Ben Almanya da yasiyorum 3 yil universite egitimi aldim eczane teknisyeni olmak icin. Burada 1800€ net maasim baslangic olarak yani 5700 tl. Evlenecegim icin Turkiyeye tasinacagim ve orda devam edecegim. Ama Trde eczane teknisiyenin maasi nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eczane Teknisyeni Maaşları Nelerdir?
Türkiye'de Eczane Teknikerinin ortalama maaşı aylık 4.750 TL'dir. Ancak maaşlar deneyim ve eğitime bağlı olarak aylık 3.000 TL ile 6.000 TL arasında değişebilmektedir.
Türkiye'deki eczane teknisyenleri genellikle eczane teknolojisi veya ilgili bir alanda önlisans derecesine sahiptir. Ancak, bazı işverenler lisans derecesine sahip adayları tercih edebilir.
Türkiye'deki eczane teknisyenleri için en önemli şey, mükemmel iletişim ve müşteri hizmetleri becerilerine sahip olmaktır. Müşterilerle açık ve özlü bir şekilde konuşabilmeli ve talimatları anlayıp uygulayabilmelidirler.
İş görünümü açısından, Türkiye'de eczane teknisyenlerine olan talebin 2018'den 2028'e kadar %5 oranında artması bekleniyor. Bunun nedeni artan eczane sayısı ve yaşlanan nüfus.
En Düşük Eczane Teknisyeni Maaşı Nedir?
Türkiye'de ortalama eczane teknisyeni maaşı aylık 2.500 lira. Türkiye'de bir eczane teknisyeninin kazanabileceği en düşük maaş ayda 1.500 lira. Bu, küçük bir kasaba veya köyde çalışan bir eczane teknisyeninin alacağı maaştır. Türkiye'de bir eczane teknisyeninin kazanabileceği en yüksek maaş ayda 3.500 lira. Bu, büyük bir şehirde çalışan bir eczane teknisyeninin alacağı maaştır.
En Yüksek Eczane Hizmetleri Teknisyeni Maaşı Nedir?
Türkiye'de bir eczane hizmetleri teknisyeni olarak, rekabetçi bir maaş almayı bekleyebilirsiniz. Hatta son verilere göre Türkiye'deki en yüksek eczane hizmetleri teknisyeni maaşı yıllık 30.000 lira civarında. Bu rakam, ülkedeki eczane teknisyenlerinin ilk yüzde 10'unun maaş aralığına dayanmaktadır.
Türkiye'de eczane hizmetleri teknisyenleri için en yüksek maaş yılda 30.000 lira olabilirken, ortalama maaş çok daha düşük. Türkiye'de eczane hizmetleri teknisyenlerinin ortalama maaşı yılda 15.000 lira civarındadır. Ancak, bu rakamların, kariyerlerine yeni başlayanlar da dahil olmak üzere ülkedeki tüm eczane teknisyenlerinin maaşlarına dayandığını unutmayın.
Türkiye'de bir eczane hizmetleri teknisyeni olarak mümkün olan en yüksek maaşı kazanmak istiyorsanız, birkaç yıllık deneyime sahip olmanız gerekir. Ne kadar çok deneyime sahip olursanız, o kadar yüksek maaş alma olasılığınız artar. Ek olarak, eczacılık alanında uzmanlık eğitiminiz veya eğitiminiz varsa, daha yüksek bir maaş da alabilirsiniz.
Türkiye'de eczane hizmetleri teknisyeni olarak çalışmakla ilgileniyorsanız, lise diplomasına veya dengi bir diplomaya sahip olmanız gerekir. Ayrıca Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından akredite edilmiş bir eczane teknisyeni eğitim programını tamamlamanız gerekecektir. Eğitiminizi tamamladıktan sonra Türk eczane teknisyeni lisans sınavına girebileceksiniz.
Eczane Hizmetleri Teknikeri Ne İş Yapar?
Türkiye'deki bir eczane hizmetleri teknisyeni, eczane ortamında müşterilere müşteri hizmeti ve desteği sağlamaktan sorumludur. Ayrıca müşterilere ilaç bilgilerini sağlamaktan, rafları stoklamaktan ve diğer büro görevlerini yerine getirmekten sorumlu olabilirler. Ek olarak, eczane hizmetleri teknisyenleri, eczacılara ilaç hazırlama ve dağıtma konusunda yardımcı olmaktan sorumlu olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
5700 lira bir maaş alamıyacağına emin olabilirsin. 1,500 lira verir sigortanı yapar. çok kralına denk gelirsen 1.500 + sgk + yol belki +yemek. Sen güzeli evlen almanyaya geri git
17 Yorumla
Soran+1 yılIyi de sevgilim de karayollarinda bas muhendis memur. Almanyaya gelenler genelde insaatta amele oluyorlar. Offf trde maaslar cok cok dusuk
- +1 yıl
Almanyada amele oluyorsa burada da köle olunuyor. Bazı patronlar elemanını köle olarak satın almış gibi muamele çekiyor. Yaşın genç gel Türkiye'ye Eczacı ol. Eczane aç. Belki o zaman hayal ettiğin paraları kazanırsın. Çocuk mühendis memursa , kazanacağınız para çok lüks bir yaşam hayal etmiyorsan yeter bence.
Soran+1 yılTabiki yeter o 3600 tl aliyor. Bende en az onun kadar almam lazim. Cok yazik gercekten insanlar hak ettiklerini bile almiyorlar... Eczane acmam icin tip okumam lazim ve 6 sene egitim, yani mumkun degil. Simdi siz oyle deyince cok morelim bozuldu
Soran+1 yıl@KuRSuN_06 ben insaat ameleliginden bahsediyorum. Tum enistemler halamlar icin Almanyaya gelmis hic biri meslegini yapamiyor. Sevgilimin isi rahat cok ugrasti kpss icin, simdi hayatini bozamaz, o yuzden cok kafam karisti simdi
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. Sakın işini bırakıp buralara gelme derim. Eş adayın Almanya da iş arasın bence. İkiniz aynı yerlerinizde kalıp hafta sonları görüşseniz bile çok daha iyi bence.
01 Yorumla- +1 yıl
Memur isinden istifa edip almanyaya gitsindiyemi akil veriyorsun? :D :D
Adama git direkt intihar et de daha cok iyilik yapmis olursun ;)
Almanya'da 3 yıl üniversite eğitimi alamıyorsun eczane teknisyenliği için sallama. 3 yıl sağlık meslek lisesinde meslek eğitimi alıyorsun eczane teknisyeni oluyorsun (pharmazeutisch technische Angestellte).
Pharmatechnik okumuş olabilirsin ama eğer öyleyse Türkiye'de eczane teknisyeni diye geçmiyor.
5000₺'yi teknisyen olarak hayallerinde bile göremezsin. Burası Türkiye. En fazla 1500₺ alırsın.00 Yorumla
Iyi de Türk parasına çevirerek hesaplama maaşını gelir gider listesi yap bakalım kaç euro kalıyo elinde
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
15Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 992 cevap paylaştı. Gelme. O öğrensin dil orada çalışsın. Ben 1700€ + ev + araba + proje primleri. Seneye döneceğim yine. Burada hem insan harcanıyor hem de beyin.
012 Yorumla- +1 yıl
almanyada sanki cok rahat yasiyorlar. Adam memurmus tr de. O isi birakipta almanyaya gelenin aklindan süphe ederim.
- +1 yıl
sen demekki teksin burada o rahatligi yasayan. Vallah bende senye tr ye döncem.
Türkiyedeki rahatlik burda yok. Robot hayati. Neresi iyi buradaki hayatin. - +1 yıl
Kafasına göre hareket eden yok, duygusal tripler yok, gayet rasyonel bir düşünce var, insan olduğunu anlıyorsun, yaptığın işe gösterilen saygı harika. Türkiye de ne var? Ben mühendisim, Bir bilimsel proje için mıçımı yırtıyorum bana sen aleviymişsin diyor. Mükemmel iş yaratıyorsun, seni köle gibi kullanmaya kalkıyor iş veren ve 3 kuruşta para veriyor. Böyle yaşamak, yaşamak değildir. Ailem için döndüm , burada halletmem gereken işlerim de bitince döneceğim. Herkes soğuk, ruhsuz falan diyor, alakası yok, gayet insanlar ve öyle herkesle gereksiz samimiyetede girmiyorlar. Türkiyede yaşam ucuz diyebilirsin, insan hayatıda ucuz burada.
- +1 yıl
mezhep ayrimi yapanlara bende karsiyim. alevi olsun kürt olsun ayrim yapmak hata.
Bende mühendisim ama burada istedigim düzeyde bir ise girmek problem. Adamlar senin önünü kesmek icin herseyi yapiyor.
1 yil abschlusarbeit icin firm aradim bulamadim. Herseye bahane ariyorlar. Üstelik not ortalamamda kötü degil ve pflichtpraktikumu cok iyi bir yerde yapmama ragmen 60 in üzerinde absage aldim.
Nerde hani adalet? Tanidigi olanlar hic firmayla alaksi olmayanlar bile girip stelle bulurken bize neden hakksizlik yapiylior? heleki simdi suriyelilerde geldi firmalar devletten tesvik primi almak icin onlari aliyor. düsün Porsche ye girmek ne kadar zor bilirsin. adamlar 230 tane suriyeli aldilar. Sosyal medyada almanlar ates püskürüyor.
Ben burda okduurm buranin diline sahibim ve yasalara karsi hicbir hatam olmadi okul notum iyi. Ona ragmen ben bircok firmadan absage aldim. elin suriyelisi geliyor direkt ise giriyor. Bumu verdikleri deger? - +1 yıl
O durum Türkiyede de var. Ben projeler ile orada çalışma imkanı buldum. Ev ve araba kendileri verdiler. ben hiç bir şeye karışmadım, tüm evrak işlerimi şirket hallediyor. Ben sadece çalışırım, paramı alırım. Ben Türkiye'ye dönmeden önce şefim, dönme senin yerinde olmak isteyen bir çok alman varken senin ülkene dönmen çok saçma dedi. Anlattı az çok durumu. Senin durumu iyi anlıyorum ben fazlasını Türkiye'de yaşadım, hala yaşıyorum. Türkiye'de bu durumdan daha da kötüsünü görebilirsin. Ha şu durumda türkiyeye gelsen girebileceğin işlerde 2-3 bin liradan başlarsın.
- +1 yıl
2-3 bin liraya ben evden disari cikmam. O parayi tr deki okullardan mezun mühendislere veriyorlar. Bizim diplomalar uiluslararasi düzeyde. aldigimiuz egitim türkiye okullarindan kat kat daha yüksek.
3 bin lira nedir? sadakami veriyorlar?
Sen burda hangi firmaya girdin bilemem ama öyle ev araba birde iyi maas. almanyada kime söylesen inanmaz. simdiye kadar bricok iyi firmada calistim ögrenciyken ama hic görmedim böyle bir angebot. - +1 yıl
ZF sachs ve Ferchau eng.
Türkiye de böyle. Arkadaşım kpss den atandı 3750 alıyor. Ama özel sektörde 2bin alıyordu. İzinli günlerinde dahi çalıştığı zaman oluyor, mesai ücreti denen bir şey yoktu. Türkiye'ye geldiğim de bana da gelen tekliflerin en yükseği 3bin di onda da "esnek çalışma saatleri" yazıyordu, mesai ye kalsan mesai ücreti alamazsın yani. Mesela ArGe mühendisisin patent alıyorsun, şirket sana prim veriyor 500 lira. Ufak işletmelerden bahsetmiyorum bile. Tabi bir de yaş sınırları var mesela max 26 yaş, yüksek lisans yapmış olmak 2 yabancı dil. minimum 1 sene de iş tecrübesi. Saha da çalışan mühendis fazla alıyor 3-4 arası. Kaynak mühendisiysen de yurtdışı saha görevlerinde 5-6 bin veya fazlası alıyorsun. Bir kız arkadşaım yüksek gıda mühendisi, ingilizce + orta fransızca var, 2000 lirayı red etti, bankada çalışıyor 3bin lira mba yapıyor şimdi. - +1 yıl
vallahi millet 6-7 binden bahsediyor arkadas. sen 2-3 bin diyorsun.
Ben 3 bine calismam.3 bana yetmez zaten.
Ben Ar ge degilim üretim benim bölümüm.
Ayrica yas sinirina bir anlam veremedim. sonucta asker degil polis degil cok sacma. Ben bircok yer arastirdim hicbiryerde böyle bir gerekce yok.
Mesai ücreti vermeyebiliyrler. almanyadada yok mesai ücreti yerine frei veriolar. Tr de kontrat yaparken bunu tabiki konusmak lazim. Türkiye mezunlariyla kendimi hic karsilastirmiyorum cünkü o diplomalarin tr disinda hicbir avantaji yok.
Ögrencilik hayatim boyunca hep calistim firmalarda produktion üzerine. Is tecrübesi olarak tr dekilerden cok cok daha iyi durumdayim. yanin onlarla karsilastirma yapmak cok mantiksiz.
ZF ve Ferchau iyi güzel ama genelde entwicklung ve konstruktions üzerien arior onlar. Ben zaten burda iyi bir is bulsam kararimi tekrar gözden gecirebilirim ama isyerleri cok sikinti yaratiyor. Ise almiyorlar. Durumlar kötü. - +1 yıl
O şartların içinde bir de askerlik yapılmış olacak vardı. Torpilin olmayınca baya bir zor. Okuduğum okul beş para etmez, aldığım eğitim de beş para etmez. bir tarafımı yırttım psikopata bağladım köpek gibi çalıştım. 7 makale çalışmasında bulundum, uluslararası konferanslara katıldım. Bu yoğunluktan kız arkadaşımdan ayrılmak zorunda kaldım. Bir şekilde projeler yarattım, ar ge ye yöneldim, kendimi ilk airbus ta stajer olarak buldum oradan zf sachs a geçtim oradan da ferchau ya geçtim. Türkiye'de bunları yapabilmek çok zor hele akp sayesinde tamamen imkansıza yakın. Ne ödenek bulabilirsin ne de tubitaktan herhangi olumlu bir şey. Şimdi burada kendim bir şey yapmaya çalışıyorum yine, bu sefer bir hoca buldum bir kaç tane de el öptük, bir kaç tane de bedvaya iş yaptım aracı sahibi olmak için... Daha bir çok şey var da ben nalet ettim, nefret ettim. Zf sachs ta çalışırken , türkiyeden getirdikleri mühendislere türkiye maaşı verirlerdi 1k € + ev + araba (6 aydan uzun kalacaklara)
- +1 yıl
Senin yurtdışında okuman, etiket olarak geçer. Buradaki çalışma sistemi ile almanya arasında da çok fark var. İşte buradaki alman tabanlı üretim fabrikalarına girersin, tecrüben varsa üretim müdürü olarak ararsın yoksa da normal mühendis. Ha farklı kıdemlerde yer varsa girersin. Zaten 2 seçeneğim var bir ingiltere bir de almanya, seneye hangisi olursa.
- +1 yıl
ingiltereye git imkanin varsa. almanya bitik.
+1 yılSenin orada aldığın 1800€, buranın 1500₺ denk gelir. Euro ya TL ye çevirerek hesap yapılmaz. Alım gücü, kira, hayat pahalılığı göz önüne almak gerek.
Orada aldığın o paranın en az 1000 € elini değmeden kira gaz telefon vergi vs gidecek.01 Yorumla- +1 yıl
Rahat ol dostum almanyada aldigi o 1800€ lada rahat gecinemez. Size davulun sesi uzaktan hos geliyor. Türkiyede yasam ucuz.
burda kalfa asgeri ücret gelme buraya salakmısın sen?
00 Yorumla
+1 yılYanlis bilgi vermek istemem ama o kadar fazla oldugunu sanmm
00 Yorumla
+1 yılSen en iyisi almanya da kal Türkiye de hayalinde görürsün o maaşı 😂😂
00 Yorumla
+1 yıl1800 tl dır hocam bence gelme.
00 Yorumlakardeş bura türkiye ne bekli10.
00 Yorumlabenim maaşımdan yüksek :)
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadim?
+1 yıl1300 asgari ücret belki 200 ikramiye
00 Yorumla
+1 yılAusbildungmu yaptin yoksa HS mi?
06 Yorumla- +1 yıl
@Zaman_ Ausbildung yapanlarda uni okudum diye yaziyor. Cünkü kendilerini tr de uni düzeyinde görüyorlar. Egitim sistemini bilmeyen bircok kisi var.
Oyüzden sordum. HS de Pharmazietechnik varmi?
Benim bildigim medizintechnik var ve Pharmazie sadece Ausbildung olarak yapiliyor. - +1 yıl
@Zaman_ Pharmazie/chemie maschinenbauda yok. O sallamis. Ich habe maschinbau studiert. Önceden ausbildung yapiyorlar sonra studiuma baslayinca iste braucht keine Vorpraktikum usw. Hci maschinenbauyla onun yakindan uzaktan alakasi yok.
Salliyor bu kiz. Berufschulede pharmazeutisch technische Angestellte okuyorlar. Saniyorlarki tr de uniye denk geliyor.
Türkiyedekilerde bilmiyor buranin sistemini. Soruyor ne mezunusun?3 yillik Universite okudum eczane teknisyeniyim :D :D Halbuki bildigin meslek lisesi mezunu. - +1 yıl
bence kizin günahina girme :D pharmazietechnik haben die automatisierung und gebäudeautomation und das hat man auch in den Studiengängen die Maschinenbau ähneln.. artik sorana kalmis bunun vebali bilmem gerisini :D ich studier selber etw ähnl wie Maschinenbau, ich weiss schon wovon ich rede ;))
- +1 yıl
@Zaman_ quatsch. . ich hab dir als PN geschrieben.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 442 cevap paylaştı. 750 tl + ssk+ yol :D
61 Yorumla1.500-2000 arası ya alırsın ya almazsın
00 Yorumla
+1 yılBurda eczacı o kadar kazanıyo :)
00 Yorumla1500₺ Max
00 Yorumla
+1 yıl1.500 tl
00 Yorumla
+1 yılAlırsın 400-500 euro
00 Yorumla
+1 yıl2000 tl max.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben lise terkim o parayı hayli hayli kazanıyorum beden gücüyle calisiyorum tabi orası ayrı mesele ☺ sağlam bölüm olmadıktan sonra boşuna okuyorlar
hiç gelme derim
00 YorumlaGelme aklın varsa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGuzel soru
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026