her şey para demek değil ancak yaşamak içinde para gerek bunu anlayabiliyorum. Bende o bahsettiğiniz mezunlardanım ancak çalıştığım kurumda kafam çok rahat ve istediğim şekilde hareket edebiliyorum. 3 kuruş fazla alacağım diye ite köpeğe peşkeş çekip maskara olmaktan patron peşinde gezip yaranmaya çalışmaktan iyidir. Az kazanıyorum belki ancak bana yetiyor. Evleneceğim insanında gelirine bakmam evlilik 1 kişi demektir 2 değil birileri rahat etsin diye eşim bile olsa kendimi paralayarak bir evliliği ayakta tutmaya çalışamam.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGünümüzde çoğu kişi üniversiteye bir kaçış yolu ya da eğlenme aracı olarak bakıyor. Onlar zaten düzgün işlerde çalışmamaya mahkumlar. Size gelince hanımefendi, asgari ücretli birini istemiyorsanız kimsenin sizi suçlamaya hakkı yok ve sizi anlayabiliyorum. Elbette ekonomik olarak yüksek statüde bir erkek kadınına daha iyi bir yaşam sunar. Ancak bu dediğiniz gibi kafa işide biraz kaderden bağımsız. Ben iş bulamadığım dönemlerde yinede para kazanıyordum. Ancak günümüzde erkekler ekonomik sıkıntılardan ötürü geç evlenmeye veya bekar kalmaya meyilli istemsizce. Duruma birazda onların bakış açısından bakılmalı. Bende evleniple evlenmemek arasındayım nedeni ise maddi sıkıntı değil. Bütün serveti satsam yinede o parayı bitiremem ömrüm boyu. Sebebi sevdiğim birinin olmaması ve ileridede olacağını pek sanmıyorum. Uzun bir cevap oldu ama konu hakkındaki görüşlerimi dile getirmek istedim
10 Yorumla
+1 yılYa bu konuyu çok abarttınız ve çok maddesel oldunuz artık gerçekten.. ki şuna emin ol ister gelir ister yaşam ve konum olarak her anlamda yüksek bir seviyedeyim ama mesela bu değil mesele sizin parasına göre adam seçiyor olmanızda maddeselsiniz çünkü sen kendine asgarî ücretli insanla olmaz diye şart koşuyorsun bi bir tercih ve saygı duyarım ama sen bunu topluma açık her yerde dile getirirsen bu saçma ve linç yemeye gayet müsait bir durum olur.
Erkekler kendinden düşük konumda her hangi bir kadınla yapabilir ama kadınlar kendinden düşük bir adamla yapamaz bunun sebebini de hepimiz biliyoruz.00 Yorumla
Giderse gitsin, istemeyebilirsin. Sorgulamak kimsenin haddine değil. Canın nasıl istiyorsa o şekilde yaşa ve insanlara açıklama yapma. Bence genel olarak birini istemiyor olmak kimsenin zoruna gitmemeli sebebi ne olursa olsun. İnsanın kendi özgür iradesi sonuçta.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
137Cevap
+1 yılBu konuda seçme özgürlüğünü elbette var. Zaten buna kimsede karışmıyor. Burdaki gördüğüm sorun üslup ve nezaket.
Bunu gayet nazik ve anlaşılır biçimde ifade edebilirsiniz. Gelecek kaygınız ya da ailenizin gelir durumuna denk birini istiyorum demek kimseyi incitmez ama insanları bu şekilde lşnçlemek sizi antipatik yapar. Sevgilerimle. İyi eğlenceler.
300 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılTabi ki de sizin kararınız zaten aşk diye bir şey yok insanlar çıkara göre hareket ettiği için de kimse yadırgayamaz aynı şekilde zengin birisi de sizi istemek zorunda değil.
10 Yorumla
+1 yılİsteğiniz gayet normal! Sonuç olarak “Aşk“ karın doyurmuyor. Ancak bunu dile getirme biçimi çok yanlış olmuş. Daha net ve sade bir şekilde isteğinizi dile getirimeniz hem karşı taraf için hem de sizin için daha iyi olur.
“Zekanızı kullanıp düzgün bir işte olamamanız benim suçum mu?“ yerine “Tıp fakültesi öğrencisiyim ve gelecekte eşim olacak kişinin benim seviyemde veya benden bir tık üstü seviyesinde olmasını istiyorum“ demiş olsaydınız, yorumlarda bu kadar ağlayan kişiler olmak yerine daha mantık çerçevesinde yorumlar yazan kişiler olurdu.
Sonuç olarak kimse isteklerinize karışamaz!
Biz erkekler nasıl ki; “Sarışın/Esmer olsun, güzel olsun, fazla açık giymesin“ gibi kriterler istiyorsak, sizlerinde böyle kriterler istemeniz gayet normal.
Yorumdaki erkeklere de birkaç sözüm var: “Sen karşılığında ne veriyorsun?“ yazmak yerine “Ben, güzel bir kız istiyorum ama kendim de, o güzel kızın yanına yakışacak kadar yakışıklı mıyım?“ sorusunu sorarsanız daha rahat empati yapabilirsiniz!
İyi Günler!60 YorumlaAslında normal bir istek her insan yaşam standartının daha güzel olmasını ister ve bunun için uğraşır. Anlık gelen tepkilere sinirlenip ''Okuyup ya da zekanızı kullanıp düzgün bir işte olamamanız benim suçum mu?'' bu tepkiyi veriyorsan bir nevi anlayışla karşılarım ama genel tavrın bu şekilde küçümseyici ve aşağılayıcı ise bu kabul edilemez seviyede saygısız ve kibirli bir tutum. Şahsen asgari ücretin çok üzerinde alan birisi olarak bu tür şeyler aklımdan dahi geçmez, önceliklerim çok farklı. Ama karşımda böyle bir tepki veya düşünce görürsem bende sana sorarım senin mesleğin, kazancın nedir ne vasfın var, ne niteliğin var ve bu hak sende var mı istemek için?
35 Yorumla
Soran+1 yılBazen sinirlendiriyorlar, birisiyle akşam tartistim bu yüzden. Şimdi de bunu sormak istedim, tıp öğrencisiyim
- +1 yıl
Aklıma takılan tek bir soru var, tartıştığın insana 'aynı seviyede eğitim almış ve kazancı olan birisi ile olmak isterim aksi halde bu dengesizliğin ileride sorun olacağını düşünüyorum' şeklinde mi kendini ifade ettin yoksa buradaki gibi 'asgari ücret alan birisiyle asla olmam zekalarını kullansalardı benim suçum mu? şeklinde mi.
Soran+1 yılBirinci söylem
- +1 yıl
Bu şekilde kendini ifade etmeye devam et o halde. İşler ters gitse bile üzmeden, kırmadan, aşağılamadan. Aksi halde hayatın karşımıza neler çıkaracağını bilemiyoruz, hayat öyle nankör bir platform ki kendini asla dediğin her şeyi yapıyor, oldu dediğin şeyleri olmamış bulabiliyorsun. Bir günde hayatın tepetaklak olabileceğini unutma olur mu, iyi geceler.
Soran+1 yılİyi geceler dilerim 🌸
+1 yılAsgari ücretli birini istememek en doğal hakkın. Kimse buna yönelik bir şey diyemez.
Fakat kalkıp: "Okuyup ya da zekanızı kullanıp düzgün bir işte olamamanız benim suçum mu? " Cümlesini kurmak çok yanlış, kaba ve bir o kadar da saygısızca.
Bu ülkede yıllarca çok iyi okullarda okudukları halde torpil veya kayırma ya da bazen sadece şanssızlık ile farklı işlerde çalışan ve çalışmak zorunda bırakılmış yığınla insan var.
Hakları yenilmiş, önüne geçilmiş nice insan.
Bazıları bunu sindirememiş ve canı kıymış insanlar
Ve sen şimdi kalkıp böyle bir şey söylüyorsun. Çok yanlış çok!40 YorumlaŞu an asgari ücret ile çalışan nice lisans mezunları var. Asgari ücret ile çalışmak okumadığı, zeki olmadığı anlamına gelmez. İki şey diyebilirim: Birincisi siz okuyan, zeki birini ne kadar hak ediyorsunuz? İkincisi düşünce ne olursa olsun bu şekilde dile getirilmez.
101 Yorumla
Soran+1 yılOkumuş olmak için üniversiteye gidenlerin çoğu ya asgari ücrete bir yerde çalışıyor ya da atanamayanlar kanadının altında...
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende sizin gibi düşünen insanlardanim. Şahsen sonrasını düşünmek zorundayız. Bende veterinerim sizin gibi olaylarla çok karşılaştım hatta daha kötüsüyle. Ama kendimi karşımdaki insan gibi ağzı bozuk veya küçük düşürücü hareketler yapmıyorum. Çok güzel bir söz var Yunus Emre'den "girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep illa edep" okumuş ama hala cahil kalan insan çok o yüzden sizde kendinizi onlarla bir tutmayın. Daha rahat edeceksiniz. emin olun iyi geceler
10 YorumlaBu konu bence subjektif.
sen kendine göre haklısın. Aşk karın doyurmuyor belki ama aşksız sevgisiz de yuva kurulmuyor. Onun adı bana göre evlilik değil bi iş ortaklığından öte gitmiyor. Evlilik gibi kutsal bir birlikteliğin yanına mantık kelimesini getirmek ilişkinin tabiatına aykırı nitekim insan duygusal bir varlık.
Belki diyebilirsin ki ya ben onu kastetmiyorum elbette sevgi de önemli ama maddiyat da önemli. Şimdi böyle düşünüyor olsan dahi sonuç olarak sen maddiyatı 1. Sıraya koymuş oluyorsun. Bu durumda sen kendince mantıklı olmuş oluyorsun bana göre de maddiyatçı oluyorsun. Parayı pulu Allah sağlık verdikçe belki bulursun ama seni gerçekten seveni kolay kolay bulamazsın. Ben koskocaman ömrümde beni saf karşılıksız ben olduğum için seven yalnızca 2 kişiyi bulabildim. Bu parayla satın alınılacak bir şey de değil. O yüzden paradan daha değerli.10 Yorumla
+1 yılİsteklerin seni bağlar. Brad Pitt i de isteyebilirsin. Ne kadar talepkâr olursan karşılığında da o kadar beklentiyi karşılaman gerekir. Bu işler al gülüm ver gülüm. Mesela çok zengin biriyle evlenmek istiyorsan senin ya da ailenin de o segmentte olması gerekir. Türk dizileri haricinde hiçbir yerde göremezsin zengin birinin gecekondu mahallesinden biriyle evlendiğini. Öyle sosyal statü farklarının olduğu evlilikler yürümez zaten. Benzer arkadaş ortamları, benzer iş ortamları, benzer eğitim düzeyleri, benzer dünya görüşleri ve sosyal statüler olmazsa ilişki çatlak verir. Gelirin asgari ücretin üzerindeyse kendi gelir grubuna yakın birini istemen son derece normal.
00 YorumlaAsgarinin 3 katını kazanıyorum Rabbim herkesin gönlüne göre versin. İlerde eşim olacak insanın gelir düzeyi benimle aynı veya fazla olmasını açıkçası bende isterim. Sonuç olarak erkekler biz gibi düşünmüyo çoğunda kompleks var bu konuda. Kadının fazla kazanması içten içe hoşlarına giden bi durum değil. Kısacası davul bile den dengine. Eğer bende Asgari almış olsaydım, kalkıpta adamdan daha fazlasını beklemem ayıp olurdu hiç kimse Bankamatik değil sonuçta. Ya seninle aynı gelir düzeyi olacak ya da bi tık senden fazla alacak
00 Yorumla
+1 yılHayat arkadaşını seçmekte özgürsün ama para göz çocuktan farkın yok bir kere sorma üslubun zaten belli ediyor nasıl bir insan olduğunu kimi seçersen seç bizi neden ilgilendirsin neden zorumuza gitsin ama okumuş kültürlü ve iyi bir iş sahibi olmuş bir beyfendi seni kendine eş diye seçer mi pek bilemedim zira senin kültür seviyen yerlerde
52 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu seçme özgürlüğüne sahipsin zaten kimse kafana silah dayamıyor bu konuda ancak bu sana aynı zamanda asgari ücretliyi küçümseme hakkını da vermiyor o yüzden insanları aşağılayamazsın burada. Türkiye'de durum çok belli artık okumak eşittir çok para değil, bir çok nedeni var ve çoğu siyasi... Asgari ücrete ve hatta altındaki ücretlerde çalışan çok iyi okullardan, bölümlerden mezun birsürü zeki insan var, birisinin asgari ücret alması onun zeki olmadığı anlamına gelmiyor kesinlikle bu sonuca nereden vardın çok merak ediyorum.
40 Yorumla
+1 yılİstemeyebilirsin önemli olan isteyip istememen değil bunu dile getirirken ne kadar naif cümleler kullandığındır bu senin kültürel olarak ne kadar geliştiğini gösteriir
26 Yorumla
Soran+1 yılBazen insanı çileden çıkarıyorlar
- +1 yıl
Evet haklısın zıvanadan çıkacak duruma getirebiliyorlar ama hiçbir zaman kalp kırma vebali ağır olur ve emin ol hayat kimseye adil davranmıyor maalesef
Soran+1 yılHemen kuduruyorlar, "sende ne var?" söylemleri de ortak dilleri:) Hemen zeka vb. yönlerden aşağılama çabaları
- +1 yıl
İnsanlar her kararına tabiri caizse burnunu sokmayı severler iyi ya da kötü o yüzden umursama sinirlenme onlarında kararı insanların hayat kararlarına yorum yapmak gibi düşün
Soran+1 yılPeki, çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılKimse kusura bakmasın burada kimse koç yâda Sabancı Torunu değil
Hepimiz zorluk çekiyoruz
Kimsede evleneceği erkekten abartılı bir hayat istemesin
şu an ülkenin şartlarında normal bir hayat süreceğiz
Memur san , Asgari ücretli isen böyle
burada bazı kızlar Yok zengin olacak illahi
Çoğunun babası memur ya da işçi
Bende memur çocuğuyum.
Hayat dizilerde ki gibi değil20 Yorumla
+1 yıl20 yıl önce 1 memur kadın, özel sektörde çalışan erkekle evlenir kendisinden 5 6 kat daha fazla maaş aldıkları için ama şimdi ise şehir dışında yarı inşat 1 evde ormana bakan bir yerde oturuyorlar, arabaları bile yok, erkek emekli olmak için halen çalışır 1.5 asgari ücret maaş ile kadın 1 asgari ücret emekli maaşı alır ve çektikleri kredileri öderler halen... bu kadar çok para avcısı olup yaşlandığınızda fasfakirleşebilirsiniz, bence.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçık konuşmak gerekirse bende seninle aynı düşünüyorum. Ama paradan dolayı değil.
Bir insanın iki türlü mesleği olmalı. Ya zeka gerektirmeli ya da yetenek.
Misal, doktorlar , mühendisler vs zeka gerektiren meslekler, o işi yapan zekidir diyebiliriz.
Ya da tiyatrocular, dansçılar, ressamlar, yetenek gerektiren işi yaparlar sanatçı olurlar.
Onun dışında kalanlar bana çekici gelmiyor.20 Yorumla
+1 yılHer şeyi isteme hakkınız var doğal olarak. Sadece hak edip etmediğiniz önemli. Ve bu üslupta olan birinin ben hak ettiğini düşünmüyorum açıkçası. Belki sinirinizden bu şekilde söylemiş olabilirsiniz bilemem ancak daha ılımlı olursanız bence istediğiniz de zaten size gelir.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÇok haklısınız İnsanlar özgür ve seçme seçilme hakkına sahiptir sonuçta sende bir başkası için tercih olacaksın karşı tarafında senin beklentilerine karşı beklenti içinde olduğu durumlar mutlaka olacaktır bence insanlar empati kurmaktan uzak bir yaklaşım içindeler
10 Yorumla
+1 yılerkekler sadece para kaynağı olarak görülüyor. evliyken şunu bunu al, boşan tazminat ve ömür boyu nafaka öde. kadının ne katkısı var sıfır.
erkek para verecekse neden evlensin?
ev işi ya da başka işlerini paragöz eşlerden çok daha az paraya yaptırır20 YorumlaNormalde her kızın illerdeki eş seçiminde kesinlikle işi gücü olan sorumluluk sahibi birilerini tercih etmesini isterim hatta bu özelliği tercih listelerine koyan kızlara zeki olarak bakarım. Lakin senin yaptığın bazı yorumlar bana aşırı kalitesiz geldi ve zeki bir insanın yapacağı yorumlar değil. hele ki tıp okuduğunu duyduğum da daha çok şaşırdım tıp fakültesinin bile bu kadar düştüğüne inanamıyorum. Neyse ön yargılı olmamak için biraz daha baktım sonra yürüdüğün kişiyi gördüm neden yürüdüğünü anladım "kuyumcu" kendileri seni takip bile etmiyorum sen bir kız olarak böyle gurursuz olarak diğer insanları küçümsemen baya zeka seviyeni ortaya çıkardı
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılGayet tabi değil.
Tercihleriniz sizi bağlar.
İnsanların gelir düzeyi sizi o ilişkide istediğinizi elde edebileceğinizi göstermez bunu unutmamanız da gerekir.
Hayat sizin.
İstediğinize evet , istediğinize hayır demekte özgürsünüz.
İnsanlar bunu saçma da bulabilir bu da onların en doğal hakkıdır.00 Yorumla O zaman sen karşıdaki insanı onu o yapan özelliklerine göre değil sadece bir araç olan paraya ne kadar sahip olduna göre değerlendiriyorsun o zaman diğer insanlarda sana öyle muamele yaptığı zaman örneğin senin aylık 10.000 dolar gelirin var diyelim ama aylık 1.000.000 dolar geliri olan bir adama aşık oldun ama o seni fakir diye reddettiği zaman veya buna benzer başka bir şey olduğu zaman sesini çıkarmicaksın bu sefer suçu kendinde aricaksın karşı tarafta değil anlaştıkmı ?
00 YorumlaBen de mesela mal mülk para soranı istemiyorum, bir kadının para karşısında küçülmesi bütün cazibesini, güzelliğini yok ediyor, din ahlak ve zeka ararım, gerisi hayvanda da var. Durumum gelirim iyi diye beni sevmesin, selam verse bakasım gelmiyor.
Hz. Fatıma'lar, Hz. Ali'lere layıktır.
Allah niyetlere göre verir, dünya malı isteyene dünya mal-ı versin inşallah.10 YorumlaBir insan cok fazla kazanabilir ama kibirli olmamali.. Mesela adam ciftcilik yapiyor tamam zorlu is ama yilda nereden baksan 1 milyon goturuyor en basitinden.. Ama bazikiler diyorki o ciftci.. Halbuki tarla sahibi adam hep zengindir. Sen haklisin ama kibirli degilsen kardesim.
Vesselam.
00 YorumlaEvet tabiki gelir düzeyi yüksek biriyle evlenmek isteyebilirsin, bu en doğal hakkın. Ama bunu dile getirme şeklin, cümlelerin zeka seviyen konusunda fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Senin suçun yok, suç tamamen babanın. O gece korunmayarak insanlığa senin gibi bir insanlık dışı varlığı getirmiş.
00 Yorumla
+1 yılErkekler neden sinirleniyorki kadinlar zengin birini isteyince fakir erkekse zaten aldatiyor oda sadık degil siz erkeklerde güzel genc kız istiyorsunuz ayni verisyonu paarali erkek istemenin bide böyle düşünun kendinize gelince hersey normal za
32 Yorumla- +1 yıl
@Shabazz fakir erkekse sadik degil yani erkek paara bulunca aldatir kendinde diyorsun fakirin nedne kahrini ceksin erkekler ayni cok zengin zaten tercih etmem
+1 yılYani sende fazla kazanıyorsan isteyebilirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılBen öğrenciyim şu anda ama bazen bu konuları dile getirince linç ediliyorum
+1 yılBizde ona zoruna gidenin borusuna gitsin derler boş ver kimin ne dediğini
13 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi görüşlere gelirler, bak şimdi nasıl aglayacaklar
- +1 yıl
Salla hayat senin hayatın yaşantı senin yaşantın
Soran+1 yılTeşekkürler, iyi geceler
Gizli Üye(30-35)+1 yılTespitin yanlış, zekâsını değil "siyasi torpilci dayısını/tanıdığını/referansını iyi kullanamamış" olması... şeklinde. Senin aradığın, tamamen memlekete zarar; bütün gün hiçbir fonksiyonu olmadan oturarak 3-5 asgari ücret alan ve emekli olunca da deli maaşa sahip kişi
01 Yorumla
Soran+1 yılAtanamayan, torpil vb. söylemleri gerçekten sıktı, işsiz ya da elinde başka cevheri olmayan kişilerin ortak paydası
+1 yılHaklısın. Zoruna gitmelerinin sebebi de özgüvensizlik vs. Bi tutturmuşlar kadınlar paragöz, kadını satın almalısın diye dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylüyolar. mevzu paragözlük değil asgari ücretle ev geçinmez. haklısın yani. ha iyi bi maaşı olan adam da çalışmayan bi kadını tercih etmeyebilir. o da başka bi konu. ama erkeklerin artık şu para konusunu aşırı abartmasının suyu çıktı yani. bi kadın para kazanıyosa bile erkek gene daha fazla kazanmalıdır. Erkek hep daha önde olmalıdır.
12 Yorumla- +1 yıl
Kadin erkek eşit değilmidir
- +1 yıl
@Tatarıtan1907 değil bence. kadın daha güçsüz her zaman. ben aynı haklara sahip olmasınlar demiyorum. ama erkek daha güçlü olmalı ve daha çok para kazanmalı. doğanın kanunu bu yani.
+1 yılAsgari ücretli olsun insan olsun kimseye üstten bakmasın empati yapabilsin güce paraya tapmasın yeter benim için. Seçimlerinizde özgürsünüz ama kimseyi kazandığı para üzerinden akılsız, zekasız ilan edemezsiniz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen bu kafayla gidersen evde kalirsinnn :)
Herkesin kaygilari var elbette.. Caliskann biri herzaman ekmegini tastan cikartir korkma. Senin rizkin neyse zaten onu alirsin. ne fazlasini nede daha azini!
Cok zengin olsan bile rizkin neyse onu alirsin yanii nekadarda cabalarsa cabala fark etmiyoo..
Sende calis er yerde ilanlar var isci ariyoruz diye.. birsey begendiginiz yokki nedim
12 Yorumla- +1 yıl
benim yorumumu da silmiş hasbam yaa, böyle para avcısı olup yaşlanınca 1 tl nin hesabını yapan insanları tanıdım.
Cevap sahibi+1 yıl@The_Empress kim neyi silmis?
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimsenin zoruna gitmez
Ama erkekler de kriter belirtirken kız seçmek için kezban kezban düşüncelere sahip olmayacaksınız
Son 100 yılda sizi adam yerine koyduk insan gibi değer verdik diye tepemize çıkmaya kalkmayın
Binlerce yıl Şövalye, İmparator, Evin ve dünyanın koruyucusu lideri erkekti
Siz de bizim hizmetkarımızdınız, şimdi şimdi yeni yeni haklarınızı hatırladınız, ki düşünüyorum da verilmeseymiş keşke
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKız arkadaşım Hacettepede tıp okuyor, biz tanıştığımızda asgari ücretin 1,5 katından biraz fazla maaş alıyordum, hiç sorun etmedi. Şu an kendisinden çok çok daha yüksek bir gelire sahibim. Velhasıl uyumunuz varsa bir kalemde silip atmayın hayatın ne getireceği belli olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücrette geliri olmayan birisini istemiyor olabilirsin sonuçta herkesin kendi tercihi saygı duyarız ama insanları bu şekilde aşağılama hakkına sahip değilsin.
31 Yorumla- +1 yıl
Tip öğrencisi olman seni fazlasıyla egolu ve kompleksli biri yapmış. Çok çalışarak iyi bir bölümü kazanabilmişsin ama insanlarla nasıl iletişim kurman gerektiği konusunda kendini geliştirememişsin. Bence bu konuda kendini geliştirmeye ağırlık ver. Yoksa sıkıntısını yine sen yaşarsın
Eğer diyorsanki ben çok iyi maaş alıyorum ve doğal olarak dengim biri ile beraber olmak istiyorum, bu elbette normal. Ancak kendi olduğun konumda cinsiyet bazında birini böyle bir üslup ile aşağılamaksa amacın, ait olduğun yer bellidir.
10 Yorumla
+1 yılBunda kimsenin suçu yok insanlar üniversiteye iş bulmak için gidiyor devlet de iş ihtiyacına göre lisans mezunu yetiştirmeli, insanlar ümitle okuyor, bundan hocalar müthiş para kazanıyor ama olan genç insanlara oluyor.
21 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 626 cevap paylaştı. Bişey istemek herkesin hakkı kim neden yargılıyor bunu
13 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum, bunu dile getirince hemen bir saldırı başlıyor. Görüşlere gelir şimdi işsiz tayfa
Soran+1 yılTeşekkür ederim görüşünüz için
Okuyup ya da zekanızı kullanıp düzgün bir işte olamamanız benim suçum mu? Cümlesine katılmıyorum çünkü hayatta her şey istenilen gibi gitmiyor. İstek konusunda ise sana kimse karışamaz.
20 Yorumlakendin de asgari ücret seviyesinde gelir elde etmiyorsan haklısın.
bende kendini geliştirmeyen herkesten nefret ederim. kendini geliştirmeyip asgari ücretin azlığından şikayet etmek büyük abdallıkdır.
00 YorumlaMaaşı asgari ücretten yüksek olan da sorar sen ne kadar maaş alıyorsun diye? Ama şu konuda tebrik ederim, lafı eveleyip gevelemeden direk niyetini belli etmen güzel. Kimisi bunu dolaylı yollardan belirtmeye çalışsa da sen bunu direkt söylüyorsun.
00 YorumlaNe istediğine sen karar verirsin kimseyi ilgilendirmez ama hayallerini gerçekleştirebilmek için başka bir insana ihtiyaç duyman senin gelişimini engeller. Maddi konularda bile insanın verdiği emek, yürüdüğü o yolda insan daha bilge olur.
00 YorumlaKendine denk isteyebilirsin elbette ama bunu ifade etmenin yolu daha farklı olabilir. Para kazanmak zeka. işi belki biraz da evet ama helal kazanmak da önemli. Asgari ücret alan adam da. kendine denk hatun ister diye duşunuyorum zaten..
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 539 cevap paylaştı.
+1 yılseçim senin karar senin kimse bu yüzden yargılayamaz 4 yıl okuyan herkes iş bulacak diye bir kural da yok kimse de bu vaadi vermiyor zaten insanın kendisini geliştirmesi lazım. Yoksa her yer mühendis her yer avukat
00 Yorumla
Sen bu kafayla ancak "kırmızı hapı" almaamış , erkeklerle muhattap olursun.
Tek derdin = PARA.. aynısınız çoğunuz.
Erkeği PARAsına göre seçenlerle kadını ETİne göre seçenler birbirlerini bulacaklardır :-)00 Yorumlasert üslubunuz karşısında ne kadar üsluplu insanlar olduğunu gördüm son birkaç yorumu okuyarak, zevk aldım resmen bundan çok teşekkürler ne beyefendiler varmış👏🏻
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir isteğin olabilir tabii. @Flowerlady1903
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Asgarî ücret durumu zamanla düzelebilir, ya asgari kişisel kalite ne olacak?
Davul, dengi dengine vurur. Kendinden üstününü isteyen, bunun ceremesini bir şekilde çeker.
10 Yorumla
+1 yılPeki senin aylık gelirin ne kadar? Vasfın ne? Eğitim durumun, mesleğin ne?
Kendin ne koyuyorsun ve ne bekliyorsun onu da bi görelim öyle yorum yapalım değil mi?
10 Yorumla
+1 yıladama sormazlar mı senin ederin ne ki böyle isteklerde bulunuyorsun diye, soralım bakalım, senin ederin ne ki böyle paralı pullu isteklerde değer biçebiliyorsun, kaç kuruşluksun sen?
10 Yorumla
+1 yılSenin neyin var ki? karşındakinden bir şeyler istiyorsun...
Kusura bakma her insan kendinden sorumludur, kimse senin egonu tatmin edecek düzeyde olamaz...10 YorumlaOkuyupta bir yerlere atanamayan insanların yaşadığı ülkede iktidarı belirleyen bir oyunuz varsa sadece bu sizin suçunuz
21 Yorumla
Soran+1 yılAtanamamaları da benim suçum değil, herkes devlet memuru olmuyor.
+1 yılSizin ayakta değilde yatış yapilarak kontrol altında tutulmanız, tedavi edilmeniz gerekiyor.
Allah yakınlarınıza sabırlar versin 😄
20 Yorumla
+1 yılSaygı duymak gerek. Atalarda söylemiş davul bile dengi dengine diye. Her insan doğal olarak maddi manevi kendi denginde birini isteyebilir. Ama bazende çok takılmamak gerekir.
00 Yorumla
+1 yılBu kafada insanlarin oy kullanarak sectigi yoneticilerden tum mezunlara is bulmasini ya da issizligi bitirmek icin gayret etmesini beklemeyin 😀
00 Yorumlaboyun uzunsa iri göğüslerin varsa iri kalçaların seksi bacakların varsa sarışın mavi gözlü beyaz tenliysen bebek gibi suratın varsa istemek hakkın tabi ama bunlar yoksa kimse seni s. iklemez ;)
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılSende öyleysen, statüsü yüksek biriysen kendi karşında, kalibrende birini istemen gayet doğal.
Bu soruyu hiç bir açıklama yapmadan direkt sorarsan insanlar garipseyebilir.
00 Yorumla Sen onun geliriyle evlenecen galiba diyelim ki iyi geliri olan biriyle evlendin sonra adamın işlerini bozuldu veya başka bi sebepten geliri asgari ücret düzeyine düştü ayrılacan mı
00 Yorumla
+1 yılburada senin ne iş yaptığın senin zeka seviyen görüşün önemli bu yüzden herkes kendine denk olanı bulmak ister yüksek seviyelerdeysen tabiki yüksek seviyelerde istemek hakkın
00 YorumlaBöyle birini aramandaki sebeb ne ilerde sıkıntı çekmemek mi ama bunu konustugun para göz olduğunu dusundurebilir bundan olabilir herke z parası olsun ister ama her şey para değil
00 Yorumla- Devamını Gör (162)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat