Yeter
Yetmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Nasıl ve hangi koşullarda öğrencilik hayatı yaşamak istediğine göre kıt kanaat seviyesinde yetebilir. Büyük şehirde, ailesinin yanında yaşarken sadece kendi yaşamını keyifle devam ettirmesi için bir öğrencinin aylık harçlığının en az 5000 TL olması gerekir.
İsterseniz beni eleştirin ama kendi harcamdan bahsediyorum 2024 yılının son aylarındayız Yozgat'ta devlet kyksında kalıyorum 720 TL otobüs ücreti okula 4 defa gidip geliyorum 480 yemekhane 30 TL okulda onuda hesaplasak ayda 480 devlet KYK sında internet cekmiyor diye 1000 TL'lik sınırsız GB tarifesi aldım hocalar bazen internetten video izleme ödevi veriyor zaten minimum yaşamak için sosyal hayat olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılamak için bana göre ayda 5000 TL olması gerekiyor diğer masrafları hesaplamadım ama minimum düzeyde 5000 olması lazım KYK içindeki kendi esyalarıda dahil 5000 den az olmamalı sosyal hayat için kendi yaşamına bağlı
Buradan bütün öğrenci kardeşlerime seslenmek istiyorum. Lütfen hem zorda olsa okuyun hemde genel bir uyarı pislik insanlardan uzan durun, yapabiliyorsanız ki yapabilirsiniz kendinize inanın, nezih, temiz bir cafe restoran gibi yerde garsonluk yapabilirsiniz, asla çok para, kolay para kazanmak için pis pis işlere girmeyin ahlaksız insanlarla kendinizi kıyaslamayın...
Yurta kalıyorum. Yetiyor. Sigara kullanımım mevcut ancak aylık gelirim çok daha fazla sadece ilerisi için yatırım yapıyorum. Okulda yemek bursu yurta yemek şeklinde hayatım şekileniyor ayrıca meslekten dolayı bütün gün bilgisayar başındayım.
Cevap
32Cevap
Bence yeter
Nasıl bir öğrenci? Ailesinden ayrı yaşıyorsa yetmez.
Ailesi ile yaşıyorsa zor olur evden yemek götürecekse sadece dışarıda çay kahve içecekse, kitaplarını kaynaklarını ailesi ödeyecekse, zorla yetebilir
Kira vermiyorsan, gezip tozmuyorsan, kuru ekmek dışında bişey yemiyorsan. Kıtap vs almiyorsan yeter belki
Nerede olduğuna bağlı İstanbulsa yetmez ama küçük şehirde yeter ben 2017 de 500 lira ile idare ederdim üniversite de şimdi 2 bin küçük şehir için ideal.
Yani şu anki ekonomik koşulları battığınızda yetmez
Teşekkür ederim beğeni için
Hayır ya hayır temel ihtiyaçlar için bile yetmez ki öğrenci eğlenmesin mi
Giderlerin ne nasıl bir hayat yaşıyorsun bilmeden yorum yapamam ama yetmez gibi
Ev kirası elektirik su ve gıda bunların herhengi biri içindeyse asla yetmez
hangi öğrenci koşullar ne ben ne bileyim ilk okul mu doktora mı
Yaşadığın şehire bağlı. Senin yaptığın harcamalar da önemli. Yetmesini istiyosan dısarda cay bile icemezsin maalesef
yani şimdi kaldığın yer ve ihtiyaç önceliklerine bağlı bir şey ama 2000 gibi bir bütçeyle tr şartlarında çok da rahat yaşayamazsın hatta hiç rahat yaşayamazsın ama yetiren yetirir yani
Her gün sadece iki tane ekmek yesen bile 500 lira ekmeğe para verirsin.
Biz o parayı abime haftalık gönderiyoruz aylık imkânsız yetmesi
Şimdiki zaman o kadar pahallıki insan herşeye yetişemiyor
Baskasini bilemem ama bana aylik 5k falan yetio sigarayla beraber
Yeter de artar ben üniversitedeyken haftalık 200 TL ile yaşıyordum
Açlıktan ölmek için ideal
Yetmez dürüm olmuş 150 lira
Yeter diyenler lütfen açıklasınlar
Yettirmen gerekiyor valla öğrencisin 😅
Bu ekonomide maalesef ki sanmıyorum
2 öğün yese bile yetmez
Okuduğu şehire ve bölüme bağlı.
Ailesi ile beraber olsa bile yetmez