Lütfen cevap verin? Sizce erkekler kadınlarda güzelliğe bakması normalken kadınlar erkeğin maddi gelirine bakması anormal mi? Görüştüğüm biri var ve ciddi düşündüğünü söylüyor. Evi yok arabası yok işi var ama çıkmayı düşünüyor iş arıyor. Sizce çok önemli mi? Düşünüyorum ama emin olamıyorum maddi olarak iyi bir ailede büyüdüm ve kendi işimden para kazanıyorum. Yargılamayın ama ciddiyet düşününce korkuyorum maddi yetersizlik bu zamanda gerçekten çok kötü. Kira olan evde geçinmek zor gerçekten zor yuva kurmak düğün masrafı yapmak ister istemez para gerekiyor. Mantık olarak sizce maddiyat önemli mi? Aşk karın doyurmuyor para göz bir insan da değilim ama geleceğimi düşünmek zorundayım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Erkekler kadında güzellik arıyorsa kadınlarda erkekte yakışıklılık arıyor. Bu doğru bir karşılaştırma bahanesi değil.
Bir erkek bir kadını severken maddiyatına bakmadan seviyor. Çocuğuma iyi bir anne olabilir mi, bana iyi, anlayışlı bir eş olabilir mi, varlıkta yoklukta yanımda olur mu diyerek evleniyor.
Bir erkek hiç çalışmayan, tembel, belli bir yaşa gelmiş hala baba parası yiyen, işe yaramaz biriyse evet maddiyat önemli demeye hakkınız var böylesi evlensenizde size bakmaz çünkü aksine dert olur.
Ama çalışan, ekmeğini taştan çıkarmaya çalışan, bir hayat kurmak isteyen, çalışkan bir adamsa belli bir yaşa kadar birikim yapamamış olsa bile bu adamda karakteri iyiyse maddiyata bakmak sizin karaktersizliğiniz olur. Çünkü aynı adam baştan zengin olup ilerde batadabilir. Batarsa terk mi edeceksiniz.
Evlilikte maddiyat değil
Aşk, sevgi, saygı, güven, anlayış, uyum, mutluluk önemlidir. Bunlar olursa her şey güzel olur. Zaten karısına, çocuğuna aile kurumuna saygısı olan erkek çalışır evine bakar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEvlilikte maddiyatın ne kadar önemli olduğu, her çift için farklı olabilecek karmaşık bir sorudur. Kesin bir cevap yoktur ve en doğru karar sizin özel durumunuza ve önceliklerinize bağlı olacaktır.
Bazı insanlar için maddi güvenlik, mutlu ve istikrarlı bir evlilik için çok önemlidir. Kira, faturalar ve yiyecek gibi temel ihtiyaçları karşılayabilmek strese girmeden rahat bir yaşam tarzı sürmek isterler. Maddi zorluklar, tartışmalara, kızgınlıklara ve hatta boşanmaya yol açabilir. Bu nedenle, maddi istikrarın onlar için bir öncelik olduğunu bilenler, mali açıdan sağlam bir eş aramayı tercih edebilirler.
Diğerleri için ise maddiyat o kadar önemli değildir. Sevgi, saygı ve iletişimin daha önemli olduğuna inanırlar. Daha basit bir yaşam tarzı yaşamaya razı olabilirler ve maddi zorlukların üstesinden birlikte gelebileceklerine inanırlar. Bu tür insanlar, maddi durumundan bağımsız olarak onları mutlu eden biriyle birlikte olmayı tercih edebilirler.
Toplumda, erkeklerin görselliğe, kadınların ise maddiyata önem vermesi gerektiğine dair yaygın bir algı var. Bu algının sağlıklı veya adil olup olmadığı tartışmaya açıktır. Herkesin farklı olduğunu ve ilgi alanlarının da farklı olabileceğini unutmamak önemlidir. Bazı erkekler için güzellik ön plandayken, bazıları için zeka veya mizah daha önemli olabilir. Aynı şekilde, bazı kadınlar için maddi gelir önemliyken, bazıları için güvenilirlik veya saygı daha önemli olabilir.
Ciddi bir ilişki düşündüğünüzü ve onun işsiz olmasının sizi endişelendirdiğini anlıyorum. Bu, özellikle maddi açıdan istikrarlı bir ailede büyüdüyseniz ve kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsanız, doğal bir endişedir.
Unutmayın! Aşk her şeyi affetmez. Maddi zorluklar, bir ilişkide strese ve gerginliğe yol açabilir. Maddi açıdan istikrarlı olmak, mutlu bir evlilik için tek başına yeterli değildir. Sevgi, saygı, iletişim ve ortak değerler de önemlidir. Karar vermeden önce, kendi değerlerinizi ve önceliklerinizi netleştirmeniz önemlidir. Ne tür bir yaşam tarzı istiyorsunuz? Ne tür bir eş arıyorsunuz?
Hiçbir ilişki garanti değildir. Her zaman riskler vardır. Ancak, açık ve dürüst iletişim kurarak ve birbirinizin ihtiyaçlarını ve endişelerini dinleyerek bu riskleri en aza indirebilirsiniz.
Karar vermeden önce, kendi değerlerinizi, önceliklerinizi ve partnerinizle olan ilişkinizi dikkatlice düşünmeniz önemlidir. Maddi durum, sadece bir faktördür ve tek başına bir ilişkinin başarısını veya başarısızlığını belirleyemez.
10 Yorumla
Maddiyat onemli. Erkegin maddiyati onemli kardesim. Evi yoksa daha cok onemli.
14 Yorumla
Soran1 yılPeki konuştuğum çocukla onu kırmadan konuşmayı nasıl kesebilirim
Soran1 yılÇok teşekkür ederim 🙏🏻
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok haklısın, düşüncelerinde yanlış bir şey yok, maddiyat tabiki önemli taş mı yiyeceksiniz, dediğin gibi erkekler kadında güzelliğe bakıyor, ama biz ev araba maaş gibi şeylere bakınca paragöz oluyoruz, sana rahat iyi bir gelecek sunamayacak adamla ciddi düşünme, bunlar belki olmayabilir, zamanla alınır ama bir erkeğin çabası yoksa olmaz, aşk sevgi kaç gün süren şeyler, evliliklerde çoğu kavga maddiyattan çıkıyor zaten, geniş geniş yaşayan rahatı yerinde olan çiftler daha nadir kavga ediyor çünkü işler tıkırında gidiyor.
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
69
Cevap
82Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u 1 yılben sevdiğim kadının maddiyatına bakmam
10 Yorumla Paraya bakan kadın kaşardır. Çünkü erkeğin parası azalınca gidecektir. Sevgide maddiyat olmaz. Sevmeye g. tu yemeyen kızlar "para güçtür, ben çocuk yapacagim parası olacak" gibi şeylerle erkeği manipüle eder.
Ayrıca ben yıllarca çalışacağım emek vereceğim sen gelip hep benim paramı yemek isteyeceksin. Pardon? Senin kimsin ki? Bunun karşılığında bana ne vereceksin? Seks. Sadece seks ancak düşük kapasiteli adamları manipüle etmek için kadının ortaya attığı bir tür yemdir.
Ayrıca bir erkeğin parasını kadına göstermemesi gerekir kaşar olup olmadığını anlaması için.
Kızın biri bana ne iş yaptığımı sordu, atölyede çalışıyorum dedim. "Hmm anladım" yazdı sonra da yazmadı. O kızın sonu ne olacak ben biliyorum. Yüksek maaşlı bir erkekle evlenecek, çocuk yapacak ve eşini hiç sevmeyecek. Paraya ağzı sulandığı için o adamın en küçük davranışı bile ona batmaya başlayacak. O çok özendiği evlilikler, mutlu evlilikler ona hep uzak gelecek. Hep kaygı içinde olacak, 0-6 yaş arasındaki o anne baba travmasını yaşayacak. Çünkü orada sevgiyi tatmadı, hep kaygılı bağlanacak yanındaki adamlara. Kedi alacak muhtemelen o da yetmeyecek. İçteki boşluğa kedi ne yapsın?
Yıllarca okuduğum psikolojik kitaplardan ve konuşmalardan edindiğim sonuç şudur: eğer aşk yaşamak istiyorsan bir kişiye kalbini tamamen açman gerekiyor, o kişi seni terkettiginde de o terkedilmenin yasını tutabilecek kapasitede bir insan olman gerekiyor. Kadınların erkeklere düşmanlık gösterme nedenlerinden biri de budur. Erkek her zaman yenilgi yaşar, düşer kalkar. Hep reddedilir ve reddedilmeye alışmaya bununla savaşmaya başlar.
Kadınlar ne kadar hipergami deseler de yalnız kalma korkusu yüzünden hep yedekte erkek tutar, maddiyatı yüksek adam arar. Amaç yastan ve acıdan kaçmaktır. Kadınların duygusal zekası erkekten daha zayıftır.
11 Yorumla- 1 yıl
Güzellik konusuna gelirsek evet güzelliğe bakarız. Ama maddiyat yine yoktur. Eğer o kadın ufak şeylerden sorun çıkarmaya başlamışsa ve kötü özellikleri varsa o güzellik/ yakışıklılık kendini nefrete bırakır. O dünya güzeli kadın bizim için şeytan gibi gözükür. Aklı başında olan erkekler de o kadına kendini ezdirmez bırakır gider.
1 yılbu işler ince işler... bakın üniversite yıllarında hocamız siz en yakın arkadaşınızı maddi olarak birlikte gezip tozabileceğiniz kişilerden seçtiniz demişti.. yüzüme tokat gibi vurulmuştu bu.. zengin olanlar molalarda birlikte takılıyordu.. fakir olanlar ayrı.. gerçekten..
şimdi gelelim esas konuya... bu hayatta maddiyat konuları biraz aileden gelen şans gibi bişey.. kişinin kendi çabası ile bişeyler inşaa etmesi yıllar sürebiliyor.. 40yaşında anca sahip olunuyor bir çok şeye ülkemiz koşullarında.. bunu fark edelim önce.. evi arabası yok.. ve bunlar seni acaba ya düşürüyor..
Peki kendini onun yerine koydun mu? senin evin araban var mı?
hayat adil değil ve böyle şeylere sahip birini arıyorsan daha başından hiç görüşmemeliydin demeyeceğim.. çünkü etkileniyorsun bi kere karşındakinden sonra gözün toz pembe görüyor..
ahh güzel kardeşim ahh.. Ya aşk varsa herseye çözer diyerek yaşayacaksın ya da daha fazla uzatmadan bağını koparacaksın.. arasında bi duyguda yüzülmez bu denizde.. boğulursun.. bunalırsın ve içine atarsın..
Ben şahsen bu konu yüzünden endişe duyacak birini çok sevsemde onu mutsuz ederim endişesiyle gözüm yaşlı bi şekilde bırakmayı kabul ederim.. o beni bıraksa daha kolay bile olur benim için.. ben bırakıyorum seni diyemezdim..
umarım hakkında en güzel olanı yaşarsın
10 Yorumla
1 yılBazı durumlar, bu durumlara verilen cevaplar asla evet veya hayır olamaz.
Evlilikte maddiyat önemli mi sorusu çok da doğru bir soru da değil aslında.
Meseleye şöyle bak : Eğer hayatta kalacak kadar, kimseye muhtaç olmadan geçinecek kadar kazanılabiliyorsa YETERLİ. Fazlası önemli değil.
Yani kalkıp da her sene tatile gidelim.
3 senede bir arabayı değiştirelim
Çocuklar özel okulda okusun beklentisi varsa bu yanlış
Bir diğer taraftan da evliliklerin karşılıklı olarak denklik usulüne göre yapılması daha doğru.
Şimdi durumu çok iyi olan bir kadın ya da erkek hayatı boyunca belli alışkanlıklar edinir.
Bir anda bunlardan uzak kalınca stres başlar.
Ama bir taraftan da kimle evlenirsen evlen yarın bir anda bütün maddi kazanımlar Pufff olarabilir :)
Bu riski de göze almak lazım.
Kısaca ;
Evet önemli, ama tek kıstas değil.
1) Hayattan beklentilerini minimize edersen , eş adayını daha kolay bulursun.
2) Önceliği her zaman inancına ve evine bağlılığına ver zaten rızık yazılı, çok takma
3) Şu an itibariyle elinde ne varsa yarın kaybedebileceğini, ya da bunların artabileceğini unutma
4) Mümkünse kendi ayarında biriyle evlen. Çok zenginin de kahrı çekilmez.20 Yorumla
1 yılBen de önceden para her şey değil, maddiyatı konuşup durmayın derdim. Ama haklısın. Yuva kurmak için önce anlaşmak, birbirine güvenmek lazım. Sonra da para. Bir eve çıkmak, o evi geçindirmek erkeğin görevi. Evi varsa arabası varsa bu seni daha rahat ettireceğini gösterir. Araba şart mı orası tartışılır ki bence değil. Ama ev konusunda kesinlikle haklısın. Çünkü bir yuva kuracaksanız size ait olması, başka kimseye muhtaç olmamanız ve kendi başınıza geçinebilmeniz için önemli.
Tabi ki maddiyat her şey değil, çok zengin olmadan da mutlu olunur. Ama eksikliğini hissedersin. Çocuklarınla markete gittiğinde istediklerini alamazsın, aldıklarını taşımak zorunda kalırsın. Ev sana ait değilse eşinin işi, çocuğunun okulu için hep taşınmak zorunda kalırsın. Çekilir dert değil, maddiyat önemli gerçekten. Buna göre karar ver bence de.
10 YorumlaÇok önemlidir, hayatınız kuru bir ot gibi geçer. Ha bazı insanların da parası çok var, kuru ot gibi geçiyor çevremden biliyorum. Önemli olan uyumluluk ve mücadele, sen onun için maddi açıdan zenginsin, peki o sana ne verebiliyor? Aşk karın doyurmaz, güzellik gelip geçicidir. Kalıcı bir şeyleri olması gerekir, ömür boyunca kullanacağın şeyler. Çok neşelidir, enerjiktir, mutludur ve heyecanlıdır. Her şey para değildir ancak çok az olması tehlikedir. Bir diğer nokta yarın öbür gün adam zengin oldu diyelim, seni kapının önüne koyar mı? Bu durumu da düşün. Valla bir çok erkeğin eline çok para geçerse, ilk karısını değiştirir.
10 YorumlaBu mantığı anlamıyorum 🤦🏻♀️ diyelim ki zengin bir adamla evlendin iflas etti boşanacak mısınız bu durumda?
Tabii ki fikirlerinize saygı duyuyorum ama kesinlikle katılmıyorum ben yokluğuda varlığıda yaşadım o yüzden neden böyle düşündüğünü anlıyorum. Daha rahat bı yaşam sürmek için para önemli evet ama gerçekten seviyorsam, güveniyorsam, huzurluysam evleneceğim adamın varlıkta yoklukta olduğuna çokta bakmam birlikte yürürüz, birlikte çalışıp birlikte kazanırız. Eşit olamayız belki ama ben elimden geleni yaparım oda elinden geleni yapsın yeter. Bence hayatta para önemli bı konu ama paranın önüne koymanız gereken daha önemli şeylerde var🥰
10 YorumlaYorumların birini bile okumadım ama yine vardır paraya değer vermeyen ve paranın önemi olmadığını satırlarca anlatan filozoflar. Hayatın her anlamında para önemlidir. Sağlık kadar değil, ailen kadar değil ama bunların daimi ve rahat olması için para önemlidir. Kıytırık bir nikah işleminde bile para alıyorlar. Oda parayla yani, evlilikte de elbette maddiyat önemli, birlikte taş kemirmeyecekseniz veya g*tünüzde yaprakla bir mağarada yaşamayacaksanız para lazım arkadaşlar.
10 YorumlaMerhaba. Çok önemli. Bunu evlilik olarak düşünmeyin. Yarın bir gün, kendi çocuklarınıza sizin sahip olduğunuz imkanları sunmak istediğinizde en az ebeveynlerinizin size sunduklarını sunmayı isteyeceksiniz. Bunu ekonomik nedenlerden dolayı yapamazsanız kendinizi mutsuz ve başarısız hissedeceksiniz. Evet, para her şey değildir fakat çok önemlidir. Bugün faturanızı ödemeseniz bile, son ödeme gününden sonra hattınızı kapatırlar, elektrik suyunuzu keserler. Paranız olmasa akşam eve gidemez, yürüyerek gitseniz bir ekmek bile alamazsınız. Bir de anladığım kadarıyla siz kendi ayaklarınız üzerinde duruyorsunuz; erkeğin ekonomik anlamda kadına bağlı olduğu ilişkiler çok kırılgan oluyor. En azından ben böyle düşünüyorum.
10 Yorumla
1 yılTam olmasada birbirine yakin olmalidir maddi konular. Sen okadar calisip kazanabilirken onun hic bir geliri olmamasi bu kotu birsey. Ev bu zamanda cok onemli. Benim evim hep oldj hic kifaya cikmadim. İste cakisirken bunun kiymetini pek anlamiyorsun ama issiz kaldigimda bir faturami odemekte sikinti yasayinca dedimki ya kirada olsaydim. Oyleye fatira bile beklerde ev sahibi beklemez adami sokaga atar. O yuzden evin olmasada isin saglam olucak ki aylik raat edesin. O yuzden sizden olmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYargılamıyor elbette önemli. her şey önemli hayatta. eğitim önemli mi? Maddiyat önemli mi? karakter Önemli mi? cinsel güç, yakışıklılık, hitabet, kriz yönetimi önemli mi? Hepsi önemli !!! Peki bunları sahip diyelim bir insan…. Ki hepsine sahip olmak zor değil…. Biraz dersi dinliyorsun , biraz çalışkanlık biraz karakter eğitimi, beslenme spor egzersizler, temizlik ve kitap okuma girişken olma ve sorumluluk alınca zamanında bu altyapı oluşuyor….
Peki buna sahip olan biri senden ne ister? Bu tarafı düşün bir de ! Böyle yazdığın tarz bakmamalı ister. Bu kafa sağlıklı bir kafa değil….
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAynı durumu yaşadım tam 1 ay önce. Fakat benim işim var devlette hizmetliyim. Evim de vardı kendim almıştım gemiden kazandığım parayla. Beraber olduğum kız da müteahhit kızıydı. Yani maddi olarak benden iyiydi. Mesleğimi öğrenince beni terketti. Statü, makam mevki onun için çok önemliymiş. Bütün akrabaları ondan üst seviyedeymiş benle olursa onlardan düşük olurmuş. Bi de bana dükkan açtırmaya çalışıyordu. Optik gözlük dükkanı. 3 milyon lazım diyordu. Kısaca erkek için maddiyat önemli değil ama kadınlar için para önemliymiş. Aşk, saygı, sevgi yalan bir şey. Tek derdiniz para
00 Yorumla
1 yılMaddi durum kişi bekarken de önemli ve mecburi. Evlilik için gereken de bir şekilde hallolur.. Aslolan karşılıklı olarak birbirini hiç bırakmamak, aşka ve güvene dayanarak zorlukları birlikte aşmak.. Sevgiye gerçekten değen insan bulmak kolay değil, denk geldi mi değeri kâlpten bilinmeli her zaman.. 😍✔️
20 Yorumla
1 yılSenin paranla mı geçineceksiniz? Evi yok , kirada oturacaksınız. Hadi, arabayı geçiyorum. Hadi, evi de geçsem işten çıkacakmış. Nasıl geçineceksiniz? Dediğim gibi senin kazandığın parayla mı? Ailenin maddiyatına mı bakıp evlenmeyi düşünüyor seninle? Çünkü görünen o. Bir de kadınlara paragöz derler.😂😂
04 Yorumla
Soran1 yılSanırım çok doğru söyledin 😥😥
- 1 yıl
Görüneni dedim. Üzücü ama çizdiği profil bu.
Soran1 yılTeşekkür ederim ❤️
- 1 yıl
Bir şey yapmadım ki 😊❤️
1 yılKesinlikle önemli! Sevgililik dönemlerinde belki çok belirgin olmayabilir, ancak evlilik sürecinde ciddi sorumluluklar ortaya çıkar. Kına, düğün, araba, ev, çocuk gibi birçok maliyetli sorumluluk söz konusu olacak. Bu devirde kirada yaşamak zor; kadın çalışsa çocuğa kim bakacak? Çalışmasa, erkek tek başına evi nasıl geçindirecek? Maddiyat çok önemli! Kimse bu durumu romantikleştirmesin.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılElbette önemli.
Fakat bunu gözeterek, sadece rahat bir hayat yaşamak için birini tercih etmek çoğu kez kişinin yanlış yaptığını gözüne soka soka göstermesi degilmiyor.
Maddiyat önemli.
Bunu görmezden gelemeyiz.
Dediğim gibi bunun hayatın merkezine almamak lazım.
O zaman herkes gibi olmak kaçınılmaz olur.00 Yorumla
1 yılKişiden kişiye değişir, genel anlamda önemli, fakat sizi rahatsız eden ne tam olarak? Sizin para durumunuz mu, yoksa karşınızdaki kişinin durumu mu? Yani karşınızdaki kişinin durumuna göre ona önem verecekseniz, önem vermeyin. (Bir gecede her şeyini kaybeden de var, bir gecede hayatı değişen de.)
00 YorumlaÖyle bir kötü döneme denk geldik ki işte yazık oluyor gençlere. d evlenende evleniyor bir şekilde de geçiniyor. ERkeklerin güzelliğe bakmasıyla kadınların paraya bakması bir değil bana göre ama tabii bakmakta en doğal hakları herkes krallar gibi yaşamak ister. Önemli olan sevmek ve fedakarlık. Nasıl bir hayat yaşadığına göre değişirr
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. Herkes bu soruyu soruyor. Açıklamada yazdıklarınız haklısın. Evet maddiyat önemli ama önemli olan 'sevgi saygı güven' veriyorsa seni her koşulda seviyorsa seni olduğu gibi kabul ediyorsa bu hayırlı bir evlilik olabilir. O erkek maddiyat konusunda değerlendirme planları var mı? onunla güzelce konuş geleceği hayatını etkilememesi için birşeyler söyleyebilirsin. Ama geliri yoksa evlilik geçimini yetersizlik etkiler diye düşünüyorum. İyi düşün.
00 Yorumla
1 yılTabi maddi durum da önemli bir evlilikte, kendinde varlıklı bir kadınsan parasızlığı sorun edebilirsin. Konuştuğun kişiyi bir kez daha gözden geçir bence, hemen evlilik yoluna gitme.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılmantık yürütelim,
risk alacaksın, evlilik bana sorarsan bir risk.
iki iyi çocuk arasında parası çok olanı tercih etmek kadar doğal olan ne olabililir,
yaşlı başlı evlenen insanlar da var onlara da hak veriyorum artık ben, erkeğin nazı cazı tribi depis oluyor boş boş beylik hareketleri de cabası.
kusura bakmayın ama parayı tercih etmek karşındaki zır hayvan değilse %51 daha mantıklı.
kendimi de gizleyeyim de hemcinslerimden saldırı yemeyeyim :D
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılGayet mantikli dusunuyorsun. Kendine boyle durust olduktan sonra sirtin yere gelemz senin.
Cevap vereyim evet maddiyat cok onemlidir. Ama şu sira dikkat etmek lazim maddiyati kotu olmaktan cok daha beter ozellikleri olan tipler turedi. Onlar olacagina maddiyat kotu olsun daha iyi. Ama iki denk secenek arasindan mutlaka maddiyati iyi olana bakin.00 Yorumla
1 yılYani kesinlikle önemli Aşk sevgi falan bunlar karın doyurmuyor hikaye
10 Yorumla
1 yılOnemli evet ama tek kriter degil, her iki tarafin da parasini kazanmasi lazim.
10 YorumlaYarın kimin kazanıp kimin kaybedeceği belli olmaz. Birlik beraberlik sevgi güven olan evlilik ayakta durur maddi gücüne güvenip yuva kuranlar hayal kırıklığına uğrayabilir..
10 Yorumlaİsterseniz birbirinizi çok sevin ama gerçekten önemli tamam bayan olarak bizler dert etmesek bile erkekler maddi sıkışma anında daha çok strese giriyor ve bu durum ister istemez eve yansıyor huzursuzluk oluyor ya bu sırada maalesef sevgi karın doyuruyor öyle bir durum varsa evlilik gibi biraz kendinizi toplayın öyle yapın en azından
10 Yorumla
1 yılKendin kadar çekici ve durumu iyi birini istemek hakkın.
10 YorumlaGünümüzde boşanmaların çoğu
Maddiyata dolayı gecimsizlikten para yok evde tartışmalar başlıyor maddi durumun iyi olması şart yoksa sıkıntı çıkıyor ev kiraysa büyük dert10 Yorumla
1 yılAşk koca bı yalan, evliligi kolaylastiri iz zorlastirmayiniz diyor dinimiz. Allah kerim ama sen yinede maddi durumu orta seviyede olan birini seç. Herkes ev satın alamaz. Zor bu donemde
00 Yorumla
1 yılMaddiyat herseyde önemli. Kimse boş konuşmasın. Parasiz saadet olmaz. Kimse 1 + 1 evde karın tokluğuna yaşamak istemez. He suda var. Bundunyada paran varsa saygı duyuyorlar sana.
00 Yorumla
1 yılKesinlikle maddiyat önemli değil diyen yalan söylüyordur. Kira fatura geçim vs bunlardan herhangi birinin ödemesinin düzeninin bozulması aile içinde strese yol açar maalesef ki.
00 Yorumladostum kuzenim aşk evliliği yaptı kocasınında öyle aman aman bir işi yok. şu an çocukları var ama pişmanım diyor keşke aşk evliliği yerine biraz daha işi gücü yerinde biriyle evlenseydim diyor. çünkü her ne kadar o anki duygularla her şeyin üstesinden gelebileceğinizi düşünsen de bir yerden sonra sevgi bitiyor geriye mantık kalıyor pişman oluyorsun ne gerek var bir dönemlik duygularla hayatının geri kalanını para hesabına harcayasın
00 YorumlaBir aşkın önünde. maddi engel yoktur. Seveceğim kızın işi yok diye onu istememem benim çirkinliğimi gösterir
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 725 cevap paylaştı.
s 1 yılMaddiyatın önemi yok aslında, eğer iyi biriyse aç kalmayacak kadar gelir yeterli. Nice zenginler var karısına kuruş koklatmayan...
10 Yorumla
1 yılMaddeye tabi ki önemli. Kaldı ki lüks içinde yaşam değil asgari şartlarda geçimden bahsediyoruz.
01 Yorumla- 1 yıl
Maddiyat*
1 yılHaklısın. Onun bunu önemsediğini sanmam bence seninle kısa süre görüşür eğer hoşlanırsa o da seninle aynı şeyleri düşünmeye başlar belki.
00 Yorumla
1 yılPara gerekli tabii. Onemli olan onu sevmen. Larsilikli sevgi varsa, is birligi varsa para zaten kazanilir
00 Yorumla
1 yılEğer canı gönülden bir aşk güçlü karakter maneviyat güçlü değilse evlilikte maddiyat çok önemli
00 Yorumla
1 yılPara tabiki önemli ama engel değil belki zor şartlar sizi birbirinize bağlar olaya böyle bakarsan bunun adı aşk olur.
00 YorumlaDogru dusunuyosun maddiyat demirnyumruk gibidir. Askinda sevgininde onune demir yumruk gibi inip herseyi darmadagin eder.
00 Yorumla
1 yılElbette önemli
Omur boyu kirada 3 kurusa sürünmeye kaldıramak çok zor
Ve artık orta direk yok
Sonradan ev almakta zor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılTabiki sevgi falan önemli ama önemi olduğunu düşünürüm çocuk olacak çocuğun ihtiyacı bu zamanda en fazla 2 çocuk getir yine bir 5000 en az gideri var ev kirası bir yere falan giderken otobüs falan düşünülmesi gereken bir konu.
00 Yorumla
1 yılondan bi baltaya sap olmaz önemli tabikide açken et niyetine onun kolunu kesip yemek istemiyorsan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbiz adayı bulduk da maddiyat kaldı. bu aslında herkesin eksik yanıyla alakalı. benim adıma bi gr onemi yok. dogru insanı bulmak mesele. maddi sorunum yok mesela.
00 Yorumla
1 yılİşsiz sapsız adamla evlenilmez.. Düzgünbi gelir şart eve klima bile alamayacak adamlarla evlenmeyin
01 Yorumla- 1 yıl
Ama kadın dediğinde para getirecek eve yan gel yat devri bitti artık her şey birlikte güzel
1 yılÖnemli, erkek kadına bakmalı, kadın da anlayisli ve destekleyici olmali
00 Yorumla
1 yılBence çok önemli. Sadece maddiyatı ortalama üstü olanlar çocuk yapmalı.
00 Yorumla
1 yılBu kadar uzun yoruma ve açıklamaya pek gerek yok
Maddiyat önemli00 Yorumla
1 yılEvet önemli ayrıca bir yaşa gelmişse maalesef bunu dikkate almadığım için sıkıntı yaşıyorum.
00 Yorumla
1 yılGeleceği düşün hakkın. Ama Allah kime ne verir bilemezsin!
00 Yorumla
1 yılÇarık çarıkla Sarık sarıkla. Kadın kocasından çok kazanmayacak arkadaş yürümüyor o iş
00 Yorumla
1 yılMaddiyat maalesef önemli ama ön planda tutmamak gerek.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 561 cevap paylaştı.
1 yılyüzde 40 maddiyat yüzde 50 cinsellik yüzde 10 saygı sevgi unutma bunu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKesinlikle önemli ve denkliğin gerektiğini düşünüyorum. Artık iki gönül bir olunca samanlık seyran olamıyor maalesef
10 Yorumlaçok haklısın eger erkekler bizde guzelik ariyosa bizde maddiyata önem vermemiz anormal degil normaldir
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 776 cevap paylaştı.
1 yılsizin gözünüz asla doymaz erkeklerin kadınlarda güzelliğe baktıgını siz kendi kafanızda kuruyorsunuz sadece. erkeklerin güzellik takıntısı çok azdır. sizin için erkek fabrikatör olmalı
02 Yorumla- 1 yıl
Sen de bunu kafanda kurmussun nerenden uydurdun?
- 1 yıl
@Birdebensorayim3 hangisini neremden uydurdum? para mevzusunu kafandan uydurdun deme burada dışarda hepiniz bas bas bagıeıyorsunuz muhendis doktor subay diye.
Gizli Üye(36-45)1 yılKızım sen bu adamla evlenme o zaman. Çünkü sen açgözlü kadın olmuşsun.
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHatta sen hiç evlenme. Çünkü senin gibi erkeklere bu zihniyetle ancak yük olursunuz, başka hiçbir işe yaramazsınız.
Soran1 yılHayır aç gözlü değilim çok şükür maddi olarak iyiyim 🙏🏻 düzenli gelir yardımları da yaparım kurumlara ancak ciddi adımlarda erkeğin gelirinin benden az olması gözünü korkutuyor ister istemez 😊 kaygı duymam çok normal çünkü işi net olmayan biri 🙏🏻 hiçbir işe yaramazsın demişsin ama finans müdür olarak çalışıyorum 🙏🏻 lütfen saygı çerçevesi içinde yorum yapın iyi akşamlar
Gizli Üye(18-24)1 yılNe iş yapıyorsun ve hayır evlenme çünkü zorluk çok çekeceksin eğer deliler gibi sevmiyorsan
02 Yorumla
Soran1 yılFinans müdürüyüm 🙏🏻 23 yaşımda çok iyi yerlere geldim ve devam ediyorum ama karşımdaki kişi
Böyle olmayınca ister istemez strese girip düşünüyorum :(((
Cevap sahibi1 yılEvlenme içine dinmeyen biriyle
1 yılParanız olmazsa kendiniz mutlu olamazsınız. Kendinizi mutlu edemeden de kimseyi mutlu edemezsiniz. Yani para şart
10 Yorumla
1 yılMaddiyat önemli özellikle şu an ana kadar maddi durumun iyiyse birden düşünce sıkıntı yaşarsın
14 Yorumla
Soran1 yılÇok çok zengin değiliz ama en azından ailem her bir kardeşe ben dahil ev yaptı. Kendim çalışıp kazanıyorum öyle söyliyim. Partneriminde en az benim kadar olmasını isterim
- 1 yıl
Tabiki seninle aynı durumda olmalı hani istisnai durumlar olur sonradan kazanacağına eminsindir o karakterdedir ama seninle aynı maddiyatta olması önemli
Soran1 yılİşte sorun kazanmaya değil kararsız olması çok teşekkür ederim 🙏🏻
- 1 yıl
Önemli değil abla her zaman
- Devamını Gör (91)
Devamını Gör(136)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?