Ben 11400 kocam 23000 kazanıyor ve ne yazık ki biz bile tasarruf yapmak zorunda kalıyoruz 😒

Ben 11400 kocam 23000 kazanıyor ve ne yazık ki biz bile tasarruf yapmak zorunda kalıyoruz 😒

Fiyata bakmadan alışveriş yapmak zenginlik ya da refah değil saçmalık gibi geliyor bana. Ne kadar kazanırsan kazan neye ne kadar verdiğini bilmeli insan. Ama rahatça yaşamak için günümüz şartlarında ne kadar gereklidir dersen 30-40bin civarı geliri olmalı.
Şöyle birsey var aynı ürün aynı marka aynı kalite a markette stt tarihi de aynı ama birinde 5 birinde 7,5 TL neden 5 liraya aynısını almak varken 7,5 TL olanı alasın ki. Bizler tasarruf odaklı büyüdük. Keza şartlar ve durumlar ortada buralardan yapacağınız tasarruf ile evinizin baska bir ihtiyacını alırsınız. Baska şeyler yaparsınız. Damlaya damalaya göl olur. Tek bir üründen 2,5 TL ne olucak dersiniz ama tüm alışverişiniz de baska ürünlerdende elde edeceğiniz bu tutar size örneğin 100 200 TL gibi kazanç sağlayabilir bu tutar belki 1 ay da 1000 belki 2000 TL yide bulabilir. Bu da size kâr olark yansır.
Damlaya damlaya göl falan olmaz. Bir yatırım yapmayıp kenarda tuttuğun para tldeyde her gün eriyor hangi evrende yaşıyorsun sen acaba
Benim maaşım 130 bin civarı... Fiyatları umursamıyorum pek... Elbetteki fiyatlara bakmadan alışveriş mecazi bi kavram.. Fakat 60 70 bin maaş alan biri bu mecazi kavramı yakalayabilir gibime geliyor...
Bu gelir sadece kıt kanaat geçinmeye yeter günümüz şartlarında. Yoksulluk sınırının altındasınız çünkü. Ne zaman 100K üstü geliriniz olur o zaman dediğinizi yaparsınız...
Cevap
55Cevap
Bence en az 50 k lazım
En az 20 bin gadası
20.000 mı 😂 20000 manat ya da dolar desen bestede 20000₺ ise bu paraya biz ay sonunu göremeyiz…
🙈
Ben bir alışverişe gittim zaman fiyata cokta takilmam ben aylık 45 bin abim 50 bin babam emekli 7500 artı işi var 25 bin de o alıyor annem ev kadını kardeşim 12500 alıyor ve bizim evin aylık gideri 35 bin lira 15 bin lira sadece erzak alıyoruz ve bu millet açlıktan ölse de hak ediyor kimse ekonomi ya da tasarruf dan bahs etmesin gebersinler oy verenler verirken bize mi sordular
Türkiye de gelir-gider dengesi çok saçma seviyelere geldi. Hala daha ülke iyi yönetiliyor hersey iyi diyenler vatan hainidir çok net. Bir ülke halkına bunları reva görüyorsa işgale gerek yok sen ülke olarak bitmişsin zaten demektir.
Ama ne yaşarsa yaşasın bu millet akıllanmıyor her halk hakkettiği gibi yönetilir sonuçta.
Yorumlara bakıp iş yaşamındaki dedikoducu denyolara sinirlendim. Yok falanca 3 dakika erken çıktı yok ispiyon. Uzun çalışma saatleri, haftasonu mesaileri. Yorumlar yazılmış 30 bin kazanıyorum mutlu kimse yok. İşyerlerine el atsalar artık. İşini bitiren çıkma tarifesi gelse de şu insanların yakasını salsalar mutlu mesut yaşasa herkes...
Kaç para kazanırsanız kazanın, bence ürünlerin fiyatına bakmak zorundasınız. Kendi işimi yaptığım için değişkenlik gösterse de ortalama 200 bin arası gelir oluşuyor aylık, eşim de doktor 60 bin de o desen sanıyorum oldukça iyidir. Ama ne o ne de ben fiyatına bakmadan, fiyat performans ilişkisi kurmadan para harcamayız. Miktar ile alakalı değil bence bu. Parayı nasıl kazandığınızla alakalı
Ben 20 bin tl kazanıyorum babam ve annem de çalışıyor eve 3 maaş giriyor çok tutumluyuz kafeye restorana gitmeyiz tatile çıkmadık ama ay sonunda beş kuruşumuz kalmıyor. Marka kıyafet almam az alışveriş yaparım. Önceden sadece babamın maaşıyla hafta sonları dışarda yerdik restoranlara kafelere giderdik yazın tatile çıkıyorduk
Hayatım boyunca.. çocukluğum da dahil.. kafamda hesap kitap yapmadan bir market alışverişi yapmadığım bir gün hiç olmadı.. lükse giriyor benim için.. en büyük hayalim olur kendileri..
Mesele ne kadar kazanıldığı değildir. Nasıl harcama yapıldığıdır bence. Yoksa 500.000 kazanılsada yorganına göre uzatılmazsa o para da yetmez.
Eic bence bu
Aynen öyle sonuçta sonsuz değil
Saygılar kardeşim.
Saygılar kral. Oha çağlar Ertuğrul a ne kadar benziyorsun 😅😅
Cidden abi bu nasıl bir benzerlik, çağlar ertuğrul ile bir akrabalık bağın var mı 😁
Hahahaha dimi yaa
İkizi sanki
Teşekkürler arkadaşlar, bunu iltifat olarak algılıyorum 🫶
Rica ederim, tabiki iltifat 😊
Ben 25 bin eşim 30 bin alıyor. Maaşın yarısı kiraya gidiyor geri kalanı da ihtiyaçlar ve yeni evlendiğimiz için eşyalarımız vb. Zorlanıyoruz valla. Rabbim asgari ücretli çalışanların yardımcısı olsun.
Ne kadar zengin olursam olayım bakmadan alabileceğimi sanmıyorum
Biz bile derken? Ülkede yoksulluk sınırı yaklaşık 45bin lira. Bunu farkında mısınız? Teknik olarak yoksulluk sınırının altındasınız yani.
Biz bile derken yanlış anlamada aldığınız toplam para öyle esastan bir para değil.
biz bile derken zaten çok iyi bir kazanç sayilmiyor
Benim 30 bini buluyor kira yok fatura yok ben bile fiyatlara bakıyorum ve para biriktirmek çok zor valla en son çözüm yurtdışına gitmek sanırım 😃😃
Ben tek başıma 60 k para kazanıyom ve fiyatlarına bakama kaliteli bakarım ve tek yaşadım iç. Hayli hayli yetiyor
Ben bekarım aylık 30 k maaşım var bu yüzden fiyata pek takılmıyorum.
Ailemin durumu da iyi bana ihtiyaçları yok.
Biz almanyada 6-7-8-9-10 Euro arasi kazaniyoruz yetiyor bakmak zorunda degiliz tr de bakiyoruz orada brz bazen pahli oliyor 😂😂😂
Har vurup harman savurmam ama. gezer iken bakmam harcamaya sadece onun harici tabi ki çok zengin değiliz planlı yaşamak lazım
Biz bile diyorsunuz ama aldığınız para şu an hiçbir şey. Yani yapmak zorundasiniz. Bende bakmadan alışveriş yapamam.
Ayda 100 milyon dolar da kazansam gene de fiyatlara bakmadan alışveriş yapmam. Bu bir alışkanlık ve mezara gider artık :D
Şu devirde 200 bin maşin olucak k zamn bakmadan alişveris yaparsın ama o da yetmez çünkü iki tane şey alırsın bin TL zor
Kocamin bnde en cok sikayet ettg konu. Alışveriş yaparken manav olsun kıyafet olsun etikete bakmadan alışveriş yapiyor olmam 😄😄
Senin gibi kadınada değer ama
Biz bile dediğin 34.400 kazanıyorsunuz ablam, küçümsemek için demiyorum da asgarinin 1 tık üstü, fiyatlara bak bi zahmet yani
neden 11400 kazaniyorsun ki cogu yer daha fazla veriyor
Asgari ücret bile vermiyor çoğu yer
ist de degilseniz dogrudur
İstanbul'da kirada isen en az 45-50 bin lazım. Evlilik varsa ve kadın çalışmıyorsa 60 civarı lazım.
ne olursa olsun fiyatına bakmadan almam çünkü para kazanmak hiç kolay değil
Ayda 1m kazansan bile bu ekonomide bakarsın ürünlerin fiyatına
Cunku hicvir sey gercek degerinde satilmiyor su an serbest piyasa ekonomisinin geldigi noktav1 kere tren rayindan cikti mi durulmuyor.
Çok kazananlar daha çok dikkat ediyor para kolay kazanılmıyor
Bekarım ve 32 bin alıyorum ben bakmıyorum ama evli olsam yetmez cidden
Abartmayın ürünlerin fiyatlarına bakmadan alışveriş yapmak istiyormuş
Paranın kiymetini bilmiyorsan fiyata bakmadan alışveriş yaparsın
Şu an bu ekonomide 35-50 k arası aylık gerek.
O kadar paraya rağmen tasarruf yapmak zorunda kalıyosanız müsrifsiniz.
@seyda028 herkesin evi kira değil. çok pahalı ve gereksiz şey almazlarsa geçinirler.
Müsrif mi kesin türbanlı karnını sadece ekmekle doyurup yaşamayı nefes almak zanneden tayfasın
@malimüşavir35 yanılıyosun. Hiç de öyle biri değilim ama belli ki sen yaşamayı bol bol para saçmak zanneden ikinci sınıf tipik Türk insanısın. Hayatı yaşamak için para harcamak ve eğlenmek gerekiyor tabii ama aşırıya gerek yok.
@seyda028 ben ot gibi yaşamıyorum. Her istediğimi alacak ve yapacak param var. Eğlenmek, gezmek, hayatı yaşamak aşırı derecede para saçmak demek değil.
@seyda028 hayatını yaşamak aşırı para saçmak demek değil diyorum sen öyle sandığın için. Dilan Polat ne alaka? Soruda paradan bahsedilmiş ben de paradan bahsettim. Senin dediğin alakasız bence.
@seyda028 sen aynı şey olarak görüyorsun diye aynı olmadıklarını söyledim. Hayatı yaşamaktan kastın ne? Parasının yetmediğini söylemiş ben de müsrif olduğu için yetmediğini söyledim. Bu durumda alakasız değil.
@seyda028 çok pahalı almazlarsa kolay bence
@seyda028 sakinleş. Kabalaşmana gerek yok. Çok pahalı almazsa neden geçinemesin?
@seyda028 3’ten fazla çocuk yapan çok az var. Onlar da cahil zaten. Cahiller fakir kalmayı hakediyor. 5-6 bine bazı illerde güzel evler var.
Ürünlerin fiyatına her zaman bakarım çok incelemem ama bakmicaksam alışverişe neden gideyim ki
Ne kadar alınırsa alınsın Hazıra dağ dayanmıyor en sevdiğim şey kasa arkası ürünler
erkeğin en az 30-40 bin alması gerek kendi başına evi geçindirmesi için
Ablacım yanlış anlama da biz bile dediğin maaş 35k bile değil, sizinki de yüksek değil ki.
Alışveriş çok geniş bir terim nasıl bir alışveriş yapacağına göre değişir fakat ultra lüx mekanlar hariç gıda ürünlerinde herhalde 50k maaş alan ve kira ödemeyen birisi fiyatlara bakmadan istediğini söyler restorantlarda
28 aliyom tek kişiyim istedigim seyin fiyatina bakmadan alıyom
Bakmadan alışveriş yapıyorum, hatta online oyunlara bile yatırıyorum... Abur cubur da eksik olmaz yiyecek içecek de... Eşim asgari annem 10 bin alıyor
Nasil oluyo yaa oylee
İnan bilmiyorum , mesela faturalar ödeniyor.. İşten gelirken sürekli cips kola ıvır zıvır ne istersem alıyolar haftada 1 zaten çıkarım bi yerde bi cafe pastane gitsek geri kalan parayı da 3 5 bin liraya da oyuna yatırıyorum.. Hatta eşim ay sonu çeyrek aldı.. Maaşı mı arttı bilmem ne diye de çok bakarım banka mobil hesap şifreleri hep bendedir bakarım hep gelir gidere nerde ne harcandıgına ama yetiyor işte bende anlamıyorum hiç
40 kazanıyorum. Tasarruf yapmak zorundayım Çünkü farkli yatırım ve harcamalarım var
Avrupada yaşıyorum bakmadan alıyorum kocam otobüs şoförü ama gıda burada pahalı değil
maas 50k. basit bi tshirt u bile fiyatina bakarak aliyorum.
Ne iş yapıyorsun
grafiker
Milyoner olmak lazım şu zamanda, maaşlı çalışansan evin kiraysa imkansız, ne kadar kazanırsan kazan
Eve ortalama 110 k para giriyor biz sınırsız harcamıyoruz.
15 bin arti bahsis aliyorum ama evli degilim lojmanda kaliyorum valla bu devirde boyle. Bi sure lojmanda kalicam sonra yurtdisina bakicam bu ulkede yasanmaz artik
Kocam 15.000 kazanıyor biz ne yapalım sadece yeme içmeye anca yetiyor.
Evet kira 1000tl
En sahibim çok iyi biri 400e girdik 4 yıl önce bu kadar zaman yaptı sadece. Durumu da iyi sıkıntı yapmıyor
İşim yok cocuklarım küçük okula gidiyor
Çalışamıyorum o yüzden
Biz bile demen şaşırtıcı
Çok daha yüksek maaş almanız gerek fiyatlara bakmamak için
Ben hiç bakmıyorum artık 🤣 kasada da şaşırmayı tercih ediyorum
Kesin bir miktar belirtmeye gerek yok kısacası çok para diyelim
Masşım 24 bin mecburen ben de bakıyorum ve yalnız yaşıyorum aylık ortalama 4 5 bin gıdaya gidiyor sadece 👀
Şu an eve 100 bin tl bile girse tasarruf yapmak zorundayız
fakirim ama ben de bakmadan alışveriş yaparım 😅 tabi az ürün almak şartıyla
Bunun bence tam olarak maaşla değilde elindeki o bütçeyle alakası var
haftalık 300 alıp yine fiyata bakmadan harcıyorum gamsız olmak lazım
Sınırsız olamsı lazım kaç olursa olsun alamazsın kolay kolay
Knk 11 bin lira maaş senin, sesin 22 . Biz bile derken?
Babam tek başına sizin toplamın birkaç katı kazanıyor ama biz bile bakıyoruz mecbur
34.5 a yaşanmaz bu ülkede 80 alıyorum gene yetmiyor maalesef ☹️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?