6bin kira veriyorduk gelip dediler ki kiraya zam 14bin verirseniz verin vermezseniz biz evimize yeni kiracı koyalım evimize 30bin verende olur şeklinde konuştular eşimde kabul etti bende eşimle tartıştım maalesef kendi ailem niye bukadar zam yapıyo yabancı bile bukadar zam yapamaz dedim zaten zor maaşla geçiniyoruz senin maaşın annemlere veririz dedi daha çok delirdim kendi maaşından ver dedim
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Aile evi sevmiyorsanız çıkın başkasının evinde oturun. Kimse size bedava ev sağlamak zorunda değil.
Yabancı değil kendi ailesi oturduğum ev catı katı kira almicaz diye oturdum zaten yoksa oturmazdım mutfa bile düzenli değil
bence sen acilen boşan zengin koca derdine düş. tek derdin para olmuş gözün paradan başka hiç bir şey görmüyor
İnsan kendi ailesine kiramı ôder buna olumlu bakmak saçma bence para ne alakası var maaşların ne kadar olduğundan haberiniz yok galiba biz fabrikada işciyiz kira 14bin olursa nasıl gecinelim boş konuşma
sen ailesinin evi var diye mi güvenerek evlendin? öz oğulları bile olsa prensip meselesi kira isteyebilirler ve bunda hakları var. beğenmezsen başka eve çıkarsın olur biter. ek olarak 14 bin dediğin kira şu an çıksan baraka gibi eve gitsen en az 20 bin olacak oda rutubetli kötü ev.
Oturduğum ev aynı çatı katı Yo biz kirayı veriyorduk zaten çok zam yaptılar ev sahipleri yüzde 25zam yapmaları gerekiyor bu fazla yaptı onu diyorum yoksa biz her ay kiramiz hesaplarına atıyoruz
bende kiracıyım ve %25 olayını devlet yılbaşında kaldırdı. Adam %1000 bile zam yapabilir ve mahkemeye versen de nokta sonuç alamazsın. Ayrıyetten evden dilediğimde çıkarırım diye Tahliye taahhütnamesi imzalatıyorlar imzalamazsan evi kiraya vermiyorlar ve tarihi boş. sonradan doldurup bu tarihte çıkacaktı imza attı çıkmadı diye sana dava açıp seni mağdur ediyorlar. kısaca sistem seni değil ev sahibini düşünüyor. benimde kirama %100 zam gelecek kira sözleşmesi tarihinde. şimdi arasam daha ucuz ev bulabilirim ama küçük olur ev aramak eziyet ki evlenirken 4 aydan uzun ev aramıştık. sonra 1 kira peşin 2 kira depozito 1 kira emlakçı 1 kira kadar nakliyeci taşınırken zarar gören eşyalar ev temizle yerleş o bu 80 100 bin tutuyor. bu yüzden mecbur kabul edecez başka çare yok.
Siz benim evimi gôrmediniz gôrseniz bunu demezdiniz bı etcek ev var birde etmicek ev var çatı katındaki evine oturtdu onların olduğunu bile bilmiyordum sonradan ôgrendim ev küçük tutarkende dedim bu ev eşyalarmız olmaz çünkü biz nişanlıyken almıştık eşimle , gardrop kutusunda kurulu değil eve olmadiğidan catı katı tavanı alçak kuran kişiler yazık olur hatta neden burayı tuttunuz ki 8bin daha iyi bı yer tutabilirsiniz dediler mutfak deseniz dolap iki kapaklı ben ceyizimden yarı eşyamı kurmadım kutularda duruyor mutfak yok denilcek kadar küçük fotoları buraya atsam nasıl 8bin veriyodunuz denilir ailemin evi var oraya taşıncaz kendim ailem kira almaz en azından ben işten çıksam eşim o kirayı ve evi gecindiremez 17bin alıyo
çatı katı yine iyi yerin 7 kat altında rutubetli çöp evler var. bu arada bende asgari ücret alıyorum
Güvercinler geliyor yuva yapmişlar akıyor falan ısınmıyo birde ay evi yaptıryoz onuda karşılamıyo sorunu çôzdük ev Alacaz 14bin kira vermek yerine eşim arabası satacak kendi ailem yardım etcek bielezikleri falan katarız bizde her ay 14bin borç gibi kôşeye atarız
Evet bu en mantıklısı olmuş durumda.
Kendi evladına bunu yapan da ne bileyim eşinin erkek olduğundan eminmiyiz?
Ailesi ôyle bende ev bakmaya başladım başka yerden
Senin ev bakmaya değil boşanma şartlarını konuşman gerekiyor bence
Niye ôyle dediniz normalmiş kızıyordum istemekte haklılarmış bilezikleri bozup kiredi çekip ev almak fikrim kendi ailemde yardım ederiz dediler annemde kızdı zaten
Evlilik sizin tek başınıza karar alın diye yaptığınız bir şey değil eşinizin kendi ailesine karşı sesi cıkmıyor mu? Ortada bir sorun varsa eşinizin bunu kendi ailesiyle konuşup halledebilmeli kendi çabalarınızla bu evliliği uzun süre ayakta tutamazsınız
Eşimede diyolar zam olayını kabul etmiyodaniz çıkın dediler biz olayı kendi aileme anlattık annem 14bin verdikten sonra bizde yardım edelim ev alalım dediler
seni yetiştiren aile ne kadar güzel bir aile allah eksikliğini göstermesin mutlu olun
İnşallah
insanlık bitmiş ihtiyaçları varsa bilememde yoksa ayıp yani
Başka evlerinde var emekliler ikiside diğer kiracısına zam yapmamış kendi evlatlarına napıyorlar
kredi ödüyormuş gibi düşün ölünce bu iki tip 3 tane evin olacak
Olamaz başka kardeşi var evler onun üzerine
üveymi senin koca insan oğlunu kendi evinde kiracı oturturmu
Değil ôz kira veriyoruz zaten 14bin diyince meslek sahibi değliz fabrika çalışan insanlarız sonuçta birimiz maaşı eve gitcek diğer maaşı hesaplı idare etcez başkaları olumlu karşılamış şaşırdım demek normalmiş
hiç normal bişi değil
Biz krediye 14bin ôdesek sanki daha mantıklı borcun sonunda ev bizim olur kendi ailemle de konuştum olmazsa alalım diyolar
ben olsam kalmazdım orada hem kira verip oturuyorsunuz hemde lütf yapıyormuş gibi görünüyorlardır kesin etrafa
Ben söylüyorum kira veriyoruz diye ailemle konuştuk zaten babam kredi ôdersiniz 14bin daha iyi dedi yardım ederiz diyince eşimde kabul etti
Kocanın anne babası dimi
Evet kendi ailesi
Bu işte bir iş var
Nasıl Yo millet normal demiş isteye bilirlermiş okadar kira verdikten sonra niye çatı katında oturum ki temiz bı eve çıkarım
Anne baba kira mi alır saçma saçma seyler
Birde ev çatı katında gardrop bile kurulamadı tavan alçak olduğu için kutuda duruyor ev onların olduğunu bilseydim oturmazdım anneme söyledim bilezikleri herşeyi topla üzerini biz tamamlayıp ev alalım size dediler 14bin en azından kiredi ôdersiniz diyolar