Yoksulluk sınırı bir aile için 30 bin TL olmuşken böyle bir anket yapmak istedim
1000-10000
10000-15000
15000-20000
20000-30000
30000+
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yoksulluk sınırı bir aile için 30 bin TL olmuşken böyle bir anket yapmak istedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Gelirim yok
31289 lira ve tek başıma yaşıyorum. Evim olduğu için kira giderim de yok.
Rahat geçiniyorum.
Süper benim de yoksulluk sınırına yakın ailemle yaşıyorum şu an
Amacım 4 bin USD aylık düzenli gelir elde etmek.
Türkiye de çalışan olarak o kadar elde etmek zor kendi işin olması lazım 😩
Türkiye'deyim ve bu imkân var.
Bir kişinin şirketinde vs çalışarak zor yabancı bir firmada çalışıyorum gene o kadar vermiyorlar... Ceo vs anca alır o kadar
Emekliyim, 7/24 finansal araçlarla ilgileniyorum.
👏🏻👏🏻 ben de ilgileniyorum hocam öyle kazanılır tabii ben çalışarak demek istedim.
Kaldıraçlı piyasaları seviyorum.
Kaldıraçla ilgilenmiyorum hocam ben dilim yandı bir kere 😄 spot iyidir her gün %1-2 bile yapsan muazzam kazançlı
Kaldıraçlı piyasaların, gün sonu para kazandırır. İşlemi acemiler açar profesyonel kapar.
Acemilere bir ders ver hocam 👏🏻👏🏻
Zarar da etseniz, asla zarardayken poz kapatmayın. Sabredin.. m
Güzel de deprem gibi bir olay oldu diyelim ne yapıyorsunuz o gün muazzam çakıldı her şey?
Borsa şişmişti, ben aralıkta çıkıp ABD teknoloji hisselerine geçtim Ocak gelmeden. Çok karlı olarak devam ediyorum.
Eskiden yapıyordum bankada hatırı sayılır bir birimim var şu an allaha şükür iyiyiz kötü günler için saklıyorum yine de arada bir miktar yatırıyorum
👏🏻 ben de 1.5 senedir çalışıyorum tam da bu ekonomik patlama zamanı işe başlamak... Birikim için zor dönemler ne yazık ki
Njaykpmde is bardı kabul olmadı olsa Aylık 25 bin bankaya atacaktım faize ama olmadı
Faiz bir şey getirmiyor ki
Olsun getiri nerde biriktireyim. ? Mantıklısı faiz dolar aldık 100 bin zarar ettik ツ 😂
Dolar yatırım aracı değil ki yabancı ve yerli hisseler, arsa, konut, emtialar, fonlar degerlendirilebilir
şu an kazanmıyorum ama okul bitince meslektaşlarım 30.000 ve üstü kazanıyor.
Hangi meslek?
Doktor.
Bursum var sadece. Ve birikim için hicbişey yapmıyorum.
Mezun olunca yaparsın ben de okurken hep harcamıştım KYK kredimi 😄
Ticaretle uğraşıyorum, net bi gelirim yok ama +30.000₺ üstü diyebilirim. Birikim olarak gayrimenkul arsa satın alıyorum
Arsa güzel yatırım ev yatırımı konusunda depremden dolayı şüphelerim oldu
Bende genelde arsa ağırlıklı ilerliyorum ama konut al sat için kazançlı olabiliyor
Konutta 5 yıl dolmadan satış riskli gelir vergisi çıkıyor
Kocacımmmm
@üçbilen bu kadar basit olmasanız mı!!! Belki şahsınızı tanımıyor etmiyoruz bunun rahatlığı ile böyle yapıyorsunuz ama kendinize bunu nasıl yakıştırıyorsunuz. Bizden değil kendinizden özünüzden utanın!!
Relax ol sampiyon
Rahatlık bi yere kadar fazlası gevşekliğe giriyor 😌
Tamam kes
söylediklerim dokundu galiba , aksine ilkteki hareketiniz özünüze dokunmalıydı benim yaptığım değil
İroni yaptım sadece neden bu kadar uzattin ki küfür etmedim hakaret etmedim sorunlusun sanırım?
Hayır sorunlu değilim, insanların kendine öz saygısının olmasını istiyorum. Eminim ki böyle birseyi reelde asla yapmazsın ama istiyorum ki burada da yapma benim veya başkası için değil kendine olan saygın için yapma, uzatmıyorum hayırlı akşamlar…
Lütfen daha fazla tartışmazsanız sevinirim gereksiz bildirim geliyor..
şu an seni taciz etmiş gibi hissettim sağol HAHSHWHWH
Kusura bakma kardeşim rahatsızlık verdiğimiz için..
Gayrimenkule yatırım yapıyorum
Şu an ev alımı için nefesini düşünüyorsun
Neresini*
İzmir ve Antalya'dan aliyorum
Kredili ben de düşünüyorum ama onerebilecegin evler varsa link atabilir misin 1-2 milyon arası
İki evin masrafı iki arabanın masrafı ucu ucuna yetiyor birikim şu aralar olmuyor.
Çok zor gerçekten birikim yapmak :(
Aynen birde 2 şehir arası mekik dokuyorsan iyice zor Allah'ım asgari ücretliye yardımcı olsun
20 30 k arası , yatırım arsaya tarla , İstanbul sınırları içinde
Asgari ücret ailem destek oluyor yoksa geçinemem
Elime para geçtikçe arsa almaya çalışıyorum
Nerelerden ne kadara mesela
Kelepir acil satılık bulduğum arsaları ya da evleri alıyorum 150-250 bin arası karla satıyorum geçim kaynağım bu
Uygun fiyata var mı öyle link atabilir misin
Tabi ki var Denizli den almak isterseniz elimde arsalar var 800 bin den başlıyor imara sıfır tarla da var 600 bine düşünürseniz. şu an satmak için öncelik verdiğim yer 1551 metrekarelik bir arsa var orayı 1,5 milyona bırakırım size
Birikim yapmıyorum
Birikim önemli ama
Öğrenciyim, pasif gelir oluşturmaya çalışıyorum.
Harika 👏🏻 KYK kullanıyor musun
Hayır almıyorum.
8.000 tl dır
Döviz alıyorum
Birikim yapamıyorum valla geldiği gibi gidiyor
Maaşım 1250 TL. KYK bursu alıyorum
Ksde baya zengin varmış yuh
😅😅
Reis ekmek kovalayacağımız bir alan var mı bilgi olarak çalışıp başarılı olacağımız ticaret gibi
Yani ilk adım yüksek maaşlı bir iş onu sonra ticarete dönüştürmek veya yatırım yaparak büyütmek mantıklı olur. Bir yerden başlamak lazım sonuçta
Aynen o işi nasıl bulurum dereceyle üniversite mi kazanmam lazım
Dereceyle kazanmaya gerek yok iyi alanlarda kendini geliştirmen yeterli biraz da kendini bu konuda reklamını yapmak lazım örnek iyi bir cv, LinkedIn profili, dil becerileri
Tamamdır teşekkür ederim kral
Birikim yapılabilecek durumda mi insanlar ya.
Herkes değil ama birikim yapanlar var özellikle hala ailesiyle yaşayıp çalışanlar
Emekli maaşı.
Altın
Yapmıyorum
Param yokkik
İnşallah olur kısa zamanda
Olmuyo iste
Harcamaların mi fazla ne olarak çalışıyorsun?