Gizli Üye(18-24)+1 yılBende ailemleyim benim fatura yeme içme kılık kıyafet vs içinde 1000 TL harçlığım yani faturanı giysini ailen karsılıyosa bi zahmet yetsin evet kıt kanaat yetiyor bana da ama yetiriyorum yine de sosyallesmiyom belki ondandır
113 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHiç arkadasım yok sevgilim dısında ona rağmen dışarı cıktıgımızda yine bir şeyleri bende oduyordum tatlı içecek vs ama o zaman okul uzaktandı simdi nasıl olur bilmşyorum okulum 30 dk uzaklıkta metro ile gidiyorum cok para harcamıyorum okulda ama ona rağmen zor yetiyor fatura ztn en ucuz 300 TL geliyor hayat zor ekonomi zor bir de üstüne özel hayat daha zor keske dogmasaydım
Cevap sahibi+1 yılGecen sene denemiştim knk ama hocalar onda bile torpil yapıyor bence yedeğe bile almamışlardı birde sacma sapan konusmuslardı boş iş o da
Cevap sahibi+1 yılHer yerde var böyle işte cok zor her şey yA be okuon
- +1 yıl
sevgilin nasıl olmuş, karne hediyesi olarak sevgili mi dağıtıyorlar anlamadım ki, benim niye hiç olmuyor
Cevap sahibi+1 yılOlmuyordu zztn tamamen tesadüf eseri fakeden trolüne yazmıstım ama sonra işler degıstı 1 senemiz oldu
- +1 yıl
hımm çocuğa faketen yürüdün sen
Cevap sahibi+1 yılYürümedim hic tanımıyorduö dalga gecmek için yazmıştım sadece işler degıstı
- +1 yıl
gökten sevgili inmiş bildiğin
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılYazık yemin ediyorum şu ülkede yaşayan insanından hayvanına, ağacından tasına her şeye yazık 🥺
Bir abla tavsiye olarak size diyorum Avrupa’nın en kötü ülkesi dahi olsan çıkın gezin görün bakalım insanlar hiç böyle saçma şeyleri düşünüyor mu? Hiç böyle sorunlar oluyor mu?
20 Yorumla
+1 yılPart time bir işte çalışmıyorsan o para yetmek zorunda.. Çünkü bir tek baban çalışıyor, destek kimse yok. Diğer 2 kardeşinin masrafları da var. Evin ihtiyaçları da cabası..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılYetmez bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen ailemden uzakta yurtta kaliyorum dershane için. Ve aylik 800-900 tl. Onceden aylik 700 du simdi yetmiyor diye boyle oldu. Ogle yemekleri yurtta cikmiyor bazen disarda yiyorum bazende hiç yemiyorum. herun ogle yemegi yesem zaten para tamamen yemeğe gitmis olcak. o yuzden her gun ogle yemegi yemiyorum. Ailemin durumu gayet iyi ama babam cimri
113 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBana paralari ne yapiyosyn diyolar. verdikleri az bisey parayi demekki o kadar cok goruyorlarki bana "paraları" kelimesini kullaniyorlar. Durumlarida iyi ha , olmasa neyse
Cevap sahibi+1 yılBen 13 senedir ayniyim.1. Siniftan beri yurtta kaliyorum. Dogulu ve köyde yasayan bir ailenin cocuguyum. Çiftligimiz var 100 den fazla ineğimiz var ama yok. Narsist baba kendini tatmin icin yapti herseyi, evi arabayi, işi buyutmeyi. Bir kere gezdinmi diye sor , yok. Anneme iyi davrandimi hayir. Bizi ezdi cocukluktan beri. Calistirdi. Daha bu yaz 1 ay dagin basinda cadirda yaylada inekleri otlattim gunduz asiri sicak gece buz gibi dağ havası. Ona ragmen bana, benim yaptigim ise karsilik kiytirik paralarin hesabi yapiyor.100 tl yi kucuk gormuyorum ama yaptigim isi yapan biri 100 lira karsisinda dalga mi geciyosun der adama. Neyse ben derse verdim ztn kendimi yapicaz biseyler universtede.
Cevap sahibi+1 yılBen Karslıyım, cok kardes degiliz, cok kardes genelde kürtlerde olur. Ben kürtde degilim , azeri türküyuz eskiden 100 sene once göç etmişiz
Cevap sahibi+1 yılYazin eve gitmesem annem kardeslerim falan ne olcak onlarla yasamam lazim. Kısın gitmesem yazin gitmesem hic goremem o yuzden köye gidiyorum, birde köy güzel ve sakin
Cevap sahibi+1 yılYok zorlanmam alistim zaten bir sknti olmuyor. Ehliyet yok 20 yasindayim her turlu aracı kullaniyorum. Babam izin vermiyor
Cevap sahibi+1 yılBu arada sen nerelisin
+1 yılAkbiline okuldaki yemeğe falan yeter başka bir ihtiyacı olursa karşılayamaz.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 370 cevap paylaştı. Bu paralara öğrenciler nasıl gecinicek nasıl sosyal hayatı olucak sizi buna mecbur bırakan düzenin de sorumlularının da...
20 Yorumla
+1 yılBurs alabileceğin yerlere başvur, sende öğrencisin geçim değilde kılık kıyafet başka ihtiyaçların giderlerin olur. Üniversitedeysen özellikle.
02 Yorumla- +1 yıl
Ya bende ihtiyaç olduğundan dğil illa canım bişey ister gençsin ondan dedim ihtiyaclıktan değil yani. Yeter bence
Gizli Üye(25-29)+1 yılla benim rakıma sigara ma gidiyor o kadar para 1000 tl para mı sanki
317 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@grkyfdn öğrenciyim knk baba parası. fgddfg.
Cevap sahibi+1 yıl@grkyfdn atarlanma be kanka :D
Cevap sahibi+1 yıl@grkyfdn sana da günaydın sabah sabah fdg. dgf:
Cevap sahibi+1 yıl@grkyfdn kırılcak kalbim yok eyvallah kral helal olsun da ekonomi sağolsun öğrenciler daha fazlasını hak ediyor bu devirde 1000 tl para değil kesinlikle hadi dolar olsa neyse 1000 dolar tl kesinlikle bitmiş durumda
Cevap sahibi+1 yıl@grkyfdn sende Allaha emanet ol iyi sabahlar
Yetmez TR burası pahalılıklar diyarı herşeyin değerinden fazla fiyatı olan, herkesin birbirini kazıklamaya çalıştığı bir yer en az 3000 olmalı
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılYetmez 1.000 liraya eşofman alınmıyor bu devirde sen ne diyorsun kardesm
20 Yorumla
+1 yılAylık akbil 212
günlük 10tl den simit yese 160
hicbir sey yokken 300-400 masrafı oluyor
giyimi, kitabi müze gezse yetmez yani02 Yorumla- +1 yıl
akbil+günlük simit+telefon faturası derken zaten 600 yapıyor. dısarda bir kahve icsen 100tl zaten ya da okulun illaki bir kitap verecek al diye 100-200 yine gider kısaca dısarıda bir sey yemez, bir yerlere gitmezsen (ücretli) yeter ama cok zor yani
- +1 yıl
senin icin aylık sadece 1bin tl varsa haftada 1-2 gün günlük iste calıs canın cıkar ama fazladan paran olur. dısarda güzel bir yemek yersin arkadaslarınla ve ya begendiğin bir şeyi alırsın
Burslara başvuru yapamıyormusunuz çünkü size çıkması lazım 3 kardeşsiniz.
012 Yorumla- +1 yıl
Annem devlet memuru olduğu için çıkmadı okurken. Genelde esnaf çocuklarına veya İmam-hatip mezunlarına çıkıyor. Geçen yıl param olmadığı için eğitim alamadım düşün bana en çok koyanda galiba en yakın arkadaşımın burs alıp bursla altın biriktirmesiydi. Şimdide burs işi geçti zaten bu yıl bitirdim alanımla ilgili iş bulamıyorum. Bana haftada on saat bin lira diyor veya iki yıl tecrübe istiyor. Kpss'ye hazırlanıyorum zaten yok yani öyle bir hakkım. Markette felan da çalışsam o zamanda kpss çalışamam çünkü 3 oturumdan giriyorum.
- +1 yıl
@Limbus00 gelir testi yapmadan kimseye burs bağlanmaz imam hatiplilere çamur atarak haddini aşıyorsun
- +1 yıl
@linkerboy1991 iyi de kız imam hatiplilere karşı kötü bir söz söylemedi ki sen nereden çıkardın bunu.
- +1 yıl
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende ailemleyim benim fatura yeme içme kılık kıyafet vs içinde 1000 TL harçlığım yani faturanı giysini ailen karsılıyosa bi zahmet yetsin evet kıt kanaat yetiyor bana da ama yetiriyorum yine de sosyallesmiyom belki ondandır
00 Yorumla
+1 yılAsla yetmez ben pek bir şey yapmamama rağmen haftalık 1500 liraya yakın gidiyor 1000 lira neki gönümüzde
01 Yorumla- +1 yıl
Bence istanbuldaysan kendine part time bir iş bak tabi ne vereceklerse artık ya da bir burs filan bak 1000 lira ne ya bir ayakkabı en ucuzundan 500 600 lira ki ben asla giymem kılık kıyafetidir şusu busu derken..
Oğlum 2 buçuk yaşında ne bini özel organik yemeği eğlencesi bezi maması oyuncağı 10 bini geçiyor bazen
04 Yorumla
+1 yılLise öğrencisi için yetersiz haftalık para olmalı o
01 YorumlaBenim yeğenim ilk okul 3 e gidiyor. Her ay 50 dolar harçlık yolluyorum. 1400 TL yapıyor herhalde o bile yetmiyor. Üni öğrencisine nasıl yetsin 😅
03 Yorumla- +1 yıl
amcam olabilir misiniz acaba :D
- +1 yıl
vay be biz ilk okul da 1 lira verirlerdi ailemiz şimdi ki çocukların şansa bak :D
+1 yılgünlük 1200-1250 dolar kazanan ben ve bana yetmezken Allah binance ı islah etsin
01 Yorumla
+1 yılPek fazla dışarı çıkmayan biriyse bu saydığın koşullarda yeter evet.
00 YorumlaYeterli bence fazla bile biz zamanında 500-600 tl ile geciniyorduk
05 Yorumla- +1 yıl
Zamanında 500 600 iyi paraydı şimdi onun değeri bile kalmadı maalesef şartlar yüzünden
- +1 yıl
Fazla bile deidn de ondan dedim yeterli değil yani
+1 yılBence hiçbir şekilde yeterli olmaz yani 1000 TL ile ne yapabilirsin ki
00 Yorumla
+1 yılÖğreniye 1000 tl yetmiyorsa ben çalışıyorum aylık 1000 tl alabiliyorum harçlık geri kalan eve
00 Yorumla
+1 yılAnca saydıklarına yeter maalesef başka bir şeye pek yetişemezsin
00 YorumlaBurs alıyor musun bilmiyorum da burs için başvurabilirsin kurumlara
00 YorumlaYetmez maalesef ekonomi çok kötü her şey pahalı
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHergün Sabah, öğle, akşam simit yese günde üç simit aylık 900 TL sana da 100 TL kalır onunla da sosyallesirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir şekilde yeter ama bu kız hiç sosyalleşemez, mesela arkadaşları ile bir sinemaya gidemez veya dışarıda bir şeyler yiyip içemez.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılevden okula okuldan eve olacak şekilde yeter
+1 yılAz para harcamayı öğren. Evlendikten sonra çok işine yarayacak.
12 Yorumla- +1 yıl
Hayat pahalı o yüzden söyledim 😊 maaşlar yetmiyor maalesef. Nerede yaşadığın da önemli
+1 yılulkemizde en ucuz yemek olan cikofte ve doner bile 50-100 civari bir hafta zar zor yetse iyi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilesiyle yaşayana yeter de artar. Benim kardeşim aylık 800 tl harcıyor
00 YorumlaHAYIR asla yeterli değil sigara içip eğlenmem robot gibi bi hayat yaşarım dersen belki
00 Yorumla
+1 yılasla yetmez 1.000 ne ki bir tavuk alsan 100 lira en az o da gidiyor zaten yumurta desen 70tl?
00 Yorumla
+1 yılanladığım kadarıyla istanbuld yaşıyorsun zor yetmez
00 YorumlaBin lirayı bu zamanda adamdan sayan yok
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldevletin verdiği öğrenim bursu var ona başvur. başvuruları takip et ne zaman başladığını öğren
00 Yorumla
+1 yılcafede saatlerce oturmasalar yeter
11 Yorumla
+1 yılYetmez daha fazla olması lazım
00 YorumlaYetmez gezmesi tozması var bunun
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAha aha o ne için toplu tasimaya yetmez
00 Yorumla
+1 yıl3000 TL civarı veriyorum ben artı faturaları
00 Yorumla
+1 yılYeteceğini düşünmüyorum
00 YorumlaBenim günlük harcamam 1000TL 😔
00 Yorumla
+1 yılYardıma ihtiyacınız varsa yardım edebiliriz.
03 Yorumla- +1 yıl
Ceyda Allah beni böyle yarattı ben kendimden memnunum kimse için estetik yaptıramam. Şimdi kendi çöplüğünde havla
Para & Ekonomi konusunda 381 cevap paylaştı. Çok zorlanırsın
00 YorumlaO parayla bir hafta bile gecinemez
00 Yorumla
+1 yılAylık 1 k paraya kedi bile doyuramazsın.
00 Yorumlabana 5k bile yetmiyor
00 Yorumla
+1 yıl1000 mi 😁 2015 te yaşamıyoruz.
00 Yorumla
+1 yılYetmez haftalık 1000 en az
00 Yorumla
+1 yılbin tl ile iki öğün yemek yersin
00 Yorumla
+1 yıl1000 lira ile açlıktan ölür öğrenci ya
00 YorumlaAile evi olduğu için yeterli bence
20 Yorumla
+1 yılüniversite ise imkanı yok.