+1 yılBir işletme açmayı düşünüyorsanız, bijuteri ve giyim mağazası gibi farklı seçenekleri karşılaştırmak istiyorsanız, birkaç faktörü dikkate almanız önemlidir. İşletme açmadan önce pazar araştırması yapmak, finansal durumu gözden geçirmek ve kişisel tutkularınızı, deneyimlerinizi ve müşteri ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak önemlidir.
Bijuteri Mağazası Açmak:
Eğer takı ve aksesuarlara ilgi duyuyorsanız, bijuteri mağazası açmak mantıklı olabilir. Bijuteri genellikle giyimle kombinlenerek kullanılan ve daha geniş kitlelere hitap edebilen bir ürün kategorisidir.
Bijuteri mağazası açmak için özgün tasarımlar veya farklı tarzlardaki takıları sunarak müşteri tabanınızı çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca, e-ticaret platformları aracılığıyla da geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.
Giyim Mağazası Açmak:
Giyim mağazası açmak, moda ve trendlere olan ilginiz varsa ve tekstil sektöründe deneyiminiz varsa mantıklı olabilir. Giyim mağazası işletmek, sezonluk trendlere uyum sağlama, stok yönetimi ve müşteriyle etkileşim gerektiren bir iştir.
Giyim mağazası açmanın avantajlarından biri, farklı beden ölçülerine ve tarzlara hitap edebilme imkanıdır. Düzgün bir pazarlama stratejisiyle, yerel müşterilerin yanı sıra çevrimiçi alışveriş yapan müşterilere de ulaşabilirsiniz.
Hangi İşletme Daha Mantıklı Olabilir?
Hangi işletmenin daha mantıklı olduğunu belirlemek için yerel pazarı araştırmak, rakip analizi yapmak ve başlangıç sermayenizi göz önünde bulundurmak önemlidir. Bijuteri mağazası açmak düşük maliyetli bir başlangıç yapmanıza olanak tanırken, giyim mağazası açmak daha fazla stok ve alan gerektirebilir.
Ayrıca, hangi ürün kategorisinin daha fazla talep gördüğünü ve daha sürdürülebilir bir kar marjı sunduğunu araştırmak da önemlidir. Örneğin, takı ve aksesuarlar genellikle daha yüksek kar marjlarına sahip olabilirken, giyimde rekabet daha yüksek olabilir, iki seçenek de kendi avantajlarına sahiptir ve hangi işletmenin sizin için daha mantıklı olduğunu belirlemek kişisel tercihlerinize, deneyimlerinize ve finansal durumunuza bağlı olacaktır. İşletme kurarken, tutku ve bilginizin yanı sıra pazar koşullarını ve müşteri ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmanız önemlidir. Şu anki Türkiye şartlarında bir çok mağaza kilit vurmuş olsa da bence yine en doğru karar benim için mağaza olurdu bu yüzden seçenek olarak mağaza anketine oy verdim.
52 Yorumla
Soran+1 yılgenel manada bijuteriyi övüp giyim mağazasını işaretlediniz :D sağ gösterip sol vurdunuz sonda :D
- +1 yıl
Çünkü herkesin yaptığını yapmayalım istedim ama sanki bijuteri daha iyi duruyor gibi 😂 ama yine de mağaza iyidir
En İyi Cevaplar
Hanımefendi merhaba
Uzun zamandır işletme ve birden fazla işletme işleten biri olarak yazacağım. Aynı zamanda iyi bir gözlemci ve Kayserili olarak yazacağım sorunuza.
Öncelikle bir arkadaşım bijuteri mağazası açacaktı karşı çıkmıştım. Açtı ve kapatmak zorunda kaldı. Bence satılan ürünlerin fiyat ortalaması önemli ve bijuteri’de genel olarak uygun fiyatlı ürünler var ve toplam ciro az oluyor bu da işletmenin nakit döngüsünde büyük problemler çıkartıyor. Ayrıca çok çeşitli ve modası çabuk geçen ürünler mevcut aynı şeyler tekstil de söylemek mümkün değil. Ayrıca bijuteri ürünleri 12 li ve 24 lü paketler de toptan olarak aldığınız için çok riskli ürünler hiç bir zaman bitmiyor ve modası geçmiş oluyor bence çok pişman olabilirsiniz. Çevrenizde çok kaliteli bir bijuteri mağaza görmemenizin sebebi 2-3 bin tl bir takıya vereceğine o paraya güzel bir kol saati veya 5-6 bin tl ye altın takı alınabilir olması. Açıkçası kadınlar ya çok ucuz takı alıyorlar ya da altın pırlanta tercih ediyorlar. bu arada istisnalar kaideyi bozmaz ama genel olarak bu.
Tekstil ise gerçekten harika yani açıkçası butik açtığınızda bir seri aldığınız da onu bitirmek çok kolay çok seçenek olduğu için toptan da da çok rekabet olduğu için toptan alımı çok kolay kaldıki butik de tamamlayıcı olarak çorap iç çamaşırı mevsimine göre şal bere atkı sergileyebilir ufak hazır standlar da bijuteri koyabilirsiniz çanta gibi ayakkabı gibi bir çok şey sergileyebilirsiniz ama bijuteri açtığınız da bunlar olmaz. Bunlar benim fikrim tabi ki kendi gözleminiz maddi durumunuz bulduğunuz dükkanın büyüklüğü yeri konumu hepsi çok önemli26 Yorumla
Soran+1 yıldükkan konumu yaşadığım şehrin merkezinde en işlek yerinde. genelde gençlerin gezdiği bir yer. böyle bir yerde dükkan açıldığını da göz önüne alırsak yine size giyim mağazası mı daha mantıklı gelir?
- +1 yıl
Evet giyim kesinlikle giyim iyi araştır sadece çamaşır çorapta olabilir. Bak şimdi sana bir örnek veriyorum. Bir gün aksi bir laz esnaf çok değerli bir dükkanını kiraya verdi. Tahtakale de. Köşe bir dükkan. Yutan adam döner satıyor du. Ve esnaflar adamın ne kadar akıllıca bir iş yaptığını söylüyorlardı ben de dedim ki ya döner ekmek 3 tl ( geçmiş zaman) dediler ki kola var ayran var tamam ikisi 6 tl adam dakika da 1 döner kesse verse saatte 60 döner yapar 5 saatte hiç durmadan satsa kuyruk olsa ki imkansız. 300 paket 1800 tl 30 gün çalışsa 54000 yapıyor sadece kirası 10.000 tl işi o zaman bu iş zarar eder dedim gerçekten kapattı adam ben ucuz şeyler ile para etmeyen şeyler ile ilerleyen hiç görmedim. Sen hiç hayatında iflas eden kuyumcu gördün mü. Adam düzgün ise karıya kıza kumara düşmemişse bir şey olmaz. Tabi şimdi tekstil altın değil diyebilirsin benim örneğim ucuz malzemeler ile dükkanlar dönmüyor. Yaşınız kaç bilmiyorum ama 2003-2004 yıllarında heryerde simitçiler açıldı o zamanda demişti çok değerli yerlerde bu iş yürümez çoğu kapandı ayakta kalanlar zincir olup çayı simitin 2 karına satanlar kaldı. Aynı şey lokmacılar için de geçerli. Bir de demişsinizki kaliteli bijuteri satan yok. Yok çünkü gerçekten ihtiyaç yok sandığınız kadar. Mesala şunu sorun burada sadece kadınlar cevaplasın bir bilekliğe altın olmayan bilekliğe kaç para verirsiniz. Kimse çok para vermek istemez. Ama bir elbiseyi beğeniyorsa kadın parasını verir alır. Kimsenin görmemesine rağmen kendini daha iyi hissettiği için çamaşıra 1000 tl bile veren var ama.
Soran+1 yılhaklsınız ilk defa ticarete başlayan biri için kaliteli takı satmak mantıklı değil. kaliteli takılar ancak pandora, so chic gibi köklü markalarda çok satıyor galiba.
Soran+1 yılsize çok teşekkür ederim. kafamda oturmayan birkaç soru işareti vardı. objektif ve mantıklı görüşünüzle onların ortadan kalkmasını sağladınız. görüşlerinizin hepsini not ettim. tekrardan teşekkür ediyorum..
Daha önceden işyeri işletme deneyimin yoksa iyi düşün bu zamanda çok ağır giderler var para kazanmak için zamana ihtiyacın var bunun içinde en az altı ay bir sene boyunca iş olmasa bile giderlerin cebinde hazır durmalı sabırlı olmalısın genede bu zaman sonunda kazanacağının garantisi yok bir sürü etken lazım mekan, yer, bölge, şans, sosyal medya gücüv. s
10 Yorumla
işi bilmeden başlama ama en temelde bijiteri çok karlıdır. çok küçük malzemeler olduğundan birim fiyatta çok uzuca alıp alışveriş yapılacak rakamlara satarsın.
Ancak ince iş olduğundan firesi çoktur.
Giyim için daha çok sermaye de gerekir. yine işi bilmiyorsan dolandırılırsın
önce gir bir mağazaya çalışıp tecrübe edin.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 22,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBijuteri bence
00 Yorumla Selam 👋😇
Söyle yardımcı olayım, öncelikle bulunduğun alanda ki eksikliğe göre bir seçenekte bulunabilirsin. Yani çevren giyim mağazası doluysa senin işler biraz zor ilerleyebilir. Yani o yüzünden bunu kararını verecek olacak yine sensin çevrene göre bir araştırmaya girmen daha mantıklı.
#íbobeyyy @íbobeyyy
02 Yorumla
Soran+1 yılselam. çevre faktörü de var evet. gözlemimi yaptım, kaliteli takı satan bijuteri yok çevrede.
+1 yılGiyim mağazasında bujiteri satmaya ne dersin bak bu iyi fikir kimseyle paylaşma.
22 Yorumla
Soran+1 yıltamam paylaşmam ahaha
- +1 yıl
😜..
+1 yılKaliteyi bilemem fakat yatırmış olduğum parayı daha hızlı çevirmek istiyorsan takı toka açmanı tavsiye ederim küçük ürünler düşük fiyatlar hızlı kazanç olur senin için çok büyük bir dükkana da ihtiyacın olmaz
11 Yorumla- +1 yıl
%52 mühim bak 😀
+1 yılBujiteri çok iyi gider. Ben içeri girince kendimi kaybediyorum resmennn :) bana göre bujiteri ama giyim de olsun isterdim. Fakat bujiterilerde her bütçeye uygun ürünler oluyor
10 Yorumla
+1 yılYeri ve ortamına göre bu değişkenlik gösterebilir. Bujiteti ihtiyaç varsa bujiteti ama giyim daha öne çıkar
10 Yorumla
+1 yılTakı işi her zaman daha mantıklı kadınlar özelikle takılara hiç bir zaman hayır diyemezler. Ama bir giyim mazasinda bi üründen vaz geçme ihtimalleri daha yüksek.
00 YorumlaGiyim açıp bir kısmını bijuteri yapabilirsin
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılVallahi ben giyim mağazalarının çok mutlu olduğunu söyleyemem bujiteri de iyi yerde iyi iş yapar diye düşünüyorum
00 Yorumla öyle tercihle olmaz bilgi tecrübe vs gerekir birde bütce. Sen bu kafa ile bu işlere girceksen sakın ha
00 YorumlaHer ikiside olabilir..
02 Yorumla
Soran+1 yılo kadar sermayem yok sadece birini açabilirim kldsjfglds
Kolye küpe gibi takılar çok önemli değil ama giyim çok önemli. O yüzden giyim mağazası daha iyi olur
03 Yorumla
Soran+1 yılaa bu da bir etken. not aldım teşekkürlerr
+1 yılGiyim mağazasının bir köşesini bijuteri bölümü yapmaya ne dersin?
00 Yorumla
+1 yılUfaktan başla bijuteriye giyim eklemesi yapılır sonradan da
00 YorumlaBijuteri çok incil boncuk cebe atılıp götürürülesi kaybın çok olacağı şeyler gibime geliyor zaten pahalı Ürünler üstüne ne kadar daha koyup satıcan tekstil den de bu işe girersen elbise işinde iyi para var
02 Yorumla
Soran+1 yılbijuteriden kastım kaliteli takı bu arada. ucuz 5-10 tl'lik demir takılar değil. paslanmaz, kararmaz çelik takılar vs. yani 2 segmentte de kaliteli ürün satmayı hedefliyorum. sadece hangisi daha mantıklı onu düşünüyorum
Soran+1 yılha hırsızlığı kastediyorsan, hırsızlık 2 alanda da risk var
İmkanınız varsa birbirini tamamlayacak şekilde ikiye bölünmüş ortamda satış yeri açınız.
00 Yorumla
+1 yılBence giyim daha uygun özellikle de kadın ve çocuk giyim çok işler yani mağaza tarzı
10 Yorumla
+1 yılKadın giysileri hem güzel hem daha çok satıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGiyim magazası çok fazla var. Bujiteri açmalısın ☺
00 YorumlaBijuteriya daha mantklı geliyor amma Önce iyice hesap yapmak lazım😀
10 YorumlaBujiteri çok daha karlı
10 Yorumla
+1 yılİkisinde Mantıksız. Kendi markanı oluşturamıyacaksan girme cünkü küçük balıga yer yok bu deniz de
00 Yorumla
+1 yılbirazdaha zaruri çünki
00 YorumlaGiyim daha güzel
00 Yorumla
+1 yılGiyim mağazası daha mantıklı geliyor
00 YorumlaBijuteri açmak daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılGiyimden daha çok kazanç elde edilir bence.
00 Yorumla
+1 yılİkiside olsun
00 Yorumla
+1 yılgiyim en iyisi
00 Yorumla
+1 yılgiyim mağazası daha mantıklı bence
00 Yorumla
+1 yılGiyim tabii ki
00 Yorumla
+1 yılBijuteri de kar marjı daha yuksek
00 YorumlaBujiteri kesinlikle.
00 Yorumla
+1 yılBijuteri bencee
00 YorumlaHer ikiside olur
00 YorumlaKesinlikle bijuter derim
00 Yorumla
+1 yılBujiteri bi tık daha mantıklı
00 Yorumla
+1 yılGiyim
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 469 cevap paylaştı.
+1 yılBijuteri
10 Yorumla
+1 yılİkisini de aç sonra bat
31 YorumlaYani biraz konuma göre de değişir
01 Yorumla
Soran+1 yıldükkan konumu şehrin merkezinin en işlek yerinde. genel olarak gençlerin takıldığı bir yer. kaliteli takı satan bijuteri yok.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılIkiside mantıklı
00 Yorumla Giyim daha kazançlı
00 Yorumla
+1 yılHicbiri
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 545 cevap paylaştı. Bijuteri daha kârlı
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılGiyim
00 Yorumla Her ikiside ben sana destek vericem
00 YorumlaBu ülkede hele giyim batarsin
00 Yorumla
+1 yılgiyim
00 Yorumla
+1 yılGiyim sanki
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 658 cevap paylaştı.
+1 yılBijuteri
00 Yorumla
+1 yılGiyim
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 364 cevap paylaştı. Giyim daha mantıklı
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılTakı mağazası bence.
00 Yorumla
+1 yılMağaza tabi
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 408 cevap paylaştı. Giyim
00 Yorumla
+1 yıl2 sinide aç 😃
06 Yorumla
Soran+1 yılo kadar sermayem yok ikisinden biri kjdskfks
- +1 yıl
Gidip bi yerde dükkan açmak yerine her ikisini de alışveriş sitelerin den sanal mağza açıp yapman daha mantıklı 😃
Soran+1 yılişte ben tek 1 alanda hem e-ticaret hem de dükkan açmayı planlıyorum:)
- +1 yıl
şu an şu piyasa da dükkan açmak hiç mantıklı değil aç sanal Mağzanı yapıyorsan yine 1 tanesini yap ama sadece sanal da olsun bu şekilde daha kısa sürede para kazanırsın
Soran+1 yıldüşüneceğim bu fikrini teşekkürler:)
- +1 yıl
Rica ederim umarım her şey istediğin gibi olur 😊
+1 yılGiyim daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgiyim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGiyim daha kolay
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem