Sitenin aidatı ev kirasını geçti, ben eski bir binada otururken kiracı, hükümetin %25 politikası yüzünden 2.500 tl İstanbulun en merkezi en lüks yerinde evimde oturuyor. Bu işler ne zaman düzelecek?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Dava açsan da ayrı dert aylar yıllar sürüyor şaka gibi
2 yıldır dava sürüyor. Aidat kirayı geçti. Ev sahiplerini cani kiracıları da mağdur gösteriyorlar. Ben üç kruş kira parasıyla geçimimi sağlarken o verdiği 2..500 tl kira ödeyip yiyip içip geziyor. Adalet mi bu?
Kiracı cidden insanın kaderi ya.. evden çıksa bile verdiği maddi manevi zarar için yasal hakların varsa eğer onu da kullan kesinlikle
Kullanacağım… ancak maaşı bile yok, çalıştığı yerden parayı elden alıyormuş. Sigortalı çalışıyorum dediği iş yalanmış, sözleşme sırasında verdiği evraklar yalanmış. Hani maddi tazminat davası açsam da ne maaşı görünüyor ne malı müşkü.
Kiracın kaç yıldır orada oturuyor?
İnsan gibi konuşun bu evin ederi bu değil diye.
Konuşuyoruz ama insan değil, evi yıkmış eve zarar vermiş. Laf anlamıyor, kirayı artırmıyor git uğraş mahkemelerde diyor.
İyi de durum net aileden biri yani ev sahibi oturacaksa kiracıyı evde çıkarma hakkı var. 3 yıl boyunca yeniden kiraya veremiyorsunuz diyor sadece. Eğer kendin oturacaksan bir avukatla görüş direkt çıkar her şekilde. Bazıları cidden kira artışını abartıyor insanlara zulm ediyor bazıları ise resmen başkasının malını gasp ediyor. Ülke tımarhane gibi.
Kendim oturacığım çık dedim, çıkmıyorum dedi. Av tutttum mahkemeye verdim, taahhüt name var aidatlarını kirasını düzgün ödemediği işin tahliye hakkım var ancak işler öyle yürümüyor. Önce av 20.000 tl+ masrafları ödedim, dava tarihini 9 ay sonraya verdiler mahkemeye çıktık davayı 6 ay sonraya erteledi. Anlayacağın iki yıldır dünyanın parasını harcadım hala sonuç yok.
Gidip dava ile kira arttirimi yapabilirsin?
İki yıldır davalığız mahkeme gene ertelendi.
Kira arttirimi davasi o kadar surmemesi lazim? Tahliye demiyorum.
Tahliye etmek istiyorum, evime zarar vermiş. Taahhütnameye dayanarak tahliye istedim. 2 yıldır sürüyor
İstanbul'da oldugundan bu kadsr uzun surmsutur. Az kaldi kalkiyor %25 olayi umarim kisa surede cozulur sizinkide
Akıllı ol o siteye sen geç, çıkar kiracını, oturduğun evi 15k dan kiraya ver
2 yıldır mahkeme sürüyor çıkmıyor
Ben oturacağım dersen nahkeme olmaz)
Kime diyeyim bunu?
Sen artık resmi dava açmışsın... artık avukatına sor
Av vermesem kime diyecektim? Sence kiracıya önce böyle söylememiş miyimdir? Çıkmıyorum git mahkemeye ver dedi. Evimi satacaktım kurtulmak için alıcıya kapıyı açmadı evi gösteremedim.
Bunu kanıtlasan çıkarırsın)
Avukatını değiştir seni söğüşlüyor
Davayı uzatıp
Tadilat yapıcam deyip tuvaleti küçült))))) mutfağın camını küçücük yaptır😂😂😂😂yöntem çok
Değiştirdim bu ikinci av. Maalesef bu ülkede işler senin sandığın gibi yürümüyor. Herkes mazlum sandığından yana, siyasiler bile bunu bildiği için mağduru oynayıp oy topluyor seçim zamanı.
Sen bilirsin, bir daha tahliye taahütnanesi almadan kiralama
Eve zorla mı gireyim? Siteden içeri girmen, kapısına gitmen bile suç.
Siteye girersin eve de tadilat yaptırabilirsin bunlar hakkın ama haber vererek
🤣 komiksin, tahliye taahhütnamesi var elimde, kendi el yazısı ve imzasıyla. Ona rağmen tahliye edemiyorum.
Olur mu ya))))
Sen evi bana sat uyguna ben çıkarırım
Semt nerde kaç yıllık bina kaç metrekare
Haber vererek, nasıl? Kapıyı aşmıyor, kıracak mıyız?
Hukuksal süreci 7 farklı av danıştım. Kiracı ol rahat et bu ilkede.
😂😂😂😂bi sürü gayri menkulum var bu sene zam oranım 80%
Ben evi satmıyorum evimden çıkmasını istiyorum.
Vermeyen gider
öyle avukatlada halletmiyorum işlerimi
Kızdıysan kiracına evin bedelinin 16% altına bana sat ben halkederim
Nasıl hallediyorsun?
Beni kırmıyorlar diyelim😂
16% öyle yazılmıyor
%16
İngilizce de böyle)
Meslek nedir canım
Kendim oturucam çık de o zaman
Mahkeme sürüyor iki yıldır. Dava gününü 9 ay sonraya verdiler.
Adresini ver gelip pıçaklayalım
Kendin otur
Kiracıyla beraber mi oturayım?
Ne alaka? Yorumumdan bunumu anladın? Tapu üzerindeyse kendin oturacağını ihtaren bildirip tahliye etmese mahkeme ile tahliye edebilirsin. Ama aynı ilçede üzerine kayıtlı başka daire olmayacak.
2 yıldır hala dava sonuçlanmadı. Kendi üzerime başka mülküm yok, iki kira borcuna noterden ayrı ayrı ihtar çektirdim, aidatlarını ödemedi icra geldi evime aidat borcunu ben ödedim, evimi yıkıp dökmüş, evi su basmış kapılar şilmiş mobilyaları üzerinde sigaralar söndürmüş. Daha ne anlatayım? Tüm bu kara rağmen dava açtım be dava sürekli erteleniyor. Bu ülkede adalet sistemi çalışmıyor.
Bu konuda haklısın. Avukatında kaliteli olmayabilir
Kendin otur
Çıkaramıyorum ki oturayım.
Sözleşme bitimine ne kadar var
5 yılın dolmasına 2 yıl kaldı. Ama 10 yıldan önce çıkartamıyor muşsun sözleşmeye bakılırsa. Benim çıkartabileceğim çok fazla nedenim var ama mahkemeler kiracıları koruyor, davaları hep ileri tarihe atıyorlar erteleme geliyor.
Bir yıllık yapılıyor kontrat niye 5 yıllık yaptınız neye güvenerek
Oo maalesef türkiyede işler öyle yürümüyor. Kontrat süresi dolsa bile 1 yıl sonra kiracıyı tahliye edemiyorsun. Ancak kendi isterse çıkıyor. 3 sefer doldu kontrat süresi ona bakarsan.
Yeni kontrat yapmayıp çıkartmak için şikayetçi olucaksınız
Kimse zorla oturamaz kontrat olmadığı sürece geçerli bir
Yasaya göre 1 yılın sonunda kontrat otomatik yenileniyor, ev sahibinin geçerli bir sebebi varsa mahkemeye vermek zorunda tahliye için. Kiracı paşa gönlü isterse çıkıyor. Erdoğan hükümetinde işler böyle yürüyor. Eskiden taahhütname olduğunda direk icra tahliye edebiliyormuş.
Otomatik nasıl yenilenebilir abi sen kontratı bir senelik yapıyorsan bir senelik yapmanın amacı zaten 1 senelik oturmasını istediğin içindir
Öyle değilmiş işte.
Avukat mı söyledi bu durumu size
Cikart sende