İstanbul Havalimanı'nda satılan baklavanın fiyatı gündem yarattı. Sosyal medyada paylaşılan bir görselde bir dilim baklavanın 340 TL'ye satıldığı görüldü.

İstanbul Havalimanı'nda satılan baklavanın fiyatı gündem yarattı. Sosyal medyada paylaşılan bir görselde bir dilim baklavanın 340 TL'ye satıldığı görüldü.
1 dolar 27 TL. Yani 340/27= 12.59 Dolar. Hacı çok ucuz değil mi? Yabancı olduğunu düşün bir dilim baklava 13 TL beleş resmen. Zaten havalimanları yabancılara hitap ediyor. Ülkeye girer girmez harcama yapsınlar ki içeriye döviz girsin mantığı var. O yüzden bize pahalı gelmesini normal karşılıyorum. Zaten adamlar Türklerden para kazanmıyor. Türkler bu kadar yüksek fiyat enayilik diye Türk hesabı yapıyor. Bize enayilik olan gelen fiyat, yabancılar tarafından Türkiye şok ucuz, fiyatlar şok güzel burası. Ben var hep gelmek artık olarak değerlendiriliyor.
Hacı dolarla maaş almıyoruz dolayısıyla pahalı yani en ucuz kıytırık şahin doğan bile 200-300 bin lira en ölü ev bile 2 milyondan başlıyor yani ucuz değil.
@İhanetinBedeli0135 zaten havalimanları senin benim harcamamız için değil yabancıların harcama yapması için pahalı. Araba ayrı bir konu başlığı. Enflasyon altında kaldığı için maaşlar araba fiyatları bu yüzden uçtu. Araba Piyasası hiç bir zaman enflasyon altında kalmaz. Altın da öyle önceden 1 çeyrek altın 200 - 300 TL iken şu an 2. 2703 TL. Enflasyon düzelmeden fiyatlar normale dönmez hiç bir zaman. Bunun içinde asgari ücretin enflasyon üstüne çıkması lazım
Asgarî ücrete zam yapmadan herşeye zam geliyor sonra asgari ücrete zam yapıyorlar ardından yine herşeye zam bombardımanına koyuyorlar eee hani nerde zam zam zam zam hani bize *m *m diyen dayı gibi oldum 😂😂
@İhanetinBedeli0135 asgari ücrete zam yapmak demek enflasyonu daha da artırmak demektir. O yüzden asgari ücretle düzelmez enflasyon. Merkez bankası piyasaya dolar sürmedikçe dolar düşmez. Bunun içinde dolar rezervi lazım. Kasa da para olmadığı içinde bu hamleyi yapamıyorlar. Şöyle düşün şu an 1 dolar kaç TL 27 . Asgari ücret ise 11.402 şahin de senin dediğin fiyattan 200 bin olsun. Merkez bankası piyasaya dolar sürerse ne olur? 1 dolar 15 TL ye düşer. Asgari ücret 11. 400 önceden 11.400/27= 422 dolar alabilirken merkez bankası piyasaya dolar sürdükten sonra 11.400/ 760 dolar almaya başlarsın. Bu da senin alım gücünü artırdığı için 200 bin dediğin şahin 120 bin gibi gelir sana artık çünkü paranın değeri yükseldi kapiş
Anladım kanka :)
@Handsomehell01 piyasaya dolar sürmekle asla 15e düşüremez doları merkez bankası, 200-300 milyar dolar lazım belki o kadar düşmesi için, ayrıca artık yabancı yatırımcıda gelmiyor türliyeye çünkü tek adam rejimine güven yok, parası kalabilir diye korkuyor
@Coolguy86 piyasaya bir kere sürmeyecek zaten. Her ay sürecek ki dolar düşsün. Bunun içinde dolar rezervi olması lazım kasada. Sen üretim yapmazsan dışarıya dolar ile ürün satmaz isen kasanda dolar olmaz. En ufak bir virüste doların diğer ülkelere göre patlama yapar tâbi. Fakat rezervi olan ülkeler bu durumu kolay atlatır ki şu an bizden başka diğer ülkeler bu yüzden daha çabuk atlattı enflasyonu
Almazdım
Bir gün Bill Gates lokantaya gider ve bahşiş olarak 2 Dolar bırakır. Garson:
- Efendim, sizin oğlunuzda arada buraya geliyor ama 1000 Dolardan aşağı bahşiş bırakmıyor. Bill Gates:
-Olabilir. O bir milyarderin oğlu, ben çiftçinin oğluyum.
Çarşıda da çok pahalı. Tadını unutacağız
2 ay önce 1 kilo soğuk baklava almıştım 270 liraydı şimdi almaya kalksam 400-500 derler herhalde
Almam çöpe atacak param yok
Cevap
39Cevap
Hayır almazdım
Ben dünyanın en zengin insanı da olsam havalimanında bir şey yemeyi enayilik olarak görüyorum. En kral yerde yemek yerim binlerce lira veririm gözüm görmez ama havalimanında hiç hak etmeyen miktarları vermek düdüklenmek resmen
Havaalanlarından kimsenin bir şey almaması gerektiğini düşünüyorum batsınlar. Normal yerlere göre biraz daha pahalıya satılabilir fakat 5 tl lik su 50-100 tl ye satılamaz kesinlikle.
Bu adamlar bunu yaparak ne anlatmak istiyorlar, 1 dilim baklava 340 TL olamaz! Buna müdahele edilmesi gerek. Böyle bir serbest piyasa anlayışı olmaz.
he hiç işim yok iki dilim baklavaya o fiyatı ödicem bir de kendim açarım baklava istiyosam 😀
Bir insan havalimanında neden baklava yer ki arkadaş. İsterse 10 bin lira olsun. Havalimanında da zorunlu olmayan bir şey tüketmesinler.
Alırım. Zaten bir tane meyve 10 ₺ olmuş. Beş tane meyve 50 liradan satılıyor. Baklavanın tanesinin 340 lira olması beni şaşırtmaz.
almam hava alanında baklava yemezsem ölmem
Parak olsa da almam. Enayi hissederdim kendimi.
Her cafede o para değil havaalanında ama pahalı tabiki, 150-200tl vardır belki
Enayiysem alırım ki değilim almam onun yerine gider 1 kilo alırım güllüoğlundan 😏
Dilim dilim dogruyorlar milleti ama müstahak. Toplumlar hak ettikleri şekilde yönetilir
Mesele çok param olması değil bir saat sonra kiloyla alabilmem 🥲 hem bir dilim beni kesmez
Bilmiyorum 🤷♀️ ama kahveye de 200Tl veriyorum İzmir havalimanında en son almıştım
Babam duysa owww
O yine iyi ya. Bi kutu sakiz 20 dolardi en son
Hayır, yine satın almam. Bazı şeylerin parayla alakası yok, çöpten yiyecek yiyen insanlar var.
Benim param kıymetlidir boş şeylere para harcamam.
Şerbetli hazır baklavayı bedava verseler yine almam.
Dışarı da satılan baklavalar vasat ve çamur gibi.
Almam yemem ama durumu iyi olan yiyebilir adamin milyonlari vardir ona koymaz
Param var ama almam. Havalimanı'nda tatlı yemek de saçmalığın daniskası.
Zenginler için çok önemli olmayan bir meblağ. Ben zengin olsam dahi yemem.
enayi değilim çok şükür imkanım olsa bile almam onu.
Alırım ya ne olacak, oradakilere de alırım dağıtırım yesin fakirler
Dolar olarak düşününce para bile etmiyor 340 tl
Bunlar kurla olduğu için normal şeyler zaten havalimanına gidince tatlo yemeye vaktim olmuyor ki
evet alırdım nasılsa çok nereye harcayacağımı bilemem :)
O parayı çöpe atarım
Yoldan geçen dilenciye veririm
Yine bir dilim baklavaya o parayı vermem
3 un 5 ini alsinlar
Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanı Şey Demişti Fiyatları Allah Belirliyor Demişti Aklıma Geldi Bir Anda
hayir almam almiyorumda zaten iyice suyunu çıkardılar havalimani esnafı
Hayır almazdım. Çok param olması gereksiz harcama yapmamı gerektirmez.
Sevseler yine almam. Lan altı üstü nişasta un şeker 3 gram fıstık
Havalimanına girerken dışardan alıyorum alacaklarımı. 😁
Güzel güzel daha beter olsunlar inşallah tez zamanda normal tatlıcılarda da bu fiyat olur.
kimsenin havalimanında yemek yemesi gerekmiyo orada her şey dolar bazında ve sürekli bunla gündem olması saçma
Ben kolay para kazanmyrm o kadar..
Cok param var ama keriz değilim 😉
Çok param olsa da enayi değilim sonuçta
Altın mı koymuşlar içine o nasıl fiyat
Yuh burada kilosu ondan ucuz o para asla verilmez.
ismi ingilizce yazıyor diye herhalde dfjbhsdh
Para içinde yğzsem de almam öqmsöcmdşwö
Iyice sacmaliyorlar almasınlar cidden
Bu fiyatları neye göre belirliyorlar
milyoner olsam yine almam
Bedavaya verseler yinede almam benim şeçimim
Yani canım çekerse alırım ama çekmez genelde :).
Almam. Baklavasızlıktan öldüm mü?
Zenginiz ama aptal değiliz.
Almammmm cok zengin dahi olsam şart değil
Almasınlar abi
Bu kadar da değil, almam.
Ay hayııır
Enayilik
Asfalt yer bu millet zamanı geldiğinde
Alip icine tükürür iade ederim
uçuyorsam muhakkak alırım
Hayır almam
Almam