İstanbul Berlin uçuşum saat 9:55’teydi biraz erken gelmiştim kahvaltı yapamadan acıkmıştım. Dönerciye bakın fiyatlar nasıl 😒

İnat ettim yemedim Berlin’e inince çarşıda Alman döneri yedim sadece 7€ içecek dahil…
İstanbul Berlin uçuşum saat 9:55’teydi biraz erken gelmiştim kahvaltı yapamadan acıkmıştım. Dönerciye bakın fiyatlar nasıl 😒

İnat ettim yemedim Berlin’e inince çarşıda Alman döneri yedim sadece 7€ içecek dahil…
Buradaki fiyatlar turistler için zaten, Türkler için değil. Kaldı ki buradan yemek yiyenlerin, fiyat konusunda şikayet etmeye hiç hakkı yok bence.
Sebep? Peki o halde Berlin hava limanında yiyecek içecekler en az %40 daha ucuz onlar enayi mi oluyor ucuza sattıkları için?
Peki neden Türkiye gibi bir ülkede kiralar daha pahalı be özelliği var?
Depo kapasiteleri daha fazladır. Bu sebeple de kira fiyatları daha pahalıdır. Havalimanında bir işletmenin depo kapasitesinin fazla olması, o işletme için hayati önem taşır. Avrupa'daki çoğu havalimanında depo kapasitesi kısıtlıdır, bu sebeple yeterince stok yapamazlar. Ayrıca Havalimanında o tür işletmelerde çalışan personeller eğitimli ve birkaç dil biliyor. Bu sebeple onlara Asgari ücret verilmiyor. Sen bu menüyü alırken, onların maaşlarını da ödüyorsun kısacası. Ve en önemli sebep ise, fiyatların turistlere yönelik olması.
@XG10AV Neyi savunuyorsun anlamadım? Fiyatlar yabancılar için yazmışsın da, bir çok Türk de var fiyatlar böyle olmasına rağmen yemek yiyen. Aç kalsın demiyorum kimse ama bir şeyin olması gereken bir fiyatı vardır, bunun biraz üzeri vardır. Bu fotodaki kimse kusura bakmasın keriz silkelemektir. Ama bizim halkımızın zeka ortalaması şempanzelerinki ile hemen hemen aynı olduğu için, Bodrum'da lahmacuna da 100 TL verir, iphone a da 100k bayılır, gider havaalanında da 1000 tl ye dandik dürümü yer. Mesele param var kardeşim sana ne değil burada ama insanlara bunu anlatabilmek imkansız.
Cevap
9Cevap
Berlin Brandenburg Havalimanı'na bakınca, İstanbul Havalimanı'na göre yine fiyatlar göze daha normal geliyor. Tabii Berlin Brandenburg Havalimanı'ndaki fiyatlar elbette normal dışarıya göre pahalı. Ancak bu kadar bence irite etmiyor.
Özel firmaya havalimanı yaptırırsan sonucu bu olur. Özele yaptırılan her kamusal hizmet fahiş fiyat olarak halka geri döner.
Aaaaa dürüm menü sadece 1.110 TL hemde çılgın olanından. lütfen hangi havaalanı olduğunu yaz Sabiha mı? İstanbul mu yanlış gidip vakit kaybetmeyeyim.
Şair burada bak ben Almanya ya geldim demiş.
Şair burada ülkenin ne kadar başı boş kokusmus olduğuna vurgu yaptı ama neyse
bence fiyatlar normal
Öyle kiraya böyle menü))
Zabiha gökçende yedim 2 ay önce pide 390 idi
Burdan yiyen enayiii
Aynen öyle 😀
Yabancılar doldurmuş sadece 1 tane boş masa vardı…
Helal kız sana akıllısın işte gurbetçi kafası 😀
Para kolay mı kazaniliyor. Bizim gavurlara yedirmem Almanya’daki hans’a yediririm daha iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?