+1 yılEvlilik, her iki eşin de katkıda bulunması gereken bir ortaklık ve bu ortaklık birçok farklı faktörü içerir. Maddi durum da bu faktörlerden biridir. Evlilikte maddiyata bakmak, sağlıklı bir ilişki için önemli olan dengeli bir yaklaşım gerektirir.
Maddi durum, bir ilişkide önemli bir faktördür çünkü evlilik beraberinde birlikte yaşamayı, ekonomik sorumlulukları ve geleceğe yönelik planlamaları getirir. Bu nedenle, maddi durumun göz önünde bulundurulması evliliğin sürdürülebilirliği için önemlidir.
Ancak sadece maddiyata odaklanmak sağlıklı bir ilişki için yeterli değildir. İletişim, saygı, güven, ortak hedefler ve değerler gibi diğer faktörler de evlilikte önemlidir. Her iki eşin de maddi katkıda bulunması ve ekonomik sorumlulukları paylaşması önemli olsa da, bu durum ilişkinin diğer yönleriyle dengelenmelidir.
Evlilikte maddi duruma bakarken, çiftlerin birlikte sağlıklı bir bütçe oluşturması, finansal hedefler belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmak için birlikte çalışması önemlidir. Ayrıca, maddi konularda iletişim ve anlayış da evliliğin sürdürülebilirliği için kritik bir rol oynar.
Evlilikte maddiyata bakmak, çiftlerin finansal durumlarını göz önünde bulundurarak birlikte sağlıklı bir gelecek inşa etmelerini sağlayabilir. Ancak maddi durumun yanı sıra duygusal bağ, ruhsal sağlık ve iletişim gibi diğer önemli faktörler de göz ardı edilmemelidir. Önemli olan, her iki eşin de maddi durumuyla ilgili dürüst ve saygılı bir iletişim içinde olması, ortak kararlar alması ve birlikte finansal hedeflere yönelik çalışmasıdır.
Ancak ancak samimi ve doğru bir şekilde söylemem gerekir ki günümüzde insanlar ne yazık ki artık maddiyata bakmak durumundalar çünkü öyle kuru kuruya aşk sevgi hoşlantı bilmem huzur yetmiyor akşam olduğu zaman evine ekmek götürmek doğalgazını yakmak elektriğini ödemek çocuğun gelirlerini giderlerini sağlamak için maddiyat önemli bir nokta yani önemli değil diyen yalan söyler, kabul ediyorum her şeyden önce anlaşmak ve birbirine tamamlamak gerekir ama maddiyat olmadan evlilik olmaz. Maddiyat önemli değil diyenlerin birçoğu yalan söylüyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eskiden laf olsun diye CD' si Kaset' i olmayana kız verilmez derlerdi.
Ama şimdilerde Karakterden önce Evin var mı? araban var mı? zengin misin? ailenden ayrı mısın? diye dış kapının dış mandalına bakıyorlar.
İyi ki de bakıyorlar. Kişi neye talipse ona kavuşur. Huzur isteyene huzur. Para isteyene Para.
Ama gün gelende insan dayandıklarıyla, elindekilerle, eşiyle imtihan olur. Gün gelen de hepsi gider.
Aslında bu dünyaya geldiğimizde de hiç bir şeyimiz yoktu. Hiç bir şeye sahip olmadığımız halde bir şeylerin peşinden koşturduk. Ve hiç bir şeye sahip olmadığımız için bu dünyadan hiç şeyi alıp götüremeyeceğimizin gerçeğini değiştirmiyor.
07 Yorumla- +1 yıl
@asyaaalia Ben gel Annemin yaşayacaksın demedim. Bunu nereden çıkardın.
Mesela burada bir anket yapılsa bir çoğu evi arabası maddi durumu iyi olmayan birisi ile evlenmez. Günümüzün ilişkileri, evlilikleri artık bunun üzerine kuruluyor. Herkesin evi arabası maddi durumu iyi olmak zorunda değil.
Anlatmak istediğim Evlilik kurumu bir KONFOR alanı, Hotel değil. Evlilik böyle bir şey değil. Ama insanların çoğu bunu anlamıyor. Hayatın anlamı değil. Bu sahiplenmek duygusu değil. Bu bir üst statüye geçme değil.
İnsanlar birlikte bir hayat kurabiliyorlar mı, birbirlerinin kıymetini biliyorlar mı, hayatın paradan daha değerli olduğunu anlayabiliyorlar mı, birlikte verdikleri mücadeleden mutluluğun hazzını alabiliyorlar mı, ben her şeye rağmen senin yanındayım diyebiliyorlar mı? Mesele bu. Ama insanlar Evliliğe arka kapıdan bakıyorlar ve hüsrana uğruyorlar.
Ben parası olmayana kölelik mi edeceğim düşüncesi olan birisiyle zaten evlenilmez. Birbirine saygısı olmayan, üstünlük taslayan, ezen hâkir gören birisiyle de evlilik olmaz. Hatalar başta yapıldığı için insanlar gerçekleri sonradan görüyorlar maalesef - +1 yıl
Benim için maddi durumu önemli değil. Çalışma azmi olan bir insanla birlikte çalışıp her şeyi birlikte yapabiliriz. Ama şöyle de bir durum var adam günümüz şartlarına göre iyi kazanıyorsa ve yıllarca kazandıklarını karıyla kızla yiyip bir birikim yapmadıysa gel beni bu halimle al demeye de hakkı yoktur. Kimse enayi değil kusura bakmayın yani. Karıyla kızla paraları yerken bana sormadıysa yok düğün masrafı bilmem ne diye gelip bana ağlayamaz. Ayrıca şu da var maddiyata bakan kadınla gidin evlenin diye kimse kafanıza silah dayamıyor. Sırf evlenmiş olmak için böyle kadınlarla hayatını karartanların sonradan gelip ağlamaya hakkı yok. Maddiyata bakmayan kızların değeri bilinmezken o para düşkünü kızlar mutlu mesut ilişkiler yaşıyor. Nedenini sana söyleyeyim mi? Çünkü erkek kadını bir yatırım aracı olarak görüyor. Ben bu kadın için bir sürü para harcadım bir sürü şey yaptım neden kaybedeyim ki diyor. Maddiyata bakmayan kızı kaybetmekten korkmuyor ama çünkü onun için bir şey yapmamış. Yani burada suçlu kadınlar değil o kadınları böyle para göz kabul edip topluma bunu yerleştiren hemcinslerin suçlu.
- +1 yıl
@asyaaalia Çok farklı şeyler konuşmuyoruz aslında ama sana katılmadığım noktalar var.
Para düşkünü Kadınlara gelince inan bana hayatları boyunca zevki sefa içinde yaşayabilirler ama yarın bir gün kapı dışarı ediliyorlar. Erkek te aptal değil. Erkek Kadını yatırım aracı görmez böyle para ağası olanlar. Sadece kullanır. Gençliğini ve güzelliğini. Vadesi dolan da gider. Çünkü iki tarafta birbirini kullanır. Bir taraf parasını yer diğer tarafta gençliğini ve güzelliğini. Ama Sevgi namına Eş olarak bir kıymeti de yoktur. Kaybetme korkusu da yoktur. Çünkü elini sallasa ellisi.
En basitinden Magazin dünyası. Çoğu evli bile değil ama sezon finali gibi kucaktan kucağa geziniyorlar çok afedersin. Şimdi Kadın mı suçlu yoksa Erkek mi? Kadının iffeti, bir duruşu olmaz mı? Neden böylelerini ellerinin tersi ile itmezler. Demek ki Para işleri. Burada bazı İffetli Hanımefendileri tenzih ederek söylüyorum bunları.
- +1 yıl
@asyaaalia Sonuç olarak böyle bir ilişki içinde olanlar hayatlarından gayet memnun ama işleri bitince ağlamaya hakları yok. Çünkü hak ettiklerini biçiyorlar. Ne er-kersen onu biçersin misali.
Paragöz olmayan, iffetli mütevazi Hanımefendiler de var. Onlar zaten müstesna insanlar. Onlar her şeyi hak ediyorlar. Ama Erkekler arasından adam gibi insanlar var. Bu kişilerin sayısı az olsa da her yerde görmemen çok normal. Zengin züppelerin olduğu yerde bu insanları bulamazsın, bataklılarda da bulamazsın.
Maksadım seninle tartışmak değil olayları irdelemek. Eğer bir insanın hasletlerinde karı kız varsa, savurganlık varsa o kişilerden uzak durmak gerekir.
Eğer biri ilişki kısa sürede evlilik ile taçlanmamışsa o işten hayır gelmez. Seni çok seviyorum ama imza tamam diyen insandan da hayır gelmez. İmzadan kaçan sahtekardır sevgisinde.
Yüreği yeten insan sevdiğinden başkasına yüzünü çevirendir. Böyleleri hayatınız da yoksa zorlamak fayda getirmez. Kimseyi de zorla düzeltemezsiniz. İnsan ayna misalidir. Ayna da ne görür ise kendi dengiyle olmak ister. O yüzden kişi ne istediğini bilecek.
Para isteyene para, huzur isteyene huzur. Amma bu devir de huzur ile parayı aynı anda isterse kişi yanılır. Kişi neye talip ise onu alır bahtına. - +1 yıl
@asyaaalia Hayat senin kardeşim. O yüzden tasarruf sahibi sensin. Herkes kendi kaderini kendi eliyle yazar.
Benim de etrafımda o kadar evlilik ve boşanma vakaları var ki hepsi para üzerine. Ve hepsi de Baba ocağındalar maalesef. Yine seven sevdiğine verilmediği için yılaşan yuvaları da gördüm maalesef.
O yüzden Mevlâm Kalbi temiz insanlara denk getirsin inşallah.
İlk kriter olmamalı biz insanız pazara meyve sebze almak için çıkmış biri değil maddiyat önemli bunu kimse inkar edemez ama ilk bakılan şey bu olmamalı karaktersiz biri zengin olsun insanlığı olmadıktan sonra ne anlamı var? maneviyat daha önemli
00 Yorumla
Normalde bana sorsan "maddiyat önemli değil" derdim ama aileme baktıkça karşındakinin maddiyatına bakmanı öneriyorum, sana şöyle anlatayım benim babam ben 9lu yaşlardayken işi bıraktı ne evi ne arabası vardı hiç bir geliri yoktu evede para falan getirmezdi, annem ben 3 yaşındayken babama destek olmak için çalıştı çünkü ev araba hiç bir şey yok babam işi bırakınca annem hiç ayrılamadı işinden sonra kendini yıllarca yıprattı etti asla bakımını önemsemeye vakti olmuyordu sonra babam etraftaki kadınlara baktı mis gibi bakımlı falan sonuç olarak annemi aldattı. Evet belki sonuç buraya bağlanmaz, ne alaka falan diyebilirsiniz ama maalesef bağlanır aşk çok önemli olsa bile bende annemi izleyerek hayat dersi aldım ve kimsenin yıpranmasını istemiyorum eğer maddiyatınız yoksa evlenmeyin biraz paranız olsun eviniz arabanız olsun birde karşınızdakide varlıklı olsun mis gibi hayat sürüp birlikte huzurlu bir şekilde ölene kadar yaşarsınız bu arada buraya kadar kim beni dinlediyse teşekkür ederim paıahajswj
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
123Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBen bakmam geçinecek kadar olsa yeter
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 595 cevap paylaştı.
+1 yılTürk kızının anlamadığı şey şu ki, evlenince önemli olan evinizin toplam gelirinin sizi alıştığınız (arzuladığınız değil) düzeyde yaşatmaya yetecek olup olmadığıdır. Evlilikte maddiyat denince anlaşılması gereken budur. "Erkek ne kadar varlıklı olmalı?" değil. Yüksek yaşam standartları istiyorsanız bunun için kendiniz çabalayacaksınız, eş seçimini buna göre yapmayacaksınız. Kendi geliri asgari ücret veya ayda 20.000 TL olan kadın tutup da ayda 60.000'den aşağı kazanan adamla evlenmem demesin. Bunun adı kısa yoldan refaha kavuşma, sınıf atlama isteği. Hatta "gold digger"lık. Eşiniz size babanızdan görmediğiniz, belki hiç ulaşamayacağınız standartları sunmakla yükümlü değil. Babanızla yaşarken babanızdan fiyatı nedeniyle isteyemediğiniz şeyleri, kendi kazancınız yetmediği için çok isteyip de alamadığınız şeyleri alabilecek olması bir erkeği seçmek için kriteriniz olmamalı.
30 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet kesinlikle bakılması gerekiyor erkekler çünkü kendine iyi Davranan böyle şeyler önemsemeyen bir kadınla olmak istemiyorlar kim onlara daha çok eziyet ediyorsa onu daha çok seviyorlar o daha çok değerli oluyor o yüzden evet paraya da bakmak gerekiyor sürekli eziyet de etmek gerekiyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum böyle kizlar daha çok seviliyor
+1 yılHerkes kendi maddiyatina göre baksın karşısındaki insana. Kişi zengindir, evleneceği kişinin de zengin olmasını ister veya kişi orta düzeydedir ve fakir biriyle evlenmek istemez bu gayet normal. Ama fakir insanlar gidip de ben zengin birini bulayım illa diyemez yani o kafadan çıkılmalı bence. Davul dengi dengine diyorum
412 Yorumla- +1 yıl
Çok sacma
- +1 yıl
evlilikte eşinizin geliri en az ne kadar olmalı sizce?
- +1 yıl
@artofancient kişiden kişiye değişir
- +1 yıl
ortalama bir rakam söylenecek olursa üç aşağı beş yukarı?
- +1 yıl
@artofancient 30-40 k kazancı olsun en azından derim
- +1 yıl
Fakir olsam böyle bir düşüncem olmazdı ama ben de fakir değilim yani kimse hali hazırda bulunduğu yaşam standardını düşürmek istemez sonuçta
- +1 yıl
bu biraz daha gerçekçi bir yaklaşım olmuş. bazıları 50k-100k lardan bahsediyor :D
- +1 yıl
@artofancient 50-100 k da olabilir çok üç noktalar değil ama illa olsun diye de bişey yok
- +1 yıl
Uç*
- +1 yıl
@Metkubar açlık sınırı 13 k. Biz 1 kişinin 30-40 k almasından bahsediyoruz.
+1 yılKişilerin beklentileri ile alakalı bir durum. kimisi evliliği ticari ortaklık olarak görür ve yatırımını ona göre yapar, kimisi aşık olur ve gözü hiçbir şey görmez seçimini ona göre yapar ve iki tür ilişkide ilişki hüsranla sonuçlanır veya mutsuzluk hüküm sürer. olgunlaşmış kişiler öncelikle kendine yeten, kendini tanıyan, hayattan beklentilerini bilen kişiler sevdikleri insanla evlenirler ve sevgilerini, kendilerini, ilişkilerini büyüterek güçlendirirler. hayatta maddeler, canlılar değişime mahkumdur, insanlar da öyle..
10 Yorumla
+1 yılvalla eskıler anlatırdı bi yorganla evlenmiş bi bilezık dügün kapıda yapılmıs ama bakıyosun bir sürü seyleri olmus o yüzden para dedigin gelır gider görüyosun bir sürü insanın tonlarca parası var devlet bi el koydu 1 kurusları kalmadı bi batarsın 1 kurusa muhtac olursun zengin diye geldın dibe vurursun fakır diye gelırsın zengin olursun ya da fakirdir ama huzurlusundur mutlusundur gerisi boş inan
10 YorumlaSırf evlenmek için maddiyata bakılmamalı. Maddiyat konusu “ortak” bir konu haline getirilmeli, senin paran benim param demeden. Ve bence en mühim ihtiyaçlar dışında harcama yapılmamalı. Çok istediğim bir şey olursa ben onu eşimle paylaşırım. Masaya yatırıp tartışırız ondan sonra alınıp alınmaması gerektiği konusunda karar veririz
00 Yorumla
+1 yılAynen öyle maalesef. Hiç kimse boş yapmasın maddiyat da çok önemli maalesef acı gerçek
11 Yorumla
Soran+1 yılHelal be abicim
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklısın param yokken evlenip çocuk yapıp onların hayatınıda bok etmeye hakkım yok
21 Yorumla
Soran+1 yıl👏👏👏👏 işte bencil olmayan adam gibi adam beee örnek alınnn
- Para & Ekonomi konusunda 877 cevap paylaştı.
+1 yılSonuçta aşk karın doyurmuyor. Ev geçindirilecek şu an dışarda adım atsan para. Elbette önemli
30 Yorumla
+1 yılEvet. Maddiyat önemli ama her iki tarafın da eşit olması gerekiyor. Mesela sen ev hanımı olacağım ama eşim maddiyatı iyi biri olmalı diye düşünüyorsan kusura bakma da kendine eş değil enayi arıyorsun. Eğer ki elin ayağın tutuyorsa çalış çalış çalış.
10 Yorumla
+1 yılPara, maddi durum erkekte her ne kadar önemli olsa da bazen kişilerin insiyatifi dışında gelişen bir durum bu, bunun yerine zengin erkek bulma çabasında olmaktansa kadınlar kendi zengin olmayı deneyebilir.
10 Yorumla
+1 yılTabii ki ama her şey maddiyat değil. Karakter olarak anlaşabilmek fikir olarak uyuşabilmek çok önemli.
20 Yorumla
+1 yılAdam gibi adamla evlenirsen kimseye muhtaç etmez zengin diye evlenirsen sen evde yedek oda kârı kız alemlerinde gezer zengin diye yaklaşan çok olur ayrıca bugün fakir olur yarın zengin veya fakirler şahsen ben kalbi zengin olan sadece bana ait olan bir adamla evlenmeyi tercih ederim
20 YorumlaEğer gercek sevgi ve mütevazi bir hayata sahipsen pek önemli olsa da maddiyat hersey degil, fakat evlenmeden önce önemli değil der evlendikten sonra başına sürekli bunu kalkarsan o zaman ne evlilikten ne de o adamdan hayır bekleme.
00 Yorumla
+1 yılŞayet erkeğin evleneceği kadın zengin olmalı düşüncesine karşıysanız kadın evleneceği erkek zengin olmalı düşüncesini de yanlış bulmalısınız ya da tam tersi. İşinize gelince eşitlikse hayat müşterek. Davul bile dengi dengine nihayetinde
00 YorumlaTabii bakılmalı çok şükür Sevgilimin iyi de maddiyat içim rahat maddiyat iyi olunca ben de ona karşı çok daha ilgili isteklerine değer veriyorum
10 YorumlaBunun açıklaması bir yana; ben herşeyden ökce bu evlilik konularıjda NEDEN EV/AEABA vs. illa ki erkekten beklenir, ve bu bencil davvranaışlar bize âdet/gelenek diye yutturulur, ama iş boşanıp ma paylaşımına geldiğinde domuzdan kıl çeker gibi erkeğin kendi kazancıyla ya da ailesinin desteğiyle alınan herşeye el konulmaya çalışılır, bu gibi sorruların cevaplanması ve düzeltilmesi gerekir bence.
14 Yorumla- +1 yıl
Bu daha onemlı bı konu +1 . Calısıp beraber alınan mallar dısında kadın/erkek farketmeden karsı tarafın emegının ustune konmak adaletlı degıl once buna ve nafaka denılen olaya bı cozul bulunmalı
- +1 yıl
Bunu kendı aıle fertlerınden pay bıcerekte anlamak gayet mumkun Kımse abısının kardesının bosandıgı esıne kendı emegını vermesını, gereksız nafaka odemesını ıstemez ama olayı sadce kendı sahsına dusununce haklı bulup okadar temızlık yemek yaptm cocugunu dogurdum vs vs dıye kulp buluyolar tamamen haksızlıktır bu. Daha gecenlerde 80 kusur yasında bı adam nafaka odeyemedıgı ıcın hapıse atıldı en basıt ornegı bu. Kadının calısmasını kastı sekılde engelleyen ısınden eden eve hapseden bırı degılse bu erkek gelır gıder oranı hesaplanır evlı kalınan sure hesaplanır varsa bı zararı odesın ama omur boyu nafaka veya mal paylasımı adaletsızlıktır aynı sekılde bunu talep eden erkeklerdr var azınlıkta olsada. Meseleyı gelenek adı altında normallestırıyolar kasıtlı sekılde o yuzden evlılık sozlesmesı yapmaktan cekınmeyın teklıf edın
Yani elbbete herkesin elinis tutsun geçim bu cunku kadının iş gücüne göre kuramiyorurz evliliği bırakma zorunlulugu olabiliyo hayat standartlarini surdurebilmek kafi
17 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
üç aşağı beş yukarı ortalama ne kadar olur bu standartdaki yaşam için?
- +1 yıl
anladım. peki siz de çalışmayı düşünüyor musunuz?
- +1 yıl
siz 40k ya da ona yakın bir ücretli işte mi çalışıyorsunuz? sizin geliriniz ne kadar?
biraz da olsa bakılmalı diye düşünüyorum evin rızkı erkekte
20 Yorumla
+1 yılEe tabiki. Her ne kadar evliligin temeli cinsellik falan denilsede yalan para yoksa evlilik mevlilikte yok
27 Yorumla- +1 yıl
Cinsellik ne alaka AQ1 karısı
- +1 yıl
@Akbulutmersin mk mali kes ceneni
- +1 yıl
Vurdurmaktan ne dediğini bilmiyon
- +1 yıl
@Akbulutmersin ananla karistirma sg
- +1 yıl
- +1 yıl
@artofancient bana yakin olmali
- +1 yıl
ne kadar alıyorsunuz ki ortalama
+1 yılHayır gerektiği yerde kadin gerektigi yerde erkek elini cebe atmali. Her zaman karşıdakinin maddi durumunu degil ayni zamanda kendimizinkinede bakmalıyız. Bir aile icinde maddiyat elbet önemlidir eşin ve cocuklarinla iyi bir hayat sürmek icin evet ama soz konusu eş seçimi ise asla. Biri fazla biri az aliyorsa sorun edilmemeli bir olup denge saglanmalıdır
00 Yorumla
+1 yılHemde çok bakılır çünkü bir şeyler alman için bir ay beklemen lazım bu fakirlik tanımı hep bekle ama maddiyat varsa yani para her şey anında alırsın para var huzur var para yok alırsın üçün birini
00 Yorumlagöz önünde bulundurulmalı ama öncelik olmamalı bence. şahsen karşımda geliri en az benim kadar olan birini görmek isterim. bir erkek de bunu isteyebilir cinsiyetlerle ilgisi yok
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle bakılmalıdır. Ama herkes önce kendi maddiyatına baksın, başkalarının cebindeki paradan önce kendi parasını saysın. Sonra zengin koca diye ölüyorlar.
00 YorumlaErkek çok kazanmıyorsa kadında çalışır rahatça geçinirler ama Ailesinin evindeyken çok fazla sıkıntı çekmemiş kişiler bence bakmalı çünkü yaşam şartları düşünce çok büyük sıkıntılar çıkabilir
00 Yorumla
+1 yılAynen bakılmalı, kadın biraz zengin olmalı
Bu da yetmez eğitimli kültürlü ve çocuğa annelik yapabilecek türde de biri olmalı. Yoksa boşuna evlenmeye gerek yok
00 Yorumla
+1 yılelbetteki bakilmasi gerek. her sey para degil zart zurt diye zirvalamasin kimse. bu devirde paran yoksa kimse donup suratina bile bakmaz kendimizi kandirmayalim...
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle bende bi kadın da paraya bakıyorum artık o yüzden 😂😂 parası yoksa gitsin evinde babasına hizmetçilik yapsın babası sevsin onu 😂
- +1 yıl
+1 yılHayatı idame ettirmek için evet çok önemli bir mesele. İnsan asalak bir hayat sürdürmek için evleniyorsa evet maddiyata bakmalı. Evlilikten ne beklediği çok önemli.
00 YorumlaKesinlikle bakılmalı. Hayat toz pembe değil. İki tarafında kendine göre birikimi olmalı. İki tarafta çalışmalı. Parasız pulsuz hiçbir şey olmuyor artık günümüzde.
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@artofancient bunun için bir rakam vermek doğru olmaz.
- +1 yıl
haklısınız her ay her şey değişiyor da üç aşağı beş yukarı ortalama ne kadar olmalı?
- Para & Ekonomi konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılBenim kadinim benim parami yicek tabi erkekler neden çildirmis
Başkasinin parasini mi yesin
Benimkini yiyecek tabi
Araba lazim başkasindan mi istesin benden isteyecek00 Yorumla
+1 yılMerhaba…
Sevgiliyken 72 bin yedirmediyse evlenince o erkekten hayır gelmez maddiyat olmazsa hiç bişey olmaz tabiki bakılmalı ☺️10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZengin erkeğin çalışkan ve akıllı bir kıza bakması gerek. Eğer böyle değilse o kız o erkeği Enayi yerine koyar bence. Bu amaçla sever hatta sevmez onun parasını alır, asıl sevgilisi ile yer içer gezer kız
10 Yorumla
+1 yılParasız erkeği annesi sevsin cidden kusura bakmayın linçlemeyein ama öyle bu devirde parası olmayanı ne yapacaksınız ciddi anlamda soruyorum
411 Yorumla- +1 yıl
Paran yoksa seni niye sevsin bi erkek mk eşşeği söylesene bi? 😂😂 parası olan erkek gider zengin bi kadın bulur kendine seni napsın mk hizmetçisi ahaha
- +1 yıl
Yok canım benim param var da birileri seni galiba üzmüş biraz anladığım kadarıyla sende gider bi hizmeçti bulur gibisin zengin kadın sana niye baksın zengin kadını geçtim bi kadın sana niye baksın aynaya bak bi
- +1 yıl
Klasik sıkışınca kıvıran kezo cevabı 😂 aynen senin kesin paran vardır canım kesin zenginsindir ahaha beni kimse üzmedi zengin de değilim zaten ve zengin kadın bulma gibi bi derdim de yok. Böyle bi derdi olan sensin bende diyorum işte zengin erkek sana niye baksın mk bi söylesene? 😂 gider zengin elit bi kadın bulur kendine adam, sen git evde hizmetciligini yap babana. Bide köşeye sıkışınca tipten vurmaya çalışıyo kodumun özgüvensizi daha foton bile yok sen bana tipten vurmaya çalışsan ne olur 😂😂 bide zenginim diyo ulan parası olan zengin olan kadın bu zihniyette olur mu hiç fakirliğin yaptığın yorumdan belli 😂
- +1 yıl
Ahahahahahhahahaha gülmekten öldüm varoş birde ben zengin bir kadın olarak niye gideyim fakir erkek bulayım ya kafan yerinde mi senin hadi naş naş başka kapıya birde pp yok diyor essek ne yapsaydım senin gibi Şaş olduğum bir foto mu koysaydım (yok)
- +1 yıl
Havlama gizli köpek hadi zenginmiş mk fakirliğin diline yansımış burada hayallerde yaşiyosun özgüvensiz çöp 😂 git bulaşıkları yıka hadi zengin hayali kurmaya devam et sen mk süprüntüsü zengin erkek seninle aynı ortamda bile olamaz az o beynini çalıştır da ben zengin bi erkeğe nerde denk gelicem de sevgili olcam diye düşün ahahaha. Özgüvensiz it havlarsın anca sen para para diye 😂😂
- +1 yıl
Zaten bulunduğum ortam onlarla dolu çok havlama
- +1 yıl
İsmine bak bşrde afili yalnızlık yapmış puahhahahahahaha ÜQPWIEIOWIEEOWPWUEWOPIWUWPQPWIEPQPWIEOEĞWOEUEOWĞ
- +1 yıl
Aynen aynen kesin öyledir ya şu an okdr inandım ki buna ahahaha ulan ya nasıl da kandıriyo kendini. Paranın köpeği seni havlamaya devam et para diye sen belki gökten yağar 🤣🤣🤣
- +1 yıl
Tamam canım öptüm 💋
- +1 yıl
Bende canım bende 😂
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabası 50 sene çalışmış alsa alsa ya bir tane 2+1 daire almış, ya da onuda alamamış ama varoş kızı zengin erkek pesinde.
maalesef hemcinslerimin hiç bir şeyi yok ama çok şey istiyorlar. Malum Türkiye şartlarında bir erkek babadan zengin değilse ev araba para sahibi olamaz.
Erkeklere tavsiyem sizin kalbinizi seven birine değer verin ve günümüz kızlarının seni seviyorum demesine, seni bırakmam demesine ya da ben öyle biri değilim ya demesine asla inanmayın.
221 Yorumla
Soran+1 yılZengin erkek pesinde degilim amna kod***umun kasari alt tarafı maddiyata önem verir misiniz diye sordum ayrıca maddi gelirim iyi kendime ait meslegim var 3 dairem ve arabam da var sende de ne var biliyon mu bu var🖕 allll burddaki butunn yaprak senin olsun * kodumunnn kasaaariii
Soran+1 yılAmmmnaa kodumunnn bacım hahahahahaahajskdkskdkskd geldi mi lan erkekk balık tutar gibi heeee hahahahaahhadksjdkskdjskdkskdkssskskx
Soran+1 yılPickkkk meeeee 🤣🤣🤣🤣🤣
Soran+1 yıl🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Soran+1 yılTuzu kuru orssspu cocuguuu ben sevgiden yana degilim senin gibi safff acizzz zavallı yaratıkklarr saff gibi sevgi pesinde kosarrrrr aldatilincada ezikkk gibi aglarlarrr senin gibi kizlarr gercekk uzulen kız sınıfıdır hadi zikkktirr gittt simdii baskaa yerde sow yap gururlu kız rollerini (aslında kasarr) baska yerde sergilee 🙂🙂🙂
Soran+1 yılVarossssta anandırrrr varosss cocuguuu senii hahahaahskskks
Soran+1 yılSanada sövecem orssspuu cocuguu sen zavallinin tekisin yikik zikikkk piccc seni * korum senin orssspu cocugu benimle ayni fiikirde olan burada cok insan var cogunouk ne derse dogrudur istisnalar kaideyi bozmaz aw erkosu
Soran+1 yılAptall orsspu cocu morukkk sey 27 yass morukkk seni 30 una yaklasacan seni seven kizi bulmak icin artik 40 50 yasina gelirsin hatta belkide gelmezsin direkt geberirsin mezarinda bulursun anca hahahahahaskskdkskskdc
Soran+1 yılYorumumdaki cogu kisi gercekci hayatın gercegini gormeyen insanlar bos tenekelerdir aynı sizin gibi aw hahahahahaskskskskdkd
Soran+1 yılO dayılar varrr yaaaa senin ananiiii tammmm gotundenn zikkksinnn hahahahaakskakd
Soran+1 yılUstteki yorumu yalan kizinda killi amindan zzzziksin guzelce 🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂😂😂hahahahaahja
Soran+1 yılYorum yap kavga etmek istiyorummm aptalll piccc orsssspu cocuuuu nerdesinnnn askommmmmmmmm nerdesin lannnn yikik piccccc kurusu seniii hahaahhaahakdkknbjhj
Soran+1 yılHala yazmiyorrr bak bakkkkk laf mı seciyorsun lan yarım saaattttirr amcigimmmmm hahahhahahahahahajssksksksjdkkdd
Soran+1 yılburada cocu insan aynı fikirde ve goruste. Cogunluk ne derse dogrudur bu kadar netttttt sizin gibi bos teneke safafisolar o zikikkk cenesini kapatsin cunku bos yapmaktan baska birr bokkka yaramiyorrr hahahaahhaahahahahahadkskdkd
Soran+1 yılAptall orssspu cocu kiz gelmedi bari sana sovseydim gitmeseydin amckkk
Cevap sahibi+1 yılMersin'de 4 senedir bir hukuk bürosunun muhasebe departmanında çalışıyorum. Hakkımda yazmış olduğunuz sözlerin ekran görüntülerini aldım.
Yarın sabah ofise gidince hepsini dosyalayip akabinde Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı ve sözlü beyanda bulunarak hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım.
Site yetkilileriyle de görüşme sağladım.
En ağır şekilde cezalandırılmanız için elimden geleni yapacağım.
İyi akşamlar
Soran+1 yılİstedigini yap bende varosss dedigin ekran goruntusunu aldim ilk hakaret eden sensin :)
+1 yılAslında herkes kendi maddiyatina baksa evlilikte bu kadr maddiyata bakilmazdi.
20 Yorumla
+1 yılErkekler de kadinin calisip calismadigina bakiyor. Kadin neden bakmasin ki
30 Yorumla
+1 yılKimisi bakıyor kimisi bakmıyor ama mal mülk sahibi ile olanlarında sonu iyi olmayabiliyor demek ki mutluluğu garanti etmiyor
00 Yorumla
+1 yılYani maddiyat önemli tabi ama iki kişi çalişirsa asgariyle de geçinilir. Önemli olan sevdiğin güvendiğin birisiyle olmak
00 Yorumla
+1 yılSevgi saygı güven. Bunlar bir yere kadar, evet ailenin huzurlu ve sağlıklı geçinebilmesi için para önemli bir kaynak.
00 YorumlaBakılmalı “evlilik” denilen sey basit değildir. Herkes sacmalamayi bi kessin bence. Bilmeyen evlenmesin cok basit.
00 Yorumla
+1 yılBakan da bakmayan da kendince haklıdır. Ben de aşka inanmadığım ve evliliğe güvenmediğim için kendimce haklıyım.
00 YorumlaSadece maddiyat ile mutlu bir evlilik olmaz. Maddiyat bir araçtır. Bir de ihtiyaçların sınırı yoktur.
00 Yorumla
+1 yılJdjekekekwkeoe maalesef bakılmalı dediğin gibi şu devirde linç bile edemyşor kimse hale bak ya
02 Yorumla
Soran+1 yılHahahahahahaahdkskdkskk 🤣
- +1 yıl
Haykırışın buraya kadar geldi djks
Olayı böyle düşün adam şimdi zengin yarın da zengin olacağı ne malum fakir olunca boşayacaksan o ayrı ama bence adam gibi adamla evlenin gerisi hikaye
00 YorumlaMaddi manevi bi çok şeye bakılmalı… evlenmek için evlenilmesini doğru bulmuyorum aklımıza kalbimize sinmeli…
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
şu devirde genç kesimden (25-35 yaş aralığı) kaç kişinin evi var ki ayrıca şu zamanda ev almak kadar saçma bir şey olamaz bence :D neyse konumuza dönecek olursak üç aşağı beş yukarı ortalama ne kadar kazanmalı eşiniz?
Ekstra zenginliği kendin bilirsin ama hiç bir konuda muhtaç olmayacağını biriyle evlenmelisin. Kendin çalışsan bile tek taraflı yetmeyebilir
07 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
1000 manat 589 dolar ediyor :D bence kirada oturulacaksa en az 1000 dolar olmalı
- +1 yıl
zengin koca ezer geçer :D her limanda bir sevgilisi olur.
Maddiyata şöyle bakılmalı
Seni başkasına muhtaç ediyor mu? İhtiyaçların karşılanıyor mu diye.
04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@artofancient kendimde çalışıyorum çalışmazsam tabi ki gecinemeyiz. Gecinenemekyen kasıt istediğin şeyler gözünde kalıyor.
- +1 yıl
eşinizin ortalama ne kadar kazanmasını isterdiniz? üç aşağı beş yukarı bir rakam verecek olursak?
- +1 yıl
@artofancient 30 bin
Çoğu şey artık para olabilir ama her şey değil. Paranında satın alamadığı şeyler var. Güven, dürüstlük, karakter, gerçekten sevmek sevilmek gibi...
00 Yorumla
+1 yılBence bakılmamalı zaman ve süreç içerisinde maddiyata dayalı her şey oluyor önemli olan süreci iyi yönetebilmek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKızlar hep paraya bakar bak aşağıdakide yazmış ama tabi asalak boş teneke ilede evlenilmez
215 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik gibi ciddi bir şeyde cocuk gibi sadece aska mı bakacaz aw fakir erkek evlilige uygun degil onun siniri cocuklara bide kadina yansir aw ne konusuyon
Soran+1 yılParaya bakacaz tabi seven erkek mi var artık sadece paraya bakıyom ulan
Cevap sahibi+1 yılhadi len ordan kendinize kılıf aramayın satmak için. kimse size fakir erkekle evleninde demiyor zaten. sizin tek derdiniz lüks şatafat neymiş seven erkekmi varmış. sevmesek sizin gibi para meraklılarını satın almayız
Soran+1 yılGaza geldim kardes kusura bakma dkskskskd
Soran+1 yılHahahaahhaskskd
Cevap sahibi+1 yılyok kusura bakılcak bir şey yok çok duydugum şeylerbunlar
Soran+1 yılAma oyleee fakir erko bir kere aldigi sorumluluktan pisman oluyor bu da fakir oldugu icin. Sonrada isyan ediyor ml gibi fkskskdd
Soran+1 yılTamamdir bayyy
Cevap sahibi+1 yılya sanki gidin sokakta yatan adamla evlenin dedik
Soran+1 yılAsko gaza geldim boş ver dediklerimi sen aaa fkdkd
Soran+1 yılGaza geldigim icin istemeden sana yuklendim kusura bakma
Cevap sahibi+1 yılaşko ne la :D
Soran+1 yılHahhahahadkfkfk
+1 yılBen maddiyatı benimkinden düşük biri ile evlenmek isterdim.
11 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakılmalı, ailenin zenginini seçme şansın olmuyor ama kayınpederin zenginini seçebiliyorsun.
10 YorumlaYani maddiyat tabi önemli ama önce karakteri düzgün birini bulman para bugün bulunur yarın gider sadece paraya bakarsan çok fena yanılırsın hayatının yanlışını yaparsın
11 Yorumla
+1 yılEvet bakılmalı. Evlenecek kızlar işi gücü olmayan, serseri aylak boş gezen adamlarla evlenmeli. İşinde gücünde, iyi geliri olan, efendi adamlardan kesinlikle uzak durmalılar.
00 Yorumla
+1 yılNeye bakacaz kaşına gözüne mi
21 Yorumla
Soran+1 yıl😅🤣🤣
Kesinlikle bakılmalı bu gün ki büyük kavgamız dan biri buydu
01 Yorumla- +1 yıl
Allah korusun benim sevgilim çok seviyoruz birbirimizi ama maddi olarak çok güçlü çok şükür ben de onun her istediğini yapıyorum ama durumu böylesine iyi olmasa sanırım bu kadar itaat edemezdim yani maddi sıkıntı çekerken ben den fantezi olsun diye ayaklarını öpmemi falan istese yapamam ama maddiyat iyi olduğu için o ne isterse okey
+1 yılhayır ama her iki tarafın evlilikte sorumluluklarını yerine getirmesi lazım
00 YorumlaYani rahat bi hayat için rahatça geçinmek için maddiyat bilinse fena olmaz
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle bakılmalıdır. Hatta yatırım portföyü gibi hesap bilançosu sunmalı errko kadına :)
00 Yorumla- Devamını Gör (178)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat