+1 yılÖyle ayırmayla damlaya damlaya gölle falan uğraşmam ben, kazanırsam parayı büyük kazanırım, kazanamazsam da sıkıntı etmem kazandığım kadarıyla yaşarım 😂😂😂
02 Yorumla
Soran+1 yılee ne güzel. ama herkes onu yapamaz
- +1 yıl
Evet çünkü ben zaten katrilyoner de olsam sade bir hayat yaşarım ondan paranın çokluğuna azlığına kafa yormam, yaptığıma ettiğime sonucuna kafa yorarım 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
Olduğu kadar işte. Borsaya ayırdığım kısımlar oluyor. Hem ABD hem de bizim borsadayım. Emtialarda az çok var.
10 Yorumla
+1 yılAylık 6-8 arası kazanıyorum en az 4 kenara koyuyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen öğrenciyim, garsonluk komilik falan yapıyorum. Araba aldım valla nasıl cesaret ettim ben de bilmiyorum ampslm ablama kredi. çektirdim ama ben ödüyorum şu an öğrenciye o kadar kredi vermedikleri için
03 Yorumla
Soran+1 yılbelki de iyi bir şey yaptn. ödeyebilrsen mal varlığın oldu işte
Cevap sahibi+1 yılşu an daha rahat ödeyebiliyorum ilk senesinde zorladı bayağı uykusuz gittim işe de okula da. Ama fazla etkilemedi derslerimi. İyi oldu bence de. Para zaten her türlü gidiyor bari değecek bişeye gitsin diye düşündüm. İyi yaptım 😃
Soran+1 yılkaç bine aldın peki
Para & Ekonomi konusunda 477 cevap paylaştı. Borsadaki paramı da yiyorum ben. Fazla birikmiyor ya.
01 Yorumla
Soran+1 yılyersen birikmez ama
+1 yılBirikim yapmıyorum.
Yatırım yaptığım oluyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılo yüzden / ile ikisini de belirttim işte
- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılOooo ülkeninnen zenginleri yorumda buluşmuş. Biri 50 öteki 100 uçan uçana
04 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂 sallamak bedava
- +1 yıl
Kardeş diyeceksin bir öğlen yemeği ısmarla desen vallahi bende de yok derler
Soran+1 yılbu devirde kimse kimseye zırnık harcamaz ama o konuda haklılar. yine de aslnda 50 bin 100 bin pek para da değl ya bu devirde.
- +1 yıl
Canım benim kaç tl maaşın var
+1 yılTicaretle uğraşıyorum. Değişkenlik gösterebiliyor. Ama 30.000-38000 $arası ayirabiliyorum.
00 Yorumla
+1 yılşimdilik hic ayirmiylrum ama biraz araştırıp ayırmaya başlayacagim sanirim
00 YorumlaKenara ayırabilecek bir birikimim yok ögrenciyiz malum anca yetiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTek yaşıyom ayda 10-15 artıyo, ukraynalı sevgilim var zaten bilet parası o kadar tutuyor almanyadan veya polonyadan 😅
020 Yorumla
Soran+1 yılUkraynada ukraynalı mı kaldı. hepsi sığınmacı oldu burada
Soran+1 yıl😂😂😂😂😂 iyi ki varlar. AB. azan sayısını azaltyorlar.
Cevap sahibi+1 yılYok onların çoğu avrupaya gitti, orada sığınma ve çalışma hakları var, mesela fransada asgari ücret 1800 euro, almanyada 2200 euro, türkiyede 500$ ve iş garantisi yok, napsınlar böyle 3. Dünya ülkesinde ckfkkdld
Soran+1 yılukraynalıları çok eğitimli, zeki bir millet mi sanıyorsunuz 😂😂😂😂 dünyadan haberiniz yok. Ben Çindeyken beyaz tenlilerin hepsini Amerikalı sanıp her şeyi kazıklamaya çalışan esnaflar gibi siz de sarışın olan her milleti zeki ve eğitimli sanıyorsunuz 😂😂😂😂 burdan belli ne kadar ukraynalı tanıdığınız.
Cevap sahibi+1 yılSayın cahil gizli kullanıcı, benim sevgilim hukuk mezunu ve çoğuda üniversite mezunu ukraynalı kızların, kültürlü, kaliteli insanlar, sizin gibi değiller 😂
Soran+1 yılSayın cahil 36 yaşındaki abim, sen sallayınca, atıp tutunca gerçekler değişmiyor. Slav ülkeleri, Rusya da dahil birtakım zenginleri olsa da geneli aç sefil milletler.
Cevap sahibi+1 yıl@Atlas_du ya türk kadınları çirkin olduğu için çok kıskanıyorlar slav ırkından kızları, yani normal gizli kullanıcının böyle yazması 😅 napsın oda haklı genetik olarak şanssız 😅
Soran+1 yılabi siz kıskanılmak istiyorsunuz sadece ama ilgisi yok. gerçekleri anlatıyorum burada. istersen yüz tane ukraynalı al senin neyini ksıkanacam yaşlanmışsın zaten 😂😂😂😂 neyse size mutluluklar.
Soran+1 yıleğitim seviyesi düştükçe sefalet artar. doğru ortalıdır bunlar. maşalla diğer yorumda entel takılıyordun alamancı ama bu kadar basit matematiksel gerçekten kopuksun. neyse, hadi siz birbirinize atıp tutun. iyi günler.
- +1 yıl
ha sen osun , köylü dedin bize , köylü milletin efendisidir demeyi unutmustum al sana 🐵 evet o köylü kesimi gitmis isci olarak ama geriye dönüp isyeri acmislar ev sahibi olmuslar siz sehirliler onlara muhtac olmussunuz 😁 kimisi yaninda calismis kimisi evinde oturmus köylü yine efendi olmus mark getirmis adamlar cuvalla istese köyü satin alir , simdi de öyle en kraliniz kac tl aliyor 50 bin diyelim 1700 euro eder ben 3100 euro aliyom kralinizi bile satin alirim 😁😁😁
Soran+1 yılbir tek "soran kişi" var bu paylaşımda 😂😂😂 ne demek o'sun 😂 bu arada Ankarılıya senin gibi maymunu Almanya almaz dediğin için Almanyaya gidenlerin geneli köylü dedim. Bunu demek de köylüleri aşağılamak mı oldu. Maşalla zihniyetiz, kurulan cümleyi algılama şekliniz filan belli ediyor ne kadar atıp tutuğunuzu. Ukraynalı kızlar da o ayak işte 😂😂😂😂
- +1 yıl
Atma tutma yok tatlim dogalim ne yasadim ne gördümse dile getiriyorum o kadar , yalana gerek yok 1 hafta önce antalyadaydim rasgele ukraynali kizlarla tanistim ha birde bizim kezbanlar gibi yas takintisi yok bu kizlarda cok modern kültürlüler , kafadengi olsun yeter yasa masa bakmiyorlar , 5 kiz ben tektim ve cogu dünyayi gezmis daha 21 yasindalar gitmedikleri ülke kalmamis , bizim 21 yasindaki kiz otobüsle suraya gitcem ilk kez biniyorum ne yapcam bileti nerden alcam diye soruyor , farki sen anla daglar var arada , ve yemin ederim sohbetleri dünya politika hersey üzerine ayni 35-40 yasindaki bayan gibi , ve hepsi de üniversite mezunu danscilik bale piyano bilmem
ne egitimi almis yüzmeleri süper , Türkiyenin 3 tarafi denizle cevrili ülkenin % 80 yüzmeyi bilmiyor lütfen kendinizi cok övmeyin , lideriniz gibi ben ekonomistim deyip ekonomi batirmayin
Soran+1 yılşu yazdıklarının hepsini okuyacağımı sanmıyorum da senin kendinde bir tuhaflık var, kusura bakma da. hani algı olarak diyorum ve ayrıca çok çelişiyorsun. alamancıları yüceltip TRdekileri aşağılayan da sensin aşağıda. neyse ya. uzatmaya gerek yok. ama emin olun kimse siz böyle atıp tutarken sizi kıskanmıyor. ha korecanlar ha siz. bana farketmez. isteyen istediği milleti yüceltsin ya da kendi hakkında atıp tutsun, kendini kandırır anca.
- +1 yıl
kiskanmiyorlar cok belli sebebsiz hakaretler Türkiye gelme alman domuzu demeler 😁 hosst demedik niye hakaret ediyorlar bize , izne geliriz mercedes bmw ye bineriz dert olur , yaw kardesim senin ülkende o araba lüx ise sizde problem , almanyada siradan araba kendi kendilerine ezik oluyorlar , 20 bin euro luk araba Türkiyede 60 bin euro lüx sayiliyor ben onu 1 sene calisip kenara attim 3-5 euro ile aliyorum hepsi bu
Soran+1 yılsen de işine gelmeyen yorumu görmüyorsun ha. Ne dedik aşağıda? aç izle bakalım o alamancı gurbetçilerin yorumlarını röportajlarda, gel ondan sonra konuş. Siz nankörsünüz, siz şöyleseniz böylesiniz, Almanyada biz daha kötü durumda yaşıyoruz, siz tembelsizniz, işsizlik yok siz çalışmıyorsunuz, pahalılık yok siz nankörsünüz vs vs vs vs diyenler, senin övdüğün alamancılar. aç izle, sonra sorarsın bu soruyu millete.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl300 filan. Gelir 15000 TL. Ama yarısı borca gidiyor hemen hemen.
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvliyim. Eşim benden gizli kredi cekmis. Yarisina altinlarim gitti, yarisini da banka maasindan cekiyor. Ev taksidi de oduyoruz. Bi de cocuk okutuyoruz.
Cevap sahibi+1 yılBu 300 tl gibi kucuk meblagi da mecbur kenara atiyorum aydan aya, meblag degisiyor 300 le kalmiyor bazen daha az bazen daha cok. Şubat gibi antepteki gorumcem dogum yapicak doguma gidicez 4 kisi İstanbul antep ucak bileti git gel ye ic gez dolas filan. Para lazim. Biriktiriyorum mecbur.
Soran+1 yılbacım böyle bir adamla evli kalınır mı
Cevap sahibi+1 yılBoyle olacagini nerden bilebilirdim? Mahkeme beni bu durjmdan dolayi kolayca boşarmis. Benden habersiz kredi cekti diye. Ama esimi seviyorum ve o da pisman oldu. Bosansak nolur diye oturduk dusunduk. Daha masrafli olacak her turlu. Ben calisamiyorum cocuklsr kucuk. Esimle bosansak o evden gitse arkadasiyla yasar kira paylasir kendi girerleri de olacak haliyle ama bize de hani nafaka verecek mecbur ben calisamadigim icin. Birlikte kalmamiz daha mantikli maddi olarak da. 2 yila tum borclar bitiyo insallah. Az daha disimizi sikcaz
- +1 yıl
sen çalışmıyorsan kenara attıgın eşinin maaşımı 😁 çalışmassan kredi de çeker seni aldatırda , sıkıysa boşan aç kalan açıkta kalan sen olursun , meslek iş yoksa döverde söverde aldatırda mecbur katlancan , boşuna oku oku oku demiyorlar , sa lak kızlar 18 de kocaya kaçıyo iş yok meslek yok , eee kocam dövdü beni aldatıyor boşan , nasıl boşancam işim yok kim para vercek , o zmn otur oturdun yerde 🤪😁
Soran+1 yılçalışan ve parası olan kadın zaten niye evlensin elin oğluyla. ayakları üstünde duran kadınlar kolay kolay evlenmez zaten.
Soran+1 yılbu devirde aklı ve parssı olan kadın evlenmez. hele de fakir erkekle. ve burdan da her kadına mesaj vermiş olalım. aşk sevgi saçma sapan şeylere kapılıp hayatı zehir etmeyin kendinize evlenerek. çalışmasanız da para için gelir yaratın kendi ayaklarınız üstünde durun. ve el oğluna kesinlikle ne hayatınızdan ne paranızdan bir şey harcayın. evlilik kadın için yüktür erkek için krallık. Her şekilde kadını kullanmaları için evleniyorlar. sonra da aldatıyorlar zaten. bugün sendne habersiz kredi çeker, yarın kim bilir neler yapar.
Cevap sahibi+1 yılOkul okuyorum 2 yila mezun olup ise baslicam insallah. Iste o zaman rahatlicam. O zaman da kendine gelmezse bosarim
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaaşımın tamamını biriktiriyorum
online yaptığım işlerle de rahat giderlerimi karşılıyor
00 Yorumla
+1 yılDışarda fazla yemiyorum. Restorana gitmem. Gece hayatım yok. Böyle böyle birikiyor zaten.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl15.000 anca aticam. Daha hiç atamadım bikac aya düze cikicam gibi duruyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAylık 40 gelirim var 3500 kira aylık 30 bin kenara ayırabiliyorum
014 Yorumla- +1 yıl
Nerde oturuyorsun kiranda canım kaldı
Cevap sahibi+1 yıl@Mantikuttayr İstanbul zeytinburnu
- +1 yıl
orada kiralar o kadar az mı ya 😒 ben kıytırık bi ilçede 5000 6000 e kira bulamadim
Cevap sahibi+1 yıl@Mantikuttayr burada 20bin tl ben eski ve saglam kiracıyım
- +1 yıl
Anladım. İyiymiş valla ☺️ tadını çıkar
Cevap sahibi+1 yıl@Mantikuttayr ev küçük ama
Cevap sahibi+1 yıl60 metre kare iki artı 1
- +1 yıl
Benim kaldığım yer 40 metrekare. 3500 vericem galiba
Cevap sahibi+1 yıl@Mantikuttayr yer neresi ögrenci misiniz
- +1 yıl
Öğrenci değilim çalışıyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Mantikuttayr ne işinde
Cevap sahibi+1 yılİstanbulun neresindesin
- +1 yıl
İstanbul'da değilim
Cevap sahibi+1 yıl@Mantikuttayr nerdesin peki
+1 yılYaklaşık aylık 15.000 birikim
10 Yorumla60k civari ama birikime gerek yok
06 Yorumla
Soran+1 yıl60 k da her ay harcanmaz ki
Soran+1 yılkira var mı? Ya da çocuk
Soran+1 yılhayır bu ikisi varsa zaten 60 bin değil 100bin zar zor yeter.
+1 yılAyda 30k birikim yapman için 100k gelir lazm
058 Yorumla
Soran+1 yılEvin varsa daha azı gayet yetiyor
- +1 yıl
Hiç mi dışarı çıkmıyorsun? Ayrıca evin varsa biriktirsen nolacak motivasyonun ne?
Soran+1 yılnasıl yani motivasyonum ne? hangi anlamda
- +1 yıl
Para biriktirme motivasyonun ne? Madem evin varsa?
Soran+1 yılpara biriktirmek için illa ev araba alma hedefimi lazm. örneğin yatırım yapıyorsun ordan parana para katyorsn, sonra yurtdışına çıkıyorsun, tatil yapıyorsn vs vs. para her zaman lazm sonuçta
- +1 yıl
100 k ayda gelirim olsa para biriktirmeme gerek kalmadan da gezerim yurtdışını gezmek için çok büyük bütçeye ihtiyaç olmaz ayda 30 35k kasacaj kadar hele evin araban varsa o kadar kasmak kadar mantıksız bir şey yok. 1 kere gelmişsin dünyaya ne kascsm
Soran+1 yılmallesef o kadar basit değl. 6 günlük marmarise 3 kişi 70 bin harcadık. yurtdışına çıkıyorsan 400 /500 bini gözden çıkarmalı en az
- +1 yıl
2 kişi 5 günlğk alanyaya 10k harcadık. Bu tamamen oturup araştırmamanızdan kaynaklı bence. Zamanında plan yapmak ile alakalı. Mesela üniversitede arkadaşımla gezdim 7 gün avrupa turu yapıp konaklama ıvır zıvır 500 euro harcamıştım insan istedikten sonra yapar siz düşünmeden harcamak istiyorsunuz ama biriktirip buju yapmanız bence komik
Soran+1 yılsiz ya otelde kalmamışsınz ya da çok ucuz bir yerde kalmışsnz. biz 5 yıldızlı otelde kaldık. kendi ülkende kamp da kurarsın ama başka ülkeye çıkıyorsan iyi para harcayacaksın. Ne kadar araştırırsan araştır. uçak bileti bile kişi 10 binden başlar çoğu ülkeye.
- +1 yıl
Yo 5yıldızlı her şey dahil otele gittik alanyada. 10k usd diye bir uçak bileti yok bence abartıyorsun skyscanner var oradan bak istediğin döneme sana ucuza uçak bileti bulabilirim. Sadece para harcamak için harcıyorsunuz sorun bu
Soran+1 yılmayısta moskovaya gittik. kişi başı on bin toplam 30 bin ödedik uçağa
Soran+1 yılve en ucuzu idi. içerde yemek bile parayla idi. Su bile. ucuz olunca böyle oluyor
- +1 yıl
Hangi havayplu ile ve kaç gün önce aldın bileti?
- +1 yıl
sallıyor bu ya , antalya da tek başıma 5 gün tatil yaptım 35 bin tl gitti , kahvaltı en ucuz 1000 tl öglen akşam yemegi 1500-2000 gidiyor , birde her şey dahil otele gittim diyor en ucuzu 4000 tl gecelik 10 bine nasıl tatil yapmış bu , avrupaya gezdim diyor almanyada yaşıyorum 500 euro 2 günde biter konaklama yeme içme , tren bileti vs kuru sıkı sıkıyor 😁
- +1 yıl
- +1 yıl
atarsında kıcıkırık bir otelde 1000 tl ye kalmak var adam gibi otelde her imkandan yararlanmak var , avrupada oteller gecelik 100 euro sen 500 euro ile 1 hafta nasıl konakladın? daha yeme var tren taksi var sen iatedigini anlat o parayla tren istasyonunda yatar sabah aksam döner yersin , git adam gibi restauranta en kötü 100 euro tutar
- +1 yıl
@Atlas_du https://hizliresim.com/bmhv3w5 bak bakalım kaç liraymış
- +1 yıl
Soran+1 yılyani mümkün değil zaten. açın bir uçak biletlerine bakın direk uçuşlara. avrupa uçak biletleri daha ucuz ama orada da konaklama vs pahalıya gelir. imkansız bu kadar ucuz fiyatlarla bir şeyler yapmak. marmariste dolmuş en yakn mesefayi 25 tlye götürüyor.
Soran+1 yılpegasus aldım bir hafta önce. Bu arada mayısta dolar kuru 19du. ve moskova gibi boktan savaş ind eölü bir şehire 3 kişi 5 gün uçak biletleri dahil mayısta 60 bin gitti. otle ucuzdu allahtan.
- +1 yıl
Siz paranızı boşa savurun kendinizi bir halt sanın devam aferin size en iyisi sizsinşz ha helal valla. İmkansız falan değil hepsini de gayet güzel de yaptım siz saçma sapan harcayıp birilerine lüks içinde yaşadığınızı sergileyebilirsiniz
Soran+1 yılAnkaralı kardeşim, lütfen kavgaya gerek yok. belki de sen yıllar önce yapmışsındır. İnan şuanki fiyatlarla senin dediklerin mümkün değil.
- +1 yıl
- +1 yıl
Sevgili soran arkadaşım bu sene Mayıs sonunda gittim ve gidebildim olan program yapmadan yurtiçi dışı yaparsanız enayi yerine koyar firmalar kazıklanırsınız. Bunu demeye çalışıyorum. Burada almancı olan beyin yoksunu arkadaş abrupa bilmesek yutturacak günde 250 euro yetmez diyor boş boş konuşuyor avrupada 250euro 1 güne yetmese Almanlar o hükumeti kurşuna dizr ama bu beyin yoksunları çok para kazanıyoruz havası yapmak için abartıyorlar. Alanyada 300 liraya sözde döner yemiş inşallah bu sıgır akıllılara 1000 liraya satsınlar da bu ğlleye adımlarını dahi atamasınlar
Soran+1 yıl@ankarakrali06 attığın otel fiyatı mayıstaymış. ve tek kişi. ama mayısla bugün arasnda dağlar kadar fark var. biz mayısta moskovaya 3 kişi 60 bin harcadık ki tek kişi 20 bin yapar bu. Ama bugün gitsek en az iki katı çıkar. Bu arada Almanyalıya bir şey olmaz yine bize olur olan fiyatlar uçunca. çünkü içerde zorlaşıyor her şey. birçok insan bu yüzden yunan adalarını mesken tuttu tatil için oralar daha ucuz diye.
- +1 yıl
Benim için hava hoş kral , ben 5000 euro ile geldim izne yetti arttı bile 1000 euro geri geldi Türkiyedekiler düşünsün , ben hersene kral gibi 2 defa tatil yapıyorum jet ski paraseling rafting herşeyi yaptım, araba kıraladım olimpos kaş kemer tazı kanyanu aspendos side heryere gezdim , ve 1,5 ay maaşım ile , seneye seçimden sonra euro 50 olcak diyorlar , Allah reisi başımızdan eksik etmesin euro 50 olursa 3 defa tatil yapcam bahar yaz sonbahar 😁
- +1 yıl
- +1 yıl
Tek kişi değil 2 kişi bu arada. Ayroca almancılara fiyatları fazla çekiyor esnaflar genelde
- +1 yıl
hayırdır sen niye kin kusuyorsun , konuşma tarzından ne kadar kişiliksiz ucuz adi o cocugu oldugun belli oluyor , ben sana hiç hakaret etmemiş iken bu öfke niye , euro 30 biz geziyoruz yiyip içiyoruz diyemi 😁 kıskanma mk maymunu sen git pansiyonda kal sonra ben bilmem kaça tatil yaptım de ben max royal otel belek te kaldım maldivlerden beyaz kum getirmişler o kumlara basdım 😁pis fakir almanya seni sokar mı be senin paran orada geçmez 😁😁
- +1 yıl
- +1 yıl
ne ihaneti lan sen bu ülke için ne yaptın? biz avrupada çalışıp milyarda euro getiriyoruz benim şu an bankada 258 bin euro m var , hepsini almanyadan getirdim , 5 milyon kişinin 250 bin euro getirdini düşün , asıl boş beleş yiyici sömürğcü sülük sizsiniz , biz euro getiriyoruz ülke kalkınıyor
- +1 yıl
- +1 yıl
@Atlas_du ülkede 50vlira olsun diye kıçını yırtıp Atatürkü kullanıp burada show yapmak bu ihanet değil ne? Ülke zor durumda iken boş ver olup gidip iyi iken koşa koşa gelmeniz ihanet hepinizin canı cehenneme orada sizi çöpçü falan yapıyorlar buraya ssnki müdür gibi artist artist yazıyorsunuz hepiniz ölse de kılımı kıpırdatmam menfaatçi kpkler sizi!
Soran+1 yılikiniz de birbirinizden betersiniz ha 😂😂😂 Almanya niye sokmasın Ankarılıyı, alamancılarn geneli köylü değil mi sanki. ama Anakarılı da haksız, siz güya buraya gelip tatil yapamazsanız ne olacak, başka bir yere gideceksiniz. neden olgun bir şekilde tartışamıyorsunuz. belki bilgi akıl fikri alışverişi olur.
- +1 yıl
Hayır bu ülkenin kaderine yön vermeleri hata. 50 lira olsun euro diyen zibidivile ne konuşacağız neyse daha yazmayacağım boş belel güruh bu gurbetçiler.
- +1 yıl
Sende git suriyede çalış dolar kazan ülkeye getir alkış tutalım , ama nerde ,, Gurbetçilere bu nefretiniz kıskançlıgınız ile küsdüreceksiniz hepsi yunan adalarında ıspanyada tatil yapacak milyar euro kaybınız olunca akıllanacaksınuz, ben 5000 euro ile geldim 4000 euro harcadım 120 bin tl ülkemizde kaldı ve haziranda geldim 3800 euro harcadım yanımda gelirken 20 bin euro getirip ziraat bankasına yatırdım, haziranda yine 20 bin euro getirmiştim , şimdi kim faydalı kim faydasız sen söyle , senede 40 bin euro getirip ziraat bankasına yatırıyom artı 10 bin euro harcıyom , gelmiyeyim o zmn parayı cekip almanyaya yatırayım , sonunda bunu yaptıracaksınız bize
Soran+1 yılabi gurbetçilerden nefretin kaynağını röportajları aç biz izle anlarsn. hepsi siz nankörsünüz ülke çok iyi, biz almanyada acından ölüyoruz modunda.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Soran arkadaşım bu sığıra bir şeynanlatma parasını getirmşş devlete vermiş gibi konuşuyor. Deblete parayı yatırıp fazlası ile alıyor. Ülkede para bıraktığım dediği tatil yapıyor hayrına değil. Sen ben de bir ton para veriypruz vergiye bu kansızlar bizden fazla yararlıymış sözde
Soran+1 yılkimse çıkarı olmadan bir yere para yatırmaz. o kısım biraz sallama oldu bence. yatırım yapma mantığında her zaman çıkar vardır. hayrına olmaz o işler.
- +1 yıl
bayan almancıların köyde yaşayanı var sizin gibi sizde herkes şehirlimi 🤪 zeka ya bak bravoo ikinizde birbirinizden cahilsiniz 😁 Düsseldorf şehrinin tam göbeginde yaşıyorum orada restaurantım var , köylü kim sizsiniz tatilde bu ankaralı gibi tatile gelen tarzanlar abi bu kızla bi konuşuver tercüman oluver diye yalvarıyor , üniversite okumuş cogunuz hello how are you dan ileri gidemiyor , ben almanyada lise dengi okul okudum almanca zaten varda ingilizce ve ıspanyolca biliyorum bize okullarda ögretiyorlar , sizdede ingilizce yokmu niye konuşamıyor bu tarzanlar , egitim seviyeniz işte bu kadar sizin , Türkiyeden sonradan gelenler otobüs tır ehliyeti var almanyada sıfırdan ehliyet yapıyor niye 😉 Türkiyede uzman dr gelmiş almanya asistan dr olarak baslıyor niye 😉
- +1 yıl
İşte lanse etmeye bak ülkesine çok faydalıymış faize para yatırıp yatırdığı parayı lütuf gibi bana sunuyor. Lan ben burada çalıştığımın yarısını devlete veriyorum adam gelmiş bana milliyeçilik yapıyor. Profilde de Atatürk resmi sekmez zaten ya Allah kitap diye sömürürşer ya Atatürk diye. Tek dertleri kendileri ama
- +1 yıl
@Atlas_du snin gibi kansızlar ülkesini sattığı içim çyle işte yunan tohumj soysuz kpk seni ayrıca anadil düzeyinde ingilizcem var. Türkiyenin de wn büyük firmalarındam birinde yönetici olarak çalışıyorum gidip birilerine yalakalık yapıp köylülüğümden utanmıyorum da alman devletinin kopegi olmuşsun gelip tatava yapma bşr daha da sktr ol git ispanya adalarına ülkemde senşn gibi hain istemiyorum!
Soran+1 yıl@Atlas_du şahsına bir şey demediğim halde gelip bana cahil diyorsun ya ne olduğun burdan anlaşıldı. Herkes TRde almanyada gidenlerin genelinin köylü olduğunu iyi bilir. burada tutunamayanlar Almanyaya kaçtı her zaman. bunu kabul etmeyince gerçeği mi değiştirmiş oluyorsun. O röportajda ağzından salyalarka bakarak konuşan almaancı cahil cuhala kesim ne peki? Seni gören de entel dantel bir şeysiniz sanacak. Bir şeyleri abartmadan insan gibi tartışamıyorsunuz değil mi? Acınası. İşte bu yüzden Avrupa sizden nefret ediyor.
- +1 yıl
yooo almanya Türkiye havada karada öper , almanya 50 yıl ilerde , almanyada tırlar yolcu otobüsleri belediye otobüsleri hep elektirikli , çöp konteynırları güneş enerjili içindeki çöpü sogutup aynı zamanda doluluk oranını çöp merkezine bildiriyor boş ise çöpçü o sokaga hiç gitmiyor 😉 siz daha okulda erkek ile kız ögrenci beraber oturur mu oturmazmı tartişıyorsunuz osursam oruc bozulur mu diyorsunuz 🤪
- +1 yıl
Sırf Avrupa değil biz de nefret ediyoruz hepsi geberse de umrumda olmaz bu saatten sonra
- +1 yıl
@Atlas_du @Barış_LonelyForever şu arkadaşla ilgilenşr misiniz insanlara salya bulaştırıyor
Soran+1 yılgeçen bir video vardı bir Alman kadın belediye işçisi bir Türke gelip bağırıyor, defolun gidin ülkemizden diye. Bunları görmüyoruz tabii biz. Bu da gelmiş burada hava atıyor.
- +1 yıl
bayan almancılar köylü dedin , herkes degil köyde yaşayan var mı var , ama almanyanın köyü senin şehirine bedeldir , egitim ordada var , ha senin dediklerin 1 . kuşak onlar cahil iken gitmiş en cok ezilen onlar olmuş , bizi almanlar ezemiyor niye bilgili egitimliyiz , sizede gelince hakkınızı aramayı bilmiyorsunuz , cok korkaksınız , almanyada hükümet corona zamanı benzini 1,50 den 1,80 cent yaptı 30 cent millet sokaklara döküldü bisikletle işe gitti haliyle herkes işe geç gitti 1-2 saat , patrona o zmn extra yol parası ver işe zamanında geleyim dedi , işverenler hükümete actı konuyu ve devlet anında tren biletlerini 9 euro aylık yaptı tren otobüs tramvay 9 euro tek bilet aylık ve bütün almanyada gecerli dedi , bir bilet alıyorsun 9 euro ya berlin frankfurt köln münih 1 ay boyunca 24 saat geziyorsun 😁ve buda cözüm olmadi ciftciler traktörle hayvan pisliklerini bakanin evininin önüne yikti , yollari gerdi , ve hükümet benzini 1,50 ye geri cekti ,, ve o günden beri Şu an aylik 50 euro tren otobüs bileti bütün almanyayi gez 😁
Soran+1 yılokuduğunu anlamıyor musun. Almayanın köylüsü demedim. Buranın köylüsü oraya kaçıyor dedim. hey allam ya.
- +1 yıl
- +1 yıl
Çok bilgili arkadaş o yüzden restoran işletiyormuş ama yersen tabi domuz uşağı seni!
- +1 yıl
Ankarali Atatürk resmini koyan birisi Atatürk düsmani akp ye sence oy verir mi 😁 biraz o aklini calistir , bende sevmiyorum bu hükümeti ha isimize geliyor mu evet geliyor , ama keske Ecevit zamani gibi 1 euro 1,90 tl olsa ben ülkemi seviyorum ,,, tayyibin faiz inadi yüzünden bu haldediniz kriz falan yok , adam inat etti faizler inecek de inecek indirdi her indirdiginde döviz cikti enflasyon cikti , nas var dedi 😁 amerika sa lak mi avrupa sa lak mi faiz yükseltip enflasyon indiriyor , tayyip faiz sonuc enflasyon sebeb cart curt dedi uctu da uctu hersey , sonra noldu batti cikmaza girdi enflssyon inmiyor döviz ucuk , faiz yükseltin dedi , amerikanin 1 senede yükselttigi 7,5 faizi tayyip gecen ay bir kerede yükseldi döviz düstümü yok , cünkü is isden gecti kimse güvenmiyor , ziraat bankasi müdürü bana yalvarixor euro lari bozalim bos duruyor diye , bozmuyorum güvenmiyorum ben cok euro bozdum 8 den 10 dan simdi 30 oldu sa lakmiyim bozacak artik
+1 yılSiz ne kadar ayırıyorsunuz
017 Yorumla
Soran+1 yıl20/25
- +1 yıl
Maşallahberakallah
- +1 yıl
Günaydın
- +1 yıl
Sizden tasarruf tedbirlerini öğrenelim
Soran+1 yılne alaka ya. ben size soruyorum sen takip diyorsn.
- +1 yıl
Sizin düşünceniz öğrenmek istiyorum
Soran+1 yılsor burdan merak ettiğini
- +1 yıl
Sen bilirsin
Soran+1 yılee sorsana abicim burdan 😂
- +1 yıl
Eviniz kira mı
- +1 yıl
Elektrik, doğalgaz, su, telefon faturaları ne kadar geliyor
- +1 yıl
Evli misiniz
- +1 yıl
Mutfak masrafınız ne kadar
- +1 yıl
Kendinize bakım için ne harcıyorsunuz
Soran+1 yıltamamdır. Ev kendimizin. aylık gider genellikle 10 /15 arası tutuyoruz her şey dahil. ama aydna aya değişebiliyor. fakat örneğin yazın rahat bırakırken tatildir vs, kışın kemerleri sıkıyoruz tasarruf için. gereksiz şeylere para harcamayız. ee çocuk da yok, eğitim masrafı vs gerekmiyor. öyle yani.
- +1 yıl
Anladım
- +1 yıl
Peki eşinizde çalışıyor mu
+1 yılAylık gelirin ne ki o kadar ayıracaksın.
02 Yorumla
Soran+1 yılhane geliri ama
- +1 yıl
naptınız len o kadar bildirim geldi :)
Para & Ekonomi konusunda 4,9b cevap paylaştı. 3 bini evlilik birikimine ayırıyorum.
00 Yorumla
+1 yılBirazını ayırıyorum ayırmaya çalışıyorum
00 Yorumla
+1 yılyaklaşık 25 bin kadar
00 Yorumla
+1 yılHer ayı ekside kapatıyorum birikim yok
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılFull yatırım
02 Yorumla
Soran+1 yılfulu ne kadar
- +1 yıl
%80
+1 yılHiç hiç hiç bu devirde hep eksideyizzzzzz
00 Yorumlaİşsizim
00 Yorumla
+1 yılHiç 0 miktar:(
00 Yorumla
+1 yılBirikim yapmiyorum
00 Yorumla470 bin.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl50 bin civarı
00 Yorumla
+1 yıl23 ila 25 arası
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl50k falan
00 Yorumla
+1 yılHiç sıfır
00 Yorumla
+1 yıl50 bin kazanıyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!