek var yönetmek etmek isteyen. Özellikle Akdeniz ülkeleri öyle Türkiye’ye benziyor.
- +1 yıl
Nordik ülkeler daha iyi modern eşitlikçi orada tamamen her şey denk ondan ev işi de maaş da herkes her şeyi yapıyor erkek asla kadından beklemiyor ama kadın da kendine yetiyor erkekten beklemiyor. Herkes ona yardım eden destek olacak partner ister kimse yanına çocuk almıyor. Erkek bile cinsellik için beceriksiz çocukla evlense sıkılıyor saygı duymuyor bi süre sonra o kadına. Kadın için ise tipten finsellikten çok daha önemli olan erkeğin işe yaraması ve iş çözmesi.
- +1 yıl
Kızlar sizle Allah aşkına üçlü sohbet yapalım valla şöyle düşünen kadınları kaydedip paylaşmak istiyorum bir devrim uyanış olsun ya.
Cevap sahibi+1 yıl@Alissssaaaaa son yorumuna harfi harfine katiliyorum. Yari hollandali yari turk erkek arkadasim vardi annesi turk, babasi hollandaliydi. gercekten dedigin gibiydi. Bana verdigi deger va de cok baskaydi. Islerde de her zaman sorumluluk alirdi. Onunla evlenmek cok istedim ama olmadi mesafeden dolayi. O turkiyede kalmak pek istemedi bende gitmek istemedim.
Turk erkegiyle nisanlandigimda da gordum dedigin seyleri. Bana gelince maasimi falan sordu, evlendikten sonra calismayi birakir misin vs diye agzimi bile aramisti. Bende sartlar ne olur bilemem bu biraz sana da bagli. Sen ne kadar yukumu alirsan bende o kadar işe devam edebilirim demistim. Ama ev dizme sürecinde o kadar sinir etti ki beni ayrildim. Daha da kimseyle olmak istemiyorum.
Ben bir erkeğin maasli hizmetcisi olmak istemiyorum. Maddiyata gelince varlar ama ev islerine gelince ortada yoklar. Kadinlar kendisi icin calismak istedi. Turk erkekleri oteden beri ekonomik siddet uyguladilar cunku eslerine. Bizi de annelerimiz bu konuda cok sıkıntı cektikleri icin oku kizim kocana muhtac olma diye yetistirdiler. Ama kimse erkeklere karinin yqpacagi bir tabak yemege mugtac olma, ogren sende yap demedi kimse. Kadinlar kendisi icin okudu calisti ama bunun ekmegini kadinlar degil yine erkekler daha cok yedi ve yiyor.
Dedigin gibi kendilerine gelince din islam var ama kadinin parasini yemeye gelince, onu maddi manevi, hizmetci olarak kullaninca din yok oluveriyor. E islamda kadinin parasini yemek erkege yeri gelince haram. Kadinin rizasi yoksa kadinin kazandigina da dokunamazsin ona bakilirsa. Gunaha girersin. Ama yok islam dini bir tek kendilerine inmis gibi davraniyorlar. Cinsellige gelince bak din ne diyor diyorlar. Bak kocani bircok konuda razi etmen gerekmis diyorlar. Ama kadinin calismasina ve parasini yemeye gelince din min yok. Islerine geldigi gibi.- +1 yıl
@ofsıkıldımyine aynen öyle yazdıklarının hepsine katılıyorum normal tanıştığı kadına maaş sorar hesabi ortak ödeyelim der. Gider pavyonda başka kadınların içtiğini öder böyle erkekler var. Birde buna şey diyor onlarla hesabı yarı ödediğimiz kız bir değil onlar uğruna tarla satılıyor. Yani burada evleneceği kadından kadınlık değil hayatta ayakta durabilecegi gelir kaynağı ariyor. Çalışan kadınların tamamen kullanıyorlar. Öyle olmasa Rus kadınlarını çalıştırmaya kıyamam demezlerdi. Sanki çalışmak kötü birşeyde kiyamiyorlar kendileri bakmak istiyor, türk kızına gelince çalıştırıyor gözünde basit geliyor bunun altında böyle anlam var. Kusura bakmasınlar türk erkekleride benim gözümde kırılmayacak gibi degil.
- +1 yıl
@ofsıkıldımyine kiyilmayacak*
- +1 yıl
@ofsıkıldımyine çünkü yabancı erkekler tembel değil. 16 yaşından başlıyorlar sorumluluğa kendi arabasını dahi kendisi alıyor babasına o süreçte ödeme yapıyor o yaştan. Bizimkiler evlilik öncesi kadına para yedirmekten birikim yapmıyor üstüne annesi buna bakıyor evlenince kadından para ve yemek temizlik çocuk bekliyor hayat türk erkeğine güzel. Yabancı erkek türk erkeklerinin böyle rahat olduğunu bilse hepsi türk kızlarıyla evlenir. Valla bende sizin gibi kızları görünce çok mutlu oluyorum umarım sayınız artar gördüğüm heryerde konuşuyorum. Bir uyanışa ihtiyacı var kadınların
- +1 yıl
Ya valla bırak Allah aşkına şımarık bencil pislik çoğu kadına saygısı sevgisi yok sadece kullanmak istiyorlar maddi manevi. Kadından hizmet bekliyorlar ya da çocuk doğrusun baksın istiyorlar cinsellik istiyorlar ama kendilerine gelince ne iş yapıyorlar ne kadına para vermek istiyorlar ne de bi emek. Yok yaaaaa enayi vardı sanki.
- +1 yıl
Aynen ben de ondan sizi okuyunca mutlu oldum çünkü böyle kadın çok az var Türkiye’de erkekten çok asıl kadınkar birbirine zorbalık yapıyor. Kadın hayatını yaşasa önce kendini mutluluğunu düşünse herkes kadına saldırıyor ama aynı boku erkek baba koca yapsa herkes kadına sus diyor. İğrenç bu ve asla kabul etmem. Aynı şey cinsel özgürlük ön de geçerli. Kadına her şey ayıp günah yasak ama erkeğe gelince her boku yesin pis namussuz yaşasın karısını da alsın neden okey? Namussa herkese namus ! Yok öyle erkek leş gibi yaşasın çükünün keyfine göre kadın ama evde otursun ailesine kocasına hizmet etsin.
- +1 yıl
Ben okuyorum ama bu ülkedeki erkeklerle evlilik zor bir şekilde yabancıyla evlenmek niyetim yoksa evlenmem muhtemelen. Kadın maddi manevi yıpranıyor. Tam sorumluluk alan kadınları gördükçe soğuyorum türk erkeklerinden çünkü o kadar sorumluluğun altına kadına birde laf atıyorlar tamamiyle hizmetçi olarak görüyorlar. Bunu en çok erkek anneleri yapıyor ama iş onlarda. Düzgün yetistimeleri gerekiyor ahlakli dine göre kimseyle olmamış ev işi yapan oğluna gelir desteği olan kadın ararken kendi oğluna bir tas yemek temizlik yapmayı öğretmez. Annesinin fikirleri önemli yetiştiren o. Bakıyorum çalışmaya okey diyorlar ev işi konusunda oğlu bilmiyor şöyle yemek seviyor diyor uzaklaşıyorum anında kendilerine köle arıyorlar
- +1 yıl
Ayrıca ben şu an Avrupa’da yaşıyorum daha önce de yaşadım ve evet burada tüm erkekler birey hani genel gerçi italyada 30-40 yaşında annesiyle yaşayan kıçını toplayamayan erkek arkadaşım vardı onlar da biraz Türk erkeğine benziyor şımarık o anlamda ama benle ilişkideyken tüm ev işlerini o yapardı valla hiç bana yaptırmazdı yemek bile. Ama Türk erkeklerinde eşit yapsak da hep istemeyerek zorla yaptıkları için ayrıldım. Yapmak istemiyorlar çünkü of pof diye şikayet ediyorlar ama para harcamaya gelince utanmadan alman hesabı yapalım diyebiliyor ya da bana kitlemeye utanmıyor şerefsiz mesela. Ulan ben senin ne erkekliğini görüyorum da sana para yedireyim.
- +1 yıl
Ama çok kız arkadaşım car hatta evli kuzenlerim de var çok erkeğe baya para yediren. Baya içgüveysi adamlar evde yatıyor ev araba maaş hep koz ve kızın ailesinden verbat. Vedaya adamı besleyip bakıyorlar. Ben asla saygı da duymam sevmem de o adamı git jigolo tut daha iyi o herife niye bakıyorum lan ben benim ailem bakmıyor bana büyüdün git çalış diye elim herifine niye ben bakayım ya da ailem baksın.
- +1 yıl
Valla benim de amacım yabancı ile evlenmek ama bakalım daha uygununu bulamadım onlarda da sorun cimri ve ciddi olmamaları tek dertleri seks ciddi düzgün seven tip yok.
- +1 yıl
Ben de kriterime uygun bulmazsam evlenmem şuana kadar baya evlenmek isteyen oldu hepsini reddettim çünkü tamamen onların işine gelecek benim sömüreleceğim anlaşmalar olacaktı dedim enayi değilim yani.
- +1 yıl
Zaten erkekler çok duygusuz paracı ve uyanık. Kadınlsr çok duygusal olduğu için kendini erkeğe kullandırtıyor ondan kadınkara sevmemelerini tamamen menfaate paraya konfora göre hareket edil karar vermelerini öneriyorum.
- +1 yıl
@ofsıkıldımyine burada bu tipler çok var birde diyorki erkeğin cinsellik yaşadığı belli olmaz kadının genetik yapısında bu var bu yüzden kadınlar düşük konuma düşüyormuş. Evet bütün hemcinslerimiz birleşsek bu sistem değişir ama çalıştığı halde hala erkeğe köle olmaktan vazgeçmeyen kadınlar var. Yani bu kölelik ruhunda var aslında çalışmada da kocasına köle kadın olurdu çalıştığı halde yine bu ideolojiden kurtulamamış hala hizmet etme peşinde. Ya biri sordu burada çalışan kadından annesine Bayram temizligi bekliyormuş. Kadının belki de bir günü var tatil onu da erkeğin annesine hizmet mi etsin artı çalışan kadının kendi evini temizleme yükümlülüğü yok. Çalışan kadın erkeğin annesine hizmet edecek ee erkek ne yapacak. Bak buradan anlayabiliriz erkekler çalışan kadınları hala ataerkil ve dini kafaya göre hizmet bekliyor. O kadın ve anneme hizmet etsin diyor. Kendisi de artık keyif catiyordur. Tamamiyle annesiyle alakalı bu durum düzgün yetistirmiyorlar.
- +1 yıl
@ofsıkıldımyine evet maalesef yabancı erkeklerin eksisi o. Ciddi birini bulabilmek mesele. Ama Türkiyedeki erkeklerde de ciddi olan kalmadı zaten çoğusu evlenmiyor birlikte yaşayalım diyor kadın yine ev işi yemek temizlik yapıyor para getiriyor kocası olmayan bir adama hizmet ediyor ben çok soğudum türk erkeklerinden zaten kaba ve ilgisiz bir güzel sözleri yoktu erkeklikleri evi geçindirmeye kalmıştı artık o da gitti. Tamamiyle soğudum bunlardan kimseyle olmuyorum artık
- +1 yıl
Aynen öyle ben tüm hepsinden soğudum çünkü yabancılarda hiç evlenmek isteyen yok ya da hasta olanlar. Az biraz iyi gibi olanlar da sadece işte cinsellik derdinde asla ciddi değiller hergün beğendiğim bi kızla yatayım kafasında bekar hayatı istiyorlar asla ilişki istemiyorlar. Türk erkekleri ama daha beter hiçbir artıları yok ve aynen artık Türk erkeği de asla evlenmek istemiyor. Evlenmek isteyen Türk erkekleri sadece çok çok sefil ezik olanlar onlar da işte zengin kadın avlamaya çalışıyor kendini kurtarmak için kadını yiyecek. Ben zengin değilim ama iyi durumum mesela benle evlenmek isteyen erkekler hep benden fakirdi ondan deli gibi evlenmek istiyordu rahat etmek için çünkü kendine denk ya da daha düşük kızla evlense hep sefildik yaşayacak ve çalışmak zorunda. İstiyor ki zengin kız alayım ailesi destek olsun bize ben de çalışmam.
- +1 yıl
@ofsıkıldımyine desene bi keriz bizmişiz annem kız arıyor görücü usulü çalışmayan biri olsun dedim
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 bu kerizlik degil. Senin tercihin calismayan olsun ben onun maddi ihtiyaclarini gideririm. Boyle bir kadin evdeki isleri, yemegi yapar zaten. Koca bir günü var bunlari da yapmazsa canı sıkılır ve disarda yorulup eve gelen sensin. Boyle biri önune yemek koymaktan, o evi temizlemekten gocunmaz, gocunmamali da.
Benim sahsen hosuma gitmeyen calisan kadin isteyip, calisan kadina destek olmayan erkekler. Sen calismayan tercih ediyorsun eve maddi destegi olmasa da olur ben gecindiririm diyorsun.
Calisan kadin tercih eden, isteyen, ben tek basima gecindiremem diyen kendine, eve maddi destek istiyorsa, kendinin maddi sorumlulugunu esiyle paylasmak istiyorsa kadinda burada hakli olarak bende senin gibi disarda calisip yoruluyorum bana da benim olan sorumluluklarda destek olman gerek der. Erkekten bunu bekler.
calisan kadin hem parasini kazanip, hem evi gecindirip hemde diger her işi yapacaksa o kadin niye evlendi o zaman? Bekarken de o kadin boyle yasardi zaten ve yanina birini daha alip bebekmis gibi kendine yuk yuklemezdi. Sorun burada cikiyor.
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 Calismayan kadinda denge olur. Erkek disari islerini kadin ic isleri halleder. Ama calisan kadinda erkek eve bir kazanc daha girsin isterken, destek olmuyor. Bir suru calisan kadin var, esi sorumluluk alan, destek olan az. Boyle kadinlara yazik degil mi hem disarda telef oluyorlar kosturuyorlar hem evde kosturuyorlar.
Eve iki kisi para getiriyorsa dinlenecekse ikisi de dinlenecek. Yemek yapilacaksa ortak yapilacak. Biri pilav yaparken digeri tavuk sote falan yapacak. Kirlileri makineye kadin dizdiyse erkek yikananlari yerlestirecek. Temizlikte de is bolumu olacak. Kadinlar bu yuzden yoruluyor. Yoksa calismakta kotu degil calismamakta.
Kadinda bilim ogrenmek ve bunu surdurmek istiyor haliyle. Doktor olmak, hastaliklara care bulmak, ogretmen olup gelecegi yetistirmek, avukat olup adaletin bir parcasi olmak, akademisyen olmak... ama bunlari isterken ayagina hep ev isleri, yemek, cocukta dolaniyor bir yandan. Bakiyor ben bunlari istiyorum ilim bilim öğrendim vatanima, milletime hizmet edecegim ya da ediyorum ama yanimda destek olacak , bana yikilan gorevleri ustumden biraz olsun alacak bir erkek var mi ya da evlensem olacak mi?- +1 yıl
Şöyle bir şey. Karı koca çalışıyor kadın eve gelince evle çocukla uğraşıyor erkek yatıyor onun yerine erkekde yardım etsin diyorsun. Doğru bi düşünce.
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 Çalışırken sadece bize cok yuk biniyor ve turk erkekleri bunu gormuyor. Kendilerini dusunerek, gelecegi dusunerek, daha iyi ev aliriz, daha iyi araba aliriz, ekonomik yuk bende olmaz diyerek calisan kadin isterken ev isleri, cocuk bakimi dedigin zaman ayni kafada olmuyorlar. Bizde insaniz, yoruluyoruz, enerjimiz tukeniyor her seye yetismeye, yetmeye calismanin ne kadar zor oldugunu turk erkeklerine anlatamiyor ve gosteremiyoruz.
O kadar is yapiyoruz hala kadin ne yapiyor ki oluyor. Agzimizla kus tutar haldeyiz hala yaranamiyoruz yine. Gercekten insan Allah'tan korkar.
Yoksa calisan istemekte de bir sey yok, calismayan istemektede sorun yok. Sadece calisan kadin isteyenler kadini hem iste hemde evde calistirip yan gelip yatmayi bir de kadinin parasini yemeyi kendilerine hak goruyorlar. Sorun burada.
Islere el vurmayacak erkegin calisan kadin isteme hakki yok. Kadinlar biyolojik olarak, fitrat olarakta disarda calismasi, okula gidip okumasi da gercekten zor hormonsal geregi.
Karni burnunda 8. ayda hala calismaya devam eden kadinlar bir de eve gelip ev islerine, yemege koşturuyorlar. Koca diye aldiklari kenarda oturuyor. Gercekten vicdansizca bir tablo.
Calisan kadin isteyip, alip hicbir işe el atmayan erkeklerde bence merhamette yok, insanlikta, vicdanda yok. Evdeki tamir tadilat islerini bile erkekler degil kadinlar yapar oldu cunlu yapmiyorlar. Calismak, para kazanmak dahil diger ufak tefek sorumluluklarini da yapmaz oldu erkekler.
Hayvanlar bile kendi gorevini yapar, dişisine sahip cikar, iki tarafta sorumluluklarini yapar. Ama insan, turk erkekleri kadina nasil daha fazla yikılsam, kendi sorumluluklarimi ona nasil yiksam, ona nasil daha fazla yuk olsam, onu daha fazla nasil kostursam, bir dk bile oturamasa amacinda sanki...- +1 yıl
Valla bi şey diyim bu erkekler kendi başlıklarından soylarını bitirecek biz de kurtulacağız. Valla. Eski soylara kadınlara anlatıyorum da bu şımarık işe taramaz tembel ve hesap ödemeyen erkekler hepsi ayyyy berbat çok itici diyor. Bu nedenle de hiçbirimiz ne evlenmek ne de onlardan çocuk yapmak istemiyoruz işte çünkü biliyoruz ki pişman olacağız iki bebek bakacağız bedavaya ondan da soyları bitiyor ohhhhh hak ediyorlar. Kadınlar zaten kendi kendine üreyebiliyor yakında öyle olacak erkekler bitecek tembelliklerinden.
- +1 yıl
@ofsıkıldımyine Kızlar ilk yazı güzel ben dr beğendim ve çoğu konuda katılıyorum😄
Ama devamında kadın dayanışması derken iş feminist bir makaleye dönmüş. 😂
Esasen olay toplumsal bir sorun.
Karakter eğitmiyle alakalı:
Erkekler karakter eğitiminde en önemli faktörlerden biri olan Sorumluluk alma konusunda çok geriye gitti… eski insanlarda göre sorumluluk almıyor Erkekler…
Eskiden bir erkekle 13 yaşında tüm ailesine kardeşlerine bile bakmak zorunda kalırken şimdi okul dahil temel konularda bile sorumluluk almayıp Playstation 🎮 oynamak istiyor. Eğitimi okulu işi herşeyi aileler yapıyor yoruluyor.
Kadınlarda ise eskiye göre sorumluluk arttı. Kadınlar hem ev işi de öğreniyor, hem eğitim iş kariyer herşeye yetişiyor. Çok sorumluluk alıp karakter eğitimi çok daha hızlı oluyor.
Böylece Karakter yaşı olarak çok ilerde Kadınlar
-> Erkekler çocuk
Kadınlar hem Kadın hem Erkek oldu
Örnek Hesbı kim öder?
Eril enerjisi gereği tabiki erkek öder!
Kadınlar ödüyor bunun modern açıklaması yapılıyor ama olay öyle değil. Erkeğin bir Kadının yanında hesabı ödemediği tek normal durum şudur. Erkek çocuktur Annesi öder.
Günümüzdeki en yaygın ilişki tipi Anne Oğul ilişki tipi olarak adlandırılıyor. Bu uzun vadeli bir ilişki tipi oldupu net çünkü bir anne ve oğul uzun vadeli beraber yaşayabilir ama bu ideal ve çok sağlıklı değil.
Büyük ihtimal Nişanlında yaşıtında yakındınız yaş olarak. Annesi sana teslim edecekti sen yeni annesi olacaktın. Günümüzdeki çocuk oranının esas sebebi de anne olma dürtüsünün ilişkide karşılanması olarakta gösteriliyor bu sebeple.
Kısacası Karakter eğitimi şart!!! - +1 yıl
@AlmanPrens erkeklerde annesi gibi kadın istemiyor sözde ama icraatte öyle birini arıyor
- +1 yıl
@Alissssaaaaa erkekler istemez. Çocuklar ister. Örneğimi oku. Konu KARAKTER eğitimi.
Cevap sahibi+1 yıl@AlmanPrens evet diğer kızların da yoruma dahil olmasıyla konu biraz başka yerlere gitti ve saptı biraz. Zaten bir süre bu yüzden cevap yazmadım kizlar kendi aralarında konuştular ama onların da kendilerince hakli tarafları illlaki var.
Size de bir erkek olarak ve ilk yorum sahibi olarak teşekkür ediyorum. Diğer erkekler gibi saldırmak yerine beyninizle düşünüp, gerekli noktalarda düşüncelerime hak verdiğiniz için. (Bazıları hala bel altı düşünüyor da. Kafa başka yere çalışmıyor cogunun, beyni i kullanabilen de az ne yazik ki) erkek olarak anlatmak istediklerimi anlayıp, hak verip olaya objektif bir yorum yapmanız beni sevindirdi.
Karşı cinsten bu konuları anlayabilen kişilerin olması çok güzel. Elbet bizim de sorunlarımız vardır ama günlük hayatta erkeklerin bu tarz sorumsuzluklari yoruyor ve kadina daha çok yük bindiriyor.
Erkekler olarakta göz bebeğiniz olan kizlariniza başka erkek ya da damadının tarafindan aynı muamele yapılsa çoğunuzun hoş karsilamayacagini düşünüyorum ama elin kızı olunca acımasızca davraniliyor. Bizlerin bir başka anne babanın evladı olduğu ve bizimde canımız olduğu, yorulabilecegimizi erkekler anlamıyor ya da anlamak islerine gelmiyor.
Var olan düzeni bozmak asla istemiyorlar çünkü böyle rahatlar ve maddiyati da kadina atarak daha da rahatladilar.
Cevap sahibi+1 yıl@AlmanPrens Bu dediğiniz karakter eğitimi nasıl olur, ne zaman olur ve erkeklerin bu sorumsuzluklari ne zaman değişir ya da değişir mi bilmiyorum. Yoksa daha mı kötüye gider o da belli değil. Ama şu an ki durum gerçekten fazlasıyla sıkıntılı ve kadin açısından fazlasiyla zor.
Daha önceki yorumumda yazdığım gibi bu gidişle kizlar daha çok evlenmekten kaçacak ve gün gelecek erkekler evlenmek isteyip, kızların zerre istemediği dönemler de gelebilir.
Bu durumda, şu tabloda özellikle çalışan kadınlar için evliliğin hiçbir faydası, artısı görünmüyor yıpratmaktan fazla sorumluluk almaktan başka.
Yorumunuz için teşekkürler beyefendi. İnşallah sizde eşiniz çalışıyorsa, calismasa da ufak noktalarda destek olabilirsiniz, bagi guclendirir. Eşinizedestek olan beylerden olursunuz insallah.
Bu hareketler aynı zamanda sünnettir zaten bircok kisinin bildigi üzere. Peygamberimiz ev işlerini yaparmış. Müslümanız diyenlerden biriysek sünnetlere de dikkat etmek önemli diye düşünüyorum. Hayırlı ramazanlar. Objektif Yorumunuz için tekrar tesekkurler- +1 yıl
Benim yorumuma gelirsen daha rahat olur çok bildirimden yorumu bulmak zor😄.
Karakter eğitimi konusu derin ve güzel bir konu.
Konu toplumsal bir konu?
Nişanlınla aranızda kaç vardı?
Karakter eğitmi sorunu sebebiyle bir çok sorunumuz var toplum olarak. Sen erkekleri tehdit ediyorsun şöyle olcak diye anlıyorum ama çocukları tehdit edince çocuk Playstationdan kalkıyor mu? Kalkmaz. Yaklaşım olarak farklı bakman lazım. Konu Genel bir konu.
Eski insanlarda eril enerji gereği hesabı da erkek öder. Sahip çıkacağım dediği sevdiği insana sözünü de tutar. Her anlamda sahip çıkar. Oyun boş işlerle değil senin dediğin gibi gerekirse limon satar ailesinin mutluluğu için.
Eh sözünü tutan insan var mı? Bırak aşkı iş dünyasında? Onu da bırak emanet ettiğin bir eşyayı sağlam geri alabilmek bile zor.
Yani konuyu bu çerçevede görmek lazım
Bu soruya hangi pencereden baktığımıza göre değişen birçok yanıt verilebilir. İslami bir pencereden bakmak istersek, erkek kadına bakmakla yükümlüdür. Erkekler evin geçiminden sorumludur. İslam dini ile yetişen bir erkek, kadının gelirine bakamaz. Kadının çalıştığı kendinedir. Erkek maddi yükümlülüğünü yerine getirmekle kadına karşı görevlidir. Erkek parayı, kadın yuvayı yönetendir. Yaratılış gereği kadınlar duygusal, erkekler yönetici bir ruha sahiptir. Bu nedenle erkek kadının koruyucusu olarak kabul edilir.
Benim dinlerle alakam yok diyen birinin penceresine geçince önce kadına verdiği değere, öneme bakmamız gerekir. "Ben şu kadar para kazanıyorsam, o da kazanmak zorunda." diyebilir. Bunu kendine hak görebilir. Bu düşünce yapısında birçok kadın da vardır. Onlara mutluluklar dilenir.
Ben ise insanların maddi olarak birbirlerine karşı zorundalık beklentisi içine girmeden yaşamlarına sahip çıkmalarından yana biri olarak, her iki cinsiyetin de sevgiyi göz önünde bulundurarak bu konu hakkında ortak bir noktada buluşmasını savunuyorum. Her iki cinsiyetin de maddi gücü olmalı ve maddiyat, maneviyatın önüne geçmemeli. Kadın da erkek de maddi gelire bakarak geleceğe yön vermemeli. Ayağına yorganına göre uzatarak elde olanı kabul etmeli, gelirler sorgulanmamalıdır.
Buraya kadar okuyan kişinin de gönlüne göre bir eşe sahip olmasını dilerim, teşekkürler.
215 Yorumla- +1 yıl
Ben okudum. Ama erkek olarak tüm maddi sorumluluğu alacak ne gücüm var ne de isteğim. Şu zamanki insanlar için de değmez.
- +1 yıl
@nilhatun İslami bir pencereden bakmak istersek, erkek kadına bakmakla yükümlüdür. Erkekler evin geçiminden sorumludur. İslam dini ile yetişen bir erkek, kadının gelirine bakamaz. Kadının çalıştığı kendinedir. Erkek maddi yükümlülüğünü yerine getirmekle kadına karşı görevlidir. Erkek parayı, kadın yuvayı yönetendir. Yaratılış gereği kadınlar duygusal, erkekler yönetici bir ruha sahiptir. Bu nedenle erkek kadının koruyucusu olarak kabul edilir...
Kesinlikle doğru... - +1 yıl
@klavis islam, kadını zorundalık içinde bırakmaz. Eşler arasında istişare ile karşılıklı rızanın sağlanmasıyla sonucun kadının tercihine bırakılması uygun olandır. Mevcut durum, kadının da çalışması gerektiğini gösteriyorsa, kadın ilim sahibi olmak, meslek edinmek istiyorsa uygun olan çalışmasıdır. "İnsan ancak çalıştığı için vardır." Kadın mecbur ise erkeklerin olduğu bir ortamda da tabii ki çalışacaktır. Evlilik bir iştir, sözleşmedir, birlik olmaktır. Her iki tarafın da sorumlulukları vardır. Eşler saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü sözleşmeye ekledikleri sürece sorumluluğunu yerine getiremeyecek olanın imdadına koşar, koşmalı. Bu nedenle şunu yapamaz, bunu yapamaz söylemleri benim için pek önem arz etmiyor.
- +1 yıl
İslam dinine göre kadın kocasının rızasını almazsa cennete gidemez
- +1 yıl
@klavis yazdıklarım şahsiyet meselesi değil ki. Bilgilendirme sonunda ufak bir fikir beyan ettim. Bu düşünce ile tüm anlatıyı öznelleştiriyorsanız, bu da sizin nasıl yaşamak istediğinizle alakalı tabii ki. :))
Peki madem kadın, izin almak zorunda diye ısrar ediyorsunuz. Bana bir ayet gösterin, düşüncenizi kabul edip sohbetinize teşekkür edeceğim. - +1 yıl
Hadis Şerifler peygamber efendimizin hayatını okuyon görürsünüz.
- +1 yıl
@klavis Nisa Suresi'nin 34. ayetinde "kadınların itaati" anlamında kullanılan bir söz öbeği bulunuyor. Saliha hanımların itaatkâr olmasından bahsediliyor. Bu itaat kelimesi Allah'a olan itaatten bahsediyor: Tahrim Suresi 5. ayet, Rum Suresi 26. ayet.
Yaratılanlar arasında bir üstünlük olması gerekiyor ki biri diğerine itaat etsin. Oysa üstünlük sadece takva olarak kullara hak görüldü. Söylediğiniz gibi zorundalık hissi adı altında erkeğe itaat edecek bir kadın olmadığından dolayı, izin almak gibi bir durum söz konusu değildir.
@karabela98 Hz. Peygamber “Kadın-
lar için hayrı isteyiniz (onlara özen gösteriniz) çünkü onlar kaburga
kemiğinden yaratılmışlardır.” hadisi ise kadınların nahifliğine dikkat çekiyor. İncitilmemesi gereken varlıklar olduğunu anlatıyor. Nahif bir insanın, kula itaat etmesini beklemek dinden çıkmaktır.
Hâlâ izin almak yerine istişare yapılması gerektiğini savunuyorum. Şimdi sıra sizde. - +1 yıl
Kadın erkeğin sözünü dinlemek zorunda bu hadis Şerif sen hala anlamıyorsun , biz kadınlara haksızlık mı yapılsın diyoruz , dinen kadın erkekten izin almalı
- +1 yıl
İstişare elbette yapılır. izinden korkmayın çünkü zorbalık içermemeli. Bu benim cevabım olsun siz kendi yazdıklarınızı Ayet ile gösterin. Son olarak yorulmayın isterseniz… sonuçta herkes bildiğini okuyor. Veya ehli sünnet bir hocaya danışabilirsiniz. Eğer samimi bir şekilde öğrenmek istiyorsanız. Ben zorbaca bir yaklaşımdan bahsetmedim bu arada. Kısa bir örnek. İslam’a göre erkek evin patronudur gibi düşünün. Kabul edin veya etmeyin. Araştırabilirsiniz. Yalnız şu bir gerçek ilişkiyi sağlayan iletişim karşılıklıdır. Patron olmak için de önce insan olmak lazım. Müslüman olmak için de…
- +1 yıl
@klavis çok güzel anlattığınız için ufak çaplı araştırmalar yaparak bildiklerime katıp yazmak istedim. Büyüğümsünüz, cümlelerinizi dikkate alacağım tabii ki. Erkek evde sorumlulukları itibari ile üstünlük içinde olan kişidir, evet kabul. İzin alma tabiri bana bi' miktar ataerkil topluluğu anımsattığı için de açıklamayı devam ettirdim.
Sohbetimizi okuyup kadın üzerinde zorbalık yapabilecek, ben üstünüm diyebilecek o kadar çok insan var ki bu ülkede. Aleni şekilde yapılan sohbetleri sadeleştirerek anlatmak daha makul geliyor. Sohbetiniz için çok teşekkür ederim. Soru sahibine de daha fazla ayıp olmaması için, bir başka soruda görüşmek üzere diyeyim. :))
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
94
Cevap
84Cevap
Para & Ekonomi konusunda 489 cevap paylaştı. Kadınların Çalışması taraftarıyım. Ama bu gelir için değil kendi ayakları üstünde durabilmesi içindir.
Sonuçta ölümlü dünya bir kaza erkeğin ölmesine sebep olabilir. Sonrasında kadın kendisi ve çocuklarına bakabilmeli.
Bunun dışında insanların gelirleriyle hiç bir zaman ilgilenmedim. Çünkü insanları gelirlerine göre ayırmayı doğru bulmuyorum.68 Yorumla- +1 yıl
@Guseeee Yüzde 70 yeterli bir oran mı?
Asgari ücret ile çalışıyorsa 17000*0,70= 11,900 Bu gün bir Kira, elektirik, Mutfak, Giyim giderine bakınca tek başına hayatını idame ettirebilmesi için yeterli bir miktar değil. Kendi ayakları üzerinde durabilen bir insan olması kötü bir şey değil.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllahın aşkına sanki bakmıyorlarmış gibi konuşmayın. Arkadaşım sırf evlenmek için atanmıştı (kendi söylediğine göre atanıp evlenecek sonra da istifa edecekti). Yıllar önce kız geliri iyi bir kıza rağbetin arttığını gayet iyi biliyormuş. Sonuç atandıktan sonra kısmeti açılmış (kendi deyimiyle) ve evlendi. Eskiden kadınlar durumu iyi erkek isterdi şimdi erkekler istiyor; maaş, mal-mülke bakıyor, kadına babadan kalacak yerlerin hesabını daha evlenmeden yapıyor.
Bazen nerde o eski erkekler diyorum. Günümüzün erkek gibi görünüp ne olduğu belirsiz olanları kadınları evlilikten soğuttu artık. Erkek kadın gibi dedikodu yapmaz, erkek kıvırtık olmaz, erkek gururlu-onurlu olur, erkek mal mülk hesabı yapmaz, erkek doğası gereği koruyucu olur vs... Biz eski erkekleri beğenmeyip yenileri daha medeni yapalım derken ne olduğu belirsiz bir şey yapmışız. Gerçekten nerde o eski erkekler?
Not: Bu söylediğim sözler asla kadınları küçültücü değildir. Ki ben kadının yüceliğini savunurum her zaman ama bu erkeklerin alçaklığı demek değildir.
24 Yorumla- +1 yıl
Erkeklik diye diye tüm sorumluluğu erkeklere attınız maddi olarak.
Ülke şartlarından da haberiniz yok. Eskiye göre şimdi hüküm verilmez.
Eski cinsiyet rolleri esnek hale getirilmedikçe şu zamanda kimse evlenemez sizin gibi kadınlarla da erkekler evlenmek istemez. - +1 yıl
Davul bile dengi dengine diye de bir laf var erkek ille bakmak zorunda kalacağı biriyle evlenmek zorunda değil. Çalışan bir kadınla evlenen erkeklerin de erkekliğini sorgulamak haddinize değil. Zaten kimse de hayatını sizin gibilere göre yaşayıp ölmez.
Cevap sahibi+1 yıl@Emirbey082 kadının çalışmasına yönelik tek lafım yok ki kadının çalışmasından yanayım ama kendisi için. Kadın kocasına bakmak zorunda değil. Binlerce yıllık tutum son 10 15 yılda değişti. Eve geçindirmek erkeğin sorumluluğudur, kadın isterse yardım eder.
Ayrıca maddi sorumluluğu erkeğe dayatan düşüncede kadın köle gibiydi onu da söyleyin. Erkegin tek isi calisip eve para getirmekken kadın yemeği temizliği yapacak, çocuğu doğuracak büyütecek, her işine koşacak, kocasının keyfini yapacak, yetmiyor yedi sülalesini de memnun edecekti. Şu an çalışan kadınlarda durum tersi mi? Hayır! Sabahtan akşama kadar çalıştıktan sonra aynı bu söylediklerimi yine yapacak, maaşını da kocasının eline sayacak. Erkek de karisi da çalışmasına rağmen evine gelip yan gelip yatacak. Kadınlar maddi güçlerini kazandıklarını sanarken iyice köleleşti farkında değiller. Kaldı ki ben kendime bakabilecek maddiyattayken niye evlenip kocama iyice köle olayım? Ben kazanacaksam kendime yetebileceksem kocanın burdaki işlevi ne oluyor pardon? Ne diye evlenip bir de ona hizmet edeyim? Tek suç kadınlarda böyleleriyle evlenmemeliler. Karısının kazancının hesabını tutacak olan erkek de kalsın karısız.- +1 yıl
@Emirbey082 kadında erkeğe bakmak zorunda değil. Ancak toplumda aralıksız çalışan erkektir kadın değil
Benim oğlum olsa eğitimi için tonlarca para döksem, belli bir akademik kariyeri olsa, evde oturan kendi için hiçbir yatırımı olmayan, eğitimsiz birini gelin diye istemem mesela. Bu gözle bakıyorum olaya.
81 Yorumla- +1 yıl
Vaov çok iyi
+1 yılYorumlardaki kadınların çoğu erkeğin kadınının parasına bakma olayına bi celallenmiş sinirlenmiş hani işinize geldimi çıkıp diyorsunuz ya kadın erkek eşit diye iş paraya gelince niye durum farklılı oluyor yok erkek eve bakmak zorunda erkeğe paramı yedirelim birde gibi yorumlar var bir kere erkeğe para yedirmiyorsunuz eşinize kendinize para harcamış oluyorsunuz kaldı ki içinde bulunduğumuz dönemde zamanda kişi zengin değilse tek maaşla geçinmek yaşamak zor kadınında bir işi varsa çalışsın bunda kötü bir durum yok Zaman evlenmek bukadar zorlaşmışken birde evlilik içi geçimi bukadar zorlaştırmayın birbirinize kolaylık sağlayın ki evlilikler sağlıklı şekilde ilerlesin.
00 YorumlaBir kadının kendi bağımsızlığı için olabilir bağımsızlıktan kastım eşinin cebine bakmaması hoşuna bir şey mi gitti gidip alabilmeli alttaki yorumların çoğu ereklere eleştiri yok prenses vs tarzı saçma sapan yorumlar bir erkek olarak eşimin kendi gelirinin olması benim için önemlidir çünkü hayatın her anında ona istediği şeyleri sunamaya bilirim bunun içinde kendisini idare edebilmeli gidipte karısının cebine bakan erkeği kimse adam yerine koymaz elbette ama evlilikte bir hayat birlikteliğin de bence iki tarafında finansal gücü olmalı hiç bir erkek bir kadına bakmak zorunda değil hiçbir kadında bir erkeğin hizmetciliğini yapmak onu çekmek zorunda değil allah herkesin yolunu açık etsin
00 YorumlaHiçbir insan maddiyata bakmamalı. Paraya gelen para bitince gider. Gerçek sevgide para olmaz.
Erkeklere de sözüm. Asla paranızı soran kadinla ilişki içine girmeyin. Sizi seven kadın sizin davranışınıza bakar.
Kadınlar buna "ne alakası var" der. Ama ben yıllardır psikolojik kitaplar okuyan biriyim, Freud, adler Jung vs okurum. Sevgide para maddiyat olmaz, kesinlikle bu tartışmaya kapalıdır.
Tembel çalışmayan adamı istemeyebilirsin, ilişkide çaba olmalı. Ama sırf çabası var ama fakir bir adam diye seni sevmeyen kadından kesinlikle uzak dur erkek kardeşim.
00 Yorumla
+1 yılBence artık her kadının da kendi ayakları üzerinde durması gerekli yani sadece erkek değil kadınların da bu yükün altına girmeli. Nasıl ki zengin olsun şuyu buyu olsun diyorlarsa onların da kendi çaplarında gelirleri olmalı diye düşünüyorum..
22 Yorumla- +1 yıl
Bir elin nesi var iki elin sesi var
- +1 yıl
Eynan👍🏿
İki taraf birbirinin gelirini sorabilir, ortak gelir hesap edilir ve ona göre planlar yapılır.
52 Yorumla- +1 yıl
Sence absürt müdür
- +1 yıl
Hayır
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖnemli hocam... Neden önemli onu da söyleyeyim:
1) Hayatı müşterek yaşıyoruz. Erkekler eşek başı değil, bacım çocuğu hiç değil. Ev geçimine kadınlar da ortak olmalı.
2) Bazı kadınlar hem geçimsiz oluyor hem de parasını kendisine saklamak istiyor. Bir kadını para konusunda test ederek paranın onun için ne anlam ifade ettiğini anlamak gerekiyor. Parasını kendisine saklamak isteyen bir kadını ben eş olarak seçmem. Şayet bu kişiyi eş olarak tercih ediyorsan bu kadın üstüne geçimsizlik yapamaz.
3) Parayı hiç önemsemezsem o zaman zaten çalışmayan kadınla evlenirim. Çalışan kadını ne yapayım.
00 YorumlaBence kesinlikle bakmalı. Niye erkek köle gibi çalışıyor kadını mutlu etmek için de kadınlar bir çaba harcamıyor?
410 Yorumla- +1 yıl
Çerçeve yapıyorum bunu
- +1 yıl
saçma salan konuşmayın, zaten eğitimsiz olan kadınlar ev hanımı oluyorlar. Onlar da köle gibi ev işleri ile kapı dışarı çıkmadan erkeği mutlu etmek için hayatını neden dört duvar arasında çalışarak yıpratsın? En azından kocası, her gün dışarı çıkıp sosyalleşirken neden kadın kendini evi için yorsun? Üstelik kocası eve yorgun dönüp bir de yemek isterken, neden ona yardım etmesin! Şimdi buna çaba harcamamak mı diyorsun sen?
- +1 yıl
@amamamamamama çok yanlış yerden bakıyorsun kadınların eğitim almaması zaten saçmalık. Eğitimini alsın iş kadını olsun çalışsın. Hiçbir kadın ev kadını olup temizlikle çürümek zorunda değil kimse de kadınalrı buna itemez. Ama kadın nasıl ben zengin erkek isterim, hesabı erkek ödesin, erkek hediyeler alsın... diyorsa aynısını erkeklerin de kadınlar için isteme hakkı var. Çünkü kadınlar da erkekler kadar çalışıp erkekler kadar kazanabilir ve bir erkekten kendisinin hesabını ödemesini istemez.
- +1 yıl
Bu düşüncede olan kadınları çok uzerler. Çabuk yaşlanırsınız. Çünkü küçümsediginiz temizliği erkek yapmıyor ayrıca temizlik parasını siz kendi maaşınızdan ödüyorsunuz. Çocuk oluyor kendini bakıyorsunuz. Erkeğin görevi sadece çalışmak, kadının görevi temizlik yemek çocuk bakmak üstüne çalışmada eklendi mi ne yapsın çalışmaktan başka işe yaramayan bir erkeği bir kadın. Türkiyede çalışmak iş kadıni olmak koleliktir. Ne patron erkeklerin aldığı maaşı verir mobbing yapar ne de erkek ev işlerinde yardim eder. Evde ev hanımı olmak daha konforlu.
- +1 yıl
Ben evli değilim ve kendi paranı kazanıyorsun ee? Sadece bu kadar kendi paranı kazanıyorsun erkekten beklemiyorsun. Erkek senden bekliyor ama. Çünkü öyle yetiştirmedi annesi. Sen işten gelince yemekte yapacaksın çocukta bakacaksın temizlikte yapacaksın sen gurur yapıp erkekten beklentiye girme erkek bir güzel yüzsüz yüzsüz senden bunları bekler. Hiç gurur yapacak değilim. Kendini kullandırmaya hevesliysen buyur türk erkekleri orada hepsini size verdim terk etmeyinde bana gelmesinler.
- +1 yıl
Yok ben türk erkeğine para yedirmeye hevesli değilim. Sen yedirmek istiyorsan git çalış yedir bana ne
Erkeğine göre değişir, bakanlar da var zaten. Daha zengin varlıklı diyerek eşinden boşanıp başka kadınlarla evlenen insanlar tanıyorum.
24 Yorumla- +1 yıl
Aaağ umarsızca pervasızca hayasızca haa
- +1 yıl
Yokmuş cana bana sana djdhdh
Hayir bakmamalı çünki kadinin başka erkegin başka görevleri var. Kadinin kazandigi para kendisinindir erkegin kazandigi para kendisinin ve ailesinindir. Ha şunuda belirtmek istiyorum kadinin elinde meslegi olmali ama çalışmasada olur çünki artik her yere kadin çalışani istiyorlar diye erkekler işsiz kalıyor ve ülkede evlilik diye bi şey kalmıyor
13 Yorumla- +1 yıl
Şu "kadının kazandığı para tamamen kendisinindir" hariç söylediklerine katılıyorum
- +1 yıl
Aga ne kadar cahiliz yoruma bak adam onca para haecasın bunla evlensin bu sonra maasım benim diycek eşine yardım etmiycek magarada mı buyudunuz
- +1 yıl
Şu eşitlik meselesi tamamen uydurma bir şey zaten, kendi çıkarlarına uyan yerlerde eşitiz diyorlar sonra bu gibi durumlarda da bütün para kadınındır diyorlar eşitlik ilkesine uymuyorlar, bu yüzsüzlüğün zirve noktası gibi bir şey bana göre
- Para & Ekonomi konusunda 539 cevap paylaştı.
+1 yılBizim toplumumuzda her şeyi isimize geldigi gibi yorumladigimiz için verecegim cevap karsisinda linclenebilirim🙂 evi geçindirmek erkeğin görevi denilir ama ev işlerine gelince hepsi ortak yapilmalı diye feminist duygularımız kabarır. Kadının para kazanmak ev geçindirmek gibi bir misyonu olmadığı için buna çogu zaman çoğu erkek bakmaz lakin ekonomik veya sosyal olarak belirli bir seviyeye ulasmis bir erkeğinde kendine denk birini tercih etmesine saygı duyulmalıdır.
10 Yorumla
+1 yılBence hayır tamam belli bir ortak payda oluyor evlilikte ama kadının zaten bir sürü kişisel masrafı oluyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Erkeğin de vardır illaki
- +1 yıl
Maddi anlamda ki sorumluluktan erkek sorumludur kadının Çalışma zorunluluğu yoktur zaten ki çalışan illa destek sağlıyor yani
- Para & Ekonomi konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen kayınpeder adayının mal varlığına bakarım. Bir de evin tek kızı olsun, kardeşi olmamasına. Yarın miras günü başımız ağrımasın.😃
12 Yorumla- +1 yıl
Zehir gibisin yine
- +1 yıl
+1 yılBaksa bile evi yine erkek gecindiriyor. Ayrıca benim maasima bakan adamin da evi, arabası olmalı. İki kişi zar zor evi gecindirecekse o kadin neden evlensin ki?
Ayrica kadin eve gelince de isi bitmiyor, bunlara erkegin yardimci da olmasi lazim, madem ikisi de calisiyor.010 Yorumla- +1 yıl
Kadının ev gecindirip erkegin ev isleri yaptigi bir yer var mi pardon? Onu da biz yapacaksak niye evleniyoruz?
- +1 yıl
Saygi duymam sahsen
- +1 yıl
Arkadasim ben evli olmasam da calisip evimi gecindirebilirim o ayri bir sey. Ama bir adamla evliysem bir zahmet evi ben gecindirmeyeyim, hem ev islerini yapicam, hem cocuk bakicam, hem kazandigimi eve yatiricam, bir de adam calismayacak veya benden daha az kazanacak, evi olmayacak arabasi olmayacak. Sence bu mantikli mi? Erkekleri eve süs olsun diye mi aliyoruz. Sonra da evde benim sözüm gecsin diyecek. Benim o adama niye saygi duyayim. Oyle adama kimse saygi duymaz. Biraz kafani calistir.
- +1 yıl
Evlilikte ekonomik guc her zaman erkektedir. Bu dunyanin her yerinde boyle. Erkek bir kadinla evlendiginde onun daha cok guzelligine bakar, kadinsa guzellige bakmaz adamin gucune bakar. Erkek guclu degilse kadin niye evlensin ki, kiraya ortak olmak icin mi? 😂 Biraz gercekci olun.
- +1 yıl
Dediklerimden hicbir sey anlamamissin, neyse bosa konusuyorum ama okuyanlar anlayacaktir.
Evet bakmalı kesinlikle herkes dengi dengine. Benim dengim olucak. Kendi denginin üstünde erkek istiyorsa gidebilir kimseyi zorla tutmuyoruz eşitlik çağında yaşıyoruz bence erkekler artık bunun farkına varmalı çünkü eşitlik erkeklerin işine yarıyor arkadaşlar
00 Yorumla
+1 yılNormalde bakmamalı derdim ama şu an ekonomik kriz çok fena. Tek maaş ile geçinmek imkansiz. O yüzden evleneceği kadının gelirine mesleğine erkekler de bakmak zorunda yani. Kizlar da kusura bakmasın. Artık devir değişti. Şartlar değişti. Güzellik desen herkeste var.
Erkek önce ahlaka sonra paraya bakmak zorunda artık
00 YorumlaKadının her zaman çalışmasından yanayım fakat gelir durumuna takılmam. En azından kendi ihtiyaçlarını çok daha rahat karşılayabilmeli. Bu dünya ölüm var. Benden sonra hem kendi hem de çocukların yükünü omuzlaması gerekir.
10 Yorumla
+1 yılİki tarafta birbirinin gelirine bakabilir ancak bu ilk baktığı şey ise problemdir.
21 Yorumla- +1 yıl
Türkiye şartlarında git gide ilk sorulacak şey olma yolunda ilerliyor
Kadınların çoğu empati yoksunu ve bencil.
çok çelişkili garip varlıklar. Onların gelirine bakmanın pek anlamı olmaz zaten makyaj malzemesi, ayakkabısı gibi bitmek bilmeyen harcamaları olur. Önemli olan karakteri düzgün anlayışlı biri olması her iki taraf için de. Yoksa istediğin kadar gelire bak. Bir şeye yaramazçoğu dedim hepsi demedim o yüzden embesilce herkes üzerine alınmasın.
00 YorumlaEvlilerse ya da evleneceklerse bakmalı. Madem eşitlik eşitlik. Burada da uygulanmalı. Erkeğe nazaran az kazanan kadın erkeğe yanlamamalı, kadından az kazanıyorsa erkek de triplenelip ağlaşmamalı. Birliktelik ekonomisi başka türlü dönmez.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır bakılmaz. Bakan çok arkadaşlarımdanda bunu savunan çok. Erkekler yükü hafifletmeyi tercih ediyor bunu da gerçekçilik be mantık çerçevesinde değerlendiriyor.
Zengin kızla evlenmek isticek çok insan var gibime geliyor artık. Zenginliğine rağmen evlenirsin kompleks yapmazsın da, zenginliği için evlenmek bilmiyorum bana ters.
Yükü hafifletmek için ben kas yapmayı tercih ediyorum. Erkek güçlü olur bu #net. Kadına yük yüklemek yerine.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen iyi bir üniversitede okuyorum ve iyi bir bölümde, evlenince calismayacağım mesela. Çünkü kendimi geliştiriyorum kültürlüyüm dilde biliyorum erkeklerin çalışan kadın istemesinin nedeni kendi yükünü hafifletmek ayrıca bosaninca kendisinden nafaka tazminat talep etmez böylece rahat rahat pavyon, başka kadınlarla gezip tozabilir evlenebilir. Çoğu bu kafada bir sonra ki hayatına kolay başlamak için çalışan kadın istiyor. Bende çalışmayan birisi olarak buna engel olacağım sonuçta kolay kolay boşanamaz benim nafaka tazminat talep etme durumum var.
017 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKadınların çok fedakarlık yaptığı bir ülkede çalışmak niyetinde değilim benden temizlik yemek bekleniyorsa çalışma hayatı beklenmesin.
Cevap sahibi+1 yıl@hardboyy30 enayi yok burada! Yolunacak kaz arıyorsunuz tabii kendinize buldunuz eşşek hem yemek yapan hem çalışan benimle evlenecek eşit çalışacak erkeği eleştir!
Cevap sahibi+1 yıl@hardboyy30 türk erkeğiyle evlenen çalışan kadın gider 3 güne boşar kapının önüne koyar. Açılan soruları görüyoruz kadınlar hep çalışıyorum eve gelince de yapıyorum eşim yatıyor diyor. Sizinle evlenen kadınlarına iyi oluyor ama köle oluyorlar
Cevap sahibi+1 yıl@hardboyy30 aç ağzını havaya
Cevap sahibi+1 yıl@everkeğii otur kadından para bekle eve erkegi kadın sana para versin çalışsın ama sen evde otur çalışma senin zihniyetini seveyim
Cevap sahibi+1 yıl@everkeğii ee zoruna giden ne
Cevap sahibi+1 yıl@everkeğii yo mantıklı sen binecek kadın arıyorsun bende kendimi kullandirmayacak erkek
Cevap sahibi+1 yıl@everkeğii senin kadını kullandığın gibi
Cevap sahibi+1 yıl@everkeğii sende aynı şeyi istiyorsun diyerek kullanmak istediğini ima ettin.
Cevap sahibi+1 yıl@everkeğii yo senden bahsediyorum derdin kadının gelirine konmak yiyip içmek yan gelip yatmak
+1 yılBakiyolar.
Bakmalilar mi bu hayat sartlarina gore evet.
Meslek ne araban var mi hangi semtte oturuyosun falan. Bazilari fazla abartsa da..
Erkekler bakiyosa bizim bakmamiz cok normal haliyle..20 Yorumla
+1 yılGeldiğimiz devirde yaşam şartları zorluyor o yüzden her iki tarafın da sorgusuz çalışıp eve para sokması gerekiyor. Kimin ne kadar kazandığı önemsiz.
10 YorumlaGelirinden ziyade çalışıyor olmasını tercih etmeniz mantıklı olabilir. Rahatça yaşamak istiyorsanız tek kişi çalışmamalı🤷
10 YorumlaÇalışmayan bayanlar evlenemez o zaman😄Şaka bir yana kadın da calişmali hayat tek. maasla zor artık ama ilk bakılacak konu bu olmamalı..
10 Yorumlaher şey müşterekse o da müşterektir , bakılmalı
16 Yorumla- +1 yıl
Güzel yaklaşım ama karşı cins bu konuda hassas gibi 😄
- +1 yıl
Şimdi oldu 😄
- +1 yıl
Yük taşıyana bırakılır üstad 😄
Bi o kalmıştı çocuğu da siz doğurun tam olsun sjsjsj
21 Yorumla- +1 yıl
Zaten bir erkeğin kazandığı para da Türkiyenin şartlarında çok yeterliydi değil mi?
+1 yılErkekler de kadınlar gibi paraya bakarsa çoğu kadin evde kalır o zaman diyim
30 Yorumlaİvet hekeşin hakkı oyduğunu düşünüyoyum işteyen onu kriter oyayak şaymalı
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyi erkek karşılayacaksa yanımdaki sevgili değil kızım dır derim.
Tabiki bir geliri olmalı kendi ayaklarının üstünde durmayı bilsinler diye. Sonuçta ölümlü dünya bugün varik yarın yokuk. Ne olacağımız belli değil..
00 Yorumla Erkek doğası gereği güçlü olmalı. Kadınına çocuklarına yetebilmeli. Aksi takdirde çok sorunlar çıkıyor. Kadının maddi gücü iyi olsa bile erkek bunun altında ezilmemeli.
10 YorumlaBence bakmamalı kadının geliri bir erkek için kriter olmamalı.
10 Yorumla
+1 yılBu konuyla ilgilenen kadininda maaşına bakılmalı madem esitiz naralari atılıyor 😂
20 YorumlaEşitlik önemli gerci biz bakmadık bunlara yanlış yapmışız
10 Yorumla
+1 yılBakanlar var evet daha dün bir arkadaşımız babanı seçemezsin ama kayınbabanı seçebilirsin dedi😄
10 YorumlaDış görünüşe olan meraktan fırsat kalmıyor ki diğer kriterlere, erkekler sağolsun kajs
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdiki erkekler de kadının paralı olanını, ailesi varlıklı olanını alıyor zaten saf değiller :)
30 Yorumla
+1 yılTiktokçu kadınların sayısı o kadar arttı ki artık erkekler kadınlar karşısında eziliyor bankamatiklere gidin orada nöbet tutun çoğu ATM’de para çeken kadın tiktok hesabının parasını çekiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Bir tane canlı yayından maksimum 20 lira kazandım ben ama düşünün kadınlar ne kadar kazanıyor kim bilir?😁😁😁
+1 yılEvet bakmalı, evlilik sözleşmesi yaparken kadın, maddiyata bakarken kadın, ama erkek maddiyata bakamaz diyen katıksız evlilik için paralı askerdir. Bari gitsin gecelik takılsınlar köprü altında. evlilik yoldaşlıktır, bir zorlukta yarı yolda bırakmak değildir.
00 YorumlaGelire bakmayı gerektirecek bir durum yok. Çalışıp kendi ayakları üzerinde durmasını sağlasın yeterli. Elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.
00 Yorumla
+1 yılEvi geçindirmek erkeğin vazifesi inancıma göre. Bu yüzden kadının parasına bakmam. Sadece edepli inançlı zarif giyimli Zayıf vücutlu bebeksi okşamalık yüzlü olması gibi şeylere bakarım
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 882 cevap paylaştı.
+1 yılBakabilir elbette. Artık maddi harcamalar bir ailede tek bir bireyin çalışmasıyla karşılanamıyor, karşılanmaya çalışılsa da kıt kanaat ucu ucuna anca denk getirilior
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKim maaşımı sorarsa o an direk reddediyorum. Bazıları şaka yaptım falan diyor sert yepki görünce. Demek ki Allah korusun başıma bir şey gelse ve çalışmayı bıraksam beni sokağa atacak. Erkeğin çalışmaması (maaşın miktarıyla ilgilenmiyorum) ağır kusurdur evlilikte ama kadının öyle bir yükümlülüğü yok ve soramaz. Dinen de kadının maaşı için evlenemez.
36 Yorumla- +1 yıl
Kadınının da çalışma yükümlülüğü var ondan sonra kadınlar neden evde hizmetçi muamelesi görüyor diye orada burada konuşup konu çalışmaya gelince kendinizle çelişiyorsunuz. ( Ev hanımı da olsa elbet kimse öyle muameleyi hak etmez ). Evlilikte öncelik ikiniz arasındaki iletişim, saygı ve değerdir dini sonra düşünürsün ama biz dinle yaşamıyoruz. Ha bazı Arap müslüman ülkeler diyordur dinen karım çalışmasın diye ama burası Türkiye.
Cevap sahibi+1 yılNe alakâ?
- +1 yıl
@flawsome25 kadın çalışınca evde hizmetçi olmaktan kurtulmuyor. Aksine hem evde hizmetçi oluyorsun hemde dışarda çalışıyorsun. Erkeğin hizmetini yine yapıyorsun erkekte işten gelince yatıyor. Bu durumda çalışan kadın hizmetçilikten öte koledir. Burada çok soru açıldı çalışıyorum kocam eve gelince yatıyor bütün işi ben yapıyorum çocuklara bakıyorum diyen kadın. Sizde onlardan birisi olursunuz işte kısaca köle.
- +1 yıl
@flawsome25 kadının çalışması yükümlülüğü yok. Çünkü para kazanmak kadının yükümlülüğü değil ama çalışsanda çalışmasında ev hizmeti senin yükümlülüğün hiçbir erkek ev hizmeti benimde yükümlülüğüm demez. Enayi yok burada iki tarafıda yüklenecek çok meraklıysanız kendiniz yuklenin bütün hayatın yükünü erkeginiz eve gelince yatar
Cevap sahibi+1 yıl@Alissssaaaaa O kadar haklısın ki kelimelerle izah edemem. Ağzına sağlık.
- +1 yıl
Alisa öncelikle şunu idrak etmen lazım her erkek ve kadın bir değil sen kendi sınırlarını korumayı bilen kendine saygısı olan bir kadınsan zaten bir erkeğin sana böyle davranmasına müsaade etmezsin ve böyle davranacak bir erkekle de en başından olmazsın. Görevlerin cinsiyeti yok bunu önce idrak etmeniz lazım.
+1 yılBence dönemsel olarak herkes birbirinin gelir düzeyine bakmali. Çünkü yaşamaya çalışmak oldukça maliyetli bir durum
10 YorumlaGelirime bakan erkeği yetersiz görürüm. Yeterli olsaydı bakmak aklının ucundan bile geçmezdi. Allah korusun.
12 Yorumla
+1 yılKadının kendi için çalışması taraftarıyım. Böyle şeylere bakan erkekle işim olmaz çünkü zayıf geliyor bana. Güçlü erkek severim.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAdamsa bakmaz paramı yiyen gözü olan adamdan nefret
20 Yorumla
+1 yılBen bakmam çalışırsa kendine çalışır çalışmazsa da benim kafam rahat olur uğraşmam yok şu olmuş bu olmuş diye
00 Yorumla
+1 yılE ohoo iyice prenses oldu erkekler, bir erkeğin kadına yetmesi gerekirken kadının maaşına bakıp napacak
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılKadın erkeğin gelirine bakıyırsa erkek olarak bende gelirine bakarım daha doğrusı kaliteli insan mı değil mi benim seviyemde mi ona bakarım açıkcası
00 Yorumla
+1 yılkendine güvenmiyorsa yetersizse bakmalı. önemli değil her türlü kadınıma bakar evimi geçindirebilirim diyorsa çok da önemli olmasa gerek onun için
00 Yorumla
+1 yılYani eger erkegin geliri fazlaysa karsidaki kadınin kendisi gibi calisan bi kadın olmasını istiyorsa bakabilir
15 Yorumla- +1 yıl
Tesekkür ederim canım ama yinede öyle düsünme bütün kadınlar herseyin en iyisini hakeder
- +1 yıl
Çalışan kadın neden her şeyin en iyisini hak ediyor? Neye kime göre
- +1 yıl
Çalışan erkekte istediğini seçebilir çalışan kadın da. Ama tutupta çalışan kadın daha üstünü hakeder derseniz orada pozitif ayrımcılık vardır derim. Para avcılarını zaten kenara koyuyorum onlar kulvar dışı:)
u +1 yılEvet erkekler de kadınların gelirlerine baksın. Eğer kadın erkegin gelirine bakıyorsa, erkekte kadının gelirine bakmalı.
10 YorumlaBen gelirine bakarım, geliri olmayan ve çalışmayan kadın bu süreçte yüktür. Sonuçta ortak bir yaşam inşa edeceksek, beraber para koymalıyız.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslamiyette kadın çalışmak zorunda değildir çalışsa bile erkek onun parasını rızası olsa dahil harcayamaz. Kadınının kazandığı kadınındır. Ama erkek karısına ve çocuklarına bakmakla yükümlüdür.
10 Yorumla
+1 yılBakmalı , para düşkünü kadınların gelirine giderine en ince ayrıntısına kadar bakmalı...
10 YorumlaBakarım ben kadın hem güzel olucak hem para kazanıcak fiziği çok iyi olmalı
16 Yorumla- +1 yıl
evlen benle vbjeanjgrjsz
- +1 yıl
var tabi ayıpsın jafhwesbga
- +1 yıl
kır düğünü olsun
- Devamını Gör (118)
Devamını Gör(163)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi