Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, "Süresiz nafaka kabul edilir bir durum olamaz." demiş. Bence çok haklı. Bu durum kesinlikle süresiz olmamalı ya.. Yazık insanlara.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, "Süresiz nafaka kabul edilir bir durum olamaz." demiş. Bence çok haklı. Bu durum kesinlikle süresiz olmamalı ya.. Yazık insanlara.

saçma durumlarda olan gereksiz kişilere süresiz nafaka veriliyor ve bunun sermaye haline getirenlerin olduğunu duydum. Bu durumu kötüye kullanan insanlar var o yüzden herkese geçerli olunmamalı çok ama çok zor bir durum da olmalı. Ama bu yetkililer önce boşanma nedenlerini de araştırsınlar çoğu ekonomik işsizlik ve sosyal medyalardan çünkü de yani biliyorlardır sanırım. Kadınların Erkeklerin bu yüzden okumaları eğitim önemli okul eğitimleri insan ilişkileri dersleri psikoloji sosyoloji felsefe üstlerini çizip salladıkları için hayat bilgisi gibi ve işsizlik, barınma sosyallik güven konusu yüzünden de bu durumlara giriliyor. Türk Toplum yapısı kültürü örf ve adetlerini bozup bozup saptıran ve toksik olanları çok sevdikleri için insanlar kolaylarına geldikleri için böyle olunca nerden çekersen çek böyle cins cins mevzular hep oluyor. Çünkü insanları düşünmelerine izin verecek zaman bile vermiyorlar, düşünmemekte kolaylarına geliyor normal. Şu Türkiye tablosuna bakınca kişisel ve şahsi düşüncelerim ile yazmak istedim keşke süresiz nafaka tek problem olsa.
bence kalkmalı çünkü erkeği mağdur ediyor bu durum yani ortada çocuk ya da mağdurluk bir durum yoksa süresiz çok mantıksız ben erkek olsaydım evlenmezdim bu durumdan dolayı hiç mantıklı değil bu süresiz nafaka yani çocuk bile olsa belli yaşa kadar verilir sınırsız olmamalı
Süresiz nafaka konusunda sizinle aynı fikirde olduğumu söyleyebilirim. Bu durum hem nafaka ödeyen hem de alan eşler için haksızlık yaratabilir. Nafaka ödeyen eş, boşanma sonrası yeni bir hayat kurmakta zorlanabilir. Nafaka alan eş ise, kendini geliştirmeye ve ekonomik bağımsızlığa ulaşmaya teşvik edilmez. Bu nedenle, süresiz nafakanın belirli bir süreyle sınırlandırılması veya nafaka alan eşin yeniden evlenmesi, çalışmaya başlaması veya gelir elde etmesi gibi durumlarda nafakanın sona erdirilmesi daha adil olacaktır.
Hangi açıdan değerlendirdiğine göre değişir.. Toplumda bir çok kesim evlendiği zaman eşinin çalışmasına müsaade etmiyor, okumasına müsaade etmiyor ve kendisine bağımlı bir insan ortaya çıkıyor.. Yıllar boyu süre gelen bu düzen sonrasında boşanılması demek, kadının kendi ayakları üzerinde duramamasını sağlayacaktır.. Bu zihniyetle yaklaşan insanlar için ömür boyu nafaka verilmelidir.. Lakin eşit şartlarda bir yaşam süren çiftler boşandıkları taktirde nafakanın gereksiz olduğu kanaatindeyim..
Katılıyorum
Cevap
66Cevap
Kabul edilir diyenlerde var edilmez diyenler de var. ayrıca insan eşini de iyi seçmeli her önüne gelen evlenmemeli..
kabul edilemez, 25 yaşında evlenip 30da boşanan ve evlilik süresince çalışmayan kadın o yaştan sonra iş bulup çalışablir mesela nafakaya ne gerek var? eğer ortada küçük çocuk varsa ve anne bakıyorsa, erkek eş kadın eşe ve çocuğa çocuk 7 8 yaşına gelene kadar nafaka verebilir sonra zaten çocuk okula gidiyor kadın da çalışsın. ama 50 yaşında 25 senelik evli bir kadın boşandıktan sonra çalışamaz, o yaştan sonra iş bulsa da emekli olana kadar çalışamaz 80 85e falan gelir. bu durumda eşle malvarlığı eşit paylaşmalı ve erkek eş nafaka vermeli bence çünkü kadın çocuklara bakmaktan evle ilgilenmekten vb. çalışamamış o yaşına kadar
Süresiz nafaka bence de olmamalı, ayrılma sebebi, evlilik süresi ve çocuk olup olmadığına bakılmalı. Minimum bir süre verilip boşanan çiftin durumlarına göre yükseltilmeli nafaka geçim kapısı olarak görülmemeli. Kadın eğer ayakları üzerinde duramıyorsa da sosyal devletin yapması gerektiği şeyi eski koca yapmamalı. Kadına istihdam sağlayacak ve ekonomik bağımsızlık kazandıracak olan devlettir.
nafaka diye bir şey kesinlikle olmamalı. daha yeni arkadaşımın başına geldi kız planlı evlenmiş. ilk andan itibaren herşeyi sorun yapıp fotoğraflarla belgelemiş. 1 ay geçti geçmedi boşanma davası nafaka istemeler sonra kızlığım bozuldu yalanları ve yıpranma nafakası şimdi çocuk 10 12 bin nafaka ödüyor.
çok ayıp ya kadınlara boş yere nafaka kalkmalı çocuk yoksa hiç verilmemeli
şu an bir çok kadın bunu ticarete döktü. 1 saat dahi evli kalmadan boşanma davası açıp zengin kocadan ölene kadar nafaka alıyorlar. İşe giriyorlar nafaka kesilecek diye sigortasız çalışıyorlar veya ikinci evliliklerini yapmayıp dost hayatı yaşıyorlar. Ben üniversite okurken bir kız vardı 3 gün evli kalmış nafaka için evlenmiş ve bunu anlatıyordu sonra evi olan birisiyle tanışıp dost hayatı yaşamaya başlamış ve bu seferde herkese evliyiz deyip duruyordu. Sigortasız çalışmalar ve neler neler. En kötüsüde bakireliğim bozuldu diye yıpranma nafakası istemeler. Bu sayede nafaka 2 ye katlanıyor. Çocuğa gelirsek anne çalışıyorsa ve çocuk kimdeyse yine bence nafaka ödenmemeli. Ha anne işsizdir o zaman ayrı ya da baba işten kovulabilir bu seferde anne ödemeli babada kalan çocuğa ama ödüyor mu hayır
Şeyma Subaşı gbi olanlar menfaati icn kullanıyor ve onun gbilere bı yasak bsi gelmeli sonuçta kurunun yanında yaşlar da yanmamali örnek adam evlilignde kadına zulm etmiş psikolojik fiziki şiddet uygulamış aldatmış boşanmış o adama her şey mustehak ama tutup da sırf nafaka icn evlenenlere de dedgm gbi devlet bı el atmalı
Uygularlar aile kurumuna zarar vermek için süslü sözlerle daha beter uyduruk yasalar çıkarılır sırf bu saçmalıklardan erkekler evlilikten uzak duruyor güvenmek çok zor resmen diyorlar ki herkesle yat ama sakın evlenip çocuklu bi ailem olsun deme sakın gibisinden şeytanın hizmetkârları ne olacak...
Kadın kendi ayakları üstünde dueuyorsa ya da durabilecek seviyedeyse olmamalı. Erkek de kadın da çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü zaten. Bu konuda erkeklere haksızlık yapılıyor. Evlilik sürer sürmez başımıza ne gelir bilemeyiz. O evlilik bittikten sonra kadının yükünün yine boşandığı erkeğin üstünde olması saçma. Günümüz şartları zaten yeterince ağır.
"Süresiz Nafaka" yı hak eden de var hak etmeyen de... Her boşanmada bu kararın verilmesi çok saçma!.. Hangi keriz, neden evlensin ki o zaman?
Herkes alternatif ilişkilere yöneldikten sonra mı bu meseleyi sorgulamışlar😏
Bu resmen haksızlık olur süresiz nafaka erkekleri evlilikten uzaklaştırır kadınlar zaten ayakları üzerinde durmayı bilir ne demek süresiz nafaka kadına da burada muhtaç gibi imaj veriliyor bence çok yanlış
Bence ülkede sadece 30 yaş altı olsa kompla nafaka kalkabilir derim
Ama 30 yaş üstü kadınlar maalesef nafakasız yaşayabilecek kadar güclü değiller o şekilde yetişitirlmişler ve eğitim görmemişler
Ama süresiz nafaka kesin kalkmalı
Nafakanın kendiside ilerleyen yıllarda yeni neslin artması eğitimli kadınların artmasıyla beraber kalkabilir
Tabi ben yorumda genelmme yaptım istisnalar da çok
1.5 sene süren sözde "evlilik" için 10 sene nafaka ödedim. Çok şükür evlendi de kurtuldum.
Aldatmadım, şiddet uygulamadım, hakaret etmedim, hiçbir saygısızlık da etmedim ama o benim ağzıma etti... Ayrıca çocuğumuz da yoktu.
Benim suçum neydi?
kaldırılmamalı küçük yaşta evlendirilmiş elinde ortaokul diplomasindan başka bir şey olmayan kadinlar var en az 30 yıl evli kalmış ve ayrılmış bu kadına bunca yıldan sonra kimse ne halin varsa gör diyemez
nafaka kabul edilebilir bir şey değil. işlerine gelince biz kadınız güçlüyüz kimseye ihtiyacımız yok, işlerine gelmeyince erkek nafaka vermek zorunda. Elbette herkes aynı değil lakin feminist tayfanın zayıflayamayan kitlesi böyle :d
Nafaka başlı başına çok gereksiz ve saçma. Ben boşandığım adamın parasını ne yapayım? O paradan bile tiksinirim millet yıllarca alıp çatır çatır yiyiyor çok enteresan gerçekten. Nafaka gerçek anlamda kaldırılmalı.
Erkeğin, boşandığı kadından herhangi bir şekilde rızası dışında faydalanmak istemesi ne kadar "ahlaki" ise kadının da boşandığı erkekten herhangi birşeyinden rızası dışında faydalanmak istemesi ancak o kadar ahlakidir.
Süresiz nafaka asalak kadınların çalışmadan üretmeden oh mis hayat sürdürmeleridir.
Ha bir de şu var istemiyorsun boşanıyorsun ama hop dur bakalım paranı alırımm, oh ne ala memleket
Beni bu nafaka olayları tek başına evlilikten bile soğuttu. Aldatan, heyecan arayan, daha iyisini bulup boşanma davası açanlar bile nafaka isteyen midesizlerle dolu.
Haklı olanlara lafım yok, lafım bozuklara
Sevdiğimi çok seviyorum paraya ihtiyacım yok ayrılmak asla istemiyorum istemem yani.. ona bir şey olsa asla bir daha evlenmem Allah korusun yani ama nafakayı da alırdım yani hak bu 😂
Süresiz nafaka erkeğin ağır suçlu olduğu durumlarda uygulanmalı. Ayrıca sadece erkeğe değil kadına da uygulanmalı. Iş bulamayan babaya boşanmış anne nafaka ödemelidir.
Kesin erkek hesapyır bu. Nafaka ödeyen zirzoplar için "kadın" kılığına girerker.
Süresiz nafaka dopru bir şeydir.
Süresiz nafaka ömür boyu müebbet gibi bir şey...
Olsaydı bile büyük adaletsizlik olurdu.
Saçma. Ayrılık, evlilik kadar doğal bir durum sırf bu yüzden ömür boyu nafaka ödemek zorunda bırakılmak yanlış.
Süresiz nafaka 20 senelik evliliklerden sonra olabilir. Birkaç senelik evlilikte 2-3 seneden fazla nafaka verilmesi saçmalığın daniskası
Tabii ki kabul edilemez. Çocuk varsa çocuk masrafı yoksa sadece 6 aylık nafaka veya hiç olmaması gerekir. Kadında kendi çalışsın bir zahmet.
Hayır tabiikide. Lafa gelince kadın erkek eşit diyorlar. Erkek köle değil ömür boyu para vermeye. İnşalalh kaldırılır
çocuk yoksa evet olmamalı
boşanma sebebi aldatma değilse olmamalı
ihanet varsa ödesin umrumda olmaz
Süreli nafaka da olmamalı, kadınlar erkeklerin evcil hayvanı değil, onlara para ödemek zorunda değiller
süresiz nafaka olmamalı , ne amaçla evlendıgını bılınmeyen bır kadına bır ömür mahkumluk etmek en saçka kanunlardan biri , neticesınde adamdan aldıpı nafakayı veya malı mülkü 'kendıne has' hayatına harcayacak
Edilmemeli. Ne olursa olsun bu konuda beylerin yanındayım ben
Süresiz nafaka sözde erkek egemen olan Türk toplumunda erkeği sömürmektir
Nafaka denen şey çok saçma. Hiç olmaması gerek
Kendileri bilir ya. Nafaka var olduğu için evlenmeyen erkek sayısı giderek artıyor.
En sonunda nafakadan kurtulmak için eski karilarina koca arayacak erkekler.
Nafaka olmazsa ya da kısıtlı olursa kadınlar daha uygun seçimler yapabilir.
Mantığıma uymayan hiç bir şeyi kabul etmem ben tıpkı süzeriz nafaka gibi.
Aldattiysa evet yoksa hayir cocuk varsa 18e kadar yeter
Kesinlikle katılıyorum.. çocuk yoksa çok fena bir durum bu
Süresiz nafaka demek erkeklere evlenme demekten farksız.
Erkekler boş yere eziliyor süresiz nafaka bir işkencedir bence. Kadın erkek eşitliği var güya ülkede. Feministler ağlamasın
Bi feminist olarak erkekleri dusman gormuyorum yorumumu okursan sorunun altidaki anlarsin ne oldugu feministler esitligi savunur bende nafayi cok sacma buluyorum ama nafakayi savunan kadinlar genelde kendi ayaklari uzerinde duramayan anadolu cahil kadinlari feminislerle alakawi yok yami
Haklı nafakayı o erkek eğer kötü ve arsız ise ödesin. Adamlara ödetilmemeli
Kabul edilebilir bir şey değil
Duyduğum kadarıyla Avrupa'da evli kalındığı süre kadar ödeniyormuş
Allah'ın adaletinden uzaklaşınca adaletsizliklerle uğraşırsınız. 4 ay 10 gündür nafaka süresi. Bunun üstü zulümdür.
O haksızlığa uğrayan senin annen olsun bakalım aynı şeyi söylüyormusun. Ama maalesef sizin analarınızın a … minda fındık kırılıyor
Olmamalı da zaten nikah kıydık dıye ömür boyu bağlantılı kalacak değiliz
Kabul edilebilir bişey. G0tüne güvenmeyen evlenmesin
Kadın başka evlilik yaptığı taktide bitiyor zaten nafaka…
Ne alaka ya kanıtlanır şeyler onlar. Aynı evde kan bağı olmayan adamla yaşadığı taktirde şikayet edilse savcılık durum değerlendirmesi yapar zaten.
Çocuk olursa iş değişecek. Sevgili başka eş başka. Sizin hazmedemediğiniz kadının hayata küsmeyip yeni eş adayları ile tanışıyor olması bence..
O nedenle bekarlık sultanlık tır neden evleneyim bu yasa varken:)
Nafaka olayi cok sacma ben kadinla erkegi hukuken esit goruyorum her sekilde esit olmali herkes kendi ayaklari uzerinde durmak zorunda kadin ya da erkek birbirinden USTUN DEGILDIR!!
Sırf nafaka almak için evlenen insanlar bence gurursuz, kişiliksiz insanlardır.
Süresiz nafaka saçmalığın daniskasi. Çocuk varsa çocuğa mecbur ama yoksa süresiz çok saçma
Kadına süresiz nafaka olmamalı Allahtan ödemiyorum
bence de öyle belki şey olabilir yıllık kazanca vs göre değişebilir bide mesela çocuk olur çocuğa verilir kadına verilmesi saçmalık :D
Süresiz nafakayı ben alacaksam neden olmasın. Süresiz olsun tabi alalım paracıkları. Ohh ohhh
kesinlikle bir suresi bazi sartlari ol. ali selam verene nagfaka bagliyowr ya
bosanma sebebine göre degisir. adam aldatmıssa ömür boyu ödesin ahlaksız
Süresiz nafakayı kabul eden kadına asla saygı duymam.
Durumlar böyleyken erkekler niye evlenmeyi istesin ki?
Nafaka sadece çocuk varsa verilmeli kadına deyil eşit deyilmiyiz biz niye veriyoruz
Bence de haklı
Adaletsizlik ve pinçliktir
Süresiz nafakayı doğru bulmuyorum
3 ay yeterli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?