Köşe yazarları Can Ataklı ve Ahmet Hakan Coşkun da, bu konu halkında haber yaparak kamu oyunu aydınlattılar ve tepkilerini ortaya koydular.
İstanbul Havalimanı’nda bir pizzanın 530 TL, sandviçin 110 TL, kutu içeceklerin 63 TL, şişe suyun 31 TL olduğu görüldü.
Bu ürünlerin maliyeti ortada ve ülkemizde üretilen ürünler. Üstelik bu fiyatlar sadece turistlere değil, bize de aynı fiyat.
Allah’ın küçük şişe suyu hiç 31 lira olur mu? Bu gidişata kim dur diyecek?
Öyleyse bu fiyatlar niye bu kadar yüksek?😎
Kaynaklar: 👉https://www.turizmajansi.com/amp/istanbul-havalimanindaki-fahis-yiyecek-icecek-fiyatlarina-tepki-h50663
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Fiyatlar dolar kuruyla hesaplanıyor sanırım. :/
Sadece havaalanında değil hemen hemen tüm mekanlarda dolara endeksli fiyatlar sanki.
Haklısınız. Örtülü bir şekilde hayatımız dövize endekslenmeye başladı sanki. Muhasebede bile enflasyon muhasebesine geçilmeye başlandı.
Sen gider havalimanında kendin işleyeceğine taşeröne verirsen böyle olur. Birileri devletçilik nedir bilmiyor. Devletin başında kimse yok. Ondan bunlar..
Galiba haklısın.
Ben yemiyorum, içmiyorum. Kimse almasın sadece turistlere satış yapsınlar. İşlerine gelince dünya fiyatlarını nasıl da baz alıyorlar. Ki burayı işleten de tanıdık bir akp li deniyor.
Çok haklısın.
Havalimanında oturup bir şeyler yiyip içmek bana her zaman saçma gelmiştir zaten. Uçakta bir kişiyi doyurabilecek kadar yemek veriyorlar zaten..
Aynen öyle. Çok haklısın.
Bu fiyatların turistlere yansıtılması normal ama vatandaşlara yansıtılması saçma
Sıkıntı orada zaten. Düşünsene bir asgari ücretli maaşıyla orada 11 adet pizza yiyebilir. Çok mantıksız.
Hayır fiyatlarda dengesiz 😂😅 örneğin orta boy pizza 245 TL büyük boy 530 TL 2 orta boy pizza 1 büyük boy pizzaya göre daha doyurucu olur ve üstüne 40 TL paran cebinde kalır
Yaaa ona dikkat etmemiştim. Doğru.
ben bunu söylediğim de bana dediler ki pahalı değil sen fakirsin kızlar hep böyle söyleniyor git de daha iyi işte çalış dediler cahil güzel kardeşim
vay paylaşırken sözümü otomatik değiştirmişler cahil p=zevnk- ler demiştim
Buna özürü kabahatinden büyük derler. Oy verdik ya her şeyine kefiliz, yapılan her şey doğrudur, birilerinin yanlışı benim doğrumdan daha doğrudur. Ben bu teslimiyetçilikle asla kabul etmiyorum. Doğruya doğru, güzele güzel, yanlışa da yanlış demeliyiz. Ancak böyle toplum düzelir ve hep birlikte dürüst mutlu ve adil Türkiye’yi oluşturabiliriz.
Robotlar iş başında 😃
''Doğruya doğru, güzele güzel, yanlışa da yanlış demeliyiz. Ancak böyle toplum düzelir ve hep birlikte dürüst mutlu ve adil Türkiye’yi oluşturabiliriz.'' kesinlikle katılıyorum insan gerçeği bilip reddetmemeli bunu düzeltmek için uğraşmalı inkar hiç bir işe yaramaz. güçlü bir Türkiye için önce bu aptallardan kurtulmak lazım
Uçağa o kadar para veren bunlara da verir diye sanırım
Eğer öyleyse bu düzgün bir mantık değil. İnsafa sığmaz düpe düz fırsatçılıktan.
Allahtan korkusu olmasa zaten böyle leş fiyatlara sormazlar.
Ben olsam utanırım.
Bu satış fiyatlarım normal olup olmadığı araştırılmalı.
Derhal vergi kontrolü yapılmalı. O elde edilen gerçek kâr karlılığında verilmesi gereken vergi veriliyor mu?
Havalimanında satılan ürünler döviz üzerinden satılır uluslararası bir yer olduğu için
En gözde yerlerden biri İstanbul ondandır
Tabiki. Ama her şeyin bir de haddi olmalı. Alt tarafı su. 31 lira. Ya da pizza, az un su üzerinde biraz serpiştirilmiş malzeme 500 lira. İnsaf ya hu.
Ben babama sormuştum havalimanında niye pahalı diye ordaki evlerin kirası mi artık tam hatırlamıyorum biseysi pahalıymış ondan o kadar fiyatlar
Dükkanların kirası yüksek. Doğru. Ama enflasyon böyle oluşuyor. Ben samimiyetsizliğe kızıyorum esas.
Size samimiyetsiz gelen nedir
Kimse dur demicek her zamanki gibi devam 😀
Çok acı ama.
Acı ama gerçekler mentalite bu, hala rejime sak şak çekip Avrupa bizi kıskanıo Amerika oyunlar oynuo diyen bi halk saraya para göndermeleri lazım 🤪
Bunun adı efsun, büyü başka bir izahı yok.
Günümüzde normal
Ben alışamadım hâlâ. Markette 1,5-2 lira hava limanında 31 lira aynı marka aynı kalite.
Ben şehirler arası otobüsle giderken indiğimde kahvaltı yapmıştım normalde en fazla 40 tutacak börek ve meyve suyu 70 falandı
Haklısın
Çünkü meclis lokantasına direkt uçuşlar yok
Haklısın
Havalimanında hiç yemek yemedim
Sakın yeme. Oruç tut o gün. 🙈
İşletmecisi kim öğren anlarsın.
Vayyy hiç orasını düşünmemiştim. 👍😉
:D :D :D
Sen gerçekten çok zekisin dostum.
Teşekkür ederim, ben sadece sorgularım , bu iktidar sayesinde her şeyi sorgular oldum , içkinin haram olup çocuk tecavüzlerinin, önemsenmediğini, devleti soymanın günah olmadığını ve en önemlisi de meclisteki liderlerin kökenlerinin hep Türk düşmanı olduklarını beğenmedikleri vatan severleri dışladıklarını öğrendim.
Korku filmi gibi anlattın 😱
Ne yazık ki öyle , İnönü dahil bir tek 70 li yılların Ecevit i hariç hepsi ABD desteği ile gelenler.
Dünyanın en kibar soygunu
Görüşlerin içinde masumca hak verenler çok dikkat çekici.
Normal
Neden?
Küçük pet şişe suya kaç kez 31 lira ödedin?
31 neki
Küçük pet şişe duyum fiyatı.
Küçük pet şişe su fiyatı. *
Eskiden de yuksekti
Ben de çok uçağa binerim. Hava alanı fiyatlarını bilirim. Ama nedense bu kez fiyatlar aşırı dikkat çekici şekilde hızla çok yükseldi.
Kiralar dövizle olduğu icindir sanırım.
En büyük gerekçe bu, ama olan tüketiciye oluyor. Bu şekilde enflasyonun durmadı mümkün değil ki. Herkes birbirine yansıtıyor.
Kirası pahalıdır.