Arkadaşlar arabam ve evim kendime ait olacak onların elektrik-su giderleri vs.de babama ait.Üniversteye başlıycam bu sene.Sadece harcamak için (diğer tüm masraflar aileme ait.) aylık 1.500 TL yeterli olur mu üniversitede?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu ne çekememezlik ve servet düşmanlığı amk. adam ilk defa bir ortama girecek, haliyle bilmeden sormuş burada, etmediğiniz laf kalmamış. sanki 10.000TL yazmış. 1500 TL büyük bir şehirde hele özel bir üniversiteyse ancak yeter. özel üniversitelerde sırf okulda her öğün yediğin 3 kap yemek bile 25-30TL civarı tutuyor günlük. arada kendine de 10-15 birşey harcasa ancak işte zaten. bilmeden sallamışsınız adama. sizin okullarınızdaki gibi 1TL'ye 5 çeşit yemek verilmiyor. adam resmen görgüsüz ilan edilmiş ne alakası var. adamın sorusunu fırsat bilip içinizdeki çekememezliği kusmuşsunuz resmen.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHerkes adama amma cok yuklenmis sank 15bin demis kiskanmanin anlami yok arabasi olana yetmiyor bile parasi varken yokluk niye ceksin.600le gecinen adamda aklini kullansaymis.
30 Yorumla
+1 yılolur tabi kira derdi yok,ulaşım derdi desen yok benzin parasını belki.. ailen ödemiyorsa. elk. su doğalgaz derdn yok. 1500 tl ile hem kira hem ulaşım hem faturalar için ucu ucuna geçindirmeye çalışan öğrenciler var. 5 kişilik bir aile bile asgari ücretle geçnebiliyor kirası faturası zorlukla.. sen o 1500 tl ile geçinemezsen o sana yetmezse kocaman bir YUH derim.
00 Yorumla
Yeter ya elektrik su kira hariçmiş zaten. Ama aşırı harcayan biriysen yetmeyebilir. Ayrıca arkadaş ortamına göre de değişiyor bazen. Bazıları salaş yerleri tercih ederken bazıları çok lüks yerleri tercih edebiliyor takılmak için.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
73Cevap
Bu para
gayet guzel hele ankara gibi bi yer icin, ama yorumlarabakarak ilk defa maas gibi. Aylik toplu bi para alacagini tahmin ediyorum , ve genelde gelen paranin yarisi hemen gider geri kalan gunlerde sıkıntı yaratir,ailene 2 parca halinde ay basi ve ortasi olarak yollarsa parani idareli kullanman konusunda daha iyi olabilir.10 YorumlaSen bu ülkede asgari ücretin nekadar olduğunu ve birsürü birey ay boyunca nasıl geçindiğini biliyor musun? aylık 5000tl olsun isterse kalkıpda burda sadece kızların ilgisini çekip kendini ekletmek için yok araba yok ev, terbiyesizliğin de bu kadarı. millet sadece devletin verdiği bursla okuyo.. Ne kadar görgüsüz insan var ya...
20 Yorumla
+1 yılulan ev araba sana ait. benzin, elekrtik, su babana ait. kira derdin yok.
daha ne istiyon hayvan boşan da semerini ye !
anlaşılan sen zengin bir ailenin çocuğusun. ailen bir dediğin iki etmemiş. cebinden parayı altından arabayı eksik etmemiş ondan böyle konuşuyorsun.00 Yorumla
+1 yılBiz 1500 tl maaşlı memur olmak için 1 senedir kpss ye çalışıyoruz. Adam sadece keyfi için yeter mi diye soruyor. Bu düzenin adaletini skeyim ben.
90 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben haftalık 50 lirayla okudum yaaa evden plastik kaplarla yemek götürürdüm yurda.. öğrencilik demek yokluk demek, ne o öyle..
113 Yorumla- +1 yıl
+1
Oha desem bozulur musun? Herşey aileden ev var araba var ve sen sadece keyfine harcayacağın para için 1.500 lira yetermi diyosun. Millet 800 liraya ev geçindirip 200 liraya okumaya çalışıyo. 500 liraya kıt kanaat okuyolar.. Eğer bu soruyu ciddi ciddi soruyosan şu anlattıklarınla birlikte; sana yetmez kardeşim..
00 YorumlaMillet o kadar parayla ev geçindiriyor. Kira+elektirik+su+gaz-aidat+mutfak+yemek+yol+kadına harçlık+çocuklara harçlık+4 çocuk giyim+yiyim+içim+ davetlere hediye mediye bla bla...
Sen eğer her gece bara pavyona gidersen 1500 değil 15000 de yetmez. Bir öğrenciye ayda 400 TL rahatlıkla yeter.10 YorumlaBiz ayda 1500 ü zor kazanıyoruz piyasa şartları sebebiyle, sen ünv de aylaklık yapacam bu kadar para yeter mi diyosun. Cidden sen okuma okusan da vatana millete ne faydan olcak kendine hayrın olmadıktan sonra. Öğrenciliği yaşamayan bilemez, bilmeyen de paranın değerini bilemez. Baba parasıyla okuyandan bu kadar olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnladik zengin picisin ve bu soruyu hava atmak icin sordun.
Ciddi olarak sorduysan gerizekalisin. O yuzden seni kaziklarlar o parayla da gecinemezsin. Kaziklanmazsan da kuvette yarisini yakarsin diger yarisini da rulo yapip buzlu bademle beraber gotune sokarsin.30 Yorumlayetmez en az 2500 tl olmalı 1500 az gelir.:)) bu dediklerin doğruysa zengin bir ailen var.:)) buradaki kızlar bunu farkedip sana hemen arkadaşlık isteği yollayacaktır.:))
22 Yorumla
Soran+1 yılYazdıklarım doğru lakin gerçekten bu para limiti hakkında bilgim olmadığı için bu soruyu sordum ayrıca bahsettiğin gibi bir amacım olsa gizli olarak sormazdım souyu farkındaysan gizliyim?
Senin amacın ne ben çok merak ettim "hayal mi kuruyorsun" cevabını mı bekliyorsun? Yoksa ciddiyim dediğinde öneride bulunmamızı mı ? yok merak ediyorum sen harbiden üniversiteyi kazandığına emin misin ?
10 Yorumla
+1 yıloha artık o sana var ya bırak bir ay 4 ay falan yeter yani rahat dalga geçme bence ne zorluklarla okuyan okula gerekirse yürüyerek saatlerce yürüyerek gidip aç kalan öğrenciler var
62 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle:(
Fakir çip..
Ulan Özel üniversitenin harçlarını niye kaldırmadı bu devlet ?
Arkadaşlarla yarın gece reinayı kapatıp eylem yapıcaz arkadaşın bababasının kanalındaki kameramanalrda gelicek..
100 lükleri yakıp sesimizi duyurmaya çalışıcaz20 Yorumla
+1 yılözelde okucan heralde yada yurtdışında hadi istanbulda bile olsa sadece harcamak için 1500 tl fazla türkiyede yaşıoruz..Öğrenci milleti benim bildiğim en fazla aylık 500 lira ile geçinior..
02 Yorumla
Soran+1 yılÖzelde okuyacağım zatende okul ücreti tabiki bu paraya dahil değil.Bilemiyorum ben alışkın değilim böyle elime beklli bir para geçmesine.Onun için gerçekten bilmiyorum yetip yetmeyeceğini.
- +1 yıl
ya şaka gibi yeterde artar günümüzde hangi öğrenci cebinde aylık 1500 ile gezior..
Gizli Üye(30-35)+1 yılOglum git babana soyle 1500 tl yi alsin yardim kuruluslarina yatirsin. Sen bosuna harcarsin simdi bu parayi yazik olur :( .. Hem daha hayat nedir bilmiyorsun bu sekilde elindekilerle yetinmeyi de ogrenirsin sevaba da girersiniz nasil fikir? :D
30 Yorumlakötülemek için söylemiyorum herkezin yaşayış tarzı farklıdır sonuçta. senin yazdığın kadarıyla anladığım ; ortama akan biriysen o para sana yetmez abi.
10 Yorumlasonra niye kıtlık var respect and peace. neden şu neden bu...
aylık 1500 tl kazanan bi baba mutlu sayılıyor biliyo musun 5 nüfuslu aileye...bu aç gözlülüktür bu görmemişliktir... sorunun amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek .30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu sitedeki üyelerin çoğunun hatta üniversite okuduğunu iddia eden çoğunluğun aslında üni okumadıklarını anladım verilen cevaplardan. Hiç etrafınızda maddi durumu iyi öğrenci yoktu değil mi? Ben bir hafta için 2000 lirayı yetiştiremeyen insanlar biliyorum kendi okuduğum bölümden. Fakir edebiyatı yapan yapana siz çulsuzsunuz diye herkes çulsuz olmak zorunda mı?
11 Yorumladalga geçiyo ama gerçektn dalga geçlck bi konu değil benm n zorlklarla okuyan arkadaşlarm wardı sadece öğrenm kredisiyle bursla :(
41 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yıldelımısın onu ınsanlar calısınca ev kırasıdr sudr be cıktıktan sonra aıle gecındırıyorlar sana 500 bıle yeter ben unıdeyken 500le cep harclıgı sadece ıdare edıyordum...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıliyi kıçın rahatmışş..beni ailem dışarıda okutamadığı için döt kadar şehirde okuyorum...ama zaten büyük şehire gitsem de pek gezemezdim tıp zor gerçekten...ama senin gibi param olsaydı ve şehir dışında olsaydım güzel olacaktı
03 Yorumla
Soran+1 yılBir hanımefendinin ağzına yakıştıramadığım kaba bir kelime kullanmışsın.Tasvip etmediğimi söyleyeyim.Senin içinde herşey gönlünce olsun demekten başka yapabilecek bişeyim yok.
Cevap sahibi+1 yılaslında erkeklerin argo sevmediğini biliyorum...ama bian öyle yazasım geldi hala argo sevmiyolarmiş:))...yok doğru diyosun düzelteyim mesajımı...
iyi bak çok rahatmışsın..beni ailem dışarıda okutamadığı için küçücük şehirde okuyorum...3-5 tane gezecek yer var...
sadece argoyu başkasının ağzından duyunca ne kadar kötü olduğunu anlıyorum..hangi şehirde ve ne bölüm okuyacaksın?
Soran+1 yılYorumumu ciddiye alıp tekrar azdığın için teşekkür ederim :) Ankara Atılım Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği okuyacağım.İnşaat sektöründeyiz zaten aile olarak.
+1 yılHer gece bardan çıkmazsan, hergün sabah akşam dışarda yersen, arkadaslarına para yedirirsen yetmez... Ama tek amacın okulu bitirmek olursa ve herşeyi dozunda yaparsan yeter de artar bile biliyo musun?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldalga mı geçiyosun oglum ya git ortama bak na gore belli olur zaten ama hersey ailene aitken ne bu fazla para anlamadım.1 çocuk daha okutun da sevaba girin bari.ne zorluklarla okuyanlar var insaf burda hava atar gibi soruyosun
10 Yorumlabnce sen o paranın 500unu harca gerisini koy kenara okul bitince araban yoksa araba al varsada dursun yani batıyo mu:) 500 rahat yetiyo hatta ben toplam 400 harcyorm en toplamından:)
20 Yorumla
+1 yılBu ülkede 701 tl asgari ücret ile geçinen aileler olduğunu düşünürsek sen de tek başına 1.500tl ile rahatlıkla geçinebilirsin.
10 Yorumla
+1 yılallahım bu şekilde egonu mu tatmin ediyosun napıyosun anlamadım ki :D eminim 250 tlyi zor görüceksin burda millete hava yapıyosun :D
34 Yorumla- +1 yıl
fukaralığını yüzüne vurmasaydın iyiydi çok acımasızsın yani:D:D
Soran+1 yılHayır ne alakası ver ki anlamadım? Ailemle aylık ücret pazarlığı yapıyoruz şimdiden çünkü artık ayrı bir birey olarak yaşayacağım.Ve ben bugüne kadar hiç sınırlı para harcamamıştım.Sınırım yoktu yani ilk defa ailemden ayrılıp sınırlı bir parayla 4 sene hayatımı devam ettiriceğim.Ego falan yapmıyorum bu paranın yetip yetmeyeceğini gerçekten bilmiyorum.
- +1 yıl
tabi tabi hepimiz sabancı torunuyuz :D
Soran+1 yılÖyle bir amacım olsaydı ve yazdığım doğru olmasaydı gizli soru sormazdım.Zengin olmak için Sabancı olmana gerek yok.Seni inandırmak gibi bir amacımda yok iyiakşamlar.
Senin yaşam standartlarınıda bilemediğim birşey diyemicem , belirtseydin derdim eğlence hayatın vs,.ama benim özelde okuyan arkadaşlarım var 8.000 lira yetmediğini söylüyordu , seninkinide bilemiyecem
00 Yorumlapara ne kadar gelirse gelsin 250 lira da gelse 2 500 lirada gelse ögrencilikte ayın sonu zor gelir ben sana diyim :D
30 YorumlaMillet 600 lira asgari ücretle aile geçindiriyor. Bir de üstüne masraflar da sana ait değilmiş. Değil 1500, 500 bile çok sana.
00 YorumlaAbi 1500le kirada oturan bi aile geçiniyo sen çıkmış saçmalamak için bi şeyler yazıyosun. Hava mı bu yani ne ?
12 Yorumla
Soran+1 yılOff gerçekten bilmiyorum ya.Ne havası gizliyim şuan farkındaysan?
Soylemeyim dedim ama dayanamadim Baban birde kari versin altina be oglum tobe tobe :D
20 Yorumlazekaya bağlı olarak değişir...bu soruyu soran zekayı sorgulamam gerekirse yetmeyebilir...
30 Yorumlaarkadaşlarımla evde kaldık üniv.de..kira elektrik su,odun kömür,pazar market alışverişi vs toplam 250 lira anca ediyodu.Sabancı'nın torunu olsam belki o kadar harcardım ama başbakanlık bursu ve part-time işle anca bu kadar
00 Yorumla
+1 yılAh yavrum sen nerden düştün buralara..
O parayla kaç fakir aile geçinir biliyor musun!
Abartmayın arkadaş o kadar da!01 Yorumlaben olsam kyk'da yarı özele geçerdim. paranın yarısından da az kısmı depozitosu, 3 aylık peşin falan filana giderken diğerini ise kendime saklarım. :)
00 Yorumlanaptın müdür ya 1500 kemiksiz :Dyatırım yapıp tüccar olurum o parayla:D
10 Yorumlapardonda senin babada para gani galiba.. 1500 tl ye bir aile geçiniyor bilmem farkında mısın?
02 Yorumla
Soran+1 yıl.Bilemiyorum ben alışkın değilim böyle elime belli bir para geçmesine.Onun için gerçekten bilmiyorum yetip yetmeyeceğini.
bu parayla evini ailesini geçindirenler var senin neyin kafasını yaşıyosun
10 Yorumlabir çok üniversite mezunu o parayla ev geçindiriyor. böyle saçma sorularla hava atayım derken kendini komik duruma düşürme.
00 Yorumlayuh..şakamı ediyorsun..o paraya 5 öğrencinin kira dahil ev masrafını karşılarım..çok sallamışın..
00 Yorumla
+1 yılsizene be görgüsüz diyen hayvanlar asgari ücretle blki kötü şeeyler yapıodur.Hesap olarak 1 öğrencinin ne kadar harcadığını bilmiyodur.Varlık içindeyken niye az para harcasın asıl görgüsüz sizlers,n,z
20 Yorumlanasıl harcadıgına baglı kardesım ben üniversitede hem okuyup hem çaşısıyorum aylık 900 e yakın alıyorum ve maxımum 400 yıyorum gerısını kenara bırıktırıyorum sen 1500 dıyorsun
00 Yorumla1500 tl sen sayı saymayımı bilmiyorsun yoksa dalgamı geçiyorsun yoksa baban ali ağoğlu söylediğin rakamla türkiyede kaç aile geçiniyor biliyor msun sen
00 YorumlaKardeşim karakterine kişiligine bağlı o para,kalkıp arkadaşların olur olmadık herde HADİ LAN İÇMEYE GİDİYOZ dediklerinde her defasında zıplarsan 1500 TL degil 3500 TL bile yetmez :)
00 Yorumlaallah belanı versin. 700 lıraya 30 gun eşşek gıbı calısan ev gecındıren ınsanlar var
00 Yorumla1600 lirayla faturalarımı kendim ödememle ve ev kirasıyla geçiniyorum :) Çok rahat geçinirsin.
10 Yorumladalgamı geçiyon :)) benim 4 senede harcadığım para 1500 tl:))
10 YorumlaŞakamı bu ? yol ev elektrık su yurt derdı yok sana fazla o para.Vericen eline 400 tl bak nasıl geçiniyon
00 YorumlaOha be.Ben ev kirasıdır yemedir içmedir harçlıktır yoldur en fazla 750 tl harcıyorum yuh.Kişiliğine göre değişir
10 Yorumla
+1 yılyetmez :) gezer tozarsan he evde oturup takılırım diyosan bi şirket açabilrisin o parayla :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen anlaşılan okuma derdinde değilsin niyetin farklı senin ama sokakta işsiz gezeceğine git okula hiç yoktan iyidir belki adam olursun.
00 Yorumlavay dedesünün çanak kemüğü... biz 350 lira gelirle okuduk adam 1.500 lira diyo len..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı. Bilkent' deki gibi porshe' u olan tiplerdenmisin yoksa benzini kim alıyor la.
00 YorumlaFlört kısmında sorduğun için şöyle diyeyim eve çok kız atarsın çoook
00 Yorumlaben senın yerınde olsam okumam :) sende kendını benı yerıme koy okuma
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbanknotları kıvırıp g..tüne sokmayacaksan rahatlıkla yeter...
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılResmen yaptığın görgüsüzlük. 260 lira krediyle bursla okuyan var.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende okumaya gidecem 200-250 tl den fazla geçmez elime ben çok zor şartlar altında okuyan insanlar tanıyorum senin alacagın parayla 5 kişi okur..
20 Yorumla
+1 yılben o paraya iş kurarım kardaş ...
özele mi gidiyon ne yapiyon ...00 Yorumlaarkadaşım okul harcını yatırmak için 500 tl bulamıyor.
00 Yorumla- Devamını Gör (47)
Devamını Gör(92)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem