Güzellik merkezi açma maliyeti birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. İşletmenizin konumu, boyutu, sunacağınız hizmetler, ekipmanlar ve diğer çeşitli faktörler maliyeti etkiler. Genel olarak, güzellik merkezi açma maliyetleri şunları içerebilir:
- Kira: İşletmenizin bulunduğu mekanın kira maliyeti büyük bir paya sahiptir. Konumunuzun büyüklüğüne, bölgenizin popülerliğine ve coğrafi konumuna göre kira değişebilir.
- Ekipmanlar: Kuaför koltukları, güzellik masaları, saç kurutma makineleri, manikür pedikür ekipmanları ve diğer güzellik cihazları için ekipman maliyetleri olacaktır.
- Lisans ve İzinler: Güzellik merkezi işletmek için gerekli olan lisans ve izinler için ödeme yapmanız gerekebilir.
- Personel: Çalıştırmayı planladığınız personelin maaşları ve sigorta maliyetleri bu kategoride yer alır.
- Ürünler: Saç bakım ürünleri, cilt bakım ürünleri, makyaj malzemeleri ve diğer ürünlerin stok maliyetleri.
- Dekorasyon ve İç Tasarım: İşletmenizi müşterilere çekici hale getirmek için iç dekorasyon ve tasarım harcamaları.
- Reklam ve Pazarlama: İşletmenizin tanıtımı ve pazarlaması için reklam harcamaları.
- Elektrik, Su ve Diğer İşletme Giderleri: Elektrik, su, ısıtma, soğutma ve diğer işletme giderleri.
- Sigorta: İşletme sigortası, işçi sigortası ve diğer sigorta türlerinin maliyetleri.
- Eğitim ve Eğitim: Personelinizin eğitimi ve eğitim maliyetleri.
Maliyetler coğrafi konumunuza ve işletmenizin özelliklerine göre değişebilir. İş planı yaparak ve yerel düzenlemelere uyarak işletme açma maliyetlerinizi daha iyi hesaplayabilirsiniz. Ayrıca, bir işletme danışmanı veya muhasebeci ile çalışarak daha ayrıntılı bir maliyet analizi yapmanız faydalı olabilir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılYani öncelik iş yerinizin güzel bir noktada olması birinci kural, içerisinin tasarımı, cihazlar, personel, reklam derken bütçe bir hayli yükseklere çıkabilir ama işinizde tutunursanız bunu geriye çok çabuk şekilde alabilir ve kara geçebilirsiniz...
00 Yorumla
sgsjshssjhs neden askım vergi mi kaciricaksin?
neyse saka bi yana
MEB onayla kurslar vardır bunlar belediyenin veya özel kurslar olabilir bazı yerler güzellik sektorunun bolumlerine göre ayrı eğitim verir bazı yerler ise genel cilt odaklı eğitimler verir bu her kursa göre değişir bunu araştirman gerekir
egitimini aldiktan sonra sınava girmen gerekir belge icin belli bi zaman sonra kalfalık
5 ve 6 yıl boyunca guzellik sektorunde sigortalı çalıştığına dair kağıt aldıktan sonra Uzmanlık sınavına girebilirsin ve eğer kazanırsan sermayen ile birlikte güzellik merkezi açabilirsin
Maliyetine hiç girmeyelim Tr şartlarında :D04 Yorumla
Soran+1 yılMerkez olmadan nasıl aklayacaklar parayı😄
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
+1 yılSizin için bir hesaplama yaptım hanımefendi genel olarak:3 binle 10 bin dolar arasında tutar. Ne okumanız gerektiği sırasına gelirsek:
Kuaförlük ve Cilt Bakımı: Anadolu Meslek veya Kız Meslek Liselerinin “Kuaförlük ve Cilt Bakımı” bölümlerini bitirebilirsiniz.
Güzellik Uzmanlığı Sertifikası: MEB onaylı kursların “Güzellik Uzmanlığı” sertifika programlarını tamamlayabilirsiniz.
Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği: Eğer profesyonel olmak istiyorsanız, üniversitede “Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği” okuyabilirsiniz. Ama maliyet çok yüksek be abla yine de bol şans :)))10 YorumlaBunun için okumak gerekmez güzellik uzmanlıgı eğitimi alman yeterli aşagı yukarı 1 milyon ile 1.500 milyon arası gider
01 Yorumla
+1 yılKüçük bir kuaför dukkkani ile baslayabilirsin bence, zamanla da işleri buyutürsün.
00 Yorumla
+1 yılEngin adında eşin yoksa hiç bulaşma 😂
25 Yorumla- +1 yıl
Hwhshdhdd
- +1 yıl
Diğer türlü enerci sorunu olur 😂
- +1 yıl
Elo engin bana şarkı alll
- +1 yıl
@Adsızyorumcu bu saatten sonra alacağı tek şarkı hapishane şarkısı olur 😂
- +1 yıl
Hahahah dogru