- Eğitim & Kariyer konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yıl500 tl ile geçinmen çok zor olur. Kitapların, ders notlarını çıktı alman vs. bile ciddi gider kalemleri olacak. Bunun ulaşımı var, faturaları var, yurtta yemek olsa da gıda giderlerin de olacak. Sosyalleşmek isteyeceksin, kendini bu konuda kısarsan çok bunalırsın. Üniversite hayatını yaşayamazsın.
Ailenden destek almayacak olmanı anlıyorum ama part time iş olanaklarını bir değerlendir derim ben.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYetmeez şimdi ne dersen de üniye başlayınca öyle olmuyor alkol yok mu illaki 1 2 olacak sigara yok muu geceleri tek kaldığında veyahut uykusuz tek solukta çalıştığın vize final haftasında olacak o yüzden yetmeyecek yani ve çoğu yurdun yemeği güzel değil dışarıda yiyeceksin alıştıkça ders sonraları hadi çay kahve içmeye gidelim diyeceksin hiç olmadı kıyafet eksiğin kişisle bakım ihtiyaçların yurt oda ihtiyaçların geceleri akşamları acıktığın için yurt odasına alacağın abur cuburlar çay kahveler ve sana önerim deterjanın dahil kişisle bakım ürünlerini asla kimseyle paylaşma oda temizliği için malzemeleri ortak alın ama tuvalet kağıdın ayrı olsun bir tavsiye :)
00 Yorumla
+1 yılBak şimdi herkes boş boş konuşmuş ben iö okudum ve aile durumum yoktu 450 TL kyk kredisi aldım 180 yurt kalan para ile geçindim hemde yetecek kadar ünide yemek öğlen orda yersin 2-2.5 TL Ankara diyorsun 1.75 öğrenci Akbil ücreti gayet yeterli aşırıya kaçmayacak şekilde gezebilirsinde
07 Yorumla- +1 yıl
Ve okulda asistanlık açılır eğer istersen okulda çalışıp para kazanabilirsin hem hocalarlada Aran iyi olur
Soran+1 yılSağol biraz rahatladım şimdi:) sen okuyor musun daha
- +1 yıl
Bitirdim ben mezunum şükür ama özlüyorum üni güzeldi her şey gönlünce olsun kimsenin moralini bozmasına izin verme 😊
- +1 yıl
Ve hangi bölüm?
Soran+1 yılNe güzel ya kurtulmuşsun hayırlı olsun. Bende seviyorum okumayı da bu yurt işi canımı sıkıyor biraz 😐. İktisat
- +1 yıl
Çok takma ya beğenmezsen dilekçe verir oda değiştirirsin sağlam arkadaşlık olur
Soran+1 yılHayırlısı bakalım 😊
+1 yılO dediklerin 500 tl ile olmaz.
Geri ödemesiz geri ödemeli burslara başvur.
Git üniversitene ben öğrenciyim ekonomik olarak sıkıntılıyız de üniversiteden iş iste.
Atıyorum çok az saatliğine kütüphane görevlisi yaparlar seni , ayda atıyorum 500-1000 tl para verirler...00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
otobuse aylık verceğin parayı vs de hesaplaman gerekiyor onun dışında sana daha az para kalıcak bununla da ihtiyaçlarını umarım alabilirsin bence yetmez çünkü özel ihtiyaçların oluyor kuaförü osu busu kıyafet olarak bulunduğun ilin durumuna göre şimdiden alsın ailen ayakkbı vs.. sen şöyle bi hesapla kuaföre şu kadar versem otobuse şu kadar versem fotokopiler hocaların istediği kitaplar vs umarım yetebilir...
00 YorumlaTutumlu olursan geçinirsin tabiki eğer ki zorlandığını düşündüğün zamanlar olursa Ankara gibi bir yerde Part-time bir iş bulup kendine ek gelir katabilirsin. Yani çokta korkutmasın gözünü içinde istek olduktan sonra aşamayacağın engel yok.
020 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊😊
Soran+1 yılSaygı duyuyorum 🙈
Soran+1 yıl20 Eylül yavaş yavaş hazırlanıyorum acelem yok. Allah razı olsun teşekkür ederimm
Soran+1 yılSağolasın 😊 fazla takılmayı sevmiyorum zaten dersimi yapar çıkarım
Soran+1 yılSiz erkekler için daha rahat olabiliyor aile evi.. Kaçış olarak görenleri anlayabiliyorum o yüzden😊 ama kaçış da olsa eninde sonunda çalışman gerekiyor belii sorumlulukların var yani
Soran+1 yılÜzüldüm senin adına rahatsızlık verdiysem kusura bakma 🥺. Çok düşüncelisin keşke abim olsan
Soran+1 yılBugüne dek her işimi kendim yaptım hastalandığımda tek başıma yetmeyi öğrendim, çok güzel bir şey evet ama bazen çok yoruluyorum teslim olmaya ihtiyacım var bunları niye anlattım şimdi bilmiyorum. Keşke abim olsan dedim ya bu yüzden işte sanırım 🤔 ne iş yapıyorsun öğretmen misin yoksa😊
Soran+1 yılOnlarla iç içe olman seni çok mutlu hissettiriyor belli ki, çok güzel 😊
Soran+1 yıl21e giricem artık büyüdüğümü kabullensem iyi olacak 😄. Çoğu insan statüsü veya parası iyi olduğu halde mutluluğu yakalayamıyor. Kendini huzurlu hissediyorsan senin için iyidir, maddenin hiç bir önemi yok. Sohbetini çok sevdim been 🥰teşekkür ederim
Soran+1 yılAbisi mii 😅boynuna atlayacağım şimdi😄🥺 Allaha emanet ol ben çıkıyorum 😊
- Eğitim & Kariyer konusunda 852 cevap paylaştı.
+1 yılYetmez 500 TL. Lazım bir yerden kesesin.
Mesela arkadaşlarla gezmezsen..
Okulda ve yurt ta kalırsan. Belki yol parasını mümkün olduğunca gerekli olduğunda harcarsan.
Bölüm ne dir bu arada?
Ona göre cok para harcan çünkü..00 Yorumla
+1 yılson 2 yılda hayat çok pahalandı. umarım yeterli olur. genede bir iki ay duruma bakın. eğer bir kaç saat boş vaktiniz olursa biraz para kazanmak fena olmaz. heleki yurtta ücretsiz WiFi ya da 4-5 arkadaş ile ortaklaşa sınırsız İnternet almak mümkünse
00 Yorumla
+1 yılYurtta ki yemeği yiyemezsin surekli illa. okulda yemek yiceksin arkadaşlarınla haftada bir çıksan en az 100 TL harcarsın yetmez part time bi iş bul bence
10 YorumlaMetro ile ulaşım varsa yeter 60 liraya 200 vardı en son kaç oldu bilmiyorum, yakın mı okul?
Ayrıca Bu yetmiyosa ve durumun yoksa başka burslara başvurabilirsin.
Bi giderin yok gibi ucucuna yeter sanki09 Yorumla
Soran+1 yılOtobüs gidiyor atkarmasz
Soran+1 yılSen ankarada mısın
Soran+1 yılÖğrenci ne kadar bir biniş 😄hesaplayacağım
Soran+1 yılTamam kankacım sağol
Okula yürüyerek gidip gelmen gerek, ulaşım kullanacaksan zaten 1/3 ü gider. Sadece yaşarsın kardeşim bu parayla, hiçbir ekstran olmaz o haftasonu gezmeleri de olmaz maalesef.
07 Yorumla
Soran+1 yılYürüyerek 1 saat😄 neyse yapcam artık birşeyler
Soran+1 yılGerçekten mi 😅 aklıma soktun şimdi 1 saat yürünür mü kii
Soran+1 yılHmm yani bu zamanlar da olur da kışın zor. Yalnız mı yürürdün peki. Bana deli derler kimse gelmez ki benimle
Soran+1 yılAnladım
Sigara kullanmıyorsan idare eder, kullanıyorsan yetmez.
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 502 cevap paylaştı. çok gezmezsen harcamazsan yeter zaten çok para gidecek şeyleri kullanmıyorsun ama kitap da pahalı :D kendini idare edersen yeter
00 Yorumla
+1 yılYeter bence. Fazlasıyla. Öğrenim kredisine başvurma sakin parayı alırken iyi de geri öderken tirmalar insani.
00 Yorumla
+1 yılZaten aldığın 500-550 tlnin 200 tl si devlet yurduna gidicek. Günlük 2 öğün yemekle de günü bitirmen zor gibi.
00 YorumlaAktivesiz yaşarsın. Ben bunun kitabını bile yazarım.
06 Yorumla
Soran+1 yılNapam ya mecburum
Soran+1 yılKazanan ben olucam söz 😎
Soran+1 yıl🥰🥰🥰
Ben Niğde de 300 liraya gecinirdimistedikten sonra olur
09 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah ya bir yerden kesicem mecbur
Soran+1 yılNasıl yaptınnnn
Soran+1 yılBiraz cimrilik sezdim sjhd
Soran+1 yılHocaların yanında nasıl çalıştın nasıl bir işti ben de çalışmak istiyorum
Soran+1 yılYok ben anlamam bilgisayar işlerinden bana göre değilmiş :))
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yıluniversite kitaplari pahali oluyor.. fotokopi ile idare edersen daha iyi olur senin icin.. ama mecburi olarak orjinal kitap almak zorunda kalirsan o aylarda paran yetmeyebilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYurt parasını da ödemen gerekiyorsa zor, ama gezmeyi kesersen ayda bir çıkarsan dışarı yetebilir. Ama dediğim gibi sürekli paranın hesabını yapman gerekir.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 438 cevap paylaştı. Simdi yetse iki ay sonra yetmez malum herseye mütemadiyen zam geliyor 😉
00 Yorumla
+1 yılYeter ama cok tasarruflu yasaman lazım. Benim bir arkadasım haftada 40lira ile yaşıyordu yurt parası hariç aylık 150-200 yetiyor diyordu o harcadığı da yol parası ve yemek kartına yükledigi paraymış. Baska bir harcaması yokmus.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle hayırlı olsun Ankara 🙂 500 lira çok çok az bu dönemde. Dışarıda bi yemek yiyip kahve içmek min 40 50 tl. Derneklere burs başvurusu yap. Çalışabileceğin part kısmi zamanlı iş bulursan degerlendir. Yoksa çok sıkıntı yaşarsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu 500 TL her şey için yetmez, KYK ise yurdun 300 TL oraya gider zaten. Günlük iş bulursan iyi olur.
05 Yorumla
Soran+1 yılYurt karşılanacak benim yurdu sayma. Sadece gezme içme ve ulaşım
Cevap sahibi+1 yılZorlanırsın biraz
Soran+1 yılOf
Cevap sahibi+1 yılKYK kredisi almanı öneririm, hem yatırım yaparsan ilerde ödemekte zorluk çekmezsin. Harcamakta kontrollü olursan çok iyi olur sana
Soran+1 yılYok ya ekstra borçlara girmek istemiyorum
Geri ödemeli burs başvurusunda bulun. Üniversiten bittiğinde ödersin tekrar. Yok yapmam dersen de part time iş bul hafta sonu 2 gün çalışırsın en az 150 alırsın. Bunların dışında sadece 500 TL yetmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTam dediğin şekilde Trabzon'da pek ala geçindim. Sade yaşayarak oluyor
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteye 2022'de başlicam daha bilmiyoqum bu sorunun cevabini ama burasi Türkiye pahalilik var bunu da göz önünde tutmak lazim
00 YorumlaDeğildir ben şehir dısında okuyorum 1500 anca yetiyor kira hariç bu arada
00 Yorumla
+1 yılYetmez bence kıyafet falan almam diyorsun da alırsın bence
00 Yorumla
+1 yılBence yetmez ama sana bağlı kişiden kişiye değişir hiç biryere çarşıya çıkmam diyorsan
00 Yorumla
+1 yılHangi şehir olduğuna bağlı
02 Yorumla
Soran+1 yılAnk
- +1 yıl
Yetmez burs başvurusu yap
+1 yıl650 lira kyk kredisi var
02 Yorumla
Soran+1 yılBen almayacağım kredi birde geri ödemesi var
- +1 yıl
Ben olsam alırım, ailenden destek almicakmișsın sonuçta. Hangi bölümü kazandın?
+1 yılokula mesafen cok onemli tabi sehirde
00 YorumlaÇok zor yeteceğini sanmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılYurt paran 150 mi amma da ucuz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılYaşadığın yere göre yetebilir
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 4,4b cevap paylaştı. Biraz zor ama olabilir
00 Yorumla
+1 yıl727377 sene önce yeterdi
00 Yorumla
+1 yılYetmez ama imkansız hiçbir zaman imkansız değildir
00 Yorumla
+1 yıl500 tl sadece araç gereçlerine yeter
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle yetmiyor en az 800
00 Yorumla
+1 yılYeter bence ama surekli gezmemen sartiyla
00 Yorumla
+1 yılKzıların giderleri erkeklerinkinden daha fazla
00 Yorumla
+1 yılYetmezsede yeter 😅
00 Yorumla
+1 yılYetmez
00 YorumlaGayet de yeter emin ol kesin yeter
00 YorumlaYeter
00 Yorumla
+1 yılYetmez
00 Yorumla
+1 yılBu ekonomik koşullarda yetmez maalesef..
00 Yorumlayetmez
00 Yorumlakısa ve net yetmez
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 624 cevap paylaştı.
+1 yılSana bağlı bir durum
00 Yorumla
+1 yılYurt zaten 750 lira
02 Yorumla- +1 yıl
Ailemin yanında okuyorum. 550 lira yetmiyor aylık
Soran+1 yılYurdu saymayın dedim yaauv
+1 yılYurt haric yeter
00 Yorumla
+1 yılyeter bence ya
00 Yorumla
+1 yılhangi ik
00 Yorumla