Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir geçinmek var, bir de gezmek. Ben asgari ücreti yemek için mi okadar çalışacağım? Motor, araba, ev almayacaksam bu ülkede kalmam. Almanya’da Kawasaki Ninja 6400 euro sıfır. Yani 1500 euro kazanıyorum, 400’ü kiraya, 100 eurosu yemeğe. Zaten dolap taşar. 7 ayda motoru alırım, sonra BMW, sonra ev. Ama burada hiç… Türkiye’de zengin daha zengin oluyor, fakir daha fakir. Düşünsene, eskiden daire 3 tane aldın, bitcoin 1 tane aldın, tarla ucuzdu onu da alıdın. şu an zengin yaşar. Türkiye güzel ama yabancıya… Almanya’da 10000 euroya gelsem burada istediğimi alırım.
Bu tamamen kişi kirada mi değil mi ona bağlı. Kendi evi ise, ve gezip tozmuyorsa, evde kendi yemeğini kendi pişiyorsa, sigara alkol masrafı yoksa, tek başına geçinebilir asgari ücret ile. Alışveriş de yapmaması lazım.
Cevap
26Cevap
Hayır maalesef.. ama başka seçenek de yok bazı insanlar için.
Asgari ücret kadr benim sadece trendyol alışverisim var. Mümkün değil
O zaman zenginsin😅
Geçim çok zor tabiki kira çoğunu götürüyor zaten
İsteyen öyle bir geçinir ki.. Kıymet bilmeyenlere azap olurum zaten 😂
Türkiye şartları içinse kıt kanaat ama yurtdışında hertürlü geçinilir.
hayır yinede akparti apoyu iç işleri bakanı yapacakmış gılışdaroğlu onun için ak partiiiii
Asgari ücret kendi başına kimseyle geçinemez. İlla en az kendisi gibi biri lazım.
Tek kişilik bir hayatsa belki geçinebilir, ama diğer türlü imkansız..
Abi mumukunu yok iki poşet meyve 150 200 tl
Hayır tabiki iki kişi çalışıp asgari ücret alsa bile zor
Hayır.. Eşimin de benim de asgariden fazla almamız lazım. Tek başıma yaşayamam zaten çok zor.
trde evin yoksa geçinmek çok zor aslında direk trde geçinmek çok zor
Tabikide gecinebiliyorum et yemiyorum tavuk yemiyorum meyve yemiyorum gece hayatım yok hatta aydan aya 1 çeyrek altında yapıyorum yastık altına saklıyorum reis satın dediği gün satıyorum nasılsa kardayim demi
Ahahaha
Şu an aile evinde yaşıyorum. Bir giderim yok eğer asgari ücretli bir işte çalışırsam geçinebileceğimi düşünüyorum. En kötü evlilik için ufak tefek alışveriş yaparım o parayla. Ama kendi başıma eve çıkarsam tabi ki yetmez.
Kesinlikle geçinemezdim. Ev almak imkansız, çok eski model arabayla sağa sola gezerdim. Deniz tatili yok, tatilimi köyde yapardım.
Zor nefes almak bile ya kaderin guzel olcak ya kafan
Parasız geçinmeyi öğrendim…. Kendimi öyle yetiştirdim… kendi tercihim olarak
Yemeyip içmeyip sadece nefes alınırsa geçinebilinir
Ekmeğin Bile 10 Lira Olduğunu Düşünüp Öyle Cevap Verelim Lütfen !
Tuzum kuru çok harcıyorum Allah yardım etsin emekli olan ve asgari ücret alanlara.
İmkansız bence standartlarını epey düşürmen gerekir kira çocuk vs olmaması lazım bi de
Ailenle yaşıyorsan evet ama gecinilmez ya yine de boğaz tokluğuna çalışmak gibi olur.
Duvardaki küfleri kemirmeyi sevdigim için evet geçinirim
Tüm Türkiye zaten bunu konusmuyor mu? Geçinilmiyor. Teşekkürler jdjdjdjd
Tek asgari ücretle geçinilmsei zor bir devirdeyiz maalesefki bir kaç maaşla geçimimizi sağlamamız gerekiyor o da nasıl olacak hiç bilmiyorum açıkçası
Evet gecinebilirim ama sadece yeme içme ile...
Hayır mümkün değil bu.
Sanmıyorum enflasyon sağolsun
Geçinemezdim sanırım.
Şehre göre değişir ama büyük ihtimalle bana yetmez
Durur olalım tek başına ayakta kalmak mümkün değil
tek başına geçinilmez ama ülkenin yarısından çoğu asgari ücret aldığı için kıt kanaat iki kişi çalışarak geçiniyolar
Kira yoksa, gezme tozma yoksa gecinilir.
X2 ile bile gecinemem
4 - 5 asgari ücretle geçinilir ancak 😅
Aylik ortalama x3 asgari ucretle anca gecinilir
Tarlalar destekler beni ama yine de çok zor
Suanlık geçine biliyorum
Ev kira değilse evet
Zor.
Hayir
Evet tuzum kuru
Hayir
Kim geçirebiliyor ki
Hayali cihana değer